0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
madem motor problemleri burayao zman size güzel bir sor u motor 200 binde bir corolla xl.i ekstra debriyajdan ayagınızı birazıcık sert cekin tak diye bir ses geliyor tabiii bu sesi duduktan sonra debriyaj setini komple degistim ama ses kesilmedi aks kafalarından olurmu bide sizin fikirlerinizi alayım arkadaslar bide motor un subab ayarını ne aralıkla yaptırmak gerekir ve subab ayarı bozuk olan bir aracı nsl anlarız bide motorun bg gücünü ölcen bir makina varmı nerde yaptıraabilirm simdiden cevap veren arkadaslarıma tsk ediyorum[/quote]Erdem kardeş akis kafalarında boşluk varsa ses gelir virajdan dönüşlerdede ses gelir bunu da anlamak için aracı vitese at ön tarafı kaldırarak tekeri boşa al sağ sol tekeri elle çevirmeye çalış boşluk varsa anlaşılır (sağ sol az bişe oynar) subap ayarını ne sıklıkta yapılıyo bilmiyorum ben hiç yaptırmadım.Motorun güç ve tork eğrisini çıkaran ölçen makineler var ama nerlerdedir bilmiyorum bende samsunda araştırmıştım ama burlarda sadece motorum kompressyonunu ölçebiliyorlar. Hatta öyle bi makine alsamda samsunda iş yapsam diyede düşünmedim değil haa. Ama bizim kısmetimiz pek açık değil alırsın koyarsın tanıtırsın sonra kimse ilgi duymaz.
Arkadaşlar sırf motorlarla ilgili problemi ve bilgi paylaşımı ihtiyacı hisseden üyeler için yeni konu açıyorum. Bende daha önce 1995 model 115 beygir corolla 1.6 XLİ vardı şu anda 2002 yeni kasa corolla var.karşılaştırma yapıyorumda önceki corollanın motoru sanki daha rahat çalışıyordu ama yeni vvti motor rölantide biraz şıkırtılı gibi fakat şöylede bir gerçek varki uzun yolda hızlı giderken yüksek vitese geçtikçe o bahsettiğim şıkırtı kademeli olarak azalıyo 4. viteste (benim araba otomatik) nerdeyse yok oluyo sadece asfaltın lastik sesi geliyo. Önceki arabada ise devir düşükken ses düşük devir arttıkça seste orantılı olarak artıyordu. vites büyütmek sesi etkilemiyordu ses devirle orantılıydı. Dikkatini çekenler paylaşabilir. Bu arada bir sorum olacak diyelimkiiniş aşşağı arabayla 5. viteste gidiyorsunuz hiç gaz vermiyorsunuz hızınız 80--120 arası filan yani aracınız kendi ataletiyle motoru devirlendiriyor. Şimdiiiii gelelim soruya Bu şekilde giderken motor hiç benzin yakarmııııı???...Not: araç enjeksiyonlu yeni nesil araç.[/quote]Bence benzin yakmaz. Cut off sistemi 1200 devirden sonra devreye giriyor. Yani araç bayır aşağı kompresöre bindiğinde devir saati 1200 den yukarı bir değer gösteriyorsa o sistem devreye giriyor ve yakıt harcanmıyor. Eğer aracı boşa alırsak devir saati 1200 den aşağı iner ve motor rolantide çalışabilmesi için tekrar yakıt harcayacaktır.
motor un subab ayarını ne aralıkla yaptırmak gerekir ve subab ayarı bozuk olan bir aracı nsl anlarız bide motorun bg gücünü ölcen bir makina varmı nerde yaptıraabilirm simdiden cevap veren arkadaslarıma tsk ediyorum[/quote]erdemcim bizim arabalara servisler ısrarla subap ayarı gerek yok diyor. subap ayarı kaçtımı motorda şıkırtı olur yani subaplar şıkırtı yapar. benim ki de öyle şu an. başka bi usta arkadaşım var ona baktıracağım subap ayarını
erdemcim bizim arabalara servisler ısrarla subap ayarı gerek yok diyor. subap ayarı kaçtımı motorda şıkırtı olur yani subaplar şıkırtı yapar. benim ki de öyle şu an. başka bi usta arkadaşım var ona baktıracağım subap ayarını[/quote] ya utku neden servis yapmamakta ısrar ediyor bir türlü onu anlamadım bu arada işlerini yoluna koydunmu
ya utku neden servis yapmamakta ısrar ediyor bir türlü onu anlamadım bu arada işlerini yoluna koydunmu[/quote]nedenini bi anlasamişler yoluna girmeye başladı. sezon gelsin daha da iyi olacak inşallah
madem motor problemleri burayao zman size güzel bir sor u motor 200 binde bir corolla xl.i ekstra debriyajdan ayagınızı birazıcık sert cekin tak diye bir ses geliyor tabiii bu sesi duduktan sonra debriyaj setini komple degistim ama ses kesilmedi aks kafalarından olurmu bide sizin fikirlerinizi alayım arkadaslar bide motor un subab ayarını ne aralıkla yaptırmak gerekir ve subab ayarı bozuk olan bir aracı nsl anlarız bide motorun bg gücünü ölcen bir makina varmı nerde yaptıraabilirm simdiden cevap veren arkadaslarıma tsk ediyorum[/quote]Debriyajdan ayagınızı cektıgınızde gelen ses motor ya da şanzıman kulaklarından yapabilir. Bunlara da baktırmanızı gerekirse değişmenizi öneririm...
motoru baya zorladım yüksek devirde vites attım tabi stop etti ışıkta gazla lakalı olarak sonra çok az bir koku geldi soğutma suyunun kokusuydu sanki bende uygun bi yere çekip kaputu açıp kontrol ettim ok işaretiyle gösterdiğim kısımda vızz vızzz gibi bir ses var birde çamurluğun hemen üstündeki kıvrımlı boru çok sıcaktı. fotoya bakınca benim arabanın motoruna ne kadar benziyo dedim . İyi bakınca anladım ki bizim motor model olmuş... Aman Allah korusun ses felan yok çok şükür. Bu arada Harun lpg li araçlarda yüksek devirdeyken bir anda durunca Tüpün beyni yine motora bolca yakıt gönderip motoru boğuyor stop etmeside bundan kaynaklanıyor. Ne yapmalısın öyle olunca uzunca marş yapıp arabanın çalışmasını bekleyeceksin... Ama duracağa yakın bir iki vites küçültsen hiç birşey olmuyor. Tecrübeyle sabittir.