0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mazlumcuğum yavaş açılan arabanın sağır olması bir şehir efsanesidir,sakın inanma.motorun yüksek devirlerde açılmasının performansı arttırması olayı motordaki aşırı aşınmadan dolayı motorun rahat dönmesi hadisesidir.senin 40-50binde ulaşacağın bollaşmaya rodaja ehemniyet vermiyenler 5-10 binde ulaşırlar ama motor 100 bine geldiğinde yağ eksiltmeye,piston pimleri,yataklar hafiften vuruntuya başlar.
Türkay sende aşağı yukarı benim gibi açıyorsun motorun tam açılması için daha 25-30 binin var,ondan sonra araban uzun ömürlü bir motora sahip olacak.
kardeş sende lpg varsa sen öncelıkle bogazı bı temızlet lpg lı araçlar bogazı kirletiyor ondan tıkanık kalıyor çok daha performansda etkı oldugunu göreceksın debrej setın (baskı balata bılya) iyi ise 240 devirebilecegine emınım:) ben çok devırdıgım için diorum bende 91 corolla var hackback 4 vites de 200 ü zorladım 5. vitese yol kalmadı kalsa ibreyı kırdıracaktım karburatörlü araç bu yaptıgım aracım
yakıtından çok fazla memnunum. aslında böyle yaksın da uçup kaçmasın bile diyebilirim ancak moralim bayağı bozuluyor 98den kalkıp ona binince ancak inşallah açılır ilerde..bana mı dediniz anlayamadım ancak lpg yok iki araçta da 98de de 2009da da... forumda yüksek hızları belirtmek yasak ancak ben yine de bu bilgiyi yazmak gerektiğine inanıyorum, 2009 corolla ile 5. viteste devir kesicisine girdiği andaki hız 215-220 civarında oluyor
motoru sıkıştırın1000km %25 gazla gidin daha fazla basmayınsonra 500km %50sonrasında 500km tapagaz gidin ki segmanlar yerine tamamen otursunson olarak sabit gazda yapılan rodaj en dandik rodajdır bırakın sakin kullanmayı parçaların yerine oturması için KM değil basınç gerekli