Gönderen Konu: 2005 Benzinli Corollayı çalıştırma  (Okunma sayısı 2938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür edildi
2005 Benzinli Corollayı çalıştırma
« : Ekim 04, 2007, 14:11:54 »
2005 benzinli corollam var.Aracı hemen çalıştırıyom.Arkadaşta bora var.O arabayı çalıştırmadan önce bazı göstergelerin sönmesini bir kaç saniye bekliyor.Kitapçıkta bir bilgi bulamadım.Acaba beklemeden marşa basmanın sakıncası varmı?

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 04, 2007, 14:11:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2007, 17:05:31 »
Ben bu konuyu özellikle servise sormuştum böyle bir ışık bizlerde yok anacak ben her zaman bi 10 sn bekliyorum marşa basmadan bence sizde öyle yapın
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2007, 17:17:07 »
en azından yağ ışığının sönmesini bekle bari, herhalde böle bir gösterge vardır
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2007, 23:55:48 »
Alıntı yapılan: ergin boyaci
en azından yağ ışığının sönmesini bekle bari, herhalde böle bir gösterge vardır
[/quote]

Yanlış mı anladım? Aracın marşına basmak için yağ ışığının sönmesini beklemek de ne oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2007, 17:36:42 »
Arkadaşlar bir karar versek:
Marşa basmadan önce 10 sn bekleyelim mi?
Yoksa aracamız zarar görmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2007, 17:44:52 »
Marşa basmadan önce bütün ışıkların sönmesini beklemenizde fayda var bence. Malum artık arabalarda bir çok elektronik kontrol sistemi var. Ben kesinlikle bekliyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2007, 10:13:26 »
Genelde doğrudan çalıştırıyorum. 3 yıl olmak üzere ve henüz çalıştırma ile ilgili herhangi bir problem yaşamadım. Fakat bence de doğrusu çalıştırmadan evvel biraz beklemektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2007, 22:14:16 »
17 yıl olacak neredeyse, beklediğim zaman iki elimin parmaklarını geçmez.
Gerçi sizinkiler daha elektronik.Konuyla iyicene bilgili birinin el atması lazım anladığım kadarıyla
Herkes geçmişte nasıl yaptığını yazdığına göre

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2007, 18:07:47 »
arkadaşlar dizel araçlarda kontağı çevirip bi bekleme durumu vardı onla karışmış olmasın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2007, 19:53:26 »
Ben de Vectra'da bekliyorum, ışıkların sönmesi ile birlikte pompalardan gelen ses de kesiliyor, bence böyle daha sağlıklı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 28, 2007, 01:33:59 »
Bazı arabalarda bu beklemeyi sağlamak için konmuş bir uyarı ışığı var, bazı arabalarda ise aynı zamanda bu görevi yapan başka ışıklar olduğu için ayrıca bir ışık konmamış. Mesela ABS veya havayastıklarını gösteren ışıklar bir süre bekleyip söndüğü için aynı zamanda motoru çalıştırmak için gerekli bekleme süresinide sağlayabiliyor. Bu bekleme esnasında bujilerin ısıtılması ve motor için uygun yakıt/hava karışımının hazırlanması sağlanıyor. Ama tabi siz ben beklemem diyorsanız kontağı çevirip arabanızı çalıştırabilirsiniz,  araba çalışmam demiyor. Ancak motorun daha sağlıklı, ekonomik ve uzun ömürlü olması için 5-10 sn gibi bu kısa beklemeyi yapmakta fayda var. Ayrıca motor çalıştıktan sonra da hareket etmeden önce kısa bir süre beklemeniz yine faydanıza olacaktır. Çünkü motor soğukken motor parçaları arasından kartele inen yağ bu esnade devridaim yaparak tüm parçaların daha düzgün bir sekilde yağlanmasını sağlayacak, böylece minimum aşınma sağlanacak ve buda motor ömrünü uzatacaktır.
Sonuç olarak küçük ayrıntılar arabanız ve bütçeniz için büyük faydalar sağlayabilir. Tercih sizin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 28, 2007, 01:41:57 »
Evimizdeki en basit TV yi bile açtığımıze pat diye görüntü gelmiyor.Elektronik sistemlerin kaba bir tabirle kendine gelebilmesi için beklemekte fayda var bence.
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Ekim 28, 2007, 18:11:30 »
bizim 2005 corollalarda böyle bir sistem yok allahtanda yok bide 10 sn bekleyemezdik acelemiz olduğu zamanlarda  . . ..

siz rahatlıkla beklemden çalıştırabilirsiniz aracınızı bendede 2005 corolla sol sedan var  nerdeyse 3 yıl olcak şimdiye kadar çalıştrmak için hiç beklemedim zararınıda görmedim
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Erkekler büyümez oyuncakları büyür....
    • FIRATPEN BALIKESÝR URETÝCÝ BAYÝÝ TEMPOPEN
« Yanıtla #13 : Ekim 28, 2007, 19:56:19 »
vala bn direk calıstırıorum ins. bi zararı yotur
Sag seritten tın tın gidrken sol serit bos olmsına ragmen arkma girip sellektor yapan syah GTİ ayndan sol seride panikli panikli bakma,birazda sag seride bakta ne oldgunu anla nde olsa altında 120 beygirlik arac var sedan diye kucmseme ıslak yolda pnikleme heleki yndaki tempopen logolarını gorupte icinde isci var diye hic kucmseme ne oldugunu anlıymazsın.sagdan biri kapatır glir bidaha unutamazsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 28, 2007, 22:32:52 »
Alıntı yapılan: can sökmen
bizim 2005 corollalarda böyle bir sistem yok allahtanda yok bide 10 sn bekleyemezdik acelemiz olduğu zamanlarda  . . ..

siz rahatlıkla beklemden çalıştırabilirsiniz aracınızı bendede 2005 corolla sol sedan var  nerdeyse 3 yıl olcak şimdiye kadar çalıştrmak için hiç beklemedim zararınıda görmedim
[/quote]
Dediğim gibi her arabada böyle bir ışık yok. bizim arabalarda onun yerine abs ve havayastıklarının uyarı ışıkları var. Tüm enjeksiyonlu arabalarda bu bekleme gereklidir. Beklerseniz motorunuzun verimi artar ömrü uzar, beklemezseniz belki ilerde problem çıkarır. Süre 10 sn falan değil, 3-5 sn sadece, bence bekleseniz iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 28, 2007, 22:55:43 »
İlk çalıştırmada beklemenin motor ömrüyle uzaktan yakından alakası olabileceğine ihtimal vermiyorum. Fakat bazı sistemlerin devreye girmesi için örneğin çok soğuk havalarda dizel araçlarda buji kızdırma ikazı ışığı dikkate alınabilir. Yoksa işiniz var acil beklemediniz marş yaptınız ve baktınız araba sorun çıkardı bi düşünsenize.
O ışıklar araçtaki donanımın devrede olduğunun bir göstergesi yani siz beklesenizde beklemesenizde abs yada airbag ışığı yanıyor ve sönüyor.
Ben aracımı çalıştırdıktan sonra 10- 15 sn beklemenin ve motor ısınmadan kesinlikle belli devirleri geçmemenin motor ömrü ile birebir etkisi olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 29, 2007, 00:39:06 »
Bu arada bu konu açıldıktan sonra kontağı çevirdim, ışıkların sönmesini bekledim ama nafile
Heralde bizimki karbüratörlü o yüzden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ekim 29, 2007, 14:29:12 »
Arkadaşlar bendeki corolla'da ABS var. Kontağı açtığımda motor işaretinin hemen aldında ABS işareti de çıkıyor.
Bir müddet bekleyince ABS ışığı sönüyor. İşte ben de bu ışığınsönmesini bekliyorum. Motora elektrik verildikten sonra ateşleme sistemi ve diğer tüm elektrik aksamının şöyle bir kendini toplaması lazım dimi. Özellikle beynin ateşleme sistemi ile ilgili veri transferinin tamamlanması lazım diye düşünüyorum. 10 saniye beklemekte fayda var.
Toyota Corolla 2001 1.6 terra  AC SPC