Gönderen Konu: Sol ön tekerin arkasından damlayan Saf Su ? ???  (Okunma sayısı 20083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Sol ön tekerin arkasından damlayan Saf Su ? ???
« : Kasım 14, 2010, 10:51:18 »
arkadaşlar yaklaşık bir haftadır profil resmimde gözüken aracımın sol ön tekerleğininin arkasından, yani çamurluğun bittiği nokta ile şoför kapısının birleştiği noktanın altından, yaklaşık 2 dk da bir yere saf su damlıyor. beyaz peçete ile defalarca kontrol ettim damlayan şey saf su... ne renk var ne de koku...aracımıda herhangi bir anormallik yok gibi. bunun sebebi nedir acaba? bi arıza belirtisi mi? böyle kullanmaya devam etsem aracımda sorun çıkartır mı? ıspartada toyota yetkili servisi yok. özel servise mi göstermeliyim yoksa bana antalya yolu mu gözükecek? bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsanız çok sevineceğim.

Toyota Club Türkiye

Sol ön tekerin arkasından damlayan Saf Su ? ???
« : Kasım 14, 2010, 10:51:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Sol ön tekerin arkasından damlayan Saf Su ? ???
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2010, 10:54:26 »
:) paçalığın oaradan dimi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2010, 10:56:32 »
evet mustfa bey. çamurluğun iç arka kısmından aşağı doğru akmış, kapının altından da yere damlıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2010, 11:00:04 »
fren hidroliği olabilir. paçalıktan bizimde damlıyordu. götürün gösterin bence.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2010, 11:01:55 »
Hocam korkma senin su kanalı tıkanmış. sileceklerin önündeki havalandırmadan giren su tahliye edilemiyor. Şimdilik bir sorun gözükmesede kışın yağmurlar başladığı zaman aracını su basacaktır.
Kanalın tıkanma nedeni ağçlardan dökülen yapraklar toz pisliklerdir. Şu linki inceleyin ve işi çözüme götürün derim aracınızı yıkatmayın bu arada.
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/cok-ilginc-bir-sorunum-var-yardim-edin-%28-arac-su-aliyor-%29/msg264688/#msg264688

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2010, 11:03:00 »
yaklaşık bir haftadır damlıyor bu.bende öyle düşündüm ama  fren hidroliğine baktım biraz önce ve full gözüküyor. fren hidroliği olduğunu sanmıyorum çünkü ne renk var ne koku. parmağimla da dokunduğumda herhangi bir kayganlık hissi vs olmuyor. bir türlü çözemedim ne olduğunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2010, 11:04:28 »
mustafa abinin de dediği gibi kanallarda tıkanmış olabilir. bi bakın bence kanallara
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2010, 11:05:09 »
sağolun mustafa bey verdiğiniz linki bi inceleyeceğim dediğiniz gibi sorun pislik tıkanması olmuş olabilir bulunduğum bölgede ağaç yaprakları, toz vs mevsim dolayısıyla bayağı artmış halde inşallah kısa sürede çözüme kavusum. teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2010, 11:14:22 »
İlk okunduğunda anlaşılıyor ki zaten paçalığın arkasındanmı diyince kesin çözüm oluyor giderler tıkanmış kendine yol bulan sular ince ince akıyor ordan :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2010, 11:19:07 »
Bişi değil Hasan bey bu forumda bir yerde daha görmüştüm elektirik teli ile aracı hiç bir yerini sökmeden temizleyen birisini ama geçmiş zaman hatırlıyamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2010, 11:51:40 »
Su tahliye kanalı olmasın.Ordan su damlamasıda normal bence.Ancak sedanlarda tahliye kanalı tıkanıyor.Başka hasara neden olmadan temizletin.Forumda açılmış konular var..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2010, 12:32:18 »
hepinize teşekkürler arkadaşlar su tahliye gideri tıkanmış, ön mazgalı söktüm, zaten 4 klips tutuyormuş, işlem çok  basit; bir metal tel vasıtasıyla tıkanan gideri açtım, bayağı bi çamur çıktı, sorunum halloldu. teşekkürler tekrardan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2010, 18:39:00 »
hepinize teşekkürler arkadaşlar su tahliye gideri tıkanmış, ön mazgalı söktüm, zaten 4 klips tutuyormuş, işlem çok  basit; bir metal tel vasıtasıyla tıkanan gideri açtım, bayağı bi çamur çıktı, sorunum halloldu. teşekkürler tekrardan...
hasan bey forumda ki konulara bakın su gideri tıkanan araçların hepsi sedan daha birtan ,Hb corolla kullanan çıkıp demedi benimde tıkandı diye.Bence baktırmak lazım.Sol tıkanması bir yandan iyi eger sağ tıkanırsa kötü klima motorudur bütün elektronik aksamın çogu orda.Açmışken sagı da temizleseydiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2010, 19:07:54 »
hasan bey forumda ki konulara bakın su gideri tıkanan araçların hepsi sedan daha birtan ,Hb corolla kullanan çıkıp demedi benimde tıkandı diye.Bence baktırmak lazım.Sol tıkanması bir yandan iyi eger sağ tıkanırsa kötü klima motorudur bütün elektronik aksamın çogu orda.Açmışken sagı da temizleseydiniz.
temizledim tabiki de tuncay bey... ama tahliye borusuna soktuğum teli bi ara içine kaçırdım çıkartmak bayağı mesele oldu  :wacko: itinalı olmakta fayda var