0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
siz Ali beyi tanımadan bu yorumu nasıl yapabiliyorsunuz ? ben kendisini ve sevgili eşini yakından tanıyorum ve nasıl bir insan olduğunu çok iyi biliyorum, yaptığınız yorumlara kullandığınız üsluplara dikkat edin.
hepimizin ATATURK'e olan saygisini sevgisini anliyorum,ben bir soru sordum ortalik karisti ayrica benim sordugumla sizin verdiginiz cevaplarin hic alakasi yok.bir kisim insan neden ATATURK'u sevmiyor? soyliyeyim hazira kondular zamanindaki zorluklari gormediler ve babalarindan dedelerinden dinlemediler,en onemlisi sagdan soldan yanlis bilgilerle bilgilendiler.
atam atam diye dilden dusurmezsiniz o kadar cok seviyorsunuz tamam anladim onun ruhu icin omrunuzde bu gune kadar kac sayfa kurani kerim okudunuz kac kere onun icin sevap hayir islediniz ? ben soyliyebilirim hepsi hikaye ...
benim amacim kimsenin sahsini rencide etmek degil ,kimseye saygisizlik etmek istemem,bana verilen usluba karsilik veririm.
Hepsi hikaye diyerek başladığınız,küçümsediğiniz Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye'de yaşayanlar arasında sevmeyenler olsada dünyada çoğu ülkede onun kişiliğine,ileri görüşlülüğüne,adalet sahibi olmasına,ayrıştırıcı değil birleştirici olmasına adeta tapan insanlar var.Eğer sizin iyi yönetimden anlayışınız karnınızın doyması,çeşmenizden su akması ise dünyada en kötü yönetim şekillerinde bile bunlar sağlanmıştır.Merak etmeyin hiç bir şekilde kötü kavramını kullanmazsınız.Ancak şöyle bir nokta var sizin almanız gereken minimum ücreti belirleyen devlet sonra çıkıp açlık sınırını bunun üzerinde bir miktar olarak söylüyorsa kimse kusura bakmasın göz göre göre kandırılıyorsunuz.Asgari ücretin yaklaşık 800 lira olduğu güzel ülkemizde açlık sınırı ortalama bir yaşam için 1.015 tl iken yoksulluk sınırı 3250 lira civarında.Peki asgari ücretle çalışan birisi açlık sınırında altında ise burada neden kimse şapkasını önüne koyup düşünmüyor? Musluktan su akıyor evet ama size 1 verip 100 alıyor haberiniz yok.Bazı noktalarda gerçekten çok güzel işler yapıldı mesela acile giden hastaların sigortası olmasa dahi ücret alınmaması,doktor seçme hakkı,randevu sistemleri vs.Ancak bir arazi düşünün üzerine son teknolojiyi koyuyorsunuz,hiç bir eksik yok.Ama o arazinin altını oyuyorsunuz,alttaki toprak tabakası gittikçe inceliyor.Sizce ne olacak bu işin sonu? Ben cevap vereyim o toprak çökecek ve üzerine yaptığınız hiçbir şeyin bir anlamı kalmayacak.Konuyu bu noktaya getirmeyi hiç istemiyorum,insanları kırmak hiç hoş bir duygu değil benim için.Ancak görüşünüz ne olursa olsun,karşınızdakininde bir görüşü olduğunu,onunda sizin ondan beklediğiniz saygı kadar saygıyı sizden beklediğini unutmayın.Ben sizden görüşünüzü değiştirmenizi istemiyorum istemeyede hakkım yok.Sadece yorum yaparken biraz daha saygılı olmanızı bekliyorum tüm forum adına.son bir şey daha madem bu kadar dini olarak düşünyorsunuz,dinde insanların yaptığı iyilik ve kötülükleri kulların sorgulama lüksü var mıdırki siz insanların yaptıklarını sorguluyorsunuz? Bunun cevabını vermek zorunda değilsiniz. Bir kusurum,kabahatim olduysa affola......
hepsi hikaye dememin sebebi sordugum soruya kimsenin veremedigi cevaptir.
inanin ben akp li degilim ,ama akp'den once tr nasildi suan imf'ye olan borc bitti ve turkiye'nin imf'ye bor vermesi soz konusu.saglik sekteru,yollar ya bazi seyleri gorerek dusunmek lazim.
sen tayyip için ne yaptın dostum kaç kere kuran okudun başına bir musibet gelmemesi için sayın başbakanımızın kaç kere oruç tuttun tayyip için kaç kere namaz kıldın kaç kere kurban kestin .tayyip tayyip diyorsun ama boş diyorsun çok yazık tayyip için kuran oku dostum artık kimin ne kadar dua ettiğini kuran okuduğu u sorgulamaya başladık sayende
Borç bitti ama nasıl bitti bunu neden açıklamıyorlar? Yani ne yaptıkta borç bitti,ne sattık ne ürettik? En basiti çıkarılan madenler bile yurtdışına ham olarak 1 liraya satılıyor,aynı ürünü işlenmiş olarak 5 liraya alıyor.Çok değil daha 2-3 sene öncesine kadar bırakın borç ödemeyi borcun faizini bile zar zor ödeyen bir haldeyken ne olduda borç ödemeyi bırakın üste borç verecek hale geldik? Sihirli bir değnek mi değdi,yoksa gökten para mı yağdı?Bu tarz şeyleri duyunca aklıma hep Cem Yılmaz'ın opet reklamındaki sözü gelir nedense :"Reklam kokan hareketler bunlar Mike" diye
hepsi hikaye dememin sebebi sordugum soruya kimsenin veremedigi cevaptir.inanin ben akp li degilim ,ama akp'den once tr nasildi suan imf'ye olan borc bitti ve turkiye'nin imf'ye bor vermesi soz konusu.saglik sekteru,yollar ya bazi seyleri gorerek dusunmek lazim.
bu tabloya göz atın öyle konuşalım IMF borcunu dış borca bir göz atın
tamam siz de 10 sene oncesine baktiniz mi? bu tablo kime gore neye gore ? tamam bitti ama nasil bitti?
tayyip'i ailesi cocuklari dusunsun,banane tayyip'ten,ben tayyipciyim mi diyorum.siz veremediginiz cevabi dusunun.