0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Can Yücel’den “darılana üryani” minvalinden, barışmanın biricik reçetesini yazdığı “Dargın mıyız?” şiiri huzurlarınızda. “Bu sabah uyanırken tamKarşıma çıktınBu sabah uyanırken tamKara karaydı gözlerinin aklarıKara karaydı gözlerinDargın mıyız, dargın mıyız, dargın mıyız yoksa,dargın mıyız?Bu sabah uyanırken tamSana üryani eriği hoşafı yaptımYanına domatesli pilav yemedinDurdun öyle karşımda mahzunBana çok uzaklardan baktınHer bahar erguvanlar içinde yaşardıkBu bahar erguvan görmedim desem yeri”. NoT: Üryani eriği Kastamonuya ait bir erik çeşididir. Can Yücel'in babası Hasan Ali Yücel Milli Eğitim Bakanı iken Kastamonu Göl Eğitim Enstitüsüne gidip gelirken Can Yücel bu erikle tanışmış ve bu şiiri yazmıştır.(Kastamonu postası.com dan alıntı)
Başbakan'dan 'ölümleri araştırın' talimatıBaşbakan Erdoğan, Aselsan mühendislerinin ölümlerinin araştırılması talimatı verdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu, 2006 ve 2007'de intihar ettiği iddia edilen 3 mühendisin ölümünü soruşturacak. http://www.ntvmsnbc.com/id/25374064
Zaman asimi kac seneydi?
zaman asimina daha var murat bey aslinda ben birseyler bulacaklarina pek inanmiyorum ama gundemeleri bile buyuk bir gelisme ulkemiz acisindan
''bir kac mehmet öldü diye meclis toplanmaz'' ''cok saygılı cocuklardı,beni elçi seçmişler'' Türküm demenin bile yakında yasaklanmasından korktuğum güzel ülkemin televizyonlarından yürek yakan söylemler.Bu adamları bizler secmiş olmayız.
'Alkollüysen kasko ödemez' devri bittiYargıtay, çok tartışılacak bir karara imza atarak, sürücünün alkollü olmasını sigorta bedelinin ödenmemesi için tek başına yeterli saymadı. Emsal oluşturacak karara göre, sigorta şirketleri sürücü alkollü olsa da oluşan hasarı ‘kusuru olmaması halinde’ ödemek zorunda kalacak. http://www.ntvmsnbc.com/id/25375052
bir sonraki kararın da alkollü iken tecavüzün suç sayılmaması olmasını bekliyoruz.
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/21242189.asp AİLE Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, Ramazan Bayramı'nda güvenli bir yolculuk için araç kullanıcılarının uyku ihtiyacını gidermiş, dinç ve sakin bir ruh halinde olması gerektiği bildirdi. Girginer, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl bayram tatillerinde bayramları yasa döndüren üzücü trafik kazalarının meydana geldiğini, kaza nedenlerinden biri olarak görülen uygunsuz yol koşullarının yanında sürücü hataları ve sürücülerin sağlık sorunlarının da kazalara yol açtığı gerçeğinin göz ardı edilmemesini gerektiğini kaydetti. Yoğun bayram trafiğinde karayolları ile ilgili birimlerin, uygunsuz yol koşulları ile ilgili önlemleri aldıklarını, uyarı ve işaretlerini kullandıklarını gördüklerini dile getiren Girginer, sürücülerin hem kendi hem de diğer araçlardaki yolcuların eşleri ve çocuklarının can güvenliğini düşünerek araç kullanmalarının önemli olduğunu ifade etti.Direksiyona aç oturmayınUzun yol gidecek sürücülerin, aç olarak direksiyona geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Girginer, aşırı yemenin veya sindirimi zor besinler tüketmenin direksiyon başında uyku getireceğini kaydederek, güvenli bir yolculuk için araç kullanıcıları uyku ihtiyacını gidermiş, dinç ve sakin bir ruh halinde olması gerektiğinin altını çizdi. Girginer, sürücülerin sinirlerini geren olayların yaşanması durumunda da mola verilip, sakinleştikten sonra yolculuğa devam edilmesinin güvenli yolculuğun gerekliliklerinden olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Sürücülerin şeker, yüksek tansiyon, astım, havale gibi kronik sağlık sorunları nedeniyle ilaçlarını düzenli kullanmaları, diyetlerine dikkatle uymaları, sıcak öğlen saatlerinde araç kullanmamaları gerekir. Bunun yanında şeker hastalarının, kan şekerlerini düşürecek ya da yükseltecek gıdalara dikkat etmeleri yolculuk boyunca aç kalmamaları herkesin can güvenliği için şarttır. Tanı konulmuş takibi ve tedavisi yapılan hastalıkların yanında gizli şeker, tanı konulmamış tansiyon gibi farkında olmadan taşıdığımız hastalıklarında var olabilir. Bu durumun önemli bir tehlike olarak karşımıza çıkabilir.”Girginer, bayram sofralarında yenen aşırı kalorili, yağlı ve şekerli besinlerin sağlıklı insanlarda bile şişmanlığa giden uzun ve sinsi bir yolun kapısını açtığını belirtti.