Gönderen Konu: Medya'dan Güncel  (Okunma sayısı 190076 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Medya'dan Güncel
« Yanıtla #640 : Ağustos 14, 2012, 10:45:21 »
Vatandaşa ölü hayvan eti yedirdiler
Et Balık Kurumu (EBK) merkez ve taşra yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 15 kişiye yönelik yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan savcılık iddianamesi, çarpıcı bilgiler ortaya çıkardı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25373998/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #640 : Ağustos 14, 2012, 10:45:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #641 : Ağustos 14, 2012, 10:46:59 »
Azeriler önce hocaları, sonra madalyaları kaptı
Güreşte üç Türk antrenörü transfer eden Azerbaycan, Londra Olimpiyatları’nda toplam 7 madalya kazandı. Hocalarını komşuya kaptıran Türkiye ise yalnızca 1 madalyayla yetinmek zorunda kaldı.
http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/SectionsThumbnails-TSM-Colorbox/_Cover/120814_saban_salih.widec.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/id/25374023/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #642 : Ağustos 14, 2012, 13:28:24 »
Can Yücel’den “darılana üryani” minvalinden, barışmanın biricik reçetesini yazdığı “Dargın mıyız?” şiiri huzurlarınızda.

“Bu sabah uyanırken tam
Karşıma çıktın
Bu sabah uyanırken tam
Kara karaydı gözlerinin akları
Kara karaydı gözlerin

Dargın mıyız, dargın mıyız, dargın mıyız yoksa,
dargın mıyız?
Bu sabah uyanırken tam

Sana üryani eriği hoşafı yaptım
Yanına domatesli pilav yemedin

Durdun öyle karşımda mahzun
Bana çok uzaklardan baktın
Her bahar erguvanlar içinde yaşardık
Bu bahar erguvan görmedim desem yeri”.   

NoT: Üryani eriği Kastamonuya ait bir erik çeşididir. Can Yücel'in babası Hasan Ali Yücel Milli Eğitim Bakanı iken Kastamonu Göl Eğitim Enstitüsüne gidip gelirken  Can Yücel bu erikle tanışmış ve bu şiiri yazmıştır.(Kastamonu postası.com dan alıntı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #643 : Ağustos 14, 2012, 13:42:58 »
Can Yücel’den “darılana üryani” minvalinden, barışmanın biricik reçetesini yazdığı “Dargın mıyız?” şiiri huzurlarınızda.

“Bu sabah uyanırken tam
Karşıma çıktın
Bu sabah uyanırken tam
Kara karaydı gözlerinin akları
Kara karaydı gözlerin

Dargın mıyız, dargın mıyız, dargın mıyız yoksa,
dargın mıyız?
Bu sabah uyanırken tam

Sana üryani eriği hoşafı yaptım
Yanına domatesli pilav yemedin

Durdun öyle karşımda mahzun
Bana çok uzaklardan baktın
Her bahar erguvanlar içinde yaşardık
Bu bahar erguvan görmedim desem yeri”.   

NoT: Üryani eriği Kastamonuya ait bir erik çeşididir. Can Yücel'in babası Hasan Ali Yücel Milli Eğitim Bakanı iken Kastamonu Göl Eğitim Enstitüsüne gidip gelirken  Can Yücel bu erikle tanışmış ve bu şiiri yazmıştır.(Kastamonu postası.com dan alıntı)

oruçlu iken son derece yerinde gitti bu paylaşım. bir de affınıza sığınarak "güncel medya" başlığı ile olan ilgisini kuramadığımı belirtmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #644 : Ağustos 14, 2012, 14:36:29 »
Bugünkü kastamonupostasi.com'dan alıntıdır.(Kastamonu Postasi Gazetesi internet sitesi Köşe yazarı Mustafa Afacan'ın yazısından alınmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #645 : Ağustos 14, 2012, 16:56:16 »
Artık bundan sonra ağustosta çıkan arabalar bir sonraki yılın modeli olamayacak
2013 model araçlar; 2013 yılında üretilenler olacak
onca zaman geçmi aradan ama nihayet yasa çıktı
artık 2012 yılının ortasında 2013 model araba alıp kullanamayacak kimse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #646 : Ağustos 15, 2012, 08:39:50 »
Başbakan'dan 'ölümleri araştırın' talimatı
Başbakan Erdoğan, Aselsan mühendislerinin ölümlerinin araştırılması talimatı verdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu, 2006 ve 2007'de intihar ettiği iddia edilen 3 mühendisin ölümünü soruşturacak.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25374064

Zaman asimi kac seneydi?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #647 : Ağustos 15, 2012, 11:58:34 »
Zaman asimi kac seneydi?
:alkis:

:D bir yanlışlık olmuştur herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #648 : Ağustos 15, 2012, 12:22:35 »
Zaman asimi kac seneydi?

zaman asimina daha var murat bey :)
aslinda ben birseyler bulacaklarina pek inanmiyorum ama gundemeleri bile buyuk bir gelisme ulkemiz acisindan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #649 : Ağustos 15, 2012, 12:26:15 »

zaman asimina daha var murat bey :)
aslinda ben birseyler bulacaklarina pek inanmiyorum ama gundemeleri bile buyuk bir gelisme ulkemiz acisindan :)

güzel espri :D     ( büyük gelişme)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #650 : Ağustos 15, 2012, 16:51:47 »
Müşfik Kenter hayatını kaybetti
Bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören usta tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter yaşama veda etti... 

http://www.ntvmsnbc.com/id/25374608/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #651 : Ağustos 15, 2012, 18:57:39 »
Buyuk bir ustaydi, Allah rahmet eylesin :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #652 : Ağustos 15, 2012, 21:49:18 »
''bir kac mehmet öldü diye meclis toplanmaz''   ''cok saygılı cocuklardı,beni elçi seçmişler'' Türküm demenin bile yakında yasaklanmasından korktuğum güzel ülkemin televizyonlarından yürek yakan söylemler.Bu adamları bizler secmiş olmayız.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #653 : Ağustos 16, 2012, 08:18:26 »
''bir kac mehmet öldü diye meclis toplanmaz''   ''cok saygılı cocuklardı,beni elçi seçmişler'' Türküm demenin bile yakında yasaklanmasından korktuğum güzel ülkemin televizyonlarından yürek yakan söylemler.Bu adamları bizler secmiş olmayız.
Haklısın, birde şu durum var, söyledikleri cümleyi ertesi gün pişkin pişkin böyle birşey söylemedim çarpıttılar diye beyanat verip milleti
salak yerine koymuyorlarmı deli oluyorum. Bizim bildiğimiz söz ağızdan çıkar ama bunların vücudunda farklı çalışma prensibi var galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #654 : Ağustos 17, 2012, 08:24:40 »
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/21242189.asp

AİLE  Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, Ramazan Bayramı'nda güvenli bir yolculuk için araç kullanıcılarının uyku ihtiyacını gidermiş, dinç ve sakin bir ruh halinde olması gerektiği bildirdi.
 Girginer, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl bayram tatillerinde bayramları yasa döndüren üzücü trafik kazalarının meydana geldiğini, kaza nedenlerinden biri olarak görülen uygunsuz yol koşullarının yanında sürücü hataları ve sürücülerin sağlık sorunlarının da kazalara yol açtığı gerçeğinin göz ardı edilmemesini gerektiğini kaydetti.
 Yoğun bayram trafiğinde karayolları ile ilgili birimlerin, uygunsuz yol koşulları ile ilgili önlemleri aldıklarını, uyarı ve işaretlerini kullandıklarını gördüklerini dile getiren Girginer, sürücülerin hem kendi hem de diğer araçlardaki yolcuların eşleri ve çocuklarının can güvenliğini düşünerek araç kullanmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Direksiyona aç  oturmayın

Uzun yol gidecek sürücülerin, aç olarak direksiyona geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Girginer, aşırı yemenin veya sindirimi zor besinler tüketmenin direksiyon başında uyku getireceğini kaydederek, güvenli bir yolculuk için araç kullanıcıları uyku ihtiyacını gidermiş, dinç ve sakin bir ruh halinde olması gerektiğinin altını çizdi. Girginer, sürücülerin sinirlerini geren olayların yaşanması durumunda da mola verilip, sakinleştikten sonra yolculuğa devam edilmesinin güvenli yolculuğun gerekliliklerinden olduğunu belirterek şunları kaydetti:
 “Sürücülerin şeker, yüksek tansiyon, astım, havale gibi kronik sağlık sorunları nedeniyle ilaçlarını düzenli kullanmaları, diyetlerine dikkatle uymaları, sıcak öğlen saatlerinde araç kullanmamaları gerekir. Bunun yanında şeker hastalarının, kan şekerlerini düşürecek ya da yükseltecek gıdalara dikkat etmeleri yolculuk boyunca aç kalmamaları herkesin can güvenliği için şarttır. Tanı konulmuş takibi ve tedavisi yapılan hastalıkların yanında gizli şeker, tanı konulmamış tansiyon gibi farkında olmadan taşıdığımız hastalıklarında var olabilir. Bu durumun önemli bir tehlike olarak karşımıza çıkabilir.”
Girginer, bayram sofralarında yenen aşırı kalorili, yağlı ve şekerli besinlerin sağlıklı insanlarda bile şişmanlığa giden uzun ve sinsi bir yolun kapısını açtığını belirtti.
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #655 : Ağustos 17, 2012, 10:49:45 »
'Alkollüysen kasko ödemez' devri bitti
Yargıtay, çok tartışılacak bir karara imza atarak, sürücünün alkollü olmasını sigorta bedelinin ödenmemesi için tek başına yeterli saymadı. Emsal oluşturacak karara göre, sigorta şirketleri sürücü alkollü olsa da oluşan hasarı ‘kusuru olmaması halinde’ ödemek zorunda kalacak.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25375052

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #656 : Ağustos 17, 2012, 11:01:49 »
'Alkollüysen kasko ödemez' devri bitti
Yargıtay, çok tartışılacak bir karara imza atarak, sürücünün alkollü olmasını sigorta bedelinin ödenmemesi için tek başına yeterli saymadı. Emsal oluşturacak karara göre, sigorta şirketleri sürücü alkollü olsa da oluşan hasarı ‘kusuru olmaması halinde’ ödemek zorunda kalacak.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25375052

bir sonraki kararın da alkollü iken tecavüzün suç sayılmaması olmasını bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #657 : Ağustos 17, 2012, 12:02:24 »
bir sonraki kararın da alkollü iken tecavüzün suç sayılmaması olmasını bekliyoruz.

tecavüz ne zaman suç oldu ki?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #658 : Ağustos 17, 2012, 14:19:12 »
Burada bir suç konusu yok ki. Sigorta şirketlerinin sözleşmeleri ile alakalı bir durum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #659 : Ağustos 17, 2012, 20:49:32 »
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/21242189.asp

AİLE  Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, Ramazan Bayramı'nda güvenli bir yolculuk için araç kullanıcılarının uyku ihtiyacını gidermiş, dinç ve sakin bir ruh halinde olması gerektiği bildirdi.
 Girginer, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl bayram tatillerinde bayramları yasa döndüren üzücü trafik kazalarının meydana geldiğini, kaza nedenlerinden biri olarak görülen uygunsuz yol koşullarının yanında sürücü hataları ve sürücülerin sağlık sorunlarının da kazalara yol açtığı gerçeğinin göz ardı edilmemesini gerektiğini kaydetti.
 Yoğun bayram trafiğinde karayolları ile ilgili birimlerin, uygunsuz yol koşulları ile ilgili önlemleri aldıklarını, uyarı ve işaretlerini kullandıklarını gördüklerini dile getiren Girginer, sürücülerin hem kendi hem de diğer araçlardaki yolcuların eşleri ve çocuklarının can güvenliğini düşünerek araç kullanmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Direksiyona aç  oturmayın

Uzun yol gidecek sürücülerin, aç olarak direksiyona geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Girginer, aşırı yemenin veya sindirimi zor besinler tüketmenin direksiyon başında uyku getireceğini kaydederek, güvenli bir yolculuk için araç kullanıcıları uyku ihtiyacını gidermiş, dinç ve sakin bir ruh halinde olması gerektiğinin altını çizdi. Girginer, sürücülerin sinirlerini geren olayların yaşanması durumunda da mola verilip, sakinleştikten sonra yolculuğa devam edilmesinin güvenli yolculuğun gerekliliklerinden olduğunu belirterek şunları kaydetti:
 “Sürücülerin şeker, yüksek tansiyon, astım, havale gibi kronik sağlık sorunları nedeniyle ilaçlarını düzenli kullanmaları, diyetlerine dikkatle uymaları, sıcak öğlen saatlerinde araç kullanmamaları gerekir. Bunun yanında şeker hastalarının, kan şekerlerini düşürecek ya da yükseltecek gıdalara dikkat etmeleri yolculuk boyunca aç kalmamaları herkesin can güvenliği için şarttır. Tanı konulmuş takibi ve tedavisi yapılan hastalıkların yanında gizli şeker, tanı konulmamış tansiyon gibi farkında olmadan taşıdığımız hastalıklarında var olabilir. Bu durumun önemli bir tehlike olarak karşımıza çıkabilir.”
Girginer, bayram sofralarında yenen aşırı kalorili, yağlı ve şekerli besinlerin sağlıklı insanlarda bile şişmanlığa giden uzun ve sinsi bir yolun kapısını açtığını belirtti.

Girginer in ehliyeti varmı ki..
Girginer araba kullanabiliyormu
Hiç uzun yol deneyimi varmı Girginer in
Sahi kim bu Girginer, adından çok sık söz ediliyor