Gönderen Konu: Medya'dan Güncel  (Okunma sayısı 184582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Medya'dan Güncel
« Yanıtla #560 : Ağustos 07, 2012, 12:45:07 »
İki yıldır forumdayım, ilk defa Hakkı Abi'den bu derece bir tepki gördüm. Son zamanlarda gerçekten çok sıkı mesai yaptığının farkındayım Hakkı Abi.

Uğur kardeşim, öfkeleniyorsun biliyorum ama öfkeli iken yazmasan veya az yazsan, herkes için faydalı olur. Öfkeli forumdaşlar yeterince var :)
Herkesin önünde klavye varken, çok hassas düşünce beklememelisin. Parmaklarımızdan çıkıveriyor kelimeler :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #560 : Ağustos 07, 2012, 12:45:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #561 : Ağustos 07, 2012, 12:50:23 »
Uğur Bey, son zamanlarda bu ve buna benzer başlıklar altında, sizin de zaman zaman dahil olduğunuz polemiklere müdahele etmekten, yönetim olarak forumu takip etmekte zorlanıyoruz. Hepimizin zamanı kısıtlı. Bu kısıtlı zamanı daha da daraltacak ama bundan daha önemlisi bana göre foruma faydası olmayan, konu ile alakasız, üyelerin canını sıkmaktan başka bir amaca hizmet etmeyecek bir meselede yumruğumu masaya vuramaz mıyım. Sizce üyelerimiz son zamanlarda yeterince polemiğe doymadılar mı? Bunun için sizden veya birilerinden izin almam mı gerekiyor. Ben burada iskele babası mıyım :D Ceza alıp kahraman olabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Ya da beni kendi seviyenize mi çekmek istiyorsunuz. Hırçın tavırlarınızla bizleri ve diğer üyeleri sindirebileceğinize mi inanıyorsunuz. İslami değerlere önem verdiği izlenimi veren birisiniz. Bu mu sizin ahlak anlayışınız. Bu mu sizin müslümanlığınız. Gerçek hayatta belki farklı biri olabilirsiniz ama benim burada gördüklerim böyle. Forumda devam edip etmemek sizin takdiriniz ama lütfen kendinizi de bir sorgulayın artık.

ne dindarım ne de allahsızım...
 sadece adaletli davranmanızı istiyorum...
 herkesle polemiğe girdiğim izlenimini yaratmışsınız ama polemiğe girdiğim bir siz birde m.k.şahin var... ne hikmetse başka yok arada kemal abiye takılıyorum o kadar... tamam kendimi sizin için sorgulayım .. ama sizde kendinizi benim için sorgulayın... 1 yıldır hergün aktif olan üye ne olduda 10 gündür bu kadar polemiğe girer oldu diye bence bir sorgulayın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #562 : Ağustos 07, 2012, 12:58:52 »
Adaletli olmak için elimden geleni yapıyorum. Diğer yönetici arkadaşlar da beni tanır. Sizin ve diğer bir çok arkadaşın ceza almaması için çok çaba gösteriyor, zaman zaman diğer yönetici arkadaşlarımı da ikna etmek durumunda kalıyorum. Bu size karşı ayrıcalıklı bir tavır değil bugüne kadar iyi niyetinden şüphe etmediğim tüm üyelere karşı izlediğim tutumdur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #563 : Ağustos 07, 2012, 13:02:09 »
Adaletli olmak için elimden geleni yapıyorum. Diğer yönetici arkadaşlar da beni tanır. Sizin ve diğer bir çok arkadaşın ceza almaması için çok çaba gösteriyor, zaman zaman diğer yönetici arkadaşlarımı da ikna etmek durumunda kalıyorum. Bu size karşı ayrıcalıklı bir tavır değil bugüne kadar iyi niyetinden şüphe etmediğim tüm üyelere karşı izlediğim tutumdur.

hayret abi destan yazmamışsın   :D :D :D bu sefer yazını kısa tutmuşsun allah razı olsun valla okuması zor oluyordu  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #564 : Ağustos 07, 2012, 13:04:56 »
hayret abi destan yazmamışsın   :D :D :D bu sefer yazını kısa tutmuşsun allah razı olsun valla okuması zor oluyordu  :D

Al işte yazsan dert yazmasan dert... Karşınızda ki insan size değer verip uzun uzun yazılar yazıyor yine yaranamıyor, insanlar gerçekten ilginç ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #565 : Ağustos 07, 2012, 13:12:32 »
...
Son olarak da paylaşmak istediğim haberi yazayım....
Olimpiyatlarda sonuncuyuz.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/21171555.asp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #566 : Ağustos 07, 2012, 13:43:21 »

laubaliliğin lüzumu yok uğur bey. agresif tavırlarınızla insanları zorla polemiğe çekiyorsunuz. konuları işinize gelen kısımlarından kavrıyorsunuz. iletilerin sonuna gülen/gülümseyen yüz ifadesi koymak durumu kurtarmıyor. polemiğe girip tartışma yaşadığınız kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor olabilir fakat yazdıklarınızı okuyup buranın bir otomobil forumu oluşundan dolayı "ya sabır" çekip sessiz kalan üye sayısının oldukça fazla olduğunu hissediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #567 : Ağustos 07, 2012, 13:46:45 »
Neyse arkadaşlar. 10'a kadar sayın ve sakinleşin. Ayrılın artık bakim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #568 : Ağustos 07, 2012, 13:46:59 »
laubaliliğin lüzumu yok uğur bey. agresif tavırlarınızla insanları zorla polemiğe çekiyorsunuz. konuları işinize gelen kısımlarından kavrıyorsunuz. iletilerin sonuna gülen/gülümseyen yüz ifadesi koymak durumu kurtarmıyor. polemiğe girip tartışma yaşadığınız kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor olabilir fakat yazdıklarınızı okuyup buranın bir otomobil forumu oluşundan dolayı "ya sabır" çekip sessiz kalan üye sayısının oldukça fazla olduğunu hissediyorum.

hislerin çok kuvvetli maşallah   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #569 : Ağustos 07, 2012, 13:48:38 »
Konuyu 24 saatliğine dinlendiriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #570 : Ağustos 07, 2012, 21:30:30 »
Hazreti Mevlana der ki; "İncitme! incittiğin yerden incinirsin"
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #571 : Ağustos 08, 2012, 13:33:17 »
Hakkı beydeki sabır ve üslubun 10 da biri bende olsaydı daha ne isterdim Allah'tan....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #572 : Ağustos 09, 2012, 07:08:01 »
Hande Hn.'a teşekkürlerimle konuyu tekrar hizmete açıyorum :) Haydi forumdaşlar, kemik sesi duymak istiyorum   :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #573 : Ağustos 09, 2012, 07:18:52 »
Tekbiiiiiiiirrr!

:islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #574 : Ağustos 09, 2012, 07:20:52 »
Tekbiiiiiiiirrr!

:islik:

bismillah savaşmı çıkacak :)  ben hemen marketten erzak stokluyum... vııınnnnnnn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #575 : Ağustos 09, 2012, 08:11:07 »
http://haber.gazetevatan.com/izmirde-catisma/472258/1/Gundem

İzmir de asker ile teröristler arasında çatışma devam ediyor. İki bomba patlatılmış bir asker şehit çok sayıda asker yaralı!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bölücülere açılım diye diye azdıranlara burdan sevgilerimi yolluyorum, kulakları çınlasın hepsinin !!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kemal abi emanetleri çıkar artık sandıktan, bak sizin oralara kadar geldi şerefsiz köpekler!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #576 : Ağustos 09, 2012, 08:14:35 »
Ne bileyim abi Hakkı reis boruyu öttürünce duramadım :lol: :lol:

Onu bunu bırakta abicim 40bindeyken alamamıştım senden linkteki araba senin ki değil mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2005-corolla-sport-60000km-94633965/detay

Memet abi yauv Allah aşkına bana bi söylesene neden eksi verdin :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #577 : Ağustos 09, 2012, 08:17:09 »

İzmir de asker ile teröristler arasında çatışma devam ediyor. İki bomba patlatılmış bir asker şehit çok sayıda asker yaralı!!
bölücülere açılım diye diye azdıranlara burdan sevgilerimi yolluyorum, kulakları çınlasın hepsinin !!

Kemal abi emanetleri çıkar artık sandıktan, bak sizin oralara kadar geldi şerefsiz köpekler!

Birileri  "terör örgütü görevini yapıyor" demişti. Ama siz görevinizi yapmıyorsunuz? Elimize beyzbol sopasımı alalım görevinizi yapmanız için? Obama gibi !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #578 : Ağustos 09, 2012, 09:42:25 »
Haberi duyduktan sonra keyfim kaçtı, foruma bile girmek istemiyorum bugün :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #579 : Ağustos 09, 2012, 13:05:39 »
İstiklal madalyalı meslek…

Yaz, yaz bitmez…
Kastamonu’nun tarihi zenginliğini, güzelliğini.

Öyle eşsizdir ki hatta…
Deryadır derya.

Her ne kadar şairin sözüyle, “Ol mahiler ki derya içredir, deryayı bilmezler” mısralarıyla eş olsa da Kastamonulunun sahip olduğu tarih ve kültür hazinesine yaklaşımı…
Gelin, günümüz Türkçesiyle “O balıklar ki denizin içindedir, denizi bilmezler” sözünü yalan çıkaralım, en azından denizle ilgili hazinemizi hatırlayarak ve sahip çıkarak.

Balık hafızalı olmayalım yani…
Türkiye Cumhuriyeti’nin denizden “ağrı” kurulduğunu sakın ola unutmayalım.

“Denizden kuruldu” derken…
Sudan sebeplerle kurulmadı illa. Bir millet uyandırıldı, Karadeniz’in soğuk suları tepesinden döküle döküle.

O hengamede, o ölüm kalım savaşında “sudan çıkan balık” gibi olmadıysa Anadolu halkı…
Mavnacılar sayesinde olmadı, emin olun.

Mavna tarihinden sözederken, “tümdengelim” yöntemini kullanarak ilerliyoruz farkettiyseniz…
Bugünden düne yani, modern yük taşıma filolarından ucu taa Fatih zamanına çıkan mavnacılara doğru.

“Kastamonu’yu okyanuslara taşıyan adam” diye manşet atmıştık hatırlarsanız dün...
Ahmet Bedri İnce, Kastamonu’yu okyanuslara durup dururken taşımadı elbet, sebebi var. Dedesinden, babasından gördüğü mavnacılık mesleğini geliştirdi, çağa uydurdu; gemiden sahile yük çıkartmak yerine, tuttu sahilden sahile yük çıkartmaya başladı.

Mavna; kürekle, yerine göre yelkenle yol alırdı…
E, okyanusları pazuyla yahut Allah’ın rüzgarı ile aşamayacağına göre, kıçına kallavisinden iki motor uydurulan binevi günümüz mavnalarının sırtına sardı yükü, vurdu ecnebi karasularına. Biraz düz mantık oldu ama mevzunun tarihsel gelişimi üç aşağı beş yukarı böyle.

Okyanusta yüzmeyi, sahilde öğreneceksin evvela...
Onun için de asırlarca talim edeceksin, boyunu aşmayan sularda.

İstanbul’dan mavnacılar yolcu etti…

20. Yüzyıl başlarında, Osmanlı imparatorluğu’nun yerine yepyeni Türkiye Cumhuriyeti’nin “deniz kuvvetleri” sayesinde kurulacağını kime söyleseniz gülmekten kırılırdı heralde…
Daha doğrusu “Hangi deniz kuvvetleriniz?” diye sorardı hiç kuşkusuz.

Gemimiz filan yoktu…
Almanların ağzına bakıyorduk. Onların gönderdiği iki geminin de başımıza ne işler açtığı biliyorsunuz. Dakka bir gol bir, daha Karadeniz’e girer girmez savaşa soktular Osmanlı’yı.

Bi kere adım atmaya gör…
Gerisi geldi, önce paylaşım savaşında yenildik, ardında kurtlar sofrasına lime lime edilmek üzere servis edildik.

Savaş gemimiz yoktu ama…
Yürekleri toptan, gülleden beter ateş saçan aslan parçası İnebolu ve havalisi gençlerin dümeninde olduğu mavnalarımız vardı.

Dedim ya rakiplerimizden o sıra kimse oralı olmadı…
“Mavna” dediğin ne ki, altı üstü yük, yük bulamadı mı çöp taşıyan büyükçe kayık. Tepesindeki sürücüsünün belindeki çakı bıçağından başka silahı olmayan, bir “savaş gemisi”.

Hikaye önce İstanbul karasularında başladı…
Depolarda küflenmiş silahlar akla geldi evvela. Padişahın ajanlarından, İstanbul’da cirit atan bir kamyon düşman askerinden gizli gizli, gece vakitleri mavnalara yüklendi cephane.

Mavnacılar, Fatih Sultan Mehmet döneminden beri İstanbul’un yükünü, erzakını, çöpünü taşıyan mavnacılar, bir anda muharip oluverdi…
Yeri geldiğinde İstanbul boğazında demirli, iş uzadığında İzmit körfezinde bekleyen dost gemilere yükledikleri gibi cephaneyi, doğruca ana ocakları İnebolu’ya uğurladılar.

Tek cephane de değil…
Ankara’ya, Kuvayi Milliye saflarına katılacaklar da mavnacıların eliyle İnebolu’ya yolcu edildiler İstanbul’dan.

İnebolu’da mavnacılar karşıladı…

Topu topu dört bin kişiydiler…
Hepsi birbirinin akrabasıydı ama.

İnebolu, Abana, Küre, Nigerze, İlişi, Evrenye…
Mavnacı yatağıydı.

Kardeşlerinin, yeğenlerinin, komşularının, hemşerilerinin İstanbul’daki düşmandan kaçırarak gönderdiği cephaneyi…
İnebolu önlerinde karşıladılar.

İstanbul’da düşman vardı da…
İnebolu önerinde yok muydu sanki? Yunan savaş gemileri o dakka bastı bombayı sahile. Söndüremedi ama mavnacıların yüreğindeki vatan ateşini. Kahraman İnebolulu mavnacılar; hem İstanbul’dan hem de Sovyetlerden gelen cephaneyi, bir mermisini bile denize düşürmeden sahile çekti.

Yani, o cephane mavnalarla İstanbul’dan çıkarılmasa, mavnalarla gemilerden İnebolu’ya çekilmese…
Bugün ne Kurtuluş Savaşı’nı konuşurduk, dolayısıyla ne de Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını cebimizde taşıyabilirdik.

Havadan gelmedi yani hürriyet ve bağımsızlık…
Denizden geldi.

Cumhuriyetin vefası…

Denizden geldiği için de…
Cumhuriyet hükümeti vefada sular seller gibi cömert oldu.

Cumhuriyet’in ilanının üzerinden bir elin parmakları kadar ay geçmeden…
11 Şubat 1924 tarihinde yapılan TBMM’nin 99. Oturumunda 66 numaralı kanunla İnebolu Mavnacılar Loncasına, “Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ve Beratı” verildi.

Mavnacıların verdikleri emek…
Onur olarak geri döndü.

Bilemiyorum, ülkemizde veya başka ülkelerde bir meslek koluna toptan verilmiş bir madalya var mıdır? Askerlik mesleği dışındaki bir mesleğin mensupları acaba bir vatanın kurtulmasında bu kadar hayati bir rol oynamışlar mıdır?...
Daha da ilgincini söyleyim. Böylesi bir şerefe imza atmış bir mesleğin mensuplarının nerdeyse tamamının bir ilçe ve çevresindeki köylerden çıkması, eşine rastlanır bir durum mudur?

Mavna tarihini gün yüzüne çıkarmalıyız…

Geçtiğimiz yıl bugünlerde…
Yaşayan son beş mavnacıdan biri olan Ahmet Türk, İnebolu’nun Üçlüce köyündeki evini ve bahçesini mavnacılara air fotoğraflarla donattı. Fotoğraflar, 1910 ve 1950 yılları arasında çekilmişti.

Bununla da yetinmedi Türk…
“Atatürk Bahçesi” adıyla düzenlediği bahçesine iki tane aslan heykeli ile madalyalı kahramanalık plaketini, mavnaları resmeden tabloyu ve Atatürk’ü Kocatepe’de gösteren tabloyu koydu.

Gönül istiyor ki…
Türk’ün açtığı yolda başka Türkler de yürüsün. Mavnacılarımızın eşsiz tarihi gün yüzüne çıksın. Dost düşman İnebolu’nun ve İnebolulu kahraman mavnacıların cesaretlerini, vatanperverliklerini görsün.

Turizm turizm deniyor…
İddia ediyorum, gönülden işlenebilirse eğer, sadece “Kurtuluş Savaşı turizmi” yeter de artar bile Kastamonu’ya.
08.08.2012 
MustafaAFACAN