Arkadaşlar arabaya nazar mı değdi anlamadım.. Önce kamera problemi , şimdi de amfi ..
Bugün araba müzik dinlerken amfinin ayarlarıyla oynayım dedim.. Amfiyi çıkarırken (+) kablosu yerinden çıktı , geri yerine girdi.. O sırada bir kıvılcım çıktı, kablonun değdiği yerden. Sonra (-) kutbu yerinden çıktı. Bu sırada teyp çalışıyordu. Kabloları yerine taktıktan sonra hoparlörlerden cızırtı şeklinde ses gelmeye başladı. Tesisatçıya götürdüm, parazit kesiciler yanmış dedi. Teybi söktü, hoparlörlerin teybe bağlantığı girişlere 4 tane kablo bağlayıp şase yapmaya çalıştı , düzelmedi. Sonra teybi geri taktık, kabloları çıkartıp. Bu sefer ses çok daha değişti. Gaza bastıkça yükselen cızırtı, teyp açılıp kapanırken hoparlörlerden gelen çat çut sesi, teybin fanının sesi bile hoparlörlerden geliyor..
Amfi mi yandı acaba ? Sorun ne olabilir ?
honda al he
Oğuz şase basmayı denedimi acaba ?
Birde + kablonun yanında değil dimi amfi kablon .
honda al he
Oğuz şase basmayı denedimi acaba ?
Birde + kablonun yanında değil dimi amfi kablon .
Ben pek anlamam hacı..
Şunu sorayım sana.
Amfi yanmış olsa, ses gelir mi hiç hoparlörden ?
Ben pek anlamam "nam-ı diğer Murat 124"..
Şunu sorayım sana.
Amfi yanmış olsa, ses gelir mi hiç hoparlörden ?
Şimdi o kadar derini ben ne desem doğru olur.Amfi besleme ve hoparlör çıkışları yanarsa amfi hoparlörlere elektrik veremez. Ki senin dediğin şase yaptırdın büyük ihtimal içinde kücük birşeyler yanmışta olabilir . kabloların nereden geçtiğini bilmiyormusun
Oğuzhan'cığım anfi yansa hiç açılmaz sanki.
Küçük bir sorun sanki. Halledilebilecek birşey gibime geliyo... Ufak bir devre yanmış olabilir. Ama hallolur sanki kolaylıkla.
(psikolojik durumumdan dolayı çok sanki kullandım. pardon...)
Küçük bir sorun sanki. Halledilebilecek birşey gibime geliyo... Ufak bir devre yanmış olabilir. Ama hallolur sanki kolaylıkla.
sankiler cemiyeti

. okurken gülümsettirdi yüzümü
Abi cidden çok canım sıkıldı.. Benim canım yansa, benim ufak devreler yansa, canım bu kadar sıkılmaz. Bu huyumu HİÇ SEVMİYORUM..
Şimdi o kadar derini ben ne desem doğru olur.Amfi besleme ve hoparlör çıkışları yanarsa amfi hoparlörlere elektrik veremez. Ki senin dediğin şase yaptırdın büyük ihtimal içinde kücük birşeyler yanmışta olabilir . kabloların nereden geçtiğini bilmiyormusun
Baba o kadar çok kablo var ki , hangisi nereden geçiyor bilmiyorum.. 2 amfi olunca işler çok karışıyor. Montajı 7 saat sürdü.
kıvılcım sonrasında herhangi bir sigorta patlamadıysa anfi içinde zarar olmuş olma ihtimali yüksek. Anfileri sökerken önce şaseyi, takarken önce aküyü takmak lazım, çünkü anfinin dışı da şaselidir. Başka bir anfi ile denenmesi lazım sistemin.
kıvılcım sonrasında herhangi bir sigorta patlamadıysa anfi içinde zarar olmuş olma ihtimali yüksek. Anfileri sökerken önce şaseyi, takarken önce aküyü takmak lazım, çünkü anfinin dışı da şaselidir. Başka bir anfi ile denenmesi lazım sistemin.
Abim peki teybe zarar vermiş olma ihtimalim var mı ? Yoksa problem sadece amfide midir ? Amfinin garantisi var. Ordan hallederim diye düşünüyorum amfiyi. Ama teybe zarar verdiyse , intihar edebilirim.
Neşet teybe zarar vermez (vermemesi lazım) ama malesef amfi yanmıs senın galıba zamanında bende alpin marka amfimde cok cızırtı gelmeye başlamıstı on sag koltugun altına taktırmıstım arac ıcınde sallana sallana kablolar yanmış sıgortası atmıs dedıler bana bende sokturdum wooferla beraber teypte bir sıkıntı yoktu ve cızırdama kesılmıstı.
Aracın her hangibi şaseye bağlı olan vidasından bir kablo ile öncelikle teyp in dışına bir değdirin motor sesi kesilecek mi bir bakın kesilmez ise aynı işlemi anfinin üzerinde uygulayın yine kesilmiyor ise önce anfiyi değiştirip deneyin daha sonra teyp in arkasındaki ses düşürücü RCA parçayı ve anfi RCA arasındaki ses kablosunu değiştirin deneyin en son olarak düzelmez ise teyp e kalır.
Parazit engelleyici yanmış olabilir. Teypte orj anfi çıkışı varmı? Aküden gelen + kablosu rca ve anfi kablosuyla yan yana olursa paraziti artırır. Alında motor sesini almaması lazım ? bende yanyanaydı parazit engelleyici yoktu süperde ses kalitesi vardı.
Bugün ergazi elektroniğe gittim. Amfiyi çıkartıp başka amfi taktılar, hiçbir problem kalmadı. Amfimin garantisi devam ediyordu. Garantiye verdim, kurtuldum. Allahtan teybe birşey olmamış
amplifikatörde ses varsa çıkış katı yanmamıştır.bahsettiğin arızanın birkaç sebebi var.öncelikli olarak + ve - kablolarla oynadığın için devre şaseyi tam almıyordur(-).şase hem rca kablonun gövdesinde hemde amfinin portuna gelen şase kablosunda olması gerekir.diğer ihtimallere gelinde rca giriş portunda yani iç devresinde arıza alomuş olabilir.diğer ihtimal ise çıkış katınada hat patması olmuştur.
amfiye gelen kablonun hattında yani aküden çıktıktan sonra amfiye girmeden önce arada sigorta kullanıyomusun çok önemli.Allah korusun aracı yakarsın aksi takdirde.eğer yoksa sakın ihmal etme