0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın ama madem otomatik yapmaya çalışıyorsunuz toyota hazretleri 4 tane led lambayı koymaya tenezzül ettiği ayna ayarları ve kapıdaki kilit ve cam kilitleme düğmelerinede çözüm bulunsun arada kaynar onlarda geceleri gerçekten sıkıntı oluyor.
Medine fukaraları gibiyiz.En full donanımı deniyor cam açıp kapama düğmelerinde ışıklandırma yok.Dizelde vsc trc var benzinlide yok benzinlide hzı sabitleme anahtarsız çalıstırma var dizelde yok ne bileyim abi hepsinin bir arada oldugu bişey yokmu..Anahtardan camları kapatmıyor kapıları belli bir hıza ulasınca kapatmıyor.Dandik dediğimiz meganların çogunda var ..Şimdi bikaç fanatik çıkar der vardır toyotanın bildiği ondan yapmıyordur.Yada sat megane al diyenide çıkabilir.Ancak bu istekleri bilkdirirsek onlarda belki düşüne bilirler.Nedir bunları maliye cam kaldırma modülünün tanesi ne kadar yada kapıları kapatmanın hız sabitlemeyi forumdaki bir abimiz 70 tl ye dışardan almış.Serviste 300 iteliyorlar.3 sen önce 350 taktıgım xenon kitini bujsene 450 500 e takıyorlar.Adamlar merkez bankası gibi görüyorlar bizleri herhalde..
Konuşşş Tuncayy Kim tutar seni
Aslında Tolga, bu sistemle hani otomatik camlı araçlarda bi düğme var bir kere basınca cam tamamen kapanıyorya, o düğme tetiklenerek cam kaldırma modülü işide halledilemez mi ? Ama o düğme sadece sürücü camını mı kapatıyor yoksa tüm camları kapatıyormu bilmiyorum ama.
Osman abi belki cam kaldırma modülü ile bu iş olabilir fakat cam motoru ile ayna kapatıp açma motoru arasında akım farkı olabilir.Daha önce hiç böle ayna kapatıp açan sistem incelemedim.Bir de şöyle bir şey aklıma geldi zaten bu aynalarda mekanik olarak ya sınırlama siviçi yada akım sınırlaycı elektronik devre olması lazım ki aynalar açıldığı veya kapandığı anda daha fazla motorları zorlamamlı ama sistemi görmeden cevap yazmak çok zor. Uğraşılsa yapılır yapılmaz diye bir şey yok ama araçlar yeni ve gerçekten bu işten anlayan birilerine danışılmalı önce çalışma durma sistemi incelenmeli basit bir oto elektirikçisinin yapabileceği iş olduğunu sanmıyorum.Hele ki akım sınırlamlı sistem mevcut ve bu aracın ECU su ile kompilike ise ben dokunmam bile.Bırak aynalar hiç kapanmasın
merhaba arkadaşlar.benim 2005 avensisim var ve benim aracımda bu özellik var.sağolsun bir arkadaşım yaptı.herkez hasta oldu keşke videolarını çekseydim şimdi.ama en kıza zamanda çeker koyarım buraya.nasıl çalışıyor diye merak edenler için anlatayım.ben biraz özel bir şey yaptırdım.kumandanın kapılarını kapatınca aynalar ve camlar otomatik olarak kapanıyor.arabanın kontagına bazınca aynalar otomatik olarak acılıyor.istersem içerdende manuel olarak kullana biliyorum.bilirsinizki toyota avensis modellerinde camlar otomatik kapanmıyor.ama bendeki sistemde ilk önce camlar sonra aynalar kapanıyor.HERKEZE TAVSİYE EDERİM.
istanbulda bir arkadaşım yaptı elektrik ustası yanına gider öğrenir sizlerle paylaşırım.