Gönderen Konu: elektrikli aynalar  (Okunma sayısı 9735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: elektrikli aynalar
« Yanıtla #20 : Ekim 31, 2010, 22:45:07 »
arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın ama madem otomatik yapmaya çalışıyorsunuz toyota hazretleri 4 tane led lambayı koymaya tenezzül ettiği ayna ayarları ve kapıdaki kilit ve cam kilitleme düğmelerinede çözüm bulunsun arada kaynar onlarda geceleri gerçekten sıkıntı oluyor. :)
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 31, 2010, 22:45:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Ekim 31, 2010, 22:52:58 »
arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın ama madem otomatik yapmaya çalışıyorsunuz toyota hazretleri 4 tane led lambayı koymaya tenezzül ettiği ayna ayarları ve kapıdaki kilit ve cam kilitleme düğmelerinede çözüm bulunsun arada kaynar onlarda geceleri gerçekten sıkıntı oluyor. :)

toyota hazretlerinin bunları yapmaya niyeti olsaydı zaten bize sormazdı yapardı !!!:) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 31, 2010, 23:08:29 »
Medine fukaraları gibiyiz.En full donanımı deniyor cam açıp kapama düğmelerinde ışıklandırma yok.Dizelde vsc trc var benzinlide yok benzinlide hzı sabitleme anahtarsız çalıstırma var dizelde yok ne bileyim abi hepsinin bir arada oldugu bişey yokmu..Anahtardan camları kapatmıyor  kapıları belli bir hıza ulasınca kapatmıyor.Dandik dediğimiz meganların çogunda var ..Şimdi  bikaç fanatik çıkar der vardır toyotanın bildiği ondan yapmıyordur.Yada sat megane al diyenide çıkabilir.Ancak bu istekleri  bilkdirirsek onlarda belki düşüne bilirler.Nedir bunları maliye cam kaldırma modülünün tanesi ne kadar yada kapıları kapatmanın hız sabitlemeyi forumdaki bir abimiz 70 tl ye dışardan almış.Serviste 300 iteliyorlar.3 sen önce 350 taktıgım xenon kitini bujsene 450 500 e takıyorlar.Adamlar merkez bankası gibi görüyorlar bizleri herhalde..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 31, 2010, 23:22:52 »
Konuşşş Tuncayy Kim tutar seni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ekim 31, 2010, 23:23:17 »
Medine fukaraları gibiyiz.En full donanımı deniyor cam açıp kapama düğmelerinde ışıklandırma yok.Dizelde vsc trc var benzinlide yok benzinlide hzı sabitleme anahtarsız çalıstırma var dizelde yok ne bileyim abi hepsinin bir arada oldugu bişey yokmu..Anahtardan camları kapatmıyor  kapıları belli bir hıza ulasınca kapatmıyor.Dandik dediğimiz meganların çogunda var ..Şimdi  bikaç fanatik çıkar der vardır toyotanın bildiği ondan yapmıyordur.Yada sat megane al diyenide çıkabilir.Ancak bu istekleri  bilkdirirsek onlarda belki düşüne bilirler.Nedir bunları maliye cam kaldırma modülünün tanesi ne kadar yada kapıları kapatmanın hız sabitlemeyi forumdaki bir abimiz 70 tl ye dışardan almış.Serviste 300 iteliyorlar.3 sen önce 350 taktıgım xenon kitini bujsene 450 500 e takıyorlar.Adamlar merkez bankası gibi görüyorlar bizleri herhalde..
Tek bir şey anlatmak istiyorum.babam otoyol fabrikasından emekli usta başı 50nc minibüsler ilk geldiğinde kapılarını babam basıyormuş.İlk çıktığında araç üzerinde 50 tane civata varsa ertesi sene 20 taneye düşermiş.civatanın maliyetini hesaplayan insanlar bizim dediklerimizi kaale bile almazlar.yada seneye 2012 diye piyasaya çıkarırlar nasılsa eksikler belli değiştir sür piyasaya
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 01, 2010, 00:08:44 »
Konuşşş Tuncayy Kim tutar seni
Abi sen çekil kenara yani diyeceğim şu ki arkadaşlar hepberaber satıp honda alıyoruz  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: Abi ayaküstü geçiriyorlar valla yazık günah ya..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 02, 2010, 14:13:33 »
Buna herkes katılıyordur eminim başka markada aurisin corollanin muadili olan araçlarda bu gibi özellikler mevcut arabanın albenisi yükselten güzel düşünülmüş detaylar bunlar 50 bin tl verdiğmiz araçta bunlar yok ama daha ucuz araçlarda bunların olması insanı bazen sinir edebiliyor  >:( nedense toyota bunları es geçiyor artık alığımıza göre biz birşekilde kendimiz yapcaz
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 02, 2010, 17:07:02 »

Aslında Tolga, bu sistemle hani otomatik camlı araçlarda bi düğme  var bir kere basınca cam tamamen kapanıyorya, o düğme tetiklenerek cam kaldırma modülü işide halledilemez mi ?  Ama o düğme sadece sürücü camını mı  kapatıyor yoksa tüm camları kapatıyormu bilmiyorum ama.
Osman abi belki cam kaldırma modülü ile bu iş olabilir fakat cam motoru ile ayna kapatıp açma motoru arasında akım farkı olabilir.Daha önce hiç böle ayna kapatıp açan sistem incelemedim.

Bir de şöyle bir şey aklıma geldi zaten bu aynalarda mekanik olarak ya sınırlama siviçi yada akım sınırlaycı elektronik devre olması lazım ki aynalar açıldığı veya kapandığı anda daha fazla motorları zorlamamlı ama sistemi görmeden cevap yazmak çok zor. Uğraşılsa yapılır yapılmaz diye bir şey yok ama araçlar  yeni ve gerçekten bu işten anlayan birilerine danışılmalı önce çalışma durma sistemi incelenmeli basit bir oto elektirikçisinin yapabileceği iş olduğunu sanmıyorum.
Hele ki akım sınırlamlı sistem mevcut ve bu aracın ECU su ile kompilike ise ben dokunmam bile.Bırak aynalar hiç kapanmasın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 02, 2010, 23:01:11 »
Osman abi belki cam kaldırma modülü ile bu iş olabilir fakat cam motoru ile ayna kapatıp açma motoru arasında akım farkı olabilir.Daha önce hiç böle ayna kapatıp açan sistem incelemedim.

Bir de şöyle bir şey aklıma geldi zaten bu aynalarda mekanik olarak ya sınırlama siviçi yada akım sınırlaycı elektronik devre olması lazım ki aynalar açıldığı veya kapandığı anda daha fazla motorları zorlamamlı ama sistemi görmeden cevap yazmak çok zor. Uğraşılsa yapılır yapılmaz diye bir şey yok ama araçlar  yeni ve gerçekten bu işten anlayan birilerine danışılmalı önce çalışma durma sistemi incelenmeli basit bir oto elektirikçisinin yapabileceği iş olduğunu sanmıyorum.
Hele ki akım sınırlamlı sistem mevcut ve bu aracın ECU su ile kompilike ise ben dokunmam bile.Bırak aynalar hiç kapanmasın :)

Tolga bahsettiğim olay, cam kaldırma modülü ile aynaları kapatmak  değildi. Yanlış anlaşıldım  galiba.  Hani hep araçlarımıza cam kaldırma modülü yapmak istiyoruz ya. Onu  diyorum sürücü camında tek bir  düğme oluyor bir defa dokunuyorsun cam sonuna kadar kapanıyor  hani. O butonu diyorum aracın kumandasından tetiklesek ve camların da elektriğini direk çeksek kumandadan kapıları kilitleme tuşuna bastığımızda o buton tetiklense ve cam kapansa. Ama o buton ile sadece sürücü camımı  kapanıyor yoksa tüm camları orjinalinde  kapatıyormu bilmiyorum bende olmadığı için.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HAYAT BIR UYKUDUR, OLUNCE UYANIR INSAN; SEN ERKEN
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #29 : Kasım 12, 2010, 23:47:40 »
merhaba arkadaşlar.
benim 2005 avensisim var ve benim aracımda bu özellik var.sağolsun bir arkadaşım yaptı.herkez hasta oldu keşke videolarını çekseydim şimdi.ama en kıza zamanda çeker koyarım buraya.
nasıl çalışıyor diye merak edenler için anlatayım.
ben biraz özel bir şey yaptırdım.kumandanın kapılarını kapatınca aynalar ve camlar otomatik olarak kapanıyor.
arabanın kontagına bazınca aynalar otomatik olarak acılıyor.istersem içerdende manuel olarak kullana biliyorum.
bilirsinizki toyota avensis modellerinde camlar otomatik kapanmıyor.ama bendeki sistemde ilk önce camlar sonra aynalar kapanıyor.HERKEZE TAVSİYE EDERİM.
Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür... Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüş...ür... Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 13, 2010, 00:15:41 »
merhaba arkadaşlar.
benim 2005 avensisim var ve benim aracımda bu özellik var.sağolsun bir arkadaşım yaptı.herkez hasta oldu keşke videolarını çekseydim şimdi.ama en kıza zamanda çeker koyarım buraya.
nasıl çalışıyor diye merak edenler için anlatayım.
ben biraz özel bir şey yaptırdım.kumandanın kapılarını kapatınca aynalar ve camlar otomatik olarak kapanıyor.
arabanın kontagına bazınca aynalar otomatik olarak acılıyor.istersem içerdende manuel olarak kullana biliyorum.
bilirsinizki toyota avensis modellerinde camlar otomatik kapanmıyor.ama bendeki sistemde ilk önce camlar sonra aynalar kapanıyor.HERKEZE TAVSİYE EDERİM.
Tavsiye süper özelliklerde süper ama teknik bilgi nerde ne yapacaz biz onun da bilgisini alsak diyorum :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Kasım 13, 2010, 00:33:10 »
istanbulda bir arkadaşım yaptı elektrik ustası yanına gider öğrenir sizlerle paylaşırım.
Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür... Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüş...ür... Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 13, 2010, 00:51:50 »
Helal olsun valla o arkadaşa. Benim gözümde büyük bi emek çok süper bişe çünkü. Ancak tek kafama takılan bişe var  büyük ihtimal garantiyi etkileyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Kasım 13, 2010, 17:38:42 »
merhaba ben garantiyi düşünmüyorum çünkü benim aracın garantisi bitti.
ama bu sistemi herkeze tavsiye ederim......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 14, 2010, 00:36:30 »
Ohh seninki bitmiş kurtulmuşsun benm aracım daha 4 aylık garanti yeni :) biterse bende düşünebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #35 : Kasım 19, 2010, 13:36:00 »
arkadaşlar bu konuyla ilgili size yardımcı olabileceğime inanıyorum benim işim gereği böyle şeylerle çok uğraşıyoruz geçenlerde e39 kasa bir bmw yaptık ve m 5 aynası takmak istedik aynı olay bu aynalardada var kapıları kilitleyince aynalar kalkıcak  açınca aynalar açılacak tabiri cayizse istanbulu dolaştım herkez biz yaparız deyip arabayı kurcaladı kimse başaramadı sonra bir tavsiye üzerine aksarayda fatih usta varmış dediler onun yanına gittim gerçektende şok oldum usta orjinal aynayı bile katlanır yapabiliyo orda öğrendimki olay müşür falan değil bizimde denemediğimiz roleler vs kalmadı usta bunlar için modül yazılımı yapıyo ona gitmenizi tavsiye ederim aksarı bilenler varsa yer çok basit aksarayda tekno oto nun karşısında kime sorsanız elekrikçi fatih die gösteriyolar bir gün kadar bir zaman alıyo ama inanın çok iyi sonuçlar alıyosunuz ben bu işlemi e 39 bmw ye bir kaçtane megana bir kaç tane astra yhaa ve 98 avensise yaptırdım hiç bir sorun yaşamadım müşterilerden fiyatıda bence gayet uygun oraya gitmenizi tavsiye ederim eğer isterseniz sizin için numarasını bulurum aksaraya gidip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Aralık 07, 2010, 15:50:16 »
anlaşılan bu işi yetkili servislerde çözmemiz imkansız gibi. aracımın 1000 km bakımında bu konuyu yetkili servis danışmanına sordum , mümkün olmadığını söyledi.

oto elektrikçi bir tanıdığım var bizim sokakta. bu konuyu ona danılmak geldi şimdi aklıma forumu okurken. ilk fırsatta hatta bu akşam soracağım. çözüm alırsam burda yazarım paylaşırım .

herkese hayırlı günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 24, 2011, 15:41:03 »
evet askerden döndük artık araçla ilgilenme zamanı :)  acaba araştırıp çözüm bulabilen birileri varmı arkadaşlar ??????
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yüksek fiyatli akaryakıta tepkiliyim.
« Yanıtla #38 : Haziran 29, 2011, 23:45:21 »
istanbulda bir arkadaşım yaptı elektrik ustası yanına gider öğrenir sizlerle paylaşırım.
  paylasiminizi bekliyoruz  usta ismi istanbuldaki adreside  lutfen..
2.0 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #39 : Mayıs 30, 2013, 18:42:36 »
Ben akşam aurisi parkedip aynaları kapatıp konağı kapattıktan sonra aynaları açma düğmesine tekrar basıyorum. Sabah konağı çevirdiğimde aynalar düğmeye basmama gerek kalmadan açılıyor :))