0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lpg işlemi kesinlikle araçta bi problem çıkarır bi düzensizlik yaratır biz 11 sene sora taktırdık hiç olmayan problemler çık rolantı bozultu düzeltilse bile yeniden bozuluyor marş sistemi bozuldu filan falan bence sizin maddi durumunuzu çok zorlamıyacaksa lpg taktırmayın[/quote]Teşekkür ederim[quote=cem_acar]lpg ye uygun & uygun değil muhabbeti çok karışıktır. bende arastırma yaparken de çok kafamı karıstırmıştı 2A muhendislikle irtibata geçtim ve uygun olmayan arac yok kadar azdır o araclarada onlara uygun lpg cinsi mutlaka vardır dediler yani uygun değil muhabbeti yanlış (arastırdım ama ben taktırmadım çünkü çok pahalıydı 1.200-1.500 arası fiyat cıktı )arıza konusunda taktırdıgın yer çok önemli markaların çogu birbirinin aynısı ama usta cok önemli yetkili bi montaj yapan iyi bi usta satış sonrasıda güvenebilecegin bir yer bulursan yaptır sıralı sistem uygunsa sıralı yaptır diğerini de takarız diyolar arabaya zarar veriyormuş yani arabana hangi model uygunsa onu taktır ama kul yapısı oldugunu unutma devir ekonomi devri Ayrıntılı bilgiyi altaki linkten alabilirsin her türlü soruna cevap veriyolar <a href="[url]http://www.2a-lpg.com/[/url]" target="_blank">[url]http://www.2a-lpg.com/[/url]</a>garanti olayı nı bilemicem ama büyük ihtimalle biter [/quote]teşekkür ederim[quote]kesinlikle yeni ayarlama gerektirir arabayı garantiden cikarır serviste haliyle en ufak bi olayı lpg den oluşan bi durum deyip isin icinden cıkabilir.ama takılmasına takılır tabı.[/quote]Teşkkür ederim.
ben sehir icinde cok dolasıyorum dersen o zman sana mükemmel bir teklif gideceksin arabanı satacaksın alacaksın bi sahin veya dogan takacan da lpg yi binecen [/quote]Şahin, doğanın lpg li hali, benzinli toyotayla aynı yakıyor
erdem merhaba bak bide adasız bak bende n sana tavsiye lpg lpg lpg den uuuuuuuuuzak durrrrrrr bence ama neden seni aydınlatayım bak eger ist terfiginde fazla gezen bir insan degilsen zati yakıtta toyota üzmez seni he yok ben sehir icinde cok dolasıyorum dersen o zman sana mükemmel bir teklif gideceksin arabanı satacaksın alacaksın bi sahin veya dogan takacan da lpg yi binecen ama arabana yazık olur ve servis seni iceri bile almaz bi kere basıma geldi lpg li bir toyota ae101 im vardı yani eski kasa sanayinin yüzünü unutan ben gazdan sonra akraba olduk hep problem hep problem bide ne vapura ne otoparka almazlar seni bende söylemesi[/quote]arkadas izmirde araba 1.4 ise vede fazla gezen birisi değilse araba yakıt açısından ekonomık saylır (kendi arabam 1.4 vvti ve ben yakıtından memnunum ) tabiki benzinli ile lpg li hiç bir zaman bir olmaz
bencede dizel benzilli farkı lpg fiyatlarından 1000 2000 ytl da pahalı ki bu dönemdede bu paralar önemli değil bide araban garanti dışı kalırsaSedan 1.6 VVT-i Düz Vites Class 34,800 YTL Sedan 1.4 D-4D Düz Vites Class 38,200 YTLlpg sistemleride 1500 -2000 arası bi masrafı var[/quote]Sonradan takmalar orjinali gibi olmaz tabiki.Ben bir arkadaşım lpg taktırmış anlam veremedim.Çünki km yapmayan için karlı değil.Bu dizel için de geçerli.Ben bunun hesabını çok yaptım.Totota da aynı hesabı yapıyor.Dizel benzinli arasındaki farkı faize koysan yıllık kazanç senin mazottan yaptığın yıllık kazançla başabaş gelir benim gibi yılda 10000 ni geçmeyen insan için.Ama çok gezen için karlı.Eskiden dizel benzin arasındaki fark açıktı.Sonradan biraz kapattılar arayı.Bunda hükümetin kazancı var tabiki.Benim benzin sarfiyatı yüzünden bir şikayetim yok zaten.Hesap ta yapmam km kaç para yakar diye.Toyotanın az benzin yaktığını zaten biliyorum.Yakıtı çok düşünsem zaten 2005 model 10 bin km deki dizel megan arabamı satıp benzinli toyota almazdım.Forumdaki arkadaşlar la aynı görüşteyim.Fikirlerimi paylaştıkları için tüm forum arkadaşlarıma siz dahil teşekkür ederim.
arkadaslar motor ömrü icin her daim yüksek performan icin sürüs keyfi icin kesinlikle benzin diyorum bakın arkadas demiski gazda hic problem yasamıyorum dogrudur ama gaz cabuk ayar bozar kısın seni cok ugrastırır bi türlü rolantiyi tutturamazsın rampada kesin ve kesin kesilir araba bide benzinde yaglama özelligi vardır motorunuzu daha uzun ömürlü tutar mesela siz hergün katı yeseniz ne olur o mantık tan cıkarak düsünün amma fazla binenlere lafım yok[/quote]lpg'li araç kullandınız mı?1 - lpg ayar bozmaz 2 - kışın uğraştırmaz3 - rölanti sorunu olmaz4 - rampada performans düşüklüğü olur ama sadece %5. tasarrufa değer. ha 80'le çıkmışsın ha 75'le çıkmışsın rampayı5 - benzin motoru yağlar, lpg kuru yakıttır AMA aracın içindeki yağ zaten sürekli devir daim eder ve pistonları yağlarsorunla karşılaşma ihitmaliniz var tabii ki, eğer iyi bir ustaya takdırmazsanız lpg kitinizi sorun yaşama ihtimaliniz yüksektir. mutlaka lpg kitinizi tavsiye alacağınız ustaya takdırınız.benzin 3 ytl iken lpg çok ucuza geliyor. mesela bugün akşam bodrum - muğla, yarın muğla - nazilli, nazillli-muğla, muğla-bodrum yapacağım. benzinli aracım olsaydı nereye giderdim o kadar km'yi.(2001 ekim ayından bu yana lpg'li araç kullanıp, 6 yılda yaklaşık 180.000 km yaptım, lpg'li araç konusunda bilgim oldukça fazladır)dikkat edilmesi gereken konu aracınız yüksek hareretli çalışan bir motora sahipse aracınızın harereti yükseldiğinde fazla sıkıştırmayın. genelde fiat grubu bu şekildedir. buna da günümüzde çözüm MOTORSILK'tir. Bir kaç arkadaşım denedi ve aracında hareret sorunu nerdeyse yokuldu.
lpg'li araç kullandınız mı?1 - lpg ayar bozmaz 2 - kışın uğraştırmaz3 - rölanti sorunu olmaz4 - rampada performans düşüklüğü olur ama sadece %5. tasarrufa değer. ha 80'le çıkmışsın ha 75'le çıkmışsın rampayı5 - benzin motoru yağlar, lpg kuru yakıttır AMA aracın içindeki yağ zaten sürekli devir daim eder ve pistonları yağlarsorunla karşılaşma ihitmaliniz var tabii ki, eğer iyi bir ustaya takdırmazsanız lpg kitinizi sorun yaşama ihtimaliniz yüksektir. mutlaka lpg kitinizi tavsiye alacağınız ustaya takdırınız.benzin 3 ytl iken lpg çok ucuza geliyor. mesela bugün akşam bodrum - muğla, yarın muğla - nazilli, nazillli-muğla, muğla-bodrum yapacağım. benzinli aracım olsaydı nereye giderdim o kadar km'yi.(2001 ekim ayından bu yana lpg'li araç kullanıp, 6 yılda yaklaşık 180.000 km yaptım, lpg'li araç konusunda bilgim oldukça fazladır)bak sen bodrumdasın heralde ben sana desem ist - mugla köycegiz tam720 km orada zeytinalanı köyüne gidiyorum tam okadarda basmama ragmen 150 ytl ye ini yorum oraya lpg kim ne derse desin senin oralar soguk diilde ondan sogukta problem yasarsın rolantide yasarsın ve beyin hep ayar ister he sana lafım yoktu zati cok km yapsam hic acımam bende takarım ama fazla km yapmayanlar icin kesinlikle tavsie etmiyorum o problemleri yapıyor inan buna dikkat edilmesi gereken konu aracınız yüksek hareretli çalışan bir motora sahipse aracınızın harereti yükseldiğinde fazla sıkıştırmayın. genelde fiat grubu bu şekildedir. buna da günümüzde çözüm MOTORSILK'tir. Bir kaç arkadaşım denedi ve aracında hareret sorunu nerdeyse yokuldu.[/quote]
bak ben sana yarıs yap demiyorum ki ben bugün gene lpg li bir boraya bindim yok kardesim arabanın calısması bile bir anormal sen diyosunki performansı ne yapacam sen heralde hic mahalle arasından cıkmıyosun heralde uzun yola giden bir insan olsan yana yana benzinin performansını ararsın ben cok lpg li arac kullandım bak benim abim karbüratörcü biz arkadas bıktık artık lpg den yok motor eger 200 bin gidiyor sa kesin 50 binini lpg alır ister sıralı olsun ister sırasız olsun bide sollamaya cıktıgın zaman eger araban tıkanırsa o zaman anlarsın beni[/quote]zaten erdem arkadaşım, fazla km yapmayanların lpg takdırmasına hiç gerek yoktur. hatta zarardır. yılda en az 10.000 km yapmak lazım. o zaman kara geçersiniz.Nedenlerine gelince ?- Yılda 10.000 km yapıyorsanız aldığınız en ucuz sıralı sistem lpg kiti 1200 ytl ve ruhsata işletme masrafı ile 1500 ytl'yi bulmaktadır. yılda 10.000 km yapan kişi yaklaşık olarak 1.5 yılda amorti edecektir. ondan sonra kara geçmeye başlyacaktır. Bu kişinin aracını 3 yıldan aşağıya satmaması en mantıklı olanıdır.- Aracınızı satarken; aracınızda takılı olan lpg kiti bazı kişiler için olumlu bazı kişiler için olumsuz bi izlenim bırakmaktadır. Mesale ben olsam lpg'li bi araç bulduğumda biraz fazla incelerdim arabayı, netice lpg kitini takan araç sahibi fazla km yaptığı için takdırmıştır diye düşünüp km'sinin yüksek olduğu imajı oluşurdu ve lpg takılı olmayan km düşük bi araç düşünürdüm. Kendim takdırmak isterdim lpg kitini. Kimi araç alıcısı lpg sistemi takılı olan aracı bi artı olarak görmekte ve aracı alırken daha olumlu bakmaktadır.Yalnız şunu kesinlikle unutmamak lazım lpg kiti aracın değerini artırmaz, belki satışını kolaylaştırır. Bu yüzden takdırdığınız lpg kitinin ödediğiniz parayı kesinlikle amorti etmesi lazım. Eğer düşük km yapıyorsanız benzinle binersiniz. Ancak en az 10.000 km yapıyorsanız lpg sistemi uygulamalısınız.