Bisiklet sürücüleri için hava yastığı!
Bisiklet kazalarındaki ölüm ve ciddi yaralanmaların önüne geçmek için tasarlanmış olan özel kaşkol satışa çıktı.
Kafa ve boyun bölgesini korumayı amaçlayan ürün, bisiklet kültürünün oldukça fazla yerleştiği İsveç’te satışa sunuldu. Video’da 20 km/s hızla arkadan çarpma sonucunda sistemin nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.
http://www.dailymotion.com/video/xfewyj_bisikletlere-daha-cok-lazym_auto#from=embed
Güzel paylaşım. Motorsiklet için olanları da vardı bunun, monta entegre şekilde.
Çok güzel bi çalışma fakat bu 20kmlik hızla yapılmış. Yani;
1)Sadece boyunu koruyor yani bel yine çarpıyor.
2)20km hızla bukadar bel çarpması oluyorsa 40km veya 60 km hızla neler olur tahmin edemiyorum.
3)Bu sadece arkadan çarpmalar için kişi kendi giderken düşse takla atsa vs şansı yine yok.
4)Bunun daha yüksek hızlar için tasarlamaları lazım.Kendimden örnek verirsem ara sokaklarda 35in altında olmuyorum caddede ise dahada yüksek yaptığımın gayet tehlikeli olduğunun farkındayım ama kaldırımdada yayalarla kavga çıkıyor kaldırımdada 25-30un altına inmem yani bunun daha geliştirilmesi lazım ve Türkiyede bunu takıcak bisikletçi sayısı 1000de 5ti bundan önce kaska dizlik dirseklik ve eldiven şart.
Paylaşım için teşekkürler sanırım şu aralar herşeye bi kusur buluyorum
tek anlamadığım bu alet nereden kazayı anlıyorda açılıyor yoksa adamın arka taraflarına bir yerlerine sensör mü takmışlar