Gönderen Konu: Bilimsel olarak kanıtlandı!  (Okunma sayısı 1459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Bilimsel olarak kanıtlandı!
« : Ekim 28, 2010, 18:08:02 »
Kadın ve erkek sürücüler arasında yıllardır süregelen çekişme, bu araştırmayla sona erebilir...

Tolga GÜRSOY - KÖLN / DHA

Erkeklerin kadınlardan daha iyi park ettiği bilimsel olarak da ispatlandı. Almanya’nın Ruhr Üniversitesi’nden Prof. Dr. Onur Güntürkün'ün yaptığı araştırmaya göre, erkek sürücüler kadınlardan daha hızlı ve daha düzgün park ediyor.

ALMANYA'nın Bochum Ruhr Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, otomobil park etme konusunda erkeklerin kadınlardan daha iyi olduğu şeklindeki inanışın doğru olduğunu ortaya koydu. Biyopsikolog Prof. Dr. Onur Güntürkün'ün başkanlığındaki bir grup bilim adamının yaptığı araştırmaya göre, erkekler sürücüler kadınlara göre daha hızlı ve daha düzgün park ediyor. Araştırmaya 65 kadın ve erkek sürücü katıldı.

FARK 42 SANİYE

Güntürkün ve ekibi iki cinsiyetten de 17 acemi ve 48 tecrübeli sürücünün park etme süreleri ve şekillerine göre değerlendirme yaptı. Aynı model otomobil kullanılan araştırmada sürücülere hem geri geri, hem de öne doğru park etmeleri istendi Sürücüler sokağa enlemesine ve paralel şekilde park denemelerinde bulundular. Değerlendirmede en büyük fark sokağ paralel parkta ortaya çıktı. Bu testte erkeklerin (ortalama 80 saniye) kadınlara (ortalama 122 saniye) göre ortalama 42 saniye daha hızlı ve yüzde 3 oranında daha düzgün park ettiği belirlendi. Acemi sürücü kadınlar ve erkekler arasında bu farkın daha da arttığı ortaya çıktı.

KADINLAR TEREDDÜT YAŞIYOR

Bilim adamları testlerde ortaya çıkan farkın nedeni olarak, üç boyutlu düşünme ve bulunduğu konuma göre yönünü belirleme yeteneğinin erkeklerde daha iyi olmasına bağladılar. Uzmanlar direksiyon başında kendine güven konusunda kadınların daha çok sorun yaşadığı ve bu yüzden daha çok tereddüt yaşadığını belirttiler.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 28, 2010, 18:08:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilimsel olarak kanıtlandı!
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2010, 18:53:15 »
Uzmanlar direksiyon başında kendine güven konusunda kadınların daha çok sorun yaşadığı ve bu yüzden daha çok tereddüt yaşadığını belirttiler.

Kesinlikle altına imzamı atarım bu lafın. Bir arkadaşım "erkekler arabayı organı gibi, kadınlar sahip olduğu elektronik bir alet gibi kullanır" demişti ve cidden hoşuma gitti bu söz. Bir rahat olsalar kendilerinden emin olsalar bu imajda zamanla azalır yani. Gerçi şartlar ve tecrübeler de önemli yani. Örneğin şöför olduğundan beri sakin yerlerde araç kullanan kişi erkek de ola yoğun ve karmaşık bir trafiğe girse illa ki telaş yapar yani bir tereddüt yaşar. Ne biliyim mesela ben otoparkı olan bir sitede oturuyorum, kampüsümde de otopark sıkıntısı çekmedim gittiğim yerler genelde fazla yoğun yerlerdi ve özel otopark tercih ettim o yüzden paralel araba parketme sayım iki elin parmak sayısı kadardır anca şimdi bu durumda benle araştırma yapmamalılar :) Seri olmak biraz da tecrübeyle mümkün bence.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2010, 19:03:04 »
Nagihan geçenlerde bir bayan şoför gördüm. Onun yaptığı hamleyi ben kesinlikle yapamam. Ama kızı görecektin acaip havalıydı. Tek hamlede arabayı parka soktu ve gerçekten zor bir yerdi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2010, 19:08:16 »
Zaten oyleydık ama bu arastırmanın sonucunda bayan suruculere karsı bıraz daha sabırlı davranmamız gerektıgı anlasılmıstır. :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 28, 2010, 19:09:19 »
Nagihan geçenlerde bir bayan şoför gördüm. Onun yaptığı hamleyi ben kesinlikle yapamam. Ama kızı görecektin acaip havalıydı. Tek hamlede arabayı parka soktu ve gerçekten zor bir yerdi. :)

Helal olsun o zaman diyebileceğim bir şey yok da bilemeyiz hatun kaç senedir kullanıyor yada parketme tecrübesi nedir ne değildir. Bende geçenlerde gecenin bir vakti beşiktaşta parkyeri arıyordum hiç girebileceğimi sanmadığım yere gayet iki hamlede girdim yani -ikinci hamle arabanın burnunu kaldırıma 10-15cm daha yaklaştırmak içindi- ama şansa girdiğimi düşünüyorum bir daha aynı durumda aynı mantıklı hamleyi yapar mıyım garantisi yok işte :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 28, 2010, 19:11:40 »
Zaten oyleydık ama bu arastırmanın sonucunda bayan suruculere karsı bıraz daha sabırlı davranmamız gerektıgı anlasılmıstır. :D

Mesela bu da önemli bir nokta :) Annem bildiğin panik oluyor sabırsız bir şöfördür kornaya basar, açar camı laf söyler ya da onu korkutacak bir hareket yapar diye. Aynı paniklikle de hata yapıyor. Sakin olun biraz yahu (bende sabırlı olacağım söz :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 28, 2010, 19:21:28 »
ben araba kullanırken aşırı sakinimdir. Hiç kasmam kendimi. Ama bu aralar biraz sinirliyim yolları delik deşik ettiler bi de rögar kapağının üstünden geçtim hava yağmurluydu arabanın sağ ön tekerin orda kapı altını eğmişim. Şimdi çok sınırlandım işe. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 28, 2010, 19:29:24 »
Evet Erkekler kadınlardan daha iyi kullanır ama bu kesinlikle kadınların doğuştan yeteneksiz olduğunu göstermez. Doğuştan herkes aynıdır. Ama Kadınlara toplum tarafından yüklenilen statü gereği bu tür şeylerde erkekler kadar rahat değillerdir. Bir erkeğin toplum içerisinde istediği gibi hareket etme özgürlüğü daha fazla iken , bir bayan daha çekingen bir şekilde hareket eder. Mesela(benim görüşüm) Özgür yetişmiş kadınlar , Muhafazakar bir çevrede yetişen kadınlara göre daha iyi kullanır. Hatta bir baba Erkek çocuğuna Bisiklet alırken kız çocuğuna elbise veya barbie bebek almayı yeğler. 1990 yılından öncesinde çoğu ailelerde kız çocuğu bir bisiklet istediğinde baba : "Abinin bisikletine binsene" yada "bisiklet alsam kız başına nerede bineceksin" gibi tepkiler verilirken , erkek çocuğu küçüklüğünden beri Oyuncak Arabalarla oynar ve elektronik aletlere meraklı bir şekilde yetişirdi. Oysa ki köy ve kasabalardaki tarımla uğraşan ailelerin kadınları traktör vb.. tarım araçlarını şehirde yetişen bir erkekten daha iyi kullanır(Ben Şahidim)... :)      Yine çok sevdiğim bir bayan arkadaşım küçük yaştayken , şantiyede çalışan babasının bir kaza geçirip görme yetisini kaybetmesi üzerine , toplumumuzda erkeklerin görevi olarak bilinen birçok şeyi kendisi üstlenerek büyümüştü , bu arkadaşım benim hayatım boyunca gördüğüm en iyi şoförlerden biridir.(en iyi bayan şoför demiyorum , En iyi şoför ;) )   Ayrıca bayanlar her işte daha garanticidir. Risk almayı sevmezler ve bence şoförlüğünüzü geliştirmenin en önemli şartı risk almanızdır. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 28, 2010, 19:46:33 »
Evet Erkekler kadınlardan daha iyi kullanır ama bu kesinlikle kadınların doğuştan yeteneksiz olduğunu göstermez. Doğuştan herkes aynıdır. Ama Kadınlara toplum tarafından yüklenilen statü gereği bu tür şeylerde erkekler kadar rahat değillerdir. Bir erkeğin toplum içerisinde istediği gibi hareket etme özgürlüğü daha fazla iken , bir bayan daha çekingen bir şekilde hareket eder. Mesela(benim görüşüm) Özgür yetişmiş kadınlar , Muhafazakar bir çevrede yetişen kadınlara göre daha iyi kullanır. Hatta bir baba Erkek çocuğuna Bisiklet alırken kız çocuğuna elbise veya barbie bebek almayı yeğler. 1990 yılından öncesinde çoğu ailelerde kız çocuğu bir bisiklet istediğinde baba : "Abinin bisikletine binsene" yada "bisiklet alsam kız başına nerede bineceksin" gibi tepkiler verilirken , erkek çocuğu küçüklüğünden beri Oyuncak Arabalarla oynar ve elektronik aletlere meraklı bir şekilde yetişirdi. Oysa ki köy ve kasabalardaki tarımla uğraşan ailelerin kadınları traktör vb.. tarım araçlarını şehirde yetişen bir erkekten daha iyi kullanır(Ben Şahidim)... :)      Yine çok sevdiğim bir bayan arkadaşım küçük yaştayken , şantiyede çalışan babasının bir kaza geçirip görme yetisini kaybetmesi üzerine , toplumumuzda erkeklerin görevi olarak bilinen birçok şeyi kendisi üstlenerek büyümüştü , bu arkadaşım benim hayatım boyunca gördüğüm en iyi şoförlerden biridir.(en iyi bayan şoför demiyorum , En iyi şoför ;) )   Ayrıca bayanlar her işte daha garanticidir. Risk almayı sevmezler ve bence şoförlüğünüzü geliştirmenin en önemli şartı risk almanızdır. ;)

Manyetizmayı hallettin mi sen bakayım?!  :kötü: Git testini çöz nette dolaşma çekerim fişini bak bilgisayarının :D Ne sinir olurdum eskiden annem babam karıştığında yahu :D Neyse konumuz o değil çok güzel yazmışsın. Tepkisiz kalmak istemedim. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 29, 2010, 01:25:29 »
  Bayanların simetri konusunda etkili olan lopları çok gelişmemiştir genelde ve geri dönüp bakarken aracın gideceği yönü genelde iyi hesaplayamazlar. Bunun istisnaları olsada genel bir doğa olayıdır diyebiliriz. Ama elbetkide eğitim bunuda bertaraf edebilir, ancak bu noktada sıkıntı yaşayanlar korkuya kapılabilir ve kokrularının üzerine de gitmezlerse sorun olduğu gibi kalabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2010, 17:56:03 »
genel olarak  durum böyle olabilir tabiki ama çok iyi araç kullanan bir bayan olabileceği gibi çok kötü araç kullanan bir erkek de olabilir. Bence olayın temeli özgüven ve tecrübedir.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2010, 22:07:37 »
  Kesinlikle öyle. Zaten benzer bir konu uzun zaman önce yine burada tartışılmıştı. Gerçekten bayanların ya da erkeklerin iyi kullandığı da, iyi kullanmanın göstergeleri düşünülürse bence tartışılabilir.!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 01, 2010, 10:47:41 »
32 yaşında araç kullanmaya başlayan benle 15 yaşında kullanmaya başlayan erkek aynı olur mu?

zaten bit kadarım arabanın ne önünü ne arkasını görebiliyorum... tüm bunlara rağmen en azından trafiği felç etmiyorum... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 01, 2010, 13:33:10 »
32 yaşında araç kullanmaya başlayan benle 15 yaşında kullanmaya başlayan erkek aynı olur mu?

zaten bit kadarım arabanın ne önünü ne arkasını görebiliyorum... tüm bunlara rağmen en azından trafiği felç etmiyorum... :)

Güzel cevap handde ablam hiç benim gibi daha konuşmayı beceremezken babasının kucağında dreksiyon sallayan biriyle 32 yaşında başlamış biri bir olurmu hele bide arabana sevgilinden daha çok aşıksan :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2010, 13:48:35 »
Güzel cevap handde ablam hiç benim gibi daha konuşmayı beceremezken babasının kucağında dreksiyon sallayan biriyle 32 yaşında başlamış biri bir olurmu hele bide arabana sevgilinden daha çok aşıksan :D :D :D

beşiktaşlısın ya sana terlik fırlatmam fırlatamam.... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2010, 13:52:36 »
beşiktaşlısın ya sana terlik fırlatmam fırlatamam.... :D
Fırlat ablam canın sağolsun ya nolcakki ben alışkınım annemden hep terlik atardı bende bida at bida at der geçerdim koridorun öteki ucuna atardı ya kaçardım ya tutardım gelincede odama kaçıp kapıyı kitlerdim :d :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti