0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nagihan geçenlerde bir bayan şoför gördüm. Onun yaptığı hamleyi ben kesinlikle yapamam. Ama kızı görecektin acaip havalıydı. Tek hamlede arabayı parka soktu ve gerçekten zor bir yerdi.
Zaten oyleydık ama bu arastırmanın sonucunda bayan suruculere karsı bıraz daha sabırlı davranmamız gerektıgı anlasılmıstır.
Evet Erkekler kadınlardan daha iyi kullanır ama bu kesinlikle kadınların doğuştan yeteneksiz olduğunu göstermez. Doğuştan herkes aynıdır. Ama Kadınlara toplum tarafından yüklenilen statü gereği bu tür şeylerde erkekler kadar rahat değillerdir. Bir erkeğin toplum içerisinde istediği gibi hareket etme özgürlüğü daha fazla iken , bir bayan daha çekingen bir şekilde hareket eder. Mesela(benim görüşüm) Özgür yetişmiş kadınlar , Muhafazakar bir çevrede yetişen kadınlara göre daha iyi kullanır. Hatta bir baba Erkek çocuğuna Bisiklet alırken kız çocuğuna elbise veya barbie bebek almayı yeğler. 1990 yılından öncesinde çoğu ailelerde kız çocuğu bir bisiklet istediğinde baba : "Abinin bisikletine binsene" yada "bisiklet alsam kız başına nerede bineceksin" gibi tepkiler verilirken , erkek çocuğu küçüklüğünden beri Oyuncak Arabalarla oynar ve elektronik aletlere meraklı bir şekilde yetişirdi. Oysa ki köy ve kasabalardaki tarımla uğraşan ailelerin kadınları traktör vb.. tarım araçlarını şehirde yetişen bir erkekten daha iyi kullanır(Ben Şahidim)... Yine çok sevdiğim bir bayan arkadaşım küçük yaştayken , şantiyede çalışan babasının bir kaza geçirip görme yetisini kaybetmesi üzerine , toplumumuzda erkeklerin görevi olarak bilinen birçok şeyi kendisi üstlenerek büyümüştü , bu arkadaşım benim hayatım boyunca gördüğüm en iyi şoförlerden biridir.(en iyi bayan şoför demiyorum , En iyi şoför ) Ayrıca bayanlar her işte daha garanticidir. Risk almayı sevmezler ve bence şoförlüğünüzü geliştirmenin en önemli şartı risk almanızdır.
32 yaşında araç kullanmaya başlayan benle 15 yaşında kullanmaya başlayan erkek aynı olur mu?zaten bit kadarım arabanın ne önünü ne arkasını görebiliyorum... tüm bunlara rağmen en azından trafiği felç etmiyorum...
Güzel cevap handde ablam hiç benim gibi daha konuşmayı beceremezken babasının kucağında dreksiyon sallayan biriyle 32 yaşında başlamış biri bir olurmu hele bide arabana sevgilinden daha çok aşıksan
beşiktaşlısın ya sana terlik fırlatmam fırlatamam....