Gönderen Konu: 2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?  (Okunma sayısı 29663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?
« Yanıtla #80 : Kasım 01, 2010, 08:54:26 »
Benimde lpg güvenlidir diyene her cevabım vardır ama dediğin gibi bukadar polemik yeter ve dediğin gibi depolarının kalın sağlam olduğunu bilyorum ama bu yetmez lpg güvenli bişe olsaydı giremediği bir çok yere girebilirdi ama adamlar haklı olarak lpg li araçları almıyorlar.
Benzinli aracın patlamasına gelirsek ben patlamaz demiyorum ama lpg li araç daha tehlikeli özellikle kaza anında.

Bu arada ben dizelci dilim ben dizeli almadan önce civic hibritede baktım ama daha yeni bir teknoloji olduğundan riske girmek istemedim yoksa bende isterim benzinli bir arabaya binip 6500 rpm de vites yükseltmeyi ama ekonomik olsun istediğim için dizelden başka bir seçenek kalmadığından dizel aldım dizelinde zevki başka tabi ama dediğim gibi bu yakıt maliyeti farkı olmasa benzinli daha iyi .

Takas edelim mi ? :P :)
Mahmut 1-2 aya kadar araç adaşın olacam ama hala polemik yaratıyoruz ya :) 2008 model 20.000 km de d4d süper temizlikte boya vuruk çizik sıfır süper ötesi bi araç onun üzerinde ne hayallerim var  :) ama tek eksisi class olması :S (arka camlar elle açılıyor başka da eksiği yok gözümde)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Kasım 01, 2010, 08:54:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #81 : Kasım 01, 2010, 09:00:20 »
Mahmut canım kardeşm seni kimse yanlış anlamadı ki :) ben şahsen dediklerinin sonuna kadar arkasındaydım aslında seninle benm ki polemik bile sayılmaz çünkü ben senin dediklerine hak veriyordum lpg tehlikesiz iyidir falan diyorum ama benzin fiyatı düşük olsa ağzımdan lpg lafı çıkar mı hiç yemişim lpg'sini sırf benzin fiyatından dolayı sıcak geliyor normalde lpg aracıma yaptıracağım en son donanım ;)
  Bu arada dizel'de lpg'den çokça üstün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Kasım 01, 2010, 09:09:08 »
Takas edelim mi ? :P :)
Mahmut 1-2 aya kadar araç adaşın olacam ama hala polemik yaratıyoruz ya :) 2008 model 20.000 km de d4d süper temizlikte boya vuruk çizik sıfır süper ötesi bi araç onun üzerinde ne hayallerim var :) ama tek eksisi class olması :S (arka camlar elle açılıyor başka da eksiği yok gözümde)
Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Kasım 01, 2010, 09:25:13 »
Allah razı olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #84 : Ocak 18, 2011, 02:46:33 »
Valla Millet gidip Q7' sine Range jipe, 530 BMW LPG taktırıyor. Avensise takılırmı yahu' da neden onu anlamadım açıkçası. Avensis bu araçlardan çokmu üstün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #85 : Ocak 18, 2011, 07:14:57 »
yılda 25000 km yapan bir insan 2 yılda dizele verdiği farkı amorti eder.(tabiki aynı kategori araçta)siz aracı 4 yıl kullanacağım diyorsanız  corolla dizelle corolla benzinli kıyaslamasında yılda 12500 km yaparsanız dizel farkı amorti olur.avensis alıp 5 yıl bineceğim diyorsanız ve yılda 12500 altında km yapıyorsanız bence avensis ama tüp taktırmamak şartı ile.aksi takdirde komfordan biraz ödün vermeniz gerekecektir.yani dizel corolla derim.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ocak 18, 2011, 11:42:07 »
Geçenlerde bir sitede 2010 model avensis satan bir ilan gördüm.Yeni arabayı neden sattığını çok merak ettim ve telefonla aradım.Aracı neden satıyorsunuz dedim.Benzin parasının bütçesini çok sarstığını ve dizel bir araçla takas edebileceğini söyledi.
Bende 2010 şubat ayında corolla benzinli aldım.Dizel almadığıma çok pişmanım şimdi.Sana dizel almanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #87 : Ocak 18, 2011, 11:52:36 »
dizel en güzeli abi. bazı arkadaşlar lpg'yi nasıl övmüş zannedersin harikulade birşey insanlar onu sadece tassaruf olsun diye kullanıyor yoksa lpg subabların anasını ağlatıyor maf ediyor.

ayrıca yıllara önce gözümün önünde bir lpgli brodway patladı bir aile yok oldu o araçta şu zamanda benzinli araç almam alsamda benzin isterse 10 lira olsun lpg taktırmam. lpg yavurun parasıyla kırk kuruş etmez kim ne derse desin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #88 : Ocak 18, 2011, 11:57:54 »
100 bini devirmiş tüplü avensisi satarken zorlanmassınızda aynı şekilde 100 bini devirmiş dizel araç alırken 2 kere düşünürsünüz.Dizel kullanan arkadaşlar söylesin hiç 150 binde 200 binde dizel almak isterler mi diye..
AYrıca avensiste kullanılan malzeme işçilik  corolladan daha iyi.Sİzde bozuk yollarda tıkırtı geliyor diye konu açmazsınız enazsından  :D
Avensis iyi tercih bana göre

araç servis bakımlıysa dizel alırım teyzemin oğlunda yumurta kasa corolla vardı dizel dört yüz elli bin kmde sattı aracı alan adamda halada biniyor canavar gibi diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ocak 18, 2011, 12:49:52 »
1,6 avensis + LPG kim ne derse desin evladiyelik mi alıyor sanki sıkılıp satıcak nede olsa hayat belli mi olur bi fırsat çıkar tak gider eski american araçlarımı bunlar koleksiyonluk bi köşede dursun ! Bendede corolla var 2,5 liralık Prins marka tüp var benzinden hiç bir farkı yok subap denmiş bi kaç yerde araç bu illa benzinli olcak sorun çıkarmıcak mı ? İnsan hiç hasta olmuyor mu? Mezaramı götürcez sanki avensisteki konfor la corolla bir mi ben avensis diyorum şuan ki corollamın 99 model 306 tımdan konfor olarak direksiyon hariç hiç bir farkı yok üstelik eski aracım daha rahat viraj alıyordu. . .
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #90 : Ocak 18, 2011, 12:58:04 »
 kimse kusura bakmasın ama 50 bin lira bi araca vericem,sonra gidip heryerini deldiricem,bütün orjinalliğini bozup garanti kapsamı dışına çıkarıcam ayrıca kapalı yerlere ve avm otoparklarına giremiycem.... iş değil bence...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #91 : Ocak 18, 2011, 15:19:17 »
Valla ilk alırken kendinizi zorlayıp dizel farkını ödüyorsunuz, bu fazla dokunmayabilir belki. Ama 40-50 km'den fazla yaptığınız her yol için 'şimdi dizel olsa şu kadar yakcaktı bizimki şu kadar yakıyo' diye düşünüp üzülebilirsiniz. Sadece hafta sonu ve az km yapanlar için ise benzinli daha iyidir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #92 : Ocak 18, 2011, 16:06:21 »
Arkadaşlar alan almıştır zaten kimisine mantıklı gelebilir lpg li avensis aynı fiyata d segmentine binecek çünkü kimiside haklı olarak ben 0 arabayı deldiremem deyip dizel corolla alabilir bencede dizel corolla daha mantıklı ama herkes kendi parasıyla alıyor isterse uçak benziniyle çalışanını alsın varsa ona lpg taktırsın . :islik:

Her koyun kendi bacağından asılır diye boşuna söylememişler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #93 : Ocak 18, 2011, 16:28:34 »
Arkadaşlar alan almıştır zaten kimisine mantıklı gelebilir lpg li avensis aynı fiyata d segmentine binecek çünkü kimiside haklı olarak ben 0 arabayı deldiremem deyip dizel corolla alabilir bencede dizel corolla daha mantıklı ama herkes kendi parasıyla alıyor isterse uçak benziniyle çalışanını alsın varsa ona lpg taktırsın . :islik:

Her koyun kendi bacağından asılır diye boşuna söylememişler.

+1 bide bişey merak ediyorum siz lpg'liler tüp takınca bızım dizel araçlarla aynı değerleremi sahip oluyorsunuz sanıyorsunuz kimse yanlış anlamasın merakımdan soruyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Ocak 18, 2011, 20:25:21 »

+1 bide bişey merak ediyorum siz lpg'liler tüp takınca bızım dizel araçlarla aynı değerleremi sahip oluyorsunuz sanıyorsunuz kimse yanlış anlamasın merakımdan soruyorum...
sayın taylan merakınızı giderelim o lpgliler tüp takınca dizelle aynı değerde olmuyorlar, dizelden daha alt değerlerde oluyorlar ;) misal sizin 10 lirayla gittiğiniz 40 km'yi, lpgliler 10 liraya 60-70 km. gidiyor. İlgi çekici demi :) Lpg taraftarı değilim ama olan ve gerçekler bunlar 2 tane benzinli aracımız var ikisinde de tüp yok.
  Uzun süre LPG'li araç kullanmayan ve anlamayan arkadaşlar lütfen kulaktan duyma laflarla yorum yapmasın her işin bi raconu vardır. Bakımını yaptırmazsan yeri gelir benzinli araba lpg'liden daha tehlikeli olabilir. LAkin devlet şu yakıt piyayasına bi el atsın kimse de aracını deldirmek zorunda kalmasın. Başka da eksisi yoktur lpg'nin. Haa bide doğaya çok saygılı bunu da atlamayalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #95 : Ocak 18, 2011, 20:35:45 »
  sayın taylan merakınızı giderelim o lpgliler tüp takınca dizelle aynı değerde olmuyorlar, dizelden daha alt değerlerde oluyorlar ;) misal sizin 10 lirayla gittiğiniz 40 km'yi, lpgliler 10 liraya 60-70 km. gidiyor. İlgi çekici demi :) Lpg taraftarı değilim ama olan ve gerçekler bunlar 2 tane benzinli aracımız var ikisinde de tüp yok.
  Uzun süre LPG'li araç kullanmayan ve anlamayan arkadaşlar lütfen kulaktan duyma laflarla yorum yapmasın her işin bi raconu vardır. Bakımını yaptırmazsan yeri gelir benzinli araba lpg'liden daha tehlikeli olabilir. LAkin devlet şu yakıt piyayasına bi el atsın kimse de aracını deldirmek zorunda kalmasın. Başka da eksisi yoktur lpg'nin. Haa bide doğaya çok saygılı bunu da atlamayalım :)
Oğuz neyse ney daha önce bu konuyu tartışmıştık kimi lpg demişti kimi dizel herkezin zevki kendine ben demiyorum dizel en iyisi ama komforlu ekonomi için en iyisi dizel ben lpg nin ayarıymış yok motorun arıza lambasıymış yok sızdırmazlık raporuymuş uğraşamam ben uğraşırım diyenede saygım sonsuzdur sonuçta kendi parası kendi emeği kendi zamanı beni hatta kimseyi ilgilendirmez .

Bir söz daha vardı tam hatırlamıyorum ama heralde şöyleydi

Akılsız başın derdini ayakları çekermiş .

(Sözüm meclisten dışarı kimse yanlış anlamasın. :) )

Bu arada devletin akaryakıt fiyatlarına el atacağı yok atacak olursada inanın o el millette kalır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Ocak 18, 2011, 22:56:51 »
MAhmut öncelikle şunu söyleyeyim herşeyine tamam ama komforda dur kardeşim.... Dizel bi araç hiç bi zaman benzinliden komforlu olamaz. Benzinliye binen adam da mutlaka komforu için biniyordur (En büyük örnek babam) Dizel sesli gürültülü sarsıntılı bi motor. Gerisinin hepsine tamam ama komfor benzinli arabadadır 200 milyarlık arabada bile böyledir.
 Lpg konusunda ise tekrar söylüyorum lpg'li aracım yok ama zararsızdır millet kulaktan duyma lafla konuşuyor mahmut apaçık ortada yani bu.
 Lpg için saymışsın yok ayarı çok ikaz lambası yok kardeşim böyle şeyler yok. Al işte hep kulaktan duyma böyle bişe yok ya bi sızdırmazlık raporu vardır muaneye girmeden önce 25 lira karşılığında yaptırırsın olur biter. Dizel masrafsız mı sanki en ağır masraflı motor çeşidi... Ben burda olan bir şeyin kötülenmesine izin veremem. Her zaman diyorum kaliteli olanı işçiliği iyi olan bi yere yaptırdığın zaman  lpg'yi oldu bitti ya var mı lpg^'den kralı. Artık neden 0 araçlara fabrikadan direk lpg takıyorlar. Zararlı millet patlasın ölsün diye mi !! Hangi firma kendini riske atabilir. Sen işçiliğini sağlam yaptır kaliteli lpg kiti taktır yemin ederim benzinli araçtan daha sağlıklı olmazsa. Bastıra bastıra söylüyorum kulaktan duyma laflarla kötülemiyelim bu kiti. Tabi ki büyük abilerim var ancak ben 20 yaşındayım 13 yaşından beri lpg'li araç kullanıyorum. Ben daha ilk defa 5-6 ay önce benzinli araç kullanmaya başladım... Şu an benim cebimi yakmıyor eğer bi yaksa son model araç demem takarım lpg'yi çünkü geçmişim büyük özünü huyunu biliyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Ocak 18, 2011, 23:08:42 »
bak o kadar yazı yazdım ama yine de bunu demek isterim allah kimseye lpg taktırtmak zorunda bırakmasın. Orjinal her zaman orjinaldir :) bu arada agresif değilim yanlış anlaşılmak istemem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #98 : Ocak 18, 2011, 23:09:45 »
oğuz arkadaşım  burda kimse kulaktan duyma bilgilerle konuşmuyor... güvenli dediğin lpg için google da lpg kaza yaz ve arat bakalım kaç sayfa çıkıyor bide benzinli ve dizel yaz arat bakalım neyle karşılaşıyorsun... hepmi kçtü montaj bunlar yapma lütfen... tabiki bu işide layığıyle yapan yerler var mutlaka ama lpg li araç patlamaya hazır bomba gibi geliyor birçok kişiye....  tabiki benzinli araç dizelden daha konforludur kimse aksini iddia edemez ama günümüz dizel teknolojisi çok gelişti ve eskisi gibi trakötör gibi çalışmıyor yeni dizeller...  geçenlerde bi abim benim 2011 comfort extra d-4d ye bindi ve neden benzinli aldın dizel tercih etmedin ded,yani eski dizeller gibi gürültülü değil artık....  şimdi anlamadığım benzinli sıfır araç alıcan ve lpg taktırıcan yaklaşık 2000 tl masraf yapıcan.. bu hatayı daha önceden  yapmış biri olarak gerçekten çok saçma olduğunu düşünüyorum... eğer amaç çok km kullanıp tasarrufsa alırsın dizel rahat rahat binersin bence... tamamen kişisel fikrimdir herkese saygı duyarım...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #99 : Ocak 18, 2011, 23:45:11 »
MAhmut öncelikle şunu söyleyeyim herşeyine tamam ama komforda dur kardeşim.... Dizel bi araç hiç bi zaman benzinliden komforlu olamaz. Benzinliye binen adam da mutlaka komforu için biniyordur (En büyük örnek babam) Dizel sesli gürültülü sarsıntılı bi motor. Gerisinin hepsine tamam ama komfor benzinli arabadadır 200 milyarlık arabada bile böyledir.
 Lpg konusunda ise tekrar söylüyorum lpg'li aracım yok ama zararsızdır millet kulaktan duyma lafla konuşuyor mahmut apaçık ortada yani bu.
 Lpg için saymışsın yok ayarı çok ikaz lambası yok kardeşim böyle şeyler yok. Al işte hep kulaktan duyma böyle bişe yok ya bi sızdırmazlık raporu vardır muaneye girmeden önce 25 lira karşılığında yaptırırsın olur biter. Dizel masrafsız mı sanki en ağır masraflı motor çeşidi... Ben burda olan bir şeyin kötülenmesine izin veremem. Her zaman diyorum kaliteli olanı işçiliği iyi olan bi yere yaptırdığın zaman  lpg'yi oldu bitti ya var mı lpg^'den kralı. Artık neden 0 araçlara fabrikadan direk lpg takıyorlar. Zararlı millet patlasın ölsün diye mi !! Hangi firma kendini riske atabilir. Sen işçiliğini sağlam yaptır kaliteli lpg kiti taktır yemin ederim benzinli araçtan daha sağlıklı olmazsa. Bastıra bastıra söylüyorum kulaktan duyma laflarla kötülemiyelim bu kiti. Tabi ki büyük abilerim var ancak ben 20 yaşındayım 13 yaşından beri lpg'li araç kullanıyorum. Ben daha ilk defa 5-6 ay önce benzinli araç kullanmaya başladım... Şu an benim cebimi yakmıyor eğer bi yaksa son model araç demem takarım lpg'yi çünkü geçmişim büyük özünü huyunu biliyorum....
Oğuz konfordan kastım sesiizliği seriliği dil lpg taktırdın mı bir araca ister istemez sanayiye veya servise daha çok uğruyorsun ben sıfır araç lacam sonra lpg için zırt pırt olmasada arasıra servise gidecem vallahi kusura bakmasın kimse ama bunu yapacak kadar kafam çalışmıyor benim almışım dizel arabayı 10000 de bir uğrarım servise kafam rahat kalır bu arada lpg nin ayarıymış motor arıza lambasıymış dediğim şeyler kullaktan dolma dil forumdada artırsan bir sürü konu vardır .
Daha öncede demiştim benim lpg ye karşı olma sabebim arıza yapması veya aracın örjinalliğini bozması gibi sebepler dil sebep sedece lpg nin beraberinde getirdiği tehlikedir şimdi bana kalkıpta lpg nin hiç bir tehlikesi yok deme çünkü bunu birinin görmemesi için kör olması gerekir .

Bu arada günümüz teknolojisi dizelin bir çok dez avantajını pertaraf etmiştir yani hantalmış sarsıntılıymış sesliymiş eskidendi benim bir çok arkadaşım benim dizel alacağımı biliyordu ve arabaya bindiklerinde ilk cümleleri kardeş dizel alacaktın niye benzinli aldın oluyor .

Birde lpg sorun çıkarmıyora katılmıyorum işte Cemil abi malesef canlı örnek .
Sorun yaşamış mı yaşamamış mı bilmiyorum ama mesajında lpg den memnun kalmadığını anladım.

oğuz arkadaşım  burda kimse kulaktan duyma bilgilerle konuşmuyor... güvenli dediğin lpg için google da lpg kaza yaz ve arat bakalım kaç sayfa çıkıyor bide benzinli ve dizel yaz arat bakalım neyle karşılaşıyorsun... hepmi kçtü montaj bunlar yapma lütfen... tabiki bu işide layığıyle yapan yerler var mutlaka ama lpg li araç patlamaya hazır bomba gibi geliyor birçok kişiye....  tabiki benzinli araç dizelden daha konforludur kimse aksini iddia edemez ama günümüz dizel teknolojisi çok gelişti ve eskisi gibi trakötör gibi çalışmıyor yeni dizeller...  geçenlerde bi abim benim 2011 comfort extra d-4d ye bindi ve neden benzinli aldın dizel tercih etmedin ded,yani eski dizeller gibi gürültülü değil artık....  şimdi anlamadığım benzinli sıfır araç alıcan ve lpg taktırıcan yaklaşık 2000 tl masraf yapıcan.. bu hatayı daha önceden  yapmış biri olarak gerçekten çok saçma olduğunu düşünüyorum... eğer amaç çok km kullanıp tasarrufsa alırsın dizel rahat rahat binersin bence... tamamen kişisel fikrimdir herkese saygı duyarım...
Cemil abi söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.