Arkadaşlarım tamam sizlerde haklısınız hak vermiyor değilim. Bende lpg taktırma taraftarı değilim. Ama neden değilim tehlikesinden değil arabanın delineceği için. Lpg'yi fazla kötülüyorsunuz. Benzinli kadar sağlıklı olmayabilir ama benzinden de daha iyi yanları var. Lpg kazaları diyorsunuz. Bunların hepsi saçma sapan şekilde araca yerleştirilmiş lpg'lerdir. Normal bi lpg'nin tankı normal benzin deposundan 3 4 kat kalındır. Sn boruları sağlam kaliteli yapıdan yaptıktan sonra ne olur o araca hiç bişe olmaz. Benzinli araç yanmıyor mu sanki. Otobanlarda kaza yapıpta yanan arabaların hepsi mi lpg... Adamlar gidiyorlar 900 liraya lpg taktırıyorlar sonra arabam gümledi. Tabi gümler ne bekliyordun. Lpg kiti takacaksan 2 bin lirayı çıkartacaksın gözünden ve öyle bi yere taktıracaksın ki demir gibi olacak. Lpg hassas bi mekanizmadır. yanlış bağlanmayı ya da uyduruk bağlanmayı kabul etmez. Araca bişe olur suçlusu hemen lpg olur. Ne biliyorsun kardeşim lpg'siz araç hiç arıza çıkarmıyor mu ! Bizim araçlarımızın hepsi lpg'liydi neden hiç bi gün bile gitmedik sanayiye neden hep muanelerde tek seferde geçti. Ha demek ki herşey uzaktan göründüğü gibi değilmiş. Herkezin maddi gücü de dizele yetmeyebilir ki gerçekten dizel çok güzel bi teknoloji. Ama benim eskisi kadar hevesim kalmadı param olduğu halde gittim benzinli aldım. Tüpte taktırmayı düşünmüyorum ama şahsi fikrim tehlikesizdir gönül rahatlığıyla taktırabilirim (Arabamın delinmesi beni üzer)
Dizel konusuna gelince. Evet dizeli bende seviyorum ama günümüz koşulu bunu ne kadar iyi etsede benzinli ile aynı dereceye gelemiyor dizel. Ha teknoloji durmaz bugün olmazsa yarın olur yine de aynı kıvama gelir belki. Ben yine sizin dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama lpg'nin hakkını biraz fazla yiyorsunuz tehlike yönünden. Dizele hiç bi türlü kafa tutamaz dizel başlı başına bi devlet tehlike konusuna yanmaz etmez süper bişe. Ama benzine kafa tutar lpg... Tekrar tekrar söylüyorum lpg ile dizel'in karşılaştırması olamaz dizel çok farklı bi yakıt ekonomik tehlikesiz. Ama benzin bunun tam tersi. Ufacık bi örnek kuzenimin aracının yolda giderken yakıt deposu delinmiş yolda alev aldı araç lpg yok bişe yok. Hadi gelin buna da bi kılıf uyduralım...
Tüple aracınızı perişan etmeyin.. Dizel alın, keyfinize bakın
corolla 1.4D-4D 49.000 TL
avensis 1.6 benzinli 47.000 TL
avensis 2.0 d-4d 80.000 TL den başlıyor.
maddi imkanlar dahilinde benim alacağım araç avensis 1.6 benzinli yada 1.4 corolla 1.4D, avensis 2.0d-4d yi kim almak istemezki 
valla abi maddi imkanlar yeterli olsada 80.000 lirayı hayatta avensise yatırmam

ikinci el d4d avensislere bakın illede sıfır mı olacak?
hem dizel hem daha uygun fiyata belki dizel avensis bulursunuz ama sıfır kesinlikle düşünmezdim yerinizde olsam...o paraya yazık kontağı çevirdikten sonra 70 e alıcı bulursanız sevinirsiniz.
Arkadaşlar inandığınız fikirleri savunurken diğer kullanıcıları, sistemleri yerme ya da övmeye gerek yok.
Tartının topuzunu kaçırmadan kimseyi tehdit etmeden, kırmadan fikirlerinizi paylaşınız.
Düşünmeden Avensis derim.
Ben dizel derim ama, avensisdeki sürüş konforuda süper ya..Ancak binince anlıyor insan.
Düşünmeden Avensis derim.
+1
Ama lpg taktırmamak şartıyla çünkü düşünmeden aldığınız avensiz lpg taktırdıktan sonra düşünmenize baya bir yardımcı oluyor .
+1
Ama lpg taktırmamak şartıyla çünkü düşünmeden aldığınız avensiz lpg taktırdıktan sonra düşünmenize baya bir yardımcı oluyor .
çok haklısın mahmut kardeşim...
+1
Yaklaşık 2 yıldır Avensis 2005 Elegant kullanıyorum aracımda LPG yok LPG taktırmayı da düşünmüyorum.11 yıl 96 Corolla GLİ kullandım ona da LPG taktırmamıştım.Ne usta ne parça ne de başka birşeyle hiçbir sorun yaşamadım.Adana şehir içi baba (Avensis) 5,5-6 litre yakıyor.Belki inanmıyacaksın.Ölçümü ise benzini görecek şekilde depoyu 2 kez fulleyerek denedim.Tabiki bu veriyi elde etmem benim aracı bağırtmadan,devirli,ışıklarda kalkarkan veya yolda kimse ile yarışa girmeden Adana tabiriyle kimseyle depişmememle de alakalı olabilir.Ayrıca Avensis veya başka bir araca 50.000 TL veren kişinin ise az yakar çok yakar gibi yakıt sorunu olacağını da zannetmiyorum.Corolla dizel diyen arkadaşlarımın da görüşlerine büyük saygı duyuyorum.
Yaklaşık 2 yıldır Avensis 2005 Elegant kullanıyorum aracımda LPG yok LPG taktırmayı da düşünmüyorum.11 yıl 96 Corolla GLİ kullandım ona da LPG taktırmamıştım.Ne usta ne parça ne de başka birşeyle hiçbir sorun yaşamadım.Adana şehir içi baba (Avensis) 5,5-6 litre yakıyor.Belki inanmıyacaksın.Ölçümü ise benzini görecek şekilde depoyu 2 kez fulleyerek denedim.Tabiki bu veriyi elde etmem benim aracı bağırtmadan,devirli,ışıklarda kalkarkan veya yolda kimse ile yarışa girmeden Adana tabiriyle kimseyle depişmememle de alakalı olabilir.Ayrıca Avensis veya başka bir araca 50.000 TL veren kişinin ise az yakar çok yakar gibi yakıt sorunu olacağını da zannetmiyorum.Corolla dizel diyen arkadaşlarımın da görüşlerine büyük saygı duyuyorum.
Halit abi en doğrusunu yapıyorsun lpg takmamayı düşünerek düşünsende seni anlarım çünkü sen aracı 2 yıl önce aklında lpg yokken almışsın ve benzin yüksek olduğundan taktırmaya karar verebilirsin bu gayet mantıklı bir yaklaşım ama tutup ya ben 2010 sıfır avensis alıp lpg taktıracam deseydin ozaman sana derdim ne lpg yle uğraşacan dizel corolla al kafan rahat kalsın diye sıfır araca lpg takmanın mantıklı olduğunu düşünenlerde olabilir . Ama kimse kusura bakmasın ben buna mantıklı bakmıyorum çünkü bir kişi sıfır araç alıyorsa haliyle bir kaç beklentisi oluyor bunlar aracın herhangi bir sorunu olduğunda garantiden yaptırılması , en az 5 yıl aracını sorunsuz kullanmak istemesi , aracın orjinalliğinden emin olmak istemesi gibi ben şimdi sana soruyorum sıfır bir araca lpg taktıktan sonrada böyle bir beklenti içinde olabilirmisin .
mahmut arkadaşımızın özetlediği konuyu 9 aylık ( sıfır honda cıvıc 2010) aracıma lpg taktırmıştım ve bundan sonraki 1 aylık süreçte gaz göstergesi sorunu,aracın çekişinde düşmeler,kendiliğinden benzine geçmeler gibi sıkıntılar yaşadım... eee araç haklı tabi daha yepyeni cillop gibi arabanın kimyasını bozarsan o da sana tepki gösteriyor haliyle... her haftas sonumu sanayideki lpg cilerde geçirmeye başlayınca dayanamdım ve aracı elden çıkardım gittim corolla d-4d aldım ve kafam rahat,arabam garanitde biniyorum... bide benim için en önemlisi güvenlik,sorunların hepsi aşılır bi şekilde ama açıkçası güvende hissetmedim lpg li araçta kendimi... yani yaptığım hatanın bedeli aracı değiştirmek oldu ama her işte bi hayır vardır böylece toyota ile tanışmış ve kaynaşmış olduk

)))
Halit abi en doğrusunu yapıyorsun lpg takmamayı düşünerek düşünsende seni anlarım çünkü sen aracı 2 yıl önce aklında lpg yokken almışsın ve benzin yüksek olduğundan taktırmaya karar verebilirsin bu gayet mantıklı bir yaklaşım ama tutup ya ben 2010 sıfır avensis alıp lpg taktıracam deseydin ozaman sana derdim ne lpg yle uğraşacan dizel corolla al kafan rahat kalsın diye sıfır araca lpg takmanın mantıklı olduğunu düşünenlerde olabilir . Ama kimse kusura bakmasın ben buna mantıklı bakmıyorum çünkü bir kişi sıfır araç alıyorsa haliyle bir kaç beklentisi oluyor bunlar aracın herhangi bir sorunu olduğunda garantiden yaptırılması , en az 5 yıl aracını sorunsuz kullanmak istemesi , aracın orjinalliğinden emin olmak istemesi gibi ben şimdi sana soruyorum sıfır bir araca lpg taktıktan sonrada böyle bir beklenti içinde olabilirmisin .
Evet söylediklerinin hepsine katılıyorum.
mahmut arkadaşımızın özetlediği konuyu 9 aylık ( sıfır honda cıvıc 2010) aracıma lpg taktırmıştım ve bundan sonraki 1 aylık süreçte gaz göstergesi sorunu,aracın çekişinde düşmeler,kendiliğinden benzine geçmeler gibi sıkıntılar yaşadım... eee araç haklı tabi daha yepyeni cillop gibi arabanın kimyasını bozarsan o da sana tepki gösteriyor haliyle... her haftas sonumu sanayideki lpg cilerde geçirmeye başlayınca dayanamdım ve aracı elden çıkardım gittim corolla d-4d aldım ve kafam rahat,arabam garanitde biniyorum... bide benim için en önemlisi güvenlik,sorunların hepsi aşılır bi şekilde ama açıkçası güvende hissetmedim lpg li araçta kendimi... yani yaptığım hatanın bedeli aracı değiştirmek oldu ama her işte bi hayır vardır böylece toyota ile tanışmış ve kaynaşmış olduk
)))
Cemil abi Hondayla daha doğrusu lpg ile kötü bir tecrübe yaşamışsın öncelikle geçmiş olsun .
Yeni aracında hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullan
Eminim ki yeni aracın sana hem petrolü hemde servisi özlettirecek .
Cemil abi Hondayla daha doğrusu lpg ile kötü bir tecrübe yaşamışsın öncelikle geçmiş olsun .
Yeni aracında hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullan
Eminim ki yeni aracın sana hem petrolü hemde servisi özlettirecek . 
Mahmut kardeşim ayda bir benzinliğe uğruyorum ama her uğradığımda da zam gelmiş oluyor

Buna bi çözüm var mı acaba
Mahmut kardeşim ayda bir benzinliğe uğruyorum ama her uğradığımda da zam gelmiş oluyor
Buna bi çözüm var mı acaba 
Demokraside çağre tükenmez.
Şöyle bir şey yapabilirsin eğer yerin varsa 1 tonluk depo yaptırıp mazotu toptan alırsan bir nevi önüne geçmiş olursun tabi nekadar mantıklı ona sen karar vereceksin .
1 ton depolarsam bu ülkede mazot kaçakçılığından içeri atarlar adamı

Neyse ben size hiç sormamış oluyum