0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
corolla 1.4D-4D 49.000 TLavensis 1.6 benzinli 47.000 TLavensis 2.0 d-4d 80.000 TL den başlıyor.maddi imkanlar dahilinde benim alacağım araç avensis 1.6 benzinli yada 1.4 corolla 1.4D, avensis 2.0d-4d yi kim almak istemezki
Düşünmeden Avensis derim.
+1Ama lpg taktırmamak şartıyla çünkü düşünmeden aldığınız avensiz lpg taktırdıktan sonra düşünmenize baya bir yardımcı oluyor .
Yaklaşık 2 yıldır Avensis 2005 Elegant kullanıyorum aracımda LPG yok LPG taktırmayı da düşünmüyorum.11 yıl 96 Corolla GLİ kullandım ona da LPG taktırmamıştım.Ne usta ne parça ne de başka birşeyle hiçbir sorun yaşamadım.Adana şehir içi baba (Avensis) 5,5-6 litre yakıyor.Belki inanmıyacaksın.Ölçümü ise benzini görecek şekilde depoyu 2 kez fulleyerek denedim.Tabiki bu veriyi elde etmem benim aracı bağırtmadan,devirli,ışıklarda kalkarkan veya yolda kimse ile yarışa girmeden Adana tabiriyle kimseyle depişmememle de alakalı olabilir.Ayrıca Avensis veya başka bir araca 50.000 TL veren kişinin ise az yakar çok yakar gibi yakıt sorunu olacağını da zannetmiyorum.Corolla dizel diyen arkadaşlarımın da görüşlerine büyük saygı duyuyorum.
Halit abi en doğrusunu yapıyorsun lpg takmamayı düşünerek düşünsende seni anlarım çünkü sen aracı 2 yıl önce aklında lpg yokken almışsın ve benzin yüksek olduğundan taktırmaya karar verebilirsin bu gayet mantıklı bir yaklaşım ama tutup ya ben 2010 sıfır avensis alıp lpg taktıracam deseydin ozaman sana derdim ne lpg yle uğraşacan dizel corolla al kafan rahat kalsın diye sıfır araca lpg takmanın mantıklı olduğunu düşünenlerde olabilir . Ama kimse kusura bakmasın ben buna mantıklı bakmıyorum çünkü bir kişi sıfır araç alıyorsa haliyle bir kaç beklentisi oluyor bunlar aracın herhangi bir sorunu olduğunda garantiden yaptırılması , en az 5 yıl aracını sorunsuz kullanmak istemesi , aracın orjinalliğinden emin olmak istemesi gibi ben şimdi sana soruyorum sıfır bir araca lpg taktıktan sonrada böyle bir beklenti içinde olabilirmisin .
mahmut arkadaşımızın özetlediği konuyu 9 aylık ( sıfır honda cıvıc 2010) aracıma lpg taktırmıştım ve bundan sonraki 1 aylık süreçte gaz göstergesi sorunu,aracın çekişinde düşmeler,kendiliğinden benzine geçmeler gibi sıkıntılar yaşadım... eee araç haklı tabi daha yepyeni cillop gibi arabanın kimyasını bozarsan o da sana tepki gösteriyor haliyle... her haftas sonumu sanayideki lpg cilerde geçirmeye başlayınca dayanamdım ve aracı elden çıkardım gittim corolla d-4d aldım ve kafam rahat,arabam garanitde biniyorum... bide benim için en önemlisi güvenlik,sorunların hepsi aşılır bi şekilde ama açıkçası güvende hissetmedim lpg li araçta kendimi... yani yaptığım hatanın bedeli aracı değiştirmek oldu ama her işte bi hayır vardır böylece toyota ile tanışmış ve kaynaşmış olduk )))
Cemil abi Hondayla daha doğrusu lpg ile kötü bir tecrübe yaşamışsın öncelikle geçmiş olsun . Yeni aracında hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullan Eminim ki yeni aracın sana hem petrolü hemde servisi özlettirecek .
Mahmut kardeşim ayda bir benzinliğe uğruyorum ama her uğradığımda da zam gelmiş oluyor Buna bi çözüm var mı acaba
Demokraside çağre tükenmez.Şöyle bir şey yapabilirsin eğer yerin varsa 1 tonluk depo yaptırıp mazotu toptan alırsan bir nevi önüne geçmiş olursun tabi nekadar mantıklı ona sen karar vereceksin .
Serkan abi arka koltukları depo için iptal et sen Ama şuda var 1 ton mazot bitince benzınlığe gelicek eskı fıyatın tam ıkı katı kalpten gider adam yahu
1 ton depolarsam bu ülkede mazot kaçakçılığından içeri atarlar adamı Neyse ben size hiç sormamış oluyum