0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Milletvekilleri bazı durumlarda hız yapıyor diyelm ama yargı mensupları zaten masabaşında hizmet vermiyor mu?
Yargı mesuplarına ve millet vekillerine trafikte dokunulmayacakmış. Kural ihlali yapsalar dahi ceza kesilmeyecekmiş, işlem yapılmayacakmış. Buyur burdan yak. Dokunulmazlıkların kısıtlanmasını beklerken adamlar daha da dokunulmaz oldular. Uygulamada zaten dokunulmuyordu, "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diye lafa başlarlardı zaten. Şimdi bunu resmileştirdiler. Onlara yazık ama ya, onlar elektrik, su, telefon vs. hiç ödemesinler ya. Onlara ÇOK yükleniyorlar. Adamlar kıt kanaat vekil olmuşlar iki yakaları bir araya gelmiyor zaten, melek gibi de insanlar. Asgari ücretle kırallar gibi yaşayan halk onların herşeyini karşılar. O kadar sinirliyim ki içimden ve aklımdan geçenleri buraya yazsam yöneticilerim ne yapacaklarını şaşırrılar yani. Bu konu aklına gelip de bunu teklif eden ve bunu kabul eden vede bundan faydalanarak halkı mağdur eden butün vekil ve yargı mesuplarını KINIYORUM, LANETLİYORUM vede HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. Sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Yargı mesupları masa başındalar eşleri dostları, çoluk cocukları var. Onlarda zavallı. Nasıl ceza ödesinler? Savcılar da olay yerine felan giderken, yada eşiyle dostuyla, bayram seyran, tatil matil gezerken birde trafik kurallarıyla uğraşsın. Merak ettiğim bu ayrıcalık mesai saatlerinde mi olacak, görevf yaptığı sürece her zaman mı olacak? Vekiller kendilerine iyi çalışıyorlar.Alkışlıyorum onları.
Ankara'da yeni kurulan elektronik trafik denetleme sisteminde, sadece cumhurbaşkanı ve başbakana ayrıcalık tanınacağını haber yapmışlardı. Değiştirdiler mi acaba?
Olay yerine giden savcıya yazılmamalı bence Hasan Abi. Gerisi hikaye zaten. Hele mesai saatleri dışında da ceza yazılmazsa tam peri masalı olur
Hasan bey, bu bilginin kaynağını verirmisiniz.Kulaktan dolma bir haberse, milleti gaza getirmeyelim.
Vedatcığım dün haberlerde böyle söylüyorlardı. Bugün de gene aynı konu vardı. Arada kendilerine de pay çıkarmışlardır sen merak etme. Kendilerine yada çevler,ne faydası olamay şeylere pek bulaşmıyorlar zaten. Eskiye yönelik kesilmiş cezalar da silinecekmiş. Mahkemeye yansımış ve kesinleşmiş cezalarda kesen polis memurundan alınacakmış. Sen misin vekile ceza kesen? Polis şimdi ne yapsın. Üç maymun olacaklar yani.
Olay yerine yetişene eyvallah, olay yerinde de savcı gelsin diye saatlerce bekliyorsun. Acaba kurallaras uydukları için mi geç kalıyorlar? Artık geç kalmazlar.
Anayasanın eşitlik ilkesi nerede kaldı. Maddeyi aynen kopyalıyorum.X. Kanun önünde eşitlikMADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.(Ek fıkra: 12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. (*)Buna göre yapılan uygulama eğer doğruysa anayasaya aykırı bir kere.
Referandumda evet oyu verirken dusunmek gerekirdi daha bu saatten sonra bunlara hic bisey yapilamaz...