Gönderen Konu: yağ yakma sorunu  (Okunma sayısı 2348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
yağ yakma sorunu
« : Ekim 02, 2010, 14:50:28 »
arkadaşlar 93 corollama tüp taktırırken ustamızın(!)azizliğine ugradık.lpg'yi montaj ettikten sonra boşalan suyu koymayı unutmuşlar.sonrada arabaya gaz almak için susuz motoru çalıştırıp benzinliğe giderken aracın sesinden şüphelenip işi fark etmişler.aracım conta yakmadı ama yağ yakmaya başladı.lpg ustası ve tornacı bu olaydan araç yağ yakmaz çünkü araç conta yakmamış diyorlar.motor ustam ise bundan dolayı aracın yağ yakmaya başladı ama zamanla kesebilir diyor.ilk 800km'de 1,5-2,0 lt yağ yaktı.sonra yağı değiştim 1400 km'de 0,5-0,7 lt arası yağ yaktı.bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Toyota Club Türkiye

yağ yakma sorunu
« : Ekim 02, 2010, 14:50:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yağ yakma sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2010, 21:09:43 »
Arkadaşım sussz olarak arabayı yürütmen hiç iyi olmamış bence neden mi üzülerek söylüyorum muhtemelen senin piston ve segmanlar silindir gömleğini çizmiş ne yaparsan yap yağ yakmasının önüne geçemezsin o yüzden senin arabaya revizyon gerekli  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2010, 22:42:19 »
o söyledikleriniz daha çok yağsız çalısınca olmuyor mu?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2010, 23:35:37 »
Dogru yagsızlıkta olur ama su ve sogutma olmazsa yagda vızıkosotesının artmasından dolayı gorevını yerıne getıremeyecektır. Krapaj rıskı muhtemeldır. Sayet krapaj olduysa yag cubugunu cek gelen havaya bak ufleme fazlaysa krapaj kesındırm gomlek ve segmanlar degısecektır. Su arabalara bırde su sevıye musurı ekleseler...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2010, 23:50:44 »
Arkadaşım senin bu yaşadıkların bende tecrübeyle sabittir ben kamuda böyle mekanik işlerle meşgulüm ve bu senin anlattığını çok kez yaşadım susuz kalan bir araç hararet yapar hararet yapan araç piston gömlek sarar ve aracın komresyonu düşer yani gücü düşer yağ yakar havalandırmadan üfler ve aynı yerden üflemeyle beraber yağ atar tabi bunları senin anlattığına göre cevabladım... :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2010, 13:16:12 »
motor çok ısınınca sekmanların suyu kaçıp elastikiyeti azalabilir buda yağ yakmaya ve kompresyon kaçırmaya sebep olur.ayrıca sibop gayt lastikleri sıcaktan deforme olduysa yine yağ yakar.ancak beni korkutan motor sesinin değişmesi yataklara veya pistonlara zarar verilmiş olabilir.bence çok iyi bir motor ustası bulup motoru kontrol ettirmende fayda var.bu şekilde kullanma zararı arttırırsın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2010, 21:26:56 »
teşekkür ederim arkadaşlar.ama burada baktırmam  imkansız.artık samsuna gidince bir daha kontrol ettirecem
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!