Gönderen Konu: Toyota Neden Böyle  (Okunma sayısı 3720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Toyota Neden Böyle
« : Nisan 24, 2006, 12:29:39 »
Anlamıyorum bu toyota neden spor modellerini Türkiye'ye getirmiyor. Celica gibi arabayı getirmediler üretimini de bitirdiler. Matrix XRS falan var şöyle bir iki tane getirseler marka imajını sağlamlaştırsalar.

Toyota Club Türkiye

Toyota Neden Böyle
« : Nisan 24, 2006, 12:29:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2006, 17:11:52 »
Toyota'nın Türkiye'ye otomobillerini getirmemesinin nedeni türkiyedeki yol ,yakıt kalitesizliği vs. gibi nedenler toyota buraya diyelim ki Celica modelini getirdi ve benzin kalitesizliğinden veya kaçak benzinden dolayı araç arızalandı bu gibi nedenleri müşteri veya zararlı mal satan tüketici üstlenmez ve hemen markaya yani Toyota'ya bahane bulurlar. Bu gibi nedenler toyota'nın marka imajını zedeleyeceği için getirmiyor...

Ayrıca Toyota dizel araçlarını Türkiyeye zar zor getirdi, ben olsam getirmezdim bile...
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2006, 18:25:27 »
bence bizim bilmediğimiz baska sebepler de var diger markalar senelerdir dizel araç getiriyor mesela mercedes onlara neden bi şey olmuyor benim 85 model mercedes dizel im vardı 365 000 bendeki km di ve hiç bi seyi yoktu toyota nın saglamlıgı tartışılmaz ama altında baska nedenler var
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2006, 18:25:27 »
Bence maliyetlerden dolayı getirmiyor, celica.nın yada mr.ın normal motorlarıda var ve ülkemizde kulanılıyor, bahane olamaz bu, sedece maliyet esaslı düşünüyorlar. Getirdiği he rmodel için yedek parça stok maliyeti olacak birde eğitim vermesi gerekiyor tüm teknik elemanlarına bunlarda hep maliyet demek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2006, 18:40:30 »
tutmaz diye...
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2006, 22:38:38 »
yakıt kalitesizliğiyle alakası yok bence (benzinli modeller için söylüyorum) celicadaki motorla corolla ts deki motor mr daki motor aynı maliyet hesabı yapıyolar honda deyince akla spor modeller geliyor hep ama toyota deyince aile sadece arabası satıyomuş gibi düşünüyor insanlar. halbuki ne güzel modelleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2006, 03:20:23 »
Alıntı yapılan: Semih Akdemir
toyota deyince aile sadece arabası satıyomuş gibi düşünüyor insanlar. halbuki ne güzel modelleri var.[/quote]

Bu bütün dünyada böyle aslında, Supra'nın filmlerde çıkması ile biraz isim yapmaya başlamışlardı, umarım devam ettirirler. Bence yeni modellerin Türkiye'ye gelmemesinin nedeni herhalde daha çok bürokrasi, vergiler vs. gibi nedenlerdendir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2006, 11:38:31 »
türkiyedeki "sorunsuz" imajlarını bozmamak... hepsi satış stratejisi... bu yüzden zaten bu zamana kadar dizelde getirmediler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2006, 14:16:04 »
2007 sonunu bekliyelim.görelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2006, 18:42:19 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Bence maliyetlerden dolayı getirmiyor, celica.nın yada mr.ın normal motorlarıda var ve ülkemizde kulanılıyor, bahane olamaz bu, sedece maliyet esaslı düşünüyorlar. Getirdiği he rmodel için yedek parça stok maliyeti olacak birde eğitim vermesi gerekiyor tüm teknik elemanlarına bunlarda hep maliyet demek...
[/quote]
 katılıyorum auto motor sports kataloğuna baktım kahroldum vw ile peugeot'un nerdeyse tüm modelleri türkiyeye gelirken toyota sayfalarındaki modellerin hemen hemen %25i falan anca geliyor buraya bu da biraz kolaya kaçmak bence sadece sorunsuzluk imaj zedelenmesin falan değill işler tıkırında risk almaya gerek yok düşüncesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2006, 20:29:47 »
Alıntı yapılan: Doğan Keleş
katılıyorum auto motor sports kataloğuna baktım kahroldum vw ile peugeot'un nerdeyse tüm modelleri türkiyeye gelirken toyota sayfalarındaki modellerin hemen hemen %25i falan anca geliyor buraya bu da biraz kolaya kaçmak bence sadece sorunsuzluk imaj zedelenmesin falan değill işler tıkırında risk almaya gerek yok düşüncesi
[/quote]

bencede risk almak istemiyorlar.şimdi de yaris sedanı Türkiye'ye getirmeyeceklerini açıklamışlar.fena bir  araç değil halbuki...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2006, 13:13:34 »
bence toyota daha önceden türkiyede oturmuş bir imajı var aile arabası şeklinde bu imaj sayesinde pek de iş yapmayacağını düşünüyolar sadece spor değil aynı zamanda aygo da gelmedi o ayrı mesele

2. olarak modifiyeye çok açık otomobil olmadıkları için gelmediğini düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2006, 17:26:26 »
geçen toyota servisinde toyota'nın diğer modellerinin neden tr'ye gelmediği hakkında konuşuyorduk. satış toyotasa'nın elinde oldugu için toyota'nın diğer modelleri ülkemize gelmiyor. fakat toyota şimdi sabancının elinden satış hakkını da almaya çalışıyormuş, satış hakkı alındıktan sonra bütün toyota modellerini ülkemizde görebiliriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2006, 17:35:17 »
diger modellerin türkiyeye gelmemesinin toyotasa ile alakası pek yok.   herhangi bir markada bir distibütor herhangi bir modeli türkiye pazarına sunacaksa, bu modele ait bazı yedek parçaları 10 yıl stok tutma zorunlulugu vardır..... daha bir çok sebep var. fakat türkiye pazarı toyota için gelişmekte olan bir pazar, ve agır adımlarla ilerlenmekte, emin olun orta vadede farklı modeller türkiye pazarına giriş yapacak, bu sene sonunda 2 farklı ticari araç modeli gelecek, "aygo" da yakın zamanda geliyor,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2006, 17:43:02 »
Alıntı yapılan: Murat Atagenç
Sabancının elinden alınırsa kime kalacak peki???
[/quote]

satışıda Toyota alacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2006, 17:50:29 »
toyotasa'dan distribütörlügün alınacagı desteksiz bir haberdir. bir gerçek vardırki, türkiye'nin geçen sene sonunda avrupa-belçika satış-merkez  ofisine baglanmış olması..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #16 : Haziran 09, 2006, 22:36:15 »
sabancı yıllar önce üretimden tananıyla ayrıldı, ama satışta hisselerin %50den fazlası sabancıda hala, paylarda bi değişiklik olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #17 : Haziran 10, 2006, 02:25:57 »
Alıntı yapılan: Murat Atagenç
Türk'ün varsın bazı modelleri gelmesin başkalarına para kazandırmaya meraklı değiliz.Distiribütörümüz Türk şirketi olması gerek..
[/quote]

Toyota'nın satışını düşmanım alsa yine Toyota alırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
Toyota Neden Böyle
« Yanıtla #18 : Haziran 10, 2006, 09:03:07 »
üretimde sabancının ortaklıgı "sıfır", distribütörlükte %50den fazla,