0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ömer bey LPG li araçlarda yaz kış ayarı vardır öncelikle buna baktırın
aynı sorunun bir benzerini yaşıyorum ömer bey 1996 model corollamda atiker sıralı sistem var ilk çalışmada benzinde çalışırken titreme yapıyor ne zamanli gaz verip tüpe geçiyor ancak o zaman normale biniyor bence tamamen bunla ilgili olabilir tam olarak 1000 deviri gördüğünde ise hiç bir şekilde bir sorun vermiyor ama bende ayrıyeten fan devreye girdiğinde sanırım akımı fazla kesiyor olmalıki aralıklı titreme yapııyor
Yanlış anlaşılmasın ama benzinin gözünü seveyim ayar derdin yok plazadan çık bas marşa 3 sene sonrada aynı ayar 10 sene sonrada aynı ayar(çok büyük tamirat gerektirmedikçe)LPGyi ekonomi için taktırıyorsunuz yaptığınız ekonomi lpg ayarlama parasıyla uçup gdiyor yani boşu boşuna masraf ve arabanın motoruna yapılan eziyet manifold delinmesi vs herşey. Altımızdaki araba 2001 1.6 yazında marşa bastığımız gibi otomatik jikle devreye anında giriyor kışında giriyor lpgyle ilgili şikayetleri duyunca neden babamın taktırmadığını dahada iyi anlıyorum
Arkadaşlar iyi günler;Mayıs ayında aldığım 2003 model Corolla 1.6 sol (üzerinde tartarini Marka LPG var) özellikle sabahları ilk çalışmada 30 saniye kadar titreyek (500 devir civarında) ve sarsıntılı olarak çalışıyor (bu esnada araç gaz pedalına hiçbir tepki vermiyor), sonra jikle devreye giriyor ve devir 1500 civarına yükseldikten sonra hiçbir sorun kalmıyor. Bu sorun arabayı aldıktan 2 ay sonra olmaya başladı son günlerde havalar soğumaya başladığı için sorun iyice artmaya başladı. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Not: Ben benzinden olabileceğini düşünüyorum. Benzini OPETden almıştım.
Konu ile ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Sorunumun benzinden kaynaklıymış. 2 gün önce Shellden benzin aldım, bugün sabah arabamı çalıştırdığımda ilk çalışmada titreme sorunu olmadı. Gün içerisindeki denemelerimdede bi sorun olmadı. Demekki benim arabam benzin seçiyomuş
benzinde çalıştırıp gaza geçir
Arkadaşlar titireme sorunu bendede var.ustama gitim (sadık usta) fakat öyle üzeri gittigimden dolayı motor ısındığından bakamadılar .Akşamdan aracı bırakacam sabah sogukken bakacaklar .Gitmeye fırsat bulamadım...Ancak bende bu titreme 2 aydır devam ediyor yani havalar sıcakkende vardı....Aracım 3 gün önce illk defa stop etti...Bende bu titremenin benzinden kaynaklandıgı kanaatindeyim....yinedede ilk fırsatta ustsma gösterecegim....
LPG'li araçların şikayeti bu aynı araca sahibiz daha bi titreme görmedim LPG motorun dengesini bozuyor...