Gönderen Konu: 2003 Corolla İlk Çalışmada Titreme  (Okunma sayısı 13365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '11
2003 Corolla İlk Çalışmada Titreme
« : Ekim 01, 2010, 11:17:59 »
Arkadaşlar iyi günler;
Mayıs ayında aldığım 2003 model Corolla 1.6 sol (üzerinde tartarini Marka LPG var) özellikle sabahları ilk çalışmada 30 saniye kadar titreyek (500 devir civarında) ve sarsıntılı olarak çalışıyor (bu esnada araç gaz pedalına hiçbir tepki vermiyor), sonra jikle devreye giriyor ve devir 1500 civarına yükseldikten sonra hiçbir sorun kalmıyor. Bu sorun arabayı aldıktan 2 ay sonra olmaya başladı son günlerde havalar soğumaya başladığı için sorun iyice artmaya başladı. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Not: Ben benzinden olabileceğini düşünüyorum. Benzini OPETden almıştım.

Toyota Club Türkiye

2003 Corolla İlk Çalışmada Titreme
« : Ekim 01, 2010, 11:17:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 Corolla İlk Çalışmada Titreme
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2010, 11:32:12 »
Ömer bey LPG li araçlarda yaz kış ayarı vardır öncelikle buna baktırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2010, 11:37:45 »
aynı sorunun bir benzerini yaşıyorum ömer bey 1996 model corollamda atiker sıralı sistem var ilk çalışmada benzinde çalışırken titreme yapıyor ne zamanli gaz verip tüpe geçiyor ancak o zaman normale biniyor bence tamamen bunla ilgili olabilir tam olarak 1000 deviri gördüğünde ise hiç bir şekilde bir sorun vermiyor ama bende ayrıyeten fan devreye girdiğinde sanırım akımı fazla kesiyor olmalıki aralıklı titreme yapııyor
SİVAS(58)SPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2010, 11:40:59 »
Ömer bey LPG li araçlarda yaz kış ayarı vardır öncelikle buna baktırın

Aracı Mayıs ayında aldığımda bir sorun yoktu Temmuz ayında Memlekete (Iğdır'dan Burdur'a) gittiğimde problem başladı. Sorun sadece sabahları ilk çalıştırmada (havaları soğumaya başaladığı bu günlerde gün içindede olamaya başladı) oluyor LPG geçişinde bir problem yaşamıyorum. Yakında LPG bakımı yaptıracam sorun dediğniz gibi LPG ayarlarından kaynaklanan bir sorun olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2010, 11:45:24 »
aynı sorunun bir benzerini yaşıyorum ömer bey 1996 model corollamda atiker sıralı sistem var ilk çalışmada benzinde çalışırken titreme yapıyor ne zamanli gaz verip tüpe geçiyor ancak o zaman normale biniyor bence tamamen bunla ilgili olabilir tam olarak 1000 deviri gördüğünde ise hiç bir şekilde bir sorun vermiyor ama bende ayrıyeten fan devreye girdiğinde sanırım akımı fazla kesiyor olmalıki aralıklı titreme yapııyor

Benim sorunun sadece ilk çalışmada oluyor 30 sn gibi bir zaman sonra jikle devreye giriyor deviri yükseltiyor, jikle devreye girinceye kadar araç gaz pedalına tepki vermiyor. Daha sonra hem benzinde hemde LPGde tireme problemi olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2010, 12:13:45 »
Arkadaşlar aynı sorun 1 aydır bendede başladı..Tatil için anamura gittim geldim bu sorunla karşılaştım .Önceden böyle bir sorun yoktu.. Aracı çalıştırıyorum çalışmada sorun yok ama benzinden gaz a geçene kadar araç sarsıntılı titreyerek çalışıyor.Gaz a geçtikten sonra herşey nomal.Ali Selim bey in sorunuyla birebir aynı....Sanırım sadık ustaya ziyaret gerekecek ilk fırsatta gidecem bakalım sorun neymiş...
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2010, 14:16:45 »
Yanlış anlaşılmasın ama benzinin gözünü seveyim ayar derdin yok plazadan çık bas marşa 3 sene sonrada aynı ayar 10 sene sonrada aynı ayar(çok büyük tamirat gerektirmedikçe)LPGyi ekonomi için taktırıyorsunuz yaptığınız ekonomi lpg ayarlama parasıyla uçup gdiyor yani boşu boşuna masraf ve arabanın motoruna yapılan eziyet manifold delinmesi vs herşey. Altımızdaki araba 2001 1.6 yazında marşa bastığımız gibi otomatik jikle devreye anında giriyor kışında giriyor lpgyle ilgili şikayetleri duyunca neden babamın taktırmadığını dahada iyi anlıyorum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2010, 17:52:16 »
aynısı bizde de oluyor. gaza geçene kadar hafif gaz veriyorsun stop etmiyo.
Yanlış anlaşılmasın ama benzinin gözünü seveyim ayar derdin yok plazadan çık bas marşa 3 sene sonrada aynı ayar 10 sene sonrada aynı ayar(çok büyük tamirat gerektirmedikçe)LPGyi ekonomi için taktırıyorsunuz yaptığınız ekonomi lpg ayarlama parasıyla uçup gdiyor yani boşu boşuna masraf ve arabanın motoruna yapılan eziyet manifold delinmesi vs herşey. Altımızdaki araba 2001 1.6 yazında marşa bastığımız gibi otomatik jikle devreye anında giriyor kışında giriyor lpgyle ilgili şikayetleri duyunca neden babamın taktırmadığını dahada iyi anlıyorum :)
arabada benzin/gaz olmayınca dışarıya çıktığında anlarsın neden tüplü olmasını ;)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2010, 19:09:02 »
Arkadaşlar iyi günler;
Mayıs ayında aldığım 2003 model Corolla 1.6 sol (üzerinde tartarini Marka LPG var) özellikle sabahları ilk çalışmada 30 saniye kadar titreyek (500 devir civarında) ve sarsıntılı olarak çalışıyor (bu esnada araç gaz pedalına hiçbir tepki vermiyor), sonra jikle devreye giriyor ve devir 1500 civarına yükseldikten sonra hiçbir sorun kalmıyor. Bu sorun arabayı aldıktan 2 ay sonra olmaya başladı son günlerde havalar soğumaya başladığı için sorun iyice artmaya başladı. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Not: Ben benzinden olabileceğini düşünüyorum. Benzini OPETden almıştım.

Konu ile ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Sorunumun benzinden kaynaklıymış. 2 gün önce Shellden benzin aldım, bugün sabah arabamı çalıştırdığımda ilk çalışmada titreme sorunu olmadı. Gün içerisindeki denemelerimdede bi sorun olmadı. Demekki benim arabam benzin seçiyomuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2010, 19:14:25 »
Konu ile ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Sorunumun benzinden kaynaklıymış. 2 gün önce Shellden benzin aldım, bugün sabah arabamı çalıştırdığımda ilk çalışmada titreme sorunu olmadı. Gün içerisindeki denemelerimdede bi sorun olmadı. Demekki benim arabam benzin seçiyomuş :)
Belli olmaz.Hemen emin olmayın,bir kaç gün bekleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2010, 19:15:29 »
Ömer bey 2004 corolla sol benim aracımda.VVt i motorların hepsinde titreme var ancak ilk çalıştırmada 500 de çalışması anormal.6 senedir kullanıyorum hiç 500 de başlamadı..
Araç ilk çalıtırdıgınızda 1200-1300 arası bir yerden başlıyor motor ısındıkcıda 600 -650 arasında duruyor.Devrini kendini düşürüyor buda ekonomi içinmiş.Rolanti düştükce titreme artıyor.Ancak cok belirgin ise titreme kelebek bogaz temizliği ve maf sensörü temizliği yapılıyor.
Ancak 500 de ilk çalıstırmada başlıyorsa bence kontrol ettirin.Maf sensörü arzalı olabilir veya başka birseyden kaynaklanıyordur.
İster yaz ister kış olsun hayatta 500 den başlamaz.1200-1300 den başlayıp 600 kadar çekmesi lazım.
Mesutcum lpg nin kış yaz ayarı yok bildigim kadarıyla.Motor sıcaklıgı 30 dereceyi gecince lpg geçiyor o sırada benzinde çalısıyor.Yazın lpg geçişi daha kısa oluyor.
Hakan abinin dediği gibi bekleyin.Gene 500 den başlar sa bir sorun vardır demektir.1200-1300 civarı başlıyacak 600 ün altına düşmemesi gerekir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla97™
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2010, 22:34:53 »
benzinde çalıştırıp gaza geçir
Corolla97™

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2010, 22:44:38 »
Bence yine de bi benzin filtresi değişse iyi olur.
Tabi ne zaman değiştiğini hatırlayamadığın kadar bi zaman geçtiyse.
Tıkalı olabilir
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2010, 22:47:07 »
benzinde çalıştırıp gaza geçir
Zaten sinan öyle çalısıyor enjektörlü lpgler..Seninki mixerli herhalde..motor suyu 30 derece olunca kendiliğnden lpg ye gecer ozaman kadar benzinde çalısır.Dediğim gibi sorunun çözüldüğünü görmek için erken.Eğer gene 500 den başar 1200-1300 lere cıkarsa sorun var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla97™
« Yanıtla #14 : Ekim 07, 2010, 16:12:42 »
bizim arabamız 97 model benzınde calıstırıp lpg ye geçiriyoruz hiç tıtremiyor direk geçiyor :d
Corolla97™

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 08, 2010, 11:39:36 »
Şu an için problemim düzeldi; ama yinede gaz kelelebeği ve boğaz temizliği yaptıracam çünkü benzinin bu kadar etkilememesi lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 16, 2010, 09:57:31 »
Arkadaşlar titireme sorunu bendede var.ustama gitim (sadık usta) fakat öyle üzeri gittigimden dolayı motor ısındığından bakamadılar .Akşamdan aracı bırakacam sabah sogukken bakacaklar .Gitmeye fırsat bulamadım...Ancak bende bu titreme 2 aydır devam ediyor yani havalar sıcakkende vardı....Aracım 3 gün önce illk defa stop etti...Bende bu titremenin benzinden kaynaklandıgı kanaatindeyim....yinede ilk fırsatta ustama gösterecegim....
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 16, 2010, 10:00:30 »
Arkadaşlar titireme sorunu bendede var.ustama gitim (sadık usta) fakat öyle üzeri gittigimden dolayı motor ısındığından bakamadılar .Akşamdan aracı bırakacam sabah sogukken bakacaklar .Gitmeye fırsat bulamadım...Ancak bende bu titreme 2 aydır devam ediyor yani havalar sıcakkende vardı....Aracım 3 gün önce illk defa stop etti...Bende bu titremenin benzinden kaynaklandıgı kanaatindeyim....yinedede ilk fırsatta ustsma gösterecegim....

LPG'li araçların şikayeti bu aynı araca sahibiz daha bi titreme görmedim LPG motorun dengesini bozuyor...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 16, 2010, 11:29:14 »
LPG'li araçların şikayeti bu aynı araca sahibiz daha bi titreme görmedim LPG motorun dengesini bozuyor...
:rofl: :rofl:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Ekim 16, 2010, 12:41:48 »
aynı sorun benim araçtada vardı benzin çeyrek deponun altına indiğinde yine oluyo.benzin depo basıncından kaynaklanabilir sorunu olan arkadaşlar depolarını yarıya kadar doldurup denesinler yinede sorun varsa başka yerlerde arasınlar