0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seydi Bey,memleketimizde eğitim herşeyden hatta büyük takımların başına gelen teknik direktörlerden bile daha hızlı değişiyor.Her sene karşımıza yeni birşeyler çıkartıyorlar artık biz bile bu hıza yetişemiyoruz.Bu sene çocuğunuzu en fazla etkileyecek olay branş derslerine (beden,görsel sanatlar.müzik,din,ing.) branş öğretmenleri gireceği için sınıf öğretmeninin çocuk üzerindeki etkisi azalıyor ve malum hormonlar özellikle kız öğrencilerde tavan yaptığından ilgi alanları değişiyor.Çocuğunuzu doğru yönlendirmeli,gölgenizin devamlı yanında (dikkat edin üzerinde değil) olduğunu çocuğunuza hissettirmelisiniz.Başka bir sorununuz olursa yardım etmeye çalışırım.
Bu sene branş derslerine başlayacak kızınız ve yeni öğretmenelr demek bu.Siz bu öğretmenlerin tamamı ile iletişim halinde olmalısınız.Öyle ki çocuk için ders çalışmaktan başka seçenek kalmayacak.Duyarlı veli olduktan sonra gerisi o kadar kolay ki.Öğretmen sizin çocuğunuzla alakalı bir şikayette bulunursa,çocuğunuza destek olup lütfen öğretmeni suçlamayın.Babasının arkasında olduğunu gören çocuk,aynı hatayı sık sık yapmaya başlayacaktır.
Fen bilgisi dersinde fazla zorlanmazsınız kitap fena değil oradan takip edebilir öğretmeninin yapmadığı deneyleri çocuğunuzla beraber yapmaya çalışabilirsiniz,emin olun yaptığı şeyi ömür boyu unutamaz.Matematiğe gelince eğer çocuğunuzun seviyesine inemiyorsanız kesinlikle anlatmaya çalışmayın hele hele denklem 4. sınıfta asla verilmez çocuğunuzun kafası karışır öğretmeninin işi zorlaşır.4.sınıf matematiğinin temeli neden sonuç ilişkisi kurabilmektir.Çocuklarımızın da velilerimizin de en zorlandığı ders matematik.(siz yine dua edin 5 sene önceki sistem varken biz öğretmenler bile ders çalışmadan fen ve matematik derslerine giremiyorduk.İşletme son sınıfta okuyan kayınbiraderime sınıfta sorduğum ve sınıfın yarısının doğru cevap verdiği 3 soruyu sorduğumda 15 dakika düşünüp bu sorular yanlış dediğini hatırlıyorum)
en çok fende zorlanacaktır çünkü ders sayısı azaltıldı.4 idi 3 e çektiler ama konular aynı.öğretmen yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda bir de ingilizceye özen gösteriniz.
ben beden eğitimi öğretmeniyim. 4. sınıftan itibaren derslere giriyorum. valla arkadaşlar, şimdi aklımdan geçenleri yazsam, 1 saat bilgisayar başında oturmam lazım. keşke mümkün olsa da sizinle şöyle çay içerken rahat rahat bi içimi döksem