Gönderen Konu: aramızda ilkokul öğretmeni varmı?  (Okunma sayısı 2052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
aramızda ilkokul öğretmeni varmı?
« : Eylül 21, 2010, 20:27:59 »
değerli dostlar yeni öğrenim yılı hepimize hayırlı olsun.:)
bir öğrencinin başarısının ebevenlerinin başarısı ile doğru orantılı olduğunu düşünür ve bu yönde hareket etmeye gayret ederim.çok şükür furkanım (10 yaşında ve ellerinizden öper) bu zamana kadar hiç bir konuda bizi mahçup etmediği gibi başarısı ile örnek de oldu.bu sene 4.sınıfa başladık hepimizce malumdur 4. sınıf ilkokulun en zor sınıflarından biridir,sistem değişikliğine çocuklardan ziyade bizlerin uyum sağlaması biraz zaman almakta ve noktada eksikliğimiz alennen ortaya çıkmakta(mesela el yazısındaki farklılıklar bile bazen bu eksikliğin en güzel örneğidir) netteki bazı sitelerden bakmaktansa site içerisindeki dostlarımızla bu konuda fikir alış verişi yapmak daha güzel olacğaı kanaatindeyim.şimdi gelelim sorlak istediğim konuya her nekadar konu 4. sınıf müfredatı olsada genel olmasındada fayda var.
sorum şu: bu sene veli olarak beni ne bekliyor,hangi konuda ne yapmam gerekiyor ve müfredata göre ben hangi derslere önceden çalışmalıyım:)))??
sorum yada konum garip gelebilir değerli dostlar ama baştada dediğim gibi öğrencinin başarısı ebeveynlerin başarısı ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum:) ilginize şimdiden teşekür ederim:)

Toyota Club Türkiye

aramızda ilkokul öğretmeni varmı?
« : Eylül 21, 2010, 20:27:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt: aramızda ilkokul öğretmeni varmı?
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2010, 22:07:45 »
sanıyorum aramızda ilkokul öğretmeni yok galiba:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2010, 00:29:25 »
eşim ilköğretim türkçe öğretmeni, bence okuldan ve öğretmenlerden uzak durmayın, sık sık ziyaret edin, bunu da öğrenciye gösterin, hissettirin, kendimden biliyorum böyle olursa; çocuğunuz bu durumdan kendisiyle ilgilenildiği için hem mutlu olacak, hem de kontrol edildiği için devamlı temkinli ve okula ilgili olacaktır, bunun yanında ben sizin yerinizde olsam önceden ders çalışmazdım, gerekiyorsa çocukla birlikte okuyup, çalışıp, ona bişeyleri aşılamak daha doğru gibi geliyor bana...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2010, 00:54:07 »
Seydi Bey,memleketimizde eğitim herşeyden hatta büyük takımların başına gelen teknik direktörlerden bile daha hızlı değişiyor.Her sene karşımıza yeni birşeyler çıkartıyorlar artık biz bile bu hıza yetişemiyoruz.Bu sene çocuğunuzu en fazla etkileyecek olay branş derslerine (beden,görsel sanatlar.müzik,din,ing.) branş öğretmenleri gireceği için sınıf öğretmeninin çocuk üzerindeki etkisi azalıyor ve malum hormonlar özellikle kız öğrencilerde tavan yaptığından ilgi alanları değişiyor.Çocuğunuzu doğru yönlendirmeli,gölgenizin devamlı yanında (dikkat edin üzerinde değil) olduğunu çocuğunuza hissettirmelisiniz.Başka bir sorununuz olursa yardım etmeye çalışırım.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2010, 16:45:36 »
Seydi Bey,memleketimizde eğitim herşeyden hatta büyük takımların başına gelen teknik direktörlerden bile daha hızlı değişiyor.Her sene karşımıza yeni birşeyler çıkartıyorlar artık biz bile bu hıza yetişemiyoruz.Bu sene çocuğunuzu en fazla etkileyecek olay branş derslerine (beden,görsel sanatlar.müzik,din,ing.) branş öğretmenleri gireceği için sınıf öğretmeninin çocuk üzerindeki etkisi azalıyor ve malum hormonlar özellikle kız öğrencilerde tavan yaptığından ilgi alanları değişiyor.Çocuğunuzu doğru yönlendirmeli,gölgenizin devamlı yanında (dikkat edin üzerinde değil) olduğunu çocuğunuza hissettirmelisiniz.Başka bir sorununuz olursa yardım etmeye çalışırım.

ilginize teşekkür edeirm murat bey aslında sorun sadece benim soruum olduığunu düşünmüyorum hepimizin sorunu olduğunu düşündüğümden konu açmıştım...
bahsettiğnizi gibi gölgemin(tüm aile bireyleri olarak anne baba amca büyükbaba babaanne  vb. gibi)daima yanında olduğunu ama asla tepesinde oladığını olmaması gerektiğini hem biz hem o çok iyi biliyor.bazı konlarda ister istemez zorlanıyoruz mesela matematikte sonucunu bilyor olmama rağmen nasıl analtacağımı bilmiyorum biz malum denklem çocuğuyuz:) o bunu doğal aolarak anlamıyor ben nasıl analtacağımı bilmeden tırmalıyorum sarılıyorum nete yada bir ibleni bulup sormaya öğrenemeye "bunu nasıl anlatacağım" işte sorunda burda çıkıyor:) ben farklı anlatıyorum öğretmen farklı ve yüne tırmalayan ben oluyorum:)gibi... bilmiyorum sıkıntımı anlatabildimmi?
mesela fen dersi var busene henüz konularına bakmadım ama şimdiden ne yapacağımı kara kara düşünüyorum:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2010, 17:18:00 »
Bu sene branş derslerine başlayacak kızınız ve yeni öğretmenelr demek bu.Siz bu öğretmenlerin tamamı ile iletişim halinde olmalısınız.Öyle ki çocuk için ders çalışmaktan başka seçenek kalmayacak.Duyarlı veli olduktan sonra gerisi o kadar kolay ki.Öğretmen sizin çocuğunuzla alakalı bir şikayette bulunursa,çocuğunuza destek olup lütfen öğretmeni suçlamayın.Babasının arkasında olduğunu gören çocuk,aynı hatayı sık sık yapmaya başlayacaktır.Eğitimli insanların,çocuklarının da eğitimli olmaıs tesadüf değildir.Domates bile ilgiyle,bakımla büyüyor.Çok güzel bir çiçeği bir tarlada yalnız başına,ilgisiz bırakırsanız o çiçek çabucak solacaktır.Sizin çocuğunuz bir çiçek hem de en güzelinden.Ancak en güzel çiçeğe bakmaz,onunla ilgilenmeziseniz solmaya mahkumdur!
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2010, 18:44:16 »
Bu sene branş derslerine başlayacak kızınız ve yeni öğretmenelr demek bu.Siz bu öğretmenlerin tamamı ile iletişim halinde olmalısınız.Öyle ki çocuk için ders çalışmaktan başka seçenek kalmayacak.Duyarlı veli olduktan sonra gerisi o kadar kolay ki.Öğretmen sizin çocuğunuzla alakalı bir şikayette bulunursa,çocuğunuza destek olup lütfen öğretmeni suçlamayın.Babasının arkasında olduğunu gören çocuk,aynı hatayı sık sık yapmaya başlayacaktır.

:) teşekür ederim KIZINIz derken önce anlmadım ama murat beyin yazdıkları aklımagelince kavradım:) hocalaa davranışı konusunda nedendir bilinmez oldukca ketum olduğumu düşünüyorum şöyleki bizim zamanımızda olduğu gibi keyfe keder dayak sözkonusu değil yada bir zamanların meşhur deyimi ile BELENE KAMPI ifadesi kullanılacak bir idare yapısı yada öğretmenlerin bulunması söz konusu değil ,velilerin bilinçlendiği gibi öğretmenlerde bilinçlendi ve kendilerini geliştirdir bundan dolyı hiç bir hocanın kolay kolay bir öğrenciden şikayettçi olacağını düşünmüyorum olursada mutlaka hocanın haklı olduğu kanatindeyim,bu noktada evet çocuğumun yanındayım ama hatalarını asla affetmem ;bu döverim anlamı taşımıyor elbette...asla şımarıklığa taviz veremem hele hele kocalarına karşı gelmek yada terbiyesizlik yapamasına asla müsammaha gösteremem.dedikleriniz oldukca önemli hacı bey ben nekadr ilgili olursam çiçeğimin okadar güzle olacağına eminim tkrar tekrar teşekkür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2010, 23:40:43 »
Fen bilgisi dersinde fazla zorlanmazsınız kitap fena değil oradan takip edebilir öğretmeninin yapmadığı deneyleri çocuğunuzla beraber yapmaya çalışabilirsiniz,emin olun yaptığı şeyi ömür boyu unutamaz.Matematiğe gelince eğer çocuğunuzun seviyesine inemiyorsanız kesinlikle anlatmaya çalışmayın hele hele denklem 4. sınıfta asla verilmez çocuğunuzun kafası karışır öğretmeninin işi zorlaşır.4.sınıf matematiğinin temeli neden sonuç ilişkisi kurabilmektir.Çocuklarımızın da velilerimizin de en zorlandığı ders matematik.(siz yine dua edin 5 sene önceki sistem varken biz öğretmenler bile ders çalışmadan fen ve matematik derslerine giremiyorduk.İşletme son sınıfta okuyan kayınbiraderime sınıfta sorduğum ve sınıfın yarısının doğru cevap verdiği 3 soruyu sorduğumda 15 dakika düşünüp bu sorular yanlış dediğini hatırlıyorum)
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2010, 23:49:41 »
Fen bilgisi dersinde fazla zorlanmazsınız kitap fena değil oradan takip edebilir öğretmeninin yapmadığı deneyleri çocuğunuzla beraber yapmaya çalışabilirsiniz,emin olun yaptığı şeyi ömür boyu unutamaz.Matematiğe gelince eğer çocuğunuzun seviyesine inemiyorsanız kesinlikle anlatmaya çalışmayın hele hele denklem 4. sınıfta asla verilmez çocuğunuzun kafası karışır öğretmeninin işi zorlaşır.4.sınıf matematiğinin temeli neden sonuç ilişkisi kurabilmektir.Çocuklarımızın da velilerimizin de en zorlandığı ders matematik.(siz yine dua edin 5 sene önceki sistem varken biz öğretmenler bile ders çalışmadan fen ve matematik derslerine giremiyorduk.İşletme son sınıfta okuyan kayınbiraderime sınıfta sorduğum ve sınıfın yarısının doğru cevap verdiği 3 soruyu sorduğumda 15 dakika düşünüp bu sorular yanlış dediğini hatırlıyorum)

:)):bu konuda hemen hemen dediğiniz gibi uygulamay çalışıyorum geçen sene performans ödevi olarak mehmet akif ersoyun hayatını vermiş hoca.bizimki internetten bakalım baba dedi asla dedim önce kütüphaneye gidilecek ordan araştırılacak sonra gerekirse internetten bakarız dedim.daima birlikte deneyler falan yaparız aktivitelerin asla ihmal etmem:) 4.sınıfta başıma gelecekleri şimdiden öğrenmek istedim:) mesela kız meselesi önemli bir mesele sizler söyledikten sonra o yıllarımı hatırlamaya çalıştım evet kız meselesi vardı hakikatten:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2010, 22:04:07 »
en çok fende zorlanacaktır çünkü ders sayısı azaltıldı.4 idi 3 e çektiler ama konular aynı.öğretmen yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda bir de ingilizceye özen  gösteriniz.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2010, 22:24:54 »
en çok fende zorlanacaktır çünkü ders sayısı azaltıldı.4 idi 3 e çektiler ama konular aynı.öğretmen yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda bir de ingilizceye özen  gösteriniz.

ingilizcede sorun yok anaokulundada ingilizce öğrenmişti bende zaman zaman unutmasın diye ingilizce konulşuyorum) ama fen dediğiniz gibi ise bende ders çalışmaya başlamlıyım sanıyorum:(:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2010, 22:32:53 »
ben beden eğitimi öğretmeniyim. 4. sınıftan itibaren derslere giriyorum. valla arkadaşlar, şimdi aklımdan geçenleri yazsam, 1 saat bilgisayar başında oturmam lazım. keşke mümkün olsa da sizinle şöyle çay içerken rahat rahat bi içimi döksem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2010, 23:04:09 »
ben beden eğitimi öğretmeniyim. 4. sınıftan itibaren derslere giriyorum. valla arkadaşlar, şimdi aklımdan geçenleri yazsam, 1 saat bilgisayar başında oturmam lazım. keşke mümkün olsa da sizinle şöyle çay içerken rahat rahat bi içimi döksem :)

hocam anadolu yakasında iseniz memnuniyetle çayımı içmeye davet ederim:) kısaca burda bahsedebilmisiniz?:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Eylül 23, 2010, 23:15:17 »
seydi bey öncelikle merhaba. ben sınıf öğretmeniyim ve geçen eğitim-öğretim yılında 4. sınıfları okutuyordum. sandığınız kadar 4. sınıf dersleri çok ağır değil. ve sizinde çocuğunuz gibi çalışmanıza gerek yok. sizin yapacağınız çocuğunuza güzel birkaç tane tüm dersler kitabı ve yaprak testler. öğrenci okulda işlediği konuyu evde tekrar edip konuyla ilgili testleri çözerse yeterli olur. takıldığı yerlere de beraber bakıp çözebilirsiniz. ayrıca sizee bir site adı verecem orada çok güzel çalışmalar var. sorular, slaytlar deneme sınavları çok yararı olacağından eminim.  bi-mer.com
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2010, 01:25:08 »
merhaba.çocuk küçükmüş ama problem değil..şu ilkokullar için tübitak tan çıkan bilim-deneyler tarzı kitaplar alın....
lise falan olsa özel derslerle halledilir pek çok şey ama siz temeli vermeye çalışın..
özellikle kendisi öğrenmeyi- öğrenmeli...bu çok zor değil.ben silivrideyim..yakınsanız bununla ilgilenirim.
koçluk tarzında çalışmalarım var öğrencilerimle..iyi gidiyor..kesinlikle kolaya alıştırmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 24, 2010, 16:51:38 »
dostlar ilinize alakanıza çok ama çok teşekür ederim heği,nizden allah razı olsun:) tüm tavsiyelerinze mutlaka uyacağım
bu konuyuy açtığım sanmayın öyle pimpirikli huysuz yada kılkuyruk biri olarak yorumlamayın lütfen...çocuğumun yerine ben ders yapmıyorum onun derslerine ben müdahale etmiyorum sadece olabilcek zamanlarda karşıaşabilceim sorun yada durumlara önceden hazırlı kyapıyorum diyelim:) yada bir soru sorduğunda koskoca babasın bişeyi bilmiyorun ifadesi ile karşılaşmamak adına hazırlanıyorum diyelim:):):)