Gönderen Konu: 2003 ve üstü AVENSİS far problemi ve çözümü  (Okunma sayısı 26230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 ve üstü AVENSİS far problemi ve çözümü
« Yanıtla #80 : Temmuz 29, 2011, 11:28:25 »
Murat abicim bize fikir verdiğin için çok teşekkür ediyorum.. önümüzü görür olduk yaşadığım olayı özetleyim ben kısaca...
Farlar aydınlatmıyordu servis komple değişecek dedi ve bize masraflı geldi alternatif aramaya başladık. Ankara OSTİM de bu işle uğrasan bi yere gittik o usta da sorunun bundan kaynaklandığını söyleyince geri memlekete döndük ve kırık far aramaya başladık sonunda bulduk ama tek problem bizim araç 2004 kırık farın kasa 2007+ kasadandı...
Tamponu indirdik far camını söktürüp cilası temizliği zımparasını hallettirdik..Arka kısımda yansıtıcı kararmıştı ve sıcaklıktan dolayı soket yeri erimişti..
yansıtıcıya kırık fardan söktüğümüzü takıp elektrik kablolarıyla coskuyu verince :) çözüme ulastığımızı anladık..

UYARI:  2007+ Kasaların yansıtıcıları 2003+ yansıtıcılara oluyor ama yansısıtıcı üstündeki sac uygun olmuyor kendi aracınızdan söktüğünüz yansıtıcı üzerindeki sacı yeni yansıtıcıya takmanız gerekmektedir..
Birde parçanın sağı solu yok iki tane kırık sağ bulursanız sol ve sağı tamir edebilirsiniz....
Gerekli ise ayrı bi başlık açayım bende tamir halinde resimleri çektim..
Aven-Since

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 29, 2011, 11:28:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 01, 2011, 19:18:20 »
Resimlerle anlatırsanız çok memnun olurum.

Saygılar
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Eylül 10, 2011, 01:12:31 »
depo marka farlarla ben de bu olayı çözdüm...darısı başınıza. orjinal d2s xenonları taktım eski farlardan komple bağlantı kabloları ile söktük depoya taktık. şimdilik olay tamam...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Eylül 18, 2011, 22:49:33 »
depo marka farlarla ben de bu olayı çözdüm...darısı başınıza. orjinal d2s xenonları taktım eski farlardan komple bağlantı kabloları ile söktük depoya taktık. şimdilik olay tamam...

Hayırlı olsun güle güle kullanın.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Eylül 19, 2011, 23:08:17 »
Bu işi biraz daha öğreneyim dükkan acacağım. :)

aracı aldıgımda sağ far aldığı darbe yüzünden çatlamış ama fark edılmıyordu. Gece yanmadıgını fark ettım tamıre gittiğimde içine su kaçtığı için balast yanmış.Servis 1650 tl far 400 tl zenon dedi.Depo marka yan sanayi farı 220 tl ye aldım Şimdi de değişen far güzel yanıyor sol sönük yanıyor.. Depo marka far ampülsüz geliyor.. Aracın orjinal zenon u sağlamdı modifiye yapan bi dükkandan mfk marka tek balast aldım ds2 ye uygun kafayla beraber şimdi aynısını sol tarafa da yapıcam hem balastı hem farı.. Malum akşam yolculuğu zor oluyor sönük farla...
kafayı bıraz daha çalıştırsam
farı almaya gerek kalmadan orjinal zenon balastını çıkarıp yeni balastı taksam olcakmış.. Ama bu seferde sönük yanıyo muhabbeti olurdu :)
kesenize göre diyebilirim seçim sizin..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Eylül 19, 2011, 23:11:32 »
istanbulda baya varmış. neden biri 100 tl derken diğerleri uçmuş, krom kaplama işini de kendileri mi yapıyor.. zaten yan sanayi farların tanesi 209 lira, çifti 418 lira yapıyor. yan sanayi de olsa 2 yıl garanti veriyorlar ve dış görünüm açısından da güzel bir görüntü elde ediyorsun. 300 lira tamire vereceğime 400 liraya 2 adet yeni far almak daha mantıklı. gerçi onda bir de xenon uyum problemi var galiba bir de far almak gerekiyor galiba. o ne kadar tutar?  izmirde internetten far temizliği yaptıklarını söyleyen bir yer var mail atıp soracağım, yansıtıcıyla ilgili işlem yapabiliyorlar mı?

temizlikle uğraşma umut..
3. sanayide körüden sonra sağda toyota yedek parçaları satan bi yer var depo marka işi hallediyor kolayca.. aracın orjinalliği bozulmasın diosan sen bilirsin
ulaşmak bilgi almak istersen 05544336400 kerem ben
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)