Gönderen Konu: Marş basarken teyp in kapanması  (Okunma sayısı 17021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Marş basarken teyp in kapanması
« : Eylül 16, 2010, 09:33:39 »
Arkadaşlar bu sabah işe gitmek için arabanın yanına geldim karşı taraftan Toyotalı  bir hatun bakarmısınız dedi  ::)  uykulu gözlerim açıldı valla neyse  :D Toyota 2000 model terra araçta orjinal teyp i var ve marşa basarken teyp kapanıyor tekrar açılırken hoparlörlerin 4 ünde de bupp diye ses geliyor başına böyle bişi gelmiş olan var mı ? (  ;) Napıp ne edip bu işi çözmem lazım benim benim çözmem şart evet yoksa  :olu: 

Toyota Club Türkiye

Marş basarken teyp in kapanması
« : Eylül 16, 2010, 09:33:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Marş basarken teyp in kapanması
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2010, 11:22:12 »
orjinal teybi olmasa sonradan baglanan olsa genelde baglayan elektrikciler kontaktan elektrigi uzerinden alıyorlar teybin elekrigini direk akuden almak yerine ondan kaynaklanıyor.. kendi eski aracımda da oyleydi tesisat vardı anfiler falan daha sonradan akuden direk elektrik cektirdigimde sorun cozuldu ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2010, 12:29:29 »
tamamen insanlık için yapılan bi hizmet yani :P
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2010, 12:40:54 »
Toprağım, anlaşılan hatun güzel... :)
Daha öncelerde de yapıyormuymuş, sordun mu?
Akü değiştirmiş mi ?
Akü zayıf olunca olma ihtimali var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2010, 12:49:46 »
Levent'in de dediği gibi akü gücü düşükse akımı çekerken kapanıyodur büyük bir ihtimalla.BOL ŞANSLAR böyle hayırsever vatandaşları aramızda görmek ne hoş. :D
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 981 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2010, 13:07:26 »
Onu bu siteye üye yapmazsan yardım yok :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 16, 2010, 13:08:47 »
arkadaşlar yanlış bilgi vermiyor muyuz sanki :) normalde tüm orjinal toyotaların genetik özelliği değil midir bu anladığım kadarıyla marşa basarken teyp kapanıyor bu çok doğal bende 3 tane toyota var  2 si 97 xei bi  tanesi de 2011 corolla 3ünde de marşa basarken kapanır ve ardından geri açılır. tek sormak istediğimm marşa basarken teyp kapandıktan sonra kendiliğinden  açılıyor mu. eğer açılıyorsa gayet sorunsuz ama açılmıyorsa var  bi sorun :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 16, 2010, 13:10:58 »
merhabalar,
sorunla ilgili birşey diyemicem ama, benim 2008 auris aracımda da marşa basınca cd kapanıp tekrar açılıyor? bu durum normal değil mi yani?
gerçi bende hoparlörden oyle bir ses gelmiyor ama..

zaten araç çalıştırılmadan önce teybin, farların kapatılması zaten tawsiye olunan birşey..
Gaye dost uğruna ölmek değil,
Uğruna ölünecek dostu bulmaktır!..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Eylül 16, 2010, 13:14:44 »
Valla arkadaşlar Bencede Aracın Çalışması durumunda teyp kapanması normal oğuz akadaşımın dediği gibi açılmıyorsa sorun var isterseniz yine aküden teype gelen kabloları bir kontrol ettirirebilirsin ne kadar düşük ihtimal olsa dahi
SİVAS(58)SPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2010, 13:17:40 »
mustafa tabi ki normal olması gereken de o. marşa basınca cd çalar kapanır ve tekrar açılır. tabi ki kontak vururken farları da kapatmak gerek daha hiç far açıkken marş bastığımı bilmem. akünün ömrünü uzatmak için toyota da bir şeyler yapmış teybi kapatıp açmak gibi biz de far vb. şeyleri kapatarak güzelim toyotamıza faydada bulunmamız lazımm :)
tolga senden daha detaylı bilgiler beklioruz amaç karizmanı kurtarmak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 16, 2010, 13:31:49 »
mustafa tabi ki normal olması gereken de o. marşa basınca cd çalar kapanır ve tekrar açılır. tabi ki kontak vururken farları da kapatmak gerek daha hiç far açıkken marş bastığımı bilmem. akünün ömrünü uzatmak için toyota da bir şeyler yapmış teybi kapatıp açmak gibi biz de far vb. şeyleri kapatarak güzelim toyotamıza faydada bulunmamız lazımm :)

eyvallah,
bende öyle biliyorum we çalıştırırken farlarımı kapatıyorum zaten..
ama ne bileyim sanki arkadaşın sorusu üzerine bi terslik mi var  bu durumda dedim.. :)
Gaye dost uğruna ölmek değil,
Uğruna ölünecek dostu bulmaktır!..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2010, 13:41:16 »
yok yok senin arabanın gidişatı iyi mustafa rahat ol sen kardeş hiç bi sorun yok yola devam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2010, 13:59:06 »
zaten araç çalıştırılmadan önce teybin, farların kapatılması zaten tawsiye olunan birşey..
yoksa sigortalar yanabilir.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 132 kere teşekkür etti
  • 426 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2010, 15:57:05 »
Olması gereken bir şey, haporlorlerden ses gelmesi  haricinde. Marş dinamosu denilen alet o motora hareketi, verebilmek için güçlü bir şeydir. Güçlü bir aletin çekeceği akımda haliyle  fazla  olacaktır. Her ne kadar buraya kadar olan kısmı normal gözükse de yeni bir  akü  ile biraz miladını doldurmuş aküde aynı  tepkiler  alınmaması  normaldir. Burada aracın çalışma sistemide  önemlidir. Aracınız  bakımlıdır sorunsuzdur, tek  marşta  alır o zaman teyp kapanmaz, ama biraz  gıy gıy  yaparak çalışır, ha birde  akünüz  biraz eskiceyse bu durumlar  kaçınılmazdır.
Böyle olayların yaşanmaması için en garantili çözüm  teybin ayarlarından, eğer  varsa (benimkisinde var) otomatik açılmayı devre dışı bırakmaktır.  
Saygılar...

Tolga bey sizde, o bayana tüm yardım severliğiniz ve nezaketinizle  yaklaşarak, sürücü koltuğuna  oturun, önce teybi bir güzel kapatın, arabayı  çalıştırın ve ardından teybi  açın. İşte  sorun halloldu  :P
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 16, 2010, 16:03:48 »
Bu olayı okuyunca bir şey  aklıma  geldi. Bir gün bayan bir  öğretmen komşumuz  aradı, laptopunun kablosuz  bağlantısı  çalışmıyormuş. Geç vakit aradığı için sabah bakalım  dedim, sabahta  acil işim çıktı erken çıkmak zorunda  kaldım. Her neyse aradan bir kaç gün geçtikten sonra  bakma fırsatım oldu. Ama bu bir kaç günlük süre  zarfında bilgisayara çok ihtiyacı olmuş olacakki epey bir telefon trafiği  yaşadık. Sonra aldım elime laptopu, baktım wireless tuşu off  konumunda. On konumuna  aldım  çalıştı. O an yüzündeki  şaşkınlık ifadesi görülmeye  değerdi. Bu kadar zamanlık velvele sırf bunun içinmiydi  dercesine. Sizde arabayı o şekilde  çalıştırın aynı ifadeyi görebilirsiniz  yüzünde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 16, 2010, 17:33:04 »
Arkadaşlar tek tek alıntı yapmadan imla kurallarına biraz daha uyarsak daha güzel olur.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 16, 2010, 17:37:37 »
Arkadaşlar tek tek alıntı yapmadan imla kurallarına biraz daha uyarsak daha güzel olur.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2010, 07:31:45 »
tamamen insanlık için yapılan bi hizmet yani :P
Azcıkta arkadaşlık kurmak makasadı ile de olabilir yani bir sakıncası yok bence güzel bir hatun olunca :)
Toprağım, anlaşılan hatun güzel... :)
Daha öncelerde de yapıyormuymuş, sordun mu?
Akü değiştirmiş mi ?
Akü zayıf olunca olma ihtimali var mı?
Daha öncede yaparmış bee abi
Akü olayına bu sabah bakayım nasılsa her sabah karşılaşıyoruz
Siz bir şeyler daha yazın yarın sabahta o taraflara bakarız :) :)
Olmadı yeni teyp mi alsam yaa maksat bekar güzel hanım efendinin işi görülsün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 17, 2010, 07:39:02 »
Onu bu siteye üye yapmazsan yardım yok :D
Olmaaz o zman bana ihtiyacı kalmaz ama:)

Kurtarcam kaarizmayı gerekirse yeni CD çalarlı teyp alcam hemide Pıoneeeerrr yapçam o işi :)

Levent'in de dediği gibi akü gücü düşükse akımı çekerken kapanıyodur büyük bir ihtimalla.BOL ŞANSLAR böyle hayırsever vatandaşları aramızda görmek ne hoş. :D
Evet ŞanS bana lazım olan en önemli şey teşekkür ederim.Maksat toyotanın teyp sorunu benimde kalbime dair olan sorun çözülsün hem benim 1997 Corollama arkadaşta olabilir  2000 Terra her kez memnun kalır hem.Uzun süreli geleceğe dair bir ilişki olursa bir Toyota Yarisimiz olabilir de 2012 yılı itibari ile yeni kasa yeni model biraz saçmaladım ama ŞanS :)

Olması gereken bir şey, haporlorlerden ses gelmesi  haricinde. Marş dinamosu denilen alet o motora hareketi, verebilmek için güçlü bir şeydir. Güçlü bir aletin çekeceği akımda haliyle  fazla  olacaktır. Her ne kadar buraya kadar olan kısmı normal gözükse de yeni bir  akü  ile biraz miladını doldurmuş aküde aynı  tepkiler  alınmaması  normaldir. Burada aracın çalışma sistemide  önemlidir. Aracınız  bakımlıdır sorunsuzdur, tek  marşta  alır o zaman teyp kapanmaz, ama biraz  gıy gıy  yaparak çalışır, ha birde  akünüz  biraz eskiceyse bu durumlar  kaçınılmazdır.
Böyle olayların yaşanmaması için en garantili çözüm  teybin ayarlarından, eğer  varsa (benimkisinde var) otomatik açılmayı devre dışı bırakmaktır.  
Saygılar...

Tolga bey sizde, o bayana tüm yardım severliğiniz ve nezaketinizle  yaklaşarak, sürücü koltuğuna  oturun, önce teybi bir güzel kapatın, arabayı  çalıştırın ve ardından teybi  açın. İşte  sorun halloldu  :P
Hee bu amntıklı yeni teyp almak kolay çözüm dur ben pazar günü için randavu alayım da yani arabnın teypini kontaktan söküp direk aküye bağlayayım böylece teyp kapanmayabilir ve bupp sesi çıkmaz iyi fikir tamam olcak benim iş yani teyp işi :)
Sonrada hatunun veya toyotanın başka problemi var mı diye test sürüşüne çıkarız evet test ederiz Toyotayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 17, 2010, 07:56:40 »
  Aslında marş sırasında teybin zaten kapanması gerekir, gelişmiş sistemli bir çok araçta da durum böyledir.