0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TDCİ focus xei yi ayırır
Aynı fikirdeyim.Miyadı dolmuş bir araçla güncel bir aracı karşılaştırmak,gülünç geliyor.Şöyle diyeyim;2008 d-4d Corolla aracım ile seyahat ederken efsane Corollaların ne kadar güçsüz ve eski teknoloji kaldığını görüyorum.Artık o Corollalar birer kaplumbağa.Focus dizelle karşılaştırmak yerine başka araçlarla karşılaştırın.Efsaneye haksızlık etmeyin.Dizel araçlar hakkında bilip bilmeden savurmayın.
Kaplumbağa dediğiniz araç dünyada en fazla satışa ulaşmış araçtır unutmayın !!
Bana göre herhangı bir motor modifiyesi yapılmamıs ae101 , Focus TDCİ yi gecemez
Senin corollan 1.3 galiba hiç 1.6 binmemişsin
efsane Corollaların ne kadar güçsüz ve eski teknoloji kaldığını görüyorum.Artık o Corollalar birer kaplumbağa.Focus dizelle karşılaştırmak yerine başka araçlarla karşılaştırın.Dizel araçlar hakkında bilip bilmeden savurmayın.
Güçsüz dediğiniz Corolla sizin D4D'nin içinden geçer, TDCi'yı da ayırır Ayrıca siz 93 jenarasyonuyla, 2008 jenarasyonunu teknoloji yönünden karşılaştırıyorsanız gerçekten çok yanlış yapıyorsunuz.Arada 15 sene var, eski teknoloji olacak tabiki de.Bi de dizel araçlar hakkında atıp savurmayın demişsiniz, siz hayatınız boyunca benzinli aracınızı 3500 devrin üstünde sürmemişsinizki, dizel şöyle gider böyle gider diye atıp savuruyorsunuz.Tabi sizde haklısınız, benzinliyi tam gücünün yarısını bile vermeden kullanıp, dizeli 3-4bin devirde kullanınca normaldir dizel şöyle gider, dizel böyle gider demeniz.Ek olarak atmosferik benzinli araçla, turbo dizel araç karşılaştırılıyor, atmosferik motor olan daha iyi değerlere imza atıyor, siz hala turbo dizel daha iyi gider diyorsunuz.Atmosferik benzinlinin, turbosuz dizele neler yapabileceğini yazmıyorum bile.
Biraz reel bakın gerçekci olun etmeyin eylemeyin
Focus'un yol tutuşuna laf eden yok zaten hocam, o konuda her türlü Focus tabi ki.D4D' ile 230, Vw Caddy ile 250, Focus'la 240, 1.3 Mj Albea ile 220 yapanlar baya var.
Beyler bu konu kapanır