Gönderen Konu: Honda konusunda yardım  (Okunma sayısı 4566 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Honda konusunda yardım
« : Eylül 11, 2010, 19:57:20 »
Arkadaşlar arabamı üzülerek satıp honda civic almayı düşünüyorum. Max 16.ooo tl limitim var. Bana 98-99-200 model 1.6 ies modelini önerdiler. Araç kesinlikle 1.6 olmalı. Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Toyota Club Türkiye

Honda konusunda yardım
« : Eylül 11, 2010, 19:57:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Honda konusunda yardım
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2010, 20:01:09 »
Ben 2 sene once 98 model 1.6 otomatik ies sahıbıydım hala aklımda kalan bır araçtı hatta suan enıstemde araç gördükçe içim cız eder neyse bence cok güzel bir araç kesınlıkle 1.6 ies modelını tavsıye ederim benımkınde klıma yoktu ama ben yınede cok sevıyordum o aracı bır şu konuda hondaların artısı var yakıtta sızı üzmez ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2010, 20:03:39 »
2001 vtec2 kasa es otomatik lpgli hondamı 1 ay önce 17000e sattım yaklaşık 1000tl masrafı vardı 18000e full yapılı olanını arkadaşım aldı biraz daha imkanlarını zorlamanı tavsiye ediyorum
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2010, 20:19:43 »
İmkanınızı zorlarsanız vtec2 alın.Bahsettiğiniz kasa 120 hp ve donanımlı.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2010, 20:34:41 »
Vtec alabilecek param inanın yok. Max 16000/16500 .
 1.6 ies lerin piyasada tutulması nasıl?
Bir de neden hondaların büyük bir bölümü otomatik? Hangi arabaya baksam otomatik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2010, 20:41:22 »
1.6 İes sağlamlık, performans, 2.el konusunda iyi araçtır. :)

Ek olarak makyajsız Vtec 2'lerin tipi güzel değil.

1.6 İes alın ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2010, 20:46:40 »
İkinci eli sağlamdır fakat araç ararken dikkatli olun gençlerin elinde heba olmuşlara karşı.Hondanın otomatiği sağlam olduğu için genelde tercih edilir.Sağlamdır.Yakıt olarak ae101 biraz fazla yakar.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2010, 21:11:30 »
hondanın otomatik vitesi en sağlam otomatik diye geçiyor geneli otomatik dediğiniz gibi yakında düz vitesi opsiyon olarak sürerler piyasaya :) atakan arkadaşımızın de söylediği gibi sağlam bulmaya çalışın modifiye adı altında heba olmuşlarına denk gelmeyin hırpalanıp elinizde kalmasın
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2010, 21:48:17 »
Peki  hocam otomatikleri satarken sıkıntı çıkarmı? Manuel vitesin tadı da başka oluyor ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2010, 22:02:15 »
Ben 2006 model 1.6 VTEC otomatik şirket arabası kullanıyorum. Hayvan gbi kullanıyoruz, servis bakımlı araçlar, şu an 110.000kmde, ne şanzıman ne motor en ufak bir masraf çıkarmadı. Tıpır tıpır gidiyor valla, şiddetle tavsiye ederim...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2010, 22:16:10 »
Otomatik vitesi ikinci elde iyi satılır.Tabi manuel olan daha iyi satılır.Ben olsam manuel tercih ederdim heleki Honda'da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2010, 22:17:38 »
Genel Bilgiler

Honda'nın Gebze'deki fabrikasında 1997 yılı sonunda üretilmeye başlanan yerli Civicler'de 1.4 litre (90 HP) ve 1.6 litrelik (120 HP) motorlar bulunuyor. Civic'in 1.6 litrelik, 16 supaplı modern motorunun 120 beygirlik gücü birçok 1.8 ve 2.0 litrelik rakibinden daha yüksek.

Karoser, iç mekan
Civic, gövdesinin ince ve yere yakın yapısı nedeniyle 4460 mm' lik uzunluğunu dışarıdan hissettirmemesine ve daha küçük görünmesine rağmen, kompakt sınıfın en uzun otomobili. Ergonomik açıdan hata bulunmamasına ve kullanılan plastiğin kaliteli olmasına rağmen köşeli iç mekan tasarımı ve sürgülü havalandırma kumandaları Civic'e puan kaybettiriyor. Honda Civic'in sert dolgulu koltukları alçak konuşlandırılmış. Ön ve arka koltuklarda diz ve baş mesafeleri yeterli. Sade gösterge paneli rahat okunuyor. Yüksek bagaj kapağına rağmen 390 litrelik bagaj hacmi bu sınıftaki bir sedan için çok küçük. Arka koltukları iki parça halinde yatırarak bagajı 600 litreye kadar genişletmek mümkün.
Motor, performans
Japonya ve Avustralya pazarı için geliştirilen 1.6 litrelik motor 6400 d/d'de 120 HP güç, 5000 d/d'de 144 Nm maksimum tork üretiyor. Üst devirleri güçlü olan motor alt devirlerde cansız; ayrıca üst devirlere tırmanmakta da zorlanıyor. Performans değerleri 1.6 litrelik bir motor için yeterli olan Civic O'dan 100 km/s hıza 10.2 saniyede çıkıyor; ancak 192 km/s olarak açıklanan son sürate ulaşmakta zorlanıyor. Beşinci viteste yapılan ölçümlerde test otomobili 60 km/s'den 100 km/s'ye 19.3 saniyede hızlandı. Esneklik değerlerinin kötü çıkmasındaki en önemli etken, oranları uzun seçilmiş vites kutusuydu. Test şartlarında yapılan ölçümlerde Honda Civic 100 kilometre mesafede 10.8 litre yakıt tüketti. Bu tüketim değeri 1.6 litrelik bir motor için biraz yüksek. 45 litrelik küçük yakıt deposu otomobilin menzilinin 418 kilometreyle sınırlı kalmasına sebep olmuş.
Yürüyen aksam, kullanım
Çok turlu, hidrolik destekli direksiyon manevralarda hafif ama yüksek hızlarda sertleşerek sürücüsüne güven veriyor. Civic, yüksek süratlerde de düz çizgide kararlı bir şekilde gidiyor. Dört tekerlekteki çift salıncaklı süspansiyon sistemi orta sertlikte seçilmiş. Düzde ve virajda başarılı yol tutuş özellikleri gösteren Civic son sürate yakın hızlara çıkıldığında da kararlı gidişini sürdürüyor. Önde disk, arkada kampanadan oluşan fren sisteminde ABS opsiyon olarak sunulurken test otomobilimiz üst donanım seviyesinde olduğundan ABS'yle donatılmıştı. 100 km/s hızda yapılan fren ölçümünde test otomobili 45 metre mesafede durabildi. Birçok Japon otomobilinde olduğu gibi Civic'te de lastik gürültüsü ve yüksek devirlerde motor gürültüsü kabin içine sızıyor. 130 km/s sabit hızda yapılan gürültü ölçümlerinde Civic'in iç gürültü seviyesi 70 dB(A) olarak tespit edildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 11, 2010, 22:18:57 »
Acaba bunlarda motor üstten tek mi çift mi egzantrikli ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2010, 22:21:53 »
Hondanın manuel'de vites oranları hep biraz tutarsız.Bence 16000 17000'e corolla bakın.110 hp'dir fakat vites oranları olsun iç malzeme kalitesi olsun ses konusunda olsun Honda'dan daha zevkli sürüş sunabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2010, 22:28:46 »
Acaba bunlarda motor üstten tek mi çift mi egzantrikli ?
Çift ve vtec

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2010, 22:31:15 »
abi vtec2'ler tek'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #16 : Eylül 11, 2010, 22:33:20 »
Çift ve vtec
Civic'ler çift değil tek.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2010, 22:39:39 »
Hadi ya?? Allah Allah... Üst kapak eşşek gibi ya??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2010, 22:58:33 »
Yok abi aslında o kadar da büyük değil

Bu da 2005

Bu da 2008

Honda'nın 125'i ile toyotanın 124'ünü ayıran nokta egzantrik
Bizim Honda'nın motor kapağını ilk açışımda ben hayal kırıklığına uğramışdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 12, 2010, 00:02:54 »
Bilgiller için teşekkür ederim. Ama biraz kafam karıştı açıkcası.
Honda sanırım sadece motor özellileriyle ön plana çıkıyor.. 120 beygirlik özelliği benim için çok iyi ama diğer özellikleriyle biraz geride mi acaba?
Benim  corollamı satmamın sebebi 1.3 ün yetersiz olması ve biraz daha konfor istemem.
Hayırlısı bakalım..