Gönderen Konu: Teleflex-GFI ve Corolla Hk.  (Okunma sayısı 6916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Teleflex-GFI ve Corolla Hk.
« : Ağustos 13, 2010, 11:24:51 »
Değerli forumdaşlar, malum benzin fiyatları belimizi bükmeye devam ediyor.Benim gibi "LPG ye asla!" diyenleri bile dize getirecek gibi.Yalnız;Prins ve Teleflex gibi farklı 2 marka dikkatimi çekti.Hem teknolojileri hem montajları hem de performans yönünden oldukça methiyeler var.
Ben sizlerden bu konuda tecrübesi olan taktırmış arkadaşlar varsa izlenimlerini ve yorumlarını isteyeceğim.Özellikle 2007sonrası Corollacılardan.
Ayrıca Teleflexin Adana bayii Myrooto olarak gözüküyor Adanalılar bilirler Myro bilgisayar toptancısı bir firma ,özellikle ince işçilik ve tecrübe isteyen LPG montajında nasıl bir sonuç alınır,eğer aramızda Adanada Teleflexli Corolla var ise beni aracının perfomansı ile tanıştırır mı?

Toyota Club Türkiye

Teleflex-GFI ve Corolla Hk.
« : Ağustos 13, 2010, 11:24:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Teleflex-GFI ve Corolla Hk.
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2010, 18:42:54 »
Valla bende aynı dertten muzdaribim, iki gün önce Kayseri sanayisine gittim. (Bu arada aracım 2007 yeni kasa Corolla) prins bayine uğradım 1950 tl ye takacağını söyledi. telefilex manifoldun içine takıyormuş dediğimde o zaman manifoldu 12 cm çapında deldiklerini LPG den vazgeçtiğinde manifolduda değiştirmem gerektiğini söyledi. Telefilex takan yere giderken tanıdık bir lpg ciye ve motorcuya uğradım, ikiside lpg taktırma arabanın orasını burasını deldirme, bu arabaların zor arıza verdiğini fakat lpg den sonra ne olacağını bilemeyeceklerini bağzı arabaların problem yaşadığını vs vs söylediler bende telefilex takan yere uğramadan eve döndüm. Araba normalde az yakıyor ama Türkiye şartlarında fazla kafam karıştı..............

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2010, 19:11:55 »
Uygun bir fiyat olsun isterseniz,  Zavoli tavsiye ederim.  :) Bizim araçta var hiçbir sorun da yaşamadık.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2011, 14:32:40 »
Kimsecikler cevap yazmamış lakin ben devam ettireceğim konuyu,Çunki bu haftasonu 2009 Corolla'ma Teleflex taktırmış bulunuyorum.
Konuya ilerleyen günlerde ayrıntılı anlatım montaj resimleri ve deneyimleri ile devam edeceğim.Şimdilik söyleyebileceğim ben benzinli halinden fark gözleyemedim enjektörlerden gelen ses benzinli halinden daha düşük olması dışında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2011, 14:35:55 »
Kimsecikler cevap yazmamış lakin ben devam ettireceğim konuyu,Çunki bu haftasonu 2009 Corolla'ma Teleflex taktırmış bulunuyorum.
Konuya ilerleyen günlerde ayrıntılı anlatım montaj resimleri ve deneyimleri ile devam edeceğim.Şimdilik söyleyebileceğim ben benzinli halinden fark gözleyemedim enjektörlerden gelen ses benzinli halinden daha düşük olması dışında.
hocam seni takip ediyor olacağım. ben de üst sınıf lpg düşünüyorum ama araç 1 yıllık garantisi devam ettiğinden cesaret edemiyorum. senden alacağım fikirler yol gösterecek
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2011, 23:07:44 »
Evvet sonunda %100 şehiriçi %75 sıkışık trafikte kullanımla matematiksel bir sarfiyat çıkarabildim.20lt otogaz(petrolofisi) ile 202km yaptım.Umarım iyi bir sarfiyattır.Hala herhangi bir arıza ışığı veya araçta benzin kullanmadığına dair herhangi bir farklılık göremedim.
Lakin siz lpg kullanıcılarına sorum olacak;aracın menzil göstergesi "0" da duruyor.göstergede 3 çizgi benzin var ama menzil 0.Bu herhangi bir sorun açarmı ve ben yolbilgisayarında bunu nasıl tekrar çalışır hale getirebilirim?
Yavaşyavaş teleflex yazımı toyota için yazmaya başlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2011, 23:18:28 »
Evvet sonunda %100 şehiriçi %75 sıkışık trafikte kullanımla matematiksel bir sarfiyat çıkarabildim.20lt otogaz(petrolofisi) ile 202km yaptım.Umarım iyi bir sarfiyattır.Hala herhangi bir arıza ışığı veya araçta benzin kullanmadığına dair herhangi bir farklılık göremedim.
Lakin siz lpg kullanıcılarına sorum olacak;aracın menzil göstergesi "0" da duruyor.göstergede 3 çizgi benzin var ama menzil 0.Bu herhangi bir sorun açarmı ve ben yolbilgisayarında bunu nasıl tekrar çalışır hale getirebilirim?

Benim aracımla birebir tutuyor yazdıklarınız.. Gerek sarfiyat, gerek menzil göstergesi :)

Bende de BRC My-10 serisi var.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2011, 00:07:45 »

menzil olayı benim auriste de öyle oluyor, araç sürekli olarak depodaki benzini kontrol edip menzil değeri söylemiyor, arada bir kontrol edip, ondan sonra yapılan km'yi menzilden düşüyor...
herhangi bir soruna yol açacağını düşünmüyorum.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2011, 00:19:38 »
Teleflex iyi bir tercih.Hayırlı olsun Kazasız belasız keyifli sürüşler.Teleflexin farkı 5.000 devir üstü daha iyi anlaşılır.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2011, 16:52:41 »

hocam senden montaj resimleri ve ilave bilgiler bekliyoruz. şu meşhur subap yakma olayınıda öğrenebilirmiyiz.malum 50.000 km de subapların lpgden dolayı eridiği söylenir ama aslı astarı nedir?
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2011, 20:07:02 »
Valla bende aynı dertten muzdaribim, iki gün önce Kayseri sanayisine gittim. (Bu arada aracım 2007 yeni kasa Corolla) prins bayine uğradım 1950 tl ye takacağını söyledi. telefilex manifoldun içine takıyormuş dediğimde o zaman manifoldu 12 cm çapında deldiklerini LPG den vazgeçtiğinde manifolduda değiştirmem gerektiğini söyledi. Telefilex takan yere giderken tanıdık bir lpg ciye ve motorcuya uğradım, ikiside lpg taktırma arabanın orasını burasını deldirme, bu arabaların zor arıza verdiğini fakat lpg den sonra ne olacağını bilemeyeceklerini bağzı arabaların problem yaşadığını vs vs söylediler bende telefilex takan yere uğramadan eve döndüm. Araba normalde az yakıyor ama Türkiye şartlarında fazla kafam karıştı..............
12cm çapında??? behey behey.. mmdir o..

bence tüketiminiz fazlasıyla güzel.. güle güle kullanın
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2011, 23:24:51 »
12cm çapında??? behey behey.. mmdir o..

bence tüketiminiz fazlasıyla güzel.. güle güle kullanın
öncelikle  12cm değil 12mm dir dediğin gibi ve eğer lpg den vazgeçilirse(benzin lpgden ucuz olursa) manifoldu değiştirmeden özel tıpalarla kapatıyoruz dedi servisim bilmem mümkünmü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2011, 23:39:18 »
hocam senden montaj resimleri ve ilave bilgiler bekliyoruz. şu meşhur subap yakma olayınıda öğrenebilirmiyiz.malum 50.000 km de subapların lpgden dolayı eridiği söylenir ama aslı astarı nedir?

Eğer yüksek devirde kullanılmazsa subaplara birşey olmaz. Subapların yanma nedeni, lpgnin oktanının yüksek olmasıdır.. Adam gibi kullanıldığı zaman , subaplara birşey olmuyor..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 28, 2011, 00:05:25 »
öncelikle  12cm değil 12mm dir dediğin gibi ve eğer lpg den vazgeçilirse(benzin lpgden ucuz olursa) manifoldu değiştirmeden özel tıpalarla kapatıyoruz dedi servisim bilmem mümkünmü

bildiğimiz kaynak yapıyorlar :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 28, 2011, 00:14:59 »

Teleflex'in avantajları:
1. Teleflex'in en belirgin farklarından birisi lpg enjektörlerinin direk manifolda gömülmesidir. Bir çok lpg'nin yaptığı gibi lpg manifolda hortumlar vasıtasıyla taşınmaz.

Manifolda gömülen enjektörler yanma odasına, benzin enjektörlerinden daha yakın şekilde konumlandırılır. Peki bu neden böyle yapılır? Benzin ve lpg yakıtlarının yanma karakteristikleri birbirinden farklıdır. Lpg benzine göre daha yüksek ısı ister. Yanma odasına yakın enjektörler bu açığı kapatır ve performans kaybı olmaz. Hatta lpg'cimin bana dediğine göre benzinden daha performanslı bir yanma olur. Teleflex, yanma odasına en yakın takılan enjektörlerin kendisinde olduğunu ve bu nedenle diğer lpg'lere oranla daha çok performans ve daha çok tasarruf idda ediyor.
 Zaten atmosferik motorlarda hp sınıntısı çektiğimizden kaybın olmaması veya en az olması adına bile teleflex tercih edilebilir!

2. Teleflex GFI enjektör kullanıyor. Takılmadan önce de bu konuda oldukça araştırma yapmıştım. GFI enjektörler araçtaki benzin enjektörlerinden daha sessiz çalışıyorlar. Bizzat motor kaputunu açarak test ettim.Ayrıca bu enjektörler oldukça uzun ömürlü enjektörler ve kolay temizlenebilme özelliğine sahipler.

3. Enjektör delinirken manifolt kapağı sökülerek delme işlemi yapılıyor. Bunun avantajı ise delme işlemi sırasında oluşan çapakların motora gitmesi engelleniyor. Teleflex bu konuda servislere taviz vermiyor. Motor sağlığı açısından önemli bir ayrıntı. Farklı bir marka lpg taktıracak arkadaşlar da bu şekilde bir uygulama isteyebilirler.

4. Teleflex'in büyük avantajlarından birisi de diğer lpg'ler gibi aracın orjinalliği ile çok oynanmaması ve farkedilmesinin çok güç olması.  Hatta sanırım biraz abartmış sanırım ki her lpg doldurduğumda pompacı arkadaşlar bir ton laf sayıyorlar. Gerçi aynı yerde doldurduğumda beni gördü mü sormadan buluyor ama farklı yerlerde lpg aldığımda eminim küfür ediyorlardır =)

5. Teleflex'i seçmemde ki en önemli sebep garanti konusu. Her lpg kendi ürününe garanti veriyor. Ama ek olarak motor garantisini en güvenceli şekilde Teleflex taahhüt ediyor. Bu amaçla yanlış hatırlamıyorsam Teleflex 1.2 milyon dolarlık sigorta anlaşması yapmış. Teleflex ten ötürü aracımın motorunda herhangi bir arızayı teleflex karşılayacaktır şekilde ayrı bir sözleşme düzenletip, kaşe ve imzasınız attırdım. Siz de teleflex alacaksanız bu tarz ayrı bir sözleşme almayı unutmayın. Bu konuda tatmin olmasaydım hala benzine döküyordum paracıkları. diğer LPGcilerle görüştüğümde garanti biziz diyip durdular. Peki bunu belgeleyelim dediğimde "garanti biziz abi" dediler. Ayrıca aracım başka şehirdeyken bozulursa dediğimde susup kaldılar. Belgesiz garanti olmaz!

6. Ne kadar önemli sizin için bilmem ama Teleflex (prinste de var bu özellik) bir kaç parça değişimi ile cng (doğalgaz) dönüşümü sağlanabiliyor.
------------------
Buraya kadar bir arkadaşımın Cruze sine taktırmış olduğu Teleflexine  yazdığı teknik analizleri paylaştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2011, 19:26:02 »
arkadaşlar merhaba ben de 2010 corolla tam otomatik aracıma teleflex taktırdım teleflex kullananlar varsa bier sorum olacak araç ilk çalışırken motor soğukken 2 km benzinde gidiyorum sizce bu normal mi bana fazla gibi geliyor taktırdığım yere sordum araç belli bir sıcaklığa gelmesi lazım o yüzden dediler ben de düşüremezmisiniz o sıcaklığı dedim fabrika ayarı o şekilde düşüremeyiz dediler.kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 19, 2011, 19:40:06 »
arkadaşlar merhaba ben de 2010 corolla tam otomatik aracıma teleflex taktırdım teleflex kullananlar varsa bier sorum olacak araç ilk çalışırken motor soğukken 2 km benzinde gidiyorum sizce bu normal mi bana fazla gibi geliyor taktırdığım yere sordum araç belli bir sıcaklığa gelmesi lazım o yüzden dediler ben de düşüremezmisiniz o sıcaklığı dedim fabrika ayarı o şekilde düşüremeyiz dediler.kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
Eğerki hava aşırı soğuksa 2 km den sonra LPG ye geçmesi normaldir ancak hava sıcak ise 2 km sonra LPG ye geçmesi anormal olur.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Mart 19, 2011, 19:42:38 »
ben ankarada oturuyorum hava gayet güzel bugünlerde ama 2 km yine düşmedi servisine bi daha söylüycem yine aynı cevabı verirlerse napmam lazım bilmiyorum artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 19, 2011, 19:45:51 »
ben ankarada oturuyorum hava gayet güzel bugünlerde ama 2 km yine düşmedi servisine bi daha söylüycem yine aynı cevabı verirlerse napmam lazım bilmiyorum artık..
sizin araç kaç model?radyatörde antifiriz mi kullanıyosunuz?
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Mart 19, 2011, 19:49:13 »
aracım 2010 model tam otomatik comfort araba konusunda da yeniyim :) sanırım antifriz vardır ama tam bilmiyorum nasıl anlaşılır olup olmadığı onu da bilmiyorum :) yarıdmcı olursanız sevinirim antifiriz olması ya da olmaması etkiler mi?