0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kimsecikler cevap yazmamış lakin ben devam ettireceğim konuyu,Çunki bu haftasonu 2009 Corolla'ma Teleflex taktırmış bulunuyorum.Konuya ilerleyen günlerde ayrıntılı anlatım montaj resimleri ve deneyimleri ile devam edeceğim.Şimdilik söyleyebileceğim ben benzinli halinden fark gözleyemedim enjektörlerden gelen ses benzinli halinden daha düşük olması dışında.hocam seni takip ediyor olacağım. ben de üst sınıf lpg düşünüyorum ama araç 1 yıllık garantisi devam ettiğinden cesaret edemiyorum. senden alacağım fikirler yol gösterecek
Evvet sonunda %100 şehiriçi %75 sıkışık trafikte kullanımla matematiksel bir sarfiyat çıkarabildim.20lt otogaz(petrolofisi) ile 202km yaptım.Umarım iyi bir sarfiyattır.Hala herhangi bir arıza ışığı veya araçta benzin kullanmadığına dair herhangi bir farklılık göremedim.Lakin siz lpg kullanıcılarına sorum olacak;aracın menzil göstergesi "0" da duruyor.göstergede 3 çizgi benzin var ama menzil 0.Bu herhangi bir sorun açarmı ve ben yolbilgisayarında bunu nasıl tekrar çalışır hale getirebilirim?Yavaşyavaş teleflex yazımı toyota için yazmaya başlıyorum.
Valla bende aynı dertten muzdaribim, iki gün önce Kayseri sanayisine gittim. (Bu arada aracım 2007 yeni kasa Corolla) prins bayine uğradım 1950 tl ye takacağını söyledi. telefilex manifoldun içine takıyormuş dediğimde o zaman manifoldu 12 cm çapında deldiklerini LPG den vazgeçtiğinde manifolduda değiştirmem gerektiğini söyledi. Telefilex takan yere giderken tanıdık bir lpg ciye ve motorcuya uğradım, ikiside lpg taktırma arabanın orasını burasını deldirme, bu arabaların zor arıza verdiğini fakat lpg den sonra ne olacağını bilemeyeceklerini bağzı arabaların problem yaşadığını vs vs söylediler bende telefilex takan yere uğramadan eve döndüm. Araba normalde az yakıyor ama Türkiye şartlarında fazla kafam karıştı..............
12cm çapında??? behey behey.. mmdir o..bence tüketiminiz fazlasıyla güzel.. güle güle kullanın
hocam senden montaj resimleri ve ilave bilgiler bekliyoruz. şu meşhur subap yakma olayınıda öğrenebilirmiyiz.malum 50.000 km de subapların lpgden dolayı eridiği söylenir ama aslı astarı nedir?
öncelikle 12cm değil 12mm dir dediğin gibi ve eğer lpg den vazgeçilirse(benzin lpgden ucuz olursa) manifoldu değiştirmeden özel tıpalarla kapatıyoruz dedi servisim bilmem mümkünmü
arkadaşlar merhaba ben de 2010 corolla tam otomatik aracıma teleflex taktırdım teleflex kullananlar varsa bier sorum olacak araç ilk çalışırken motor soğukken 2 km benzinde gidiyorum sizce bu normal mi bana fazla gibi geliyor taktırdığım yere sordum araç belli bir sıcaklığa gelmesi lazım o yüzden dediler ben de düşüremezmisiniz o sıcaklığı dedim fabrika ayarı o şekilde düşüremeyiz dediler.kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
ben ankarada oturuyorum hava gayet güzel bugünlerde ama 2 km yine düşmedi servisine bi daha söylüycem yine aynı cevabı verirlerse napmam lazım bilmiyorum artık..