Gönderen Konu: yolda en çok ne sizi kızdırır?  (Okunma sayısı 24780 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: yolda en çok ne sizi kızdırır?
« Yanıtla #280 : Aralık 13, 2011, 15:32:03 »
ben cözülceğini hiç sanmıyorum çözülse bile bizim yapabılceğimizi düşünmüyorum bnu yukardakilerin sıkıştırması lazım :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Aralık 13, 2011, 15:32:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Aralık 13, 2011, 20:24:30 »
Konuyu daha önce açılmış olan bir başlıkla birleştirdim.

Bende bir günde ne oldu diyorum.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Aralık 13, 2011, 21:11:03 »
önümdeki araçların gitmediğini rahatça görebildiği halde ısrarla sellektör yapan sürücüler...
hayatta yol vermem...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #283 : Aralık 13, 2011, 21:48:06 »
ne dertliymişiz yaa :D :D :D
bir dokun bin ah işit.birde arkadaşlar bende yok diye bilmiyorum bu xenon far denilen lanet cihazların hepsimi böyle insanın gözünü rahatsız eder? ya bence önünü aydınlatmaktan daha çok karşıdakini rahatsız etmek için yapılmış
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #284 : Aralık 13, 2011, 21:50:15 »
bir dokun bin ah işit.birde arkadaşlar bende yok diye bilmiyorum bu xenon far denilen lanet cihazların hepsimi böyle insanın gözünü rahatsız eder? ya bence önünü aydınlatmaktan daha çok karşıdakini rahatsız etmek için yapılmış

öle demeyelim ben kullanmıyorum ama aramızda sanırım çogumuz kullanıyor xenon far abi buna çözüm bulmak lazım bencede :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #285 : Aralık 13, 2011, 22:14:00 »
şimdi şöyle soralım o zaman. bu xenon farlar ne işe yarıyor? diğer farlarda iş görmüyormu? sırf lükslük olsun diye başkasını rahatsız etmeye kimin ne hakkı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #286 : Aralık 13, 2011, 22:15:42 »
şimdi şöyle soralım o zaman. bu xenon farlar ne işe yarıyor? diğer farlarda iş görmüyormu? sırf lükslük olsun diye başkasını rahatsız etmeye kimin ne hakkı var?
öle demesek bence yakısıyo be abi:D)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #287 : Aralık 13, 2011, 22:16:41 »
Konuyu daha önce açılmış olan bir başlıkla birleştirdim.
iki davayıda birleştirdim gibi birşey oldu. bende şaşırdım ilk önce ama iyi olnuş. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #288 : Aralık 13, 2011, 22:19:23 »
öle demesek bence yakısıyo be abi:D)
yav yakışıyor vesselam ama rahatsızda ediyor. babamın arabasında var sanki normal far gibi aydınlatmıyor gibime geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #289 : Aralık 13, 2011, 22:26:09 »
yav yakışıyor vesselam ama rahatsızda ediyor. babamın arabasında var sanki normal far gibi aydınlatmıyor gibime geldi
Mehmet bey o göz alma xenon dan kaynaklı değil normalde xenon takılan bir araca far ayarı düzgün olsa bile ayar yapılması gerekir ama bunu çoğu kişi yapmaz. Ampulleri eski tip halojen olupta xenondan daha beter göz alan araç sayısıda trafikte az değil yani herşey far ayarına bağlı ama şuda var xenon far taktıktan sonra ayar tutmayan ampul tipleri var bunlar genelde H4 ondan bu tip ampule sahip araçların xenon taktırmadan önce xenon ampul ile far ayarı tutup tutmadığını araştırıp öyle takmaları gerekir .

Bende xenon ampul kullanyorum ve benim aracım kesinlikle karşı tarafın gözünü almıyor daha bugune kadar gereksiz yere karşıdan sellektör yemiş değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #290 : Aralık 15, 2011, 18:32:59 »
Mehmet bey o göz alma xenon dan kaynaklı değil normalde xenon takılan bir araca far ayarı düzgün olsa bile ayar yapılması gerekir ama bunu çoğu kişi yapmaz. Ampulleri eski tip halojen olupta xenondan daha beter göz alan araç sayısıda trafikte az değil yani herşey far ayarına bağlı ama şuda var xenon far taktıktan sonra ayar tutmayan ampul tipleri var bunlar genelde H4 ondan bu tip ampule sahip araçların xenon taktırmadan önce xenon ampul ile far ayarı tutup tutmadığını araştırıp öyle takmaları gerekir .

Bende xenon ampul kullanyorum ve benim aracım kesinlikle karşı tarafın gözünü almıyor daha bugune kadar gereksiz yere karşıdan sellektör yemiş değilim.
evet dediğim gibi bende olmadığı için fazla bilgim yok. zaten insanı rahatsız eden sadece xenon farlar değil.adam takmış ismi xenon olsun yeter.karşıdakini rahatsız eder etmez umrunda değil. far ayarıda nedirki herhangi bir fikri yok. birde yüksek arabalarda far ayar düğmesi var adam tutup son yüksekliğe alıyor. ondan sonra kısa hüzmeye alsa ne yazar. teknoloji görgüsüz adamın eline geçmeye görsün. sözüm meclisten dışarı. selamlar. ( herhalde kemal abinin bahsettiği mahmut M.Dalı'da siz olmalısınız. tanıştığıma memnun oldum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Aralık 15, 2011, 23:59:10 »
Mersin de malzeme bol ya hangi birini yazsam ki;

1- 2 şeritli çevre yolunda durakta arka arkaya durması gerekirken yanyana duran ve tüm yolu tıkayan halk otobüslerinden.
2- yine bu 2 şeritli yolun 1 şeridinde (sağ ya da sol farketmez) dörtlüleri yakıp saatlerce restorana gidip keyfine bakan ve bu sırada trafiğin içine ettiği umrunda olmayan kekolardan...
3- her zaman sol şeride nazaran daha hızlı ilerleyen sağ şeritten (kendimi bazen ingilterede yaşıyormuşum gibi hissediyorum bu yüzden...)
4- milyon tane cafe,restoran ıvır zıvır gibi yerlerin milyar tane olan servis motorlarından.
5- (genelde) borbet jantları takıp araçlarını alçalttıktan sonra yan kapılarını açarak son ses müzik eşliğinde hap kadar motorlarıyla hız yaptığını zanneden ve makas üzerine makas atmaya çalışan ve trafiği alt üst eden doblo,fiorino, caddy vb. ticari araç sahiplerinden.
6- Mersin tarihinde ilk kez dökülmüş olan cillop gibi sıcak asfaltı 3 gün sonra kazan meski yetkilileri ve işçilerinden.
7- Çevre yolunda dörtlüleri yakarak ters yöne girmeyi kendine hak zanneden öküz oğlu öküzlerden...

nefret ediyorum!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #292 : Aralık 16, 2011, 07:54:42 »
evet dediğim gibi bende olmadığı için fazla bilgim yok. zaten insanı rahatsız eden sadece xenon farlar değil.adam takmış ismi xenon olsun yeter.karşıdakini rahatsız eder etmez umrunda değil. far ayarıda nedirki herhangi bir fikri yok. birde yüksek arabalarda far ayar düğmesi var adam tutup son yüksekliğe alıyor. ondan sonra kısa hüzmeye alsa ne yazar. teknoloji görgüsüz adamın eline geçmeye görsün. sözüm meclisten dışarı. selamlar. ( herhalde kemal abinin bahsettiği mahmut M.Dalı'da siz olmalısınız. tanıştığıma memnun oldum.)
Bende tanıştığıma memnun oldum .
Evet Mahmut MARULDALI benimde Kemal abi benden ne ara bahsetti . :)

Diğer yandan yazdıklarınıza katılıyorum zaten hemen hemen benim yazdıklarımla aynı bunun en kısa zamanda denetimleri arttırılmalı diye düşünyorum bende en az sizin kadar ffarları göz alan araçlardan rahatsız oluyorum umarım en kısa zamanda bu soruna çözüm bülürlar aslında çözüm varda insanlarımız malesef uygulamıyorlar . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Aralık 16, 2011, 08:15:28 »
Bendemı sorun var bılmıyorum ama merceklı orıjınal xenon farlar benım gozumu kamastırıyor
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Aralık 16, 2011, 08:19:32 »
Bendemı sorun var bılmıyorum ama merceklı orıjınal xenon farlar benım gozumu kamastırıyor

ahahaha Safirin arkasında olucağın için problem yok abi :)))
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #295 : Aralık 16, 2011, 10:30:33 »
Bende kısa far xenon. Takıldıktan sonra far ayarı yaptırdım. Birde şehir içinde en alt seviyede tutuyorum. Sokak araları hariç, gerek kalmıyor kaldırmaya.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Aralık 16, 2011, 14:04:02 »
ahahaha Safirin arkasında olucağın için problem yok abi :)))
aslında bu durumu il safirde fark etmiştim ama :D :P
daha ziyade yüksek araçların Q7 gibi farları çok rahatsız ediyor :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Aralık 16, 2011, 15:51:19 »
1-Yaya geçidinde yol verince geçmeyipte tam siz geçecekken adım atanlara,
2-Yine aynı durumda yol verince söylene söylene geçenlere,
3-Yol ortasında durup sivil polislerle konuşan resmi plakalı polis araçlarına,
4-Fren pedalına basmaktan aciz,arkanızdan sizi kovalayarak gelen özel halk otobüslerine,
5-Köşe başına park edip sizin yola çıkarken gelen aracı görmenizi engelleyen pikap-kamyonet-kamyon tarzı araçlara,
6-Otopark giriş-çıkışına park eden ve siz kornaya basınca sanki babasının malıymış gibi ağzı gözü oynayarak gelen polat alemdar çakmalarına,
7-Far ayarı olmayan araçlara,
8-Gereksiz arka sis farı kullanan,yada bu arka sis farlarını frene basınca yanıp sönecek şekilde ayarlatanlara,
9-Çok şeritli yolda sol şeridim boşken sağımdan geçmeye çalışanlara,
10-Şirket araçlarıyla trafiği ve en azından başkalarının güvenliğini tehlikeye atan(genelde Hyundai accent-Corolla-Jetta-Kia-Linea) sonra da iyi araç kullandığını düşünen İlaç mümessilleri-Satış elemanlarına,
11-Baba parasıyla alınmış olan araçlarla hava yapıp,yol benim hakkımken üstüme üstüme gelen,(benim aracımı 10 cm çizse cinayet işleyebileceğimi bilmeden) göz göze gelince artist artist bakan gençlere,(bende zamanında babamın arabasıyla çok gezdim ama asla öyle benden yaşca büyüklere ve trafiğe olan saygımı yitirmedim)
12-Önümde 10 Km süratle tıs tıs müzikle piyasa yapan ismail yk hayranlarına,
13-Yol verince yanlış anlayıp sapık görmüş gibi davranan bayan sürücülere,
14-Resmi kurumların,hep kendilerinin öncelikli olduğunu düşünen makam şoförlerine.
15-Köşebaşlarında sinyal vermedn benim bulunduğum tarafa dönen muhteremlere,
16-Aklıma henüz gelmeyen devamını geldikçe yazacağım bir çok şeye.... sinir oluyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #298 : Aralık 16, 2011, 15:57:58 »
buğun aksaraya gittim niyetimde xenon vardı forumu karıştırınca caydım hemen xenon dan hem aracım için sorun hemde rahatsız edici gittim beyaz ampül aldım sislerime :D amerikan park aldıjm tamponlara :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Aralık 16, 2011, 16:43:32 »
47- Çevre yolunda dörtlüleri yakarak ters yöne girmeyi kendine hak zanneden öküz oğlu öküzlerden...

nefret ediyorum!!!!!

+1
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.