Gönderen Konu: Bilgi  (Okunma sayısı 1531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Supra
  • Kan Grubu: A+
Bilgi
« : Ağustos 13, 2010, 00:55:19 »
   Herkese selamlar önceliklle siteye daha yeni kayıt oldum ben Toyota ortaköy'de servis danışmanıyım daha öncede Toyota Tarabya'da çalışıyordum ve lise 2 den itibaren Toyota teknik eğitim projesi sayesinde TOYOTA camisasının içindeyim.
   Değinmek istediğim bir kaç konu var önceliklle bazı üyelerin parça fiyatlarından hiç memnun olmadığını gördüm bunu şöle açıklamak isterim aracınıza taktırıcağınız ya da taktırmış olduğunuz o parça tamamen Toyotanın orjinal ürünü olup son teknoloji ve kalitede üretilmektedir ve bunun karşılığında size maksimum sürüş emniyeti ve konfor sağlamaktadır şöyle örnekleyelim mesela bakıma geldiniz ve aracınıza ön disk+balata değişimi yapılması gerektiği iletildi fiyat pahalı geldiğinden yaptırmadınız dışardan orjinal olmayan disk+balatayı taktırdınız maksimum 5000 km sonra ilk şu şikayetlerle servise geleceksiniz aracımda frenleme esnasında ses var ya da titreme var hatta bu durum fren yaptığımda araç sağa ya da sola çekiyor gibi sürüş güvenliğini riske atan unsurları dahi doğurabilir şimdi bu parçayı aldığınız yere gittiğinizde kardeşim bunlar böle böle sorun çıkartıyor şunlar değiştir dediğinizde alıcağınız cevap abicim bunlar hep böle bu fiyata bu kadar bişi olmaz sen git bitince yenisini takarız ama toyota servislerinden aldığız  parçaların aracın garantisi bitmiş olsa bile değişen parçanın 2 yıl parça garantisi vardır bir sorun oluştuğunda gerekli incelemer dahilinde sorunlu parçanın değişimi yapılır ve bu durumdan size fiyat olarak hiç birşey yansıltılmaz
    Bir başka konu yine fren balataları ile ilgili müşterilerimden bir çoğunu fren balatasını değişimi için aradığımda mesela 20000 km bakım da aldığım ilk tepki şudur '' 20000 de fren balatasımı biter bu nasıl araba '' abilerim kardeşlerim arkadaşlarım fren balatası istanbul şartları için konuşuyorum 10000 de bile biter bahsi geçen şehir istanbul yaklaşık 70-80 hatta 120 kmh civarı hızlarla giderken birden kendimizi çok sıkışık bir trafik içinde bulabiliyoruz ani frenlemeler yapıyoruz istanbul cağrafi yapısı nedeni ile yokuşu çok olan bir şehir istanbulda yol alıyorsak bu yolun nerdeyse %60 yokuşlu yollar ve bir çok etken bu etkenleri topladığımızda fren balatarının bu kadar çabuk bitmesi normal bir durumdur ayrıca bazı müşterilerimiz fren balataları için ısrarla ömür biçilmesi talep ediyorlar fren balatarı sürüş karakteristiğine bağlı olarak tükenen bir parça olduğu için kesin bir ömrü yoktur.
   Bir başka konu ise işlem sürelerinin çok uzun olması.Sonuçda bir yetkili servisdesiniz burda başdan sağma bir iş yapılmıyor mesela 10000 km bakım kapsamında fix olarak yağ yağ filtresi değişir sadece bu ikisinin değişimi 5 dk da biter ancak bu araca bakım yapılıyor motor kompartımanından yürüyen aksamına elektrik elektronik bütün sistemleri inceliniyor bu yüzden işlem süreleri bu kadar uzun olabiliyor ayrıca randevu almadan gelen müşteriler içinde şu durum var devlet dairesi gibi doluyuz kardeşim bugün git yarın gel yapıpda kalbini kırmaktansa kendilerini kabul ediyoruz bu olduğunda önceden randevu sistemine göre ayarlanmış olan atölyenin bütün düzeni tek bir araçla bile bozulabiliyor hem randevulu olan müşterilerin araçları gecikiyor hemde kendilerinin bu yüzden siz toyota severleri eğer servise geleceksek lütfen randevu almanızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Baya uzun bi yazı oldu ama bir çok kişinin kafasında soru işaretlerine az da olsa bir ışık yakacağına inanıyorum ayrıca başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum bundan yaklaşık 2 hafta önce bir müşterimiz aracının altını sert birt şekilde vurduğu için bize başvurdu yaptığız incelemede vurmanın etkisyle süspansiyon kulesi kopmuşdu kendisine verdiğimiz fiyatdan memnun olmayan müşterimiz işlem yaptırmadı ve gitti 2 sonra araç pert bir halde geldi sebebi ise dışarda değiştirilen süspansiyonun montajı sırasında sağ rotun civatası sıkılmamış ve müşteri otoyolda 100 kmh ile giderken rot yerinden çıkmışdı şimdi size bir soru gereken parayı verip can sağlığımı yoksa daha azını verip canınızı tehlikeye atmakmı

Toyota Club Türkiye

Bilgi
« : Ağustos 13, 2010, 00:55:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilgi
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2010, 01:27:39 »
cem bey öncelikle elinize sağlık.. böyle bi konu açtığınız için bravo..  :alkis:

ben bu aracı almadan önce kısa bir araştırmam sonucunda arabanın hiç bir şekilde sıkıntı yaratmayacağını ve uzun yıllar ilk günkü keyif ile arabamı kullanacağımı soylediler.. gerçekten de öyle.. 1.5 sene oldu arabamı alalı gerçi ama arabada yatıp kalkmak gibi bir hastalığım var.. ve de hala bi kez olsun sorun çıkarmadı (maşallah) çıkacağını da düşünmüyorum.. o yüzden bu arabayı aldım..

servis konusuna gelince.. tamam pahalı kabul ediyorum ama dediğiniz gibi orjinali olmadıkça araç şüpheli durumda benim fikrim.. bundan önceki arabam tempraydı.. o arabamı bile orjinal parçalarla ayakta tuttum ve satmaya kalktığımda çok talibi çıkmıştı.. inanır mısınız geçen aya kadar arayanlar vardı sattınız mı hala duruyor mu diye.. yani diceğim şudurki; arkadaşlar toyotamızla bırakın da işin ustası olan kendi servisi ilgilensin.. !!!
Corolla'mı seviyorum yaaaaa  :P 8-)
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2010, 01:37:57 »
Ben öyle düşünmüyorum.. Tamam , parça konusunda haklısınız ama işçilik ücretleri çok fazla.. Ve ben işçiliklerinin iyi olduğuna inanmıyorum.. Sanayideki birçok ustanın eline su dökemezler.. En mantıklısı , önemli olan parçaları orjinal alıp, sanayideki bir ustaya taktırmak..

Orneğin:

Park sensörü.. İşçilik ücreti 60 lira istediler..

Ben 30 a taktırdım..

Takan yerde öyle her araca bakan bir yer değil.. Toyota servisi.. Ama yetkili değil
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2010, 03:40:30 »
Ben öyle düşünmüyorum.. Tamam , parça konusunda haklısınız ama işçilik ücretleri çok fazla.. Ve ben işçiliklerinin iyi olduğuna inanmıyorum.. Sanayideki birçok ustanın eline su dökemezler.. En mantıklısı , önemli olan parçaları orjinal alıp, sanayideki bir ustaya taktırmak..

Orneğin:

Park sensörü.. İşçilik ücreti 60 lira istediler..

Ben 30 a taktırdım..

Takan yerde öyle her araca bakan bir yer değil.. Toyota servisi.. Ama yetkili değil

ağzın bal yesin tosunum, her kelimene katılıyorum, bende 2 örnek vereyim;

Külbütör kapak contası; 23Tl (serviste)

takma işçiliği;              27TL(serviste

toplam;                      50TL(serviste)

conta servisten orjinal aldırılır,(fatura, orjinal ambalaj göz önünde, şeffaflık hat safhada) dışarıda taktırılır, çıkan faturanın ... Tl olduğu şaşkınlığı; paha biçilemez... muhabbeti artısı...

noktalı yeri doldurun bakalım, tahminleri alayım...

park sensörüne gelince;

orjinali 150-200 TL (serviste), üstelik hiç sevemediğim bip-bip öten ekransız adi bişey,

LCD ekranlı türkçe konuşan, kalan mesafeyi cm olarak okuyan ve ekranda gösteren park sensörü; 45TL (BİM mağazasında)

bu sensör montajına 60 TL işçilik isteyen ustaya kızıp bir pazar günü sensörü evin önünde kendin monte etmek; paha biçilemez...

fotolar burada; http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/99-avensis-tampon-sokerek-park-sensoru-montaji-(resimli)/
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...