Gönderen Konu: araç tavsiyesi yakıt ve sağlamlık önemli  (Okunma sayısı 2012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
araç tavsiyesi yakıt ve sağlamlık önemli
« : Ağustos 11, 2010, 00:15:12 »
ben bi araç almayı düşünüyorum uzun zamandır araştırmaktayım ve 2000 polo ya kafayı takmış durumdaydım taki düne akdar dün yarisi keşfettim şimdi benim için yakıt çok önemli malum öğrenciyiz ve bütçem kısıtlı 12-13 bin bütçem var sizce bu fiyatlara alınablecek en uygun en az yakan araç hangisidir tabi en az sorun çıkaran ve güvenli olmasıda önemli ha şunu belirteyim hız tutkunu değilim uzun yolda bile asla 90 ı geçmem trafiktede sakin kullanırım yani öyle ahım şahım bi performansa ihtiyacım yok az yaksın az bozulsun sağlam olsun benim olsun biraz uzun oldu ama k.bakmayın yardımcı olursanız çok çok sevinirim hepinize saygılar...(atakanın söylediğini yaptım umarım yanlış yerde yanlış bi konu açmamışımdır )
çok çok çok çok az yaksın az gitsin sağlam olsun bozulmasın suyunu yakıtını koyum gitsin =)

Toyota Club Türkiye

araç tavsiyesi yakıt ve sağlamlık önemli
« : Ağustos 11, 2010, 00:15:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: araç tavsiyesi yakıt ve sağlamlık önemli
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2010, 00:18:38 »
Anlayışınız için teşekkürler.Siz tamamen yarisi anlatmışsınız 1.0 az yakar az sorun çıkartmaz hiç sorun çıkartmaz.İçi geniş ve ferahtır segmentine göre.O paraya alacağınız polo'da gaz kelebeği sorunu olacaktır.Yaris hem teknolojiktir hemde vvt-i motor ile az yakar.Performansı da sizi memnun eder.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2010, 00:23:27 »
japon toyota corolla gli derim lpg de 90 km sabit hızda 0,14 krş yakıt ,bozulmazlık özelliğiyle tabiki :)     93/94 modelleri japon toyotadır 12/13 bin liraya alınacak en ideal araç bence .kolay gelsin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2010, 00:29:17 »
4 sene 2001 polo highline kullandım bence sınıfının en iyi aracı. konfor güvenlik süper. tip olarak tam genç arabası.. şuanda kardeşimde 1.0 2005 yaris var kesinlikle polonun yarısı olamaz. ne konforda ne tip olarak. eğer kullanma şansın varsa polo test sürüşü yapmalısın. yakıt olarak poloda tüp varsa 1.0 yaristen az yakar. 1.0 motor olduğu için yaris performans ve tasarruf yok. başka sormak istediğin varsa polo ve 1.0 yarisle ilgili cevaplayabilirim. Toyotacıyım ama polonun hakkını vermek lazım.
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ağustos 11, 2010, 00:40:29 »
dediğiniz gibi polo tip oalrak konfor oalrak mükemmel ancak kronik sorunlar ve bakım maliyeti fazla gelebilir diye düşünüyorum sonuç itibari ile şuan öğrenciyim ve benim için önemli olan az masraf az yakıt bide şunu belirteyim performans konusunda öyle yükseklerde gözüm yok sakin bi kullanıcıyım yükseklerdede gözüm yok... sormak istediğim yaris ne kadar yakıyo
çok çok çok çok az yaksın az gitsin sağlam olsun bozulmasın suyunu yakıtını koyum gitsin =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 11, 2010, 01:16:07 »
sizin dermanınız efsane, bulun temizinden bir tane keyfinize bakın...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 11, 2010, 01:56:56 »
kesinlikle yaris derim
 vw kadar arıza çıkartmaz bakım ücretleri azdır, vvt-i motor ile daha az yakıt yakar, sağlamdır. şimdilik bu kadar.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 11, 2010, 02:17:18 »
Ben avensis derim hiç yakmıyor çok yakıyor  :D

Yaris güzel bir araba tavsiye ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 11, 2010, 11:55:55 »
yarisin küçükleri tip olarak vw ile aynı kefeye konulmaz....sınıf olarak bile sanki bi düşük:=))fordd k ile falan kıyaslanır gibi...
fakat yakıt olayında 1.3 alırsan daha iyi olur bence...
zaten alınca pek çok aaç masraf çıkartır bakıma sokarsın-yok kasko yapayım-pasta cila yapayım falan lastik parlatıcı yok şampuandı falan....
polo komşumda da var lacivert renkli 98 olsa gerek o bile hala güzel..
özellikle 2000-02 arasındakilerde güzeldi...
yakıt derdi olmasa alınır,illa yakıt diyorsan 1.3 yaris al.1.0 motor 90 la da harcıyor..
peki honda city-getz gibi araçlara neden bakmıyorsun???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 11, 2010, 14:32:47 »
Evren hocama katılıyorum. 1.0 motor yaris 1.4 polo veya 1.3 yaristen çok yakar.bizim yarisin ortalama değeri 7 lt/100 km yanılmıyorsam yani 0,250 krş buda hiç makul değil. bence wolkwagende en az toyota kadar sağlamdır. bir karşılaştırma yaparsak. polonun sağ cam kaldırma düğmesi 65 TL. geçen hafta aynı düğme yaris için sordum 95 TL dedi. Toyotanın parçası hiçte ucuz değil.
Önemli olan alacağınız aracın bakımlı olması. tüplü 2000-2001 polo trendline 100.000 km altı kazasız bulabilirsen bence en iyi seçimi yapmış olursun.
Corolla Comford d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Ağustos 11, 2010, 17:35:15 »
Evren hocama katılıyorum. 1.0 motor yaris 1.4 polo veya 1.3 yaristen çok yakar.bizim yarisin ortalama değeri 7 lt/100 km yanılmıyorsam yani 0,250 krş buda hiç makul değil. bence wolkwagende en az toyota kadar sağlamdır. bir karşılaştırma yaparsak. polonun sağ cam kaldırma düğmesi 65 TL. geçen hafta aynı düğme yaris için sordum 95 TL dedi. Toyotanın parçası hiçte ucuz değil.
Önemli olan alacağınız aracın bakımlı olması. tüplü 2000-2001 polo trendline 100.000 km altı kazasız bulabilirsen bence en iyi seçimi yapmış olursun.

plo alırsam comfortline alırım trendlinede abs yok klima yok ve arada öyle uçuk bi fiyat farkı bile yok yeni pololarda bile 4 disk fren yokken 2000 2001 comfortlinelerde 4 disk fren var...

merak ettiğim i konu daha var yeni başlıkta deilde burda sorayım hiç yarisine lpg taktıran yok mu yarisle ilgili tüm konuları okudum ama lpg ile ilgili hiç bişey görmedim yada belki farketmedim eğer yarisine lpg taktıran varsa deneyimlerini alabilirmiyim acaba ne yaakr ne kadar uyumludur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 11, 2010, 22:34:15 »
ugur aslında lpg ve yarisle ilgili konu var ya...ben bi ara baya okumuştum sana özet geçeyim:taktıranlar memnundu..zaten kimsede 900 tl verdim ama arabam çok yakıyor demez.
yöneticilerden hakan abi var.o lpg yi sağlamlık açısından tavsiye ediyor.hani lpg tankı korkutucu oluyor ya bazıları için...
ama polo da lpg alırsan üstünden hiç inmessin gibime geliyor..bende 1.33 motor yaris var ve uzun bir süre lpg düşünmüyorum.1000 motorlarda lpg taktıranlar var,1300 lerde de var.genel bir yokuşta çekiş farkından bahsediyolardı,bazıları sollamalarda fark hissetmedim diyordu.ama kişisel görüşüm:aracın nasıl olursa ona göre kullancaksın o yüzden bi fark yapmaz sana..yani performanslı bi araç alırsan ona göre sollamaya çaıkarsın ona göre köşeden kafayı uzatır kaçarsın yok zor hızlanan bi araban olursa da yine ona göre kullanırsın...
sahibinden .com u da araştır orda da sağlam arabalar oluyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2010, 00:48:11 »
Bizim hocada 1.6 polo vardı. çok yakıyor diyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Ağustos 12, 2010, 01:52:02 »
ugur aslında lpg ve yarisle ilgili konu var ya...ben bi ara baya okumuştum sana özet geçeyim:taktıranlar memnundu..zaten kimsede 900 tl verdim ama arabam çok yakıyor demez.
yöneticilerden hakan abi var.o lpg yi sağlamlık açısından tavsiye ediyor.hani lpg tankı korkutucu oluyor ya bazıları için...
ama polo da lpg alırsan üstünden hiç inmessin gibime geliyor..bende 1.33 motor yaris var ve uzun bir süre lpg düşünmüyorum.1000 motorlarda lpg taktıranlar var,1300 lerde de var.genel bir yokuşta çekiş farkından bahsediyolardı,bazıları sollamalarda fark hissetmedim diyordu.ama kişisel görüşüm:aracın nasıl olursa ona göre kullancaksın o yüzden bi fark yapmaz sana..yani performanslı bi araç alırsan ona göre sollamaya çaıkarsın ona göre köşeden kafayı uzatır kaçarsın yok zor hızlanan bi araban olursa da yine ona göre kullanırsın...
sahibinden .com u da araştır orda da sağlam arabalar oluyor..
evet bahsettiğiniz konuları buldum bi kısmını okudum ama okuduklarımda henüz net bi bilgi bulamadım ama aklım hala poloda =(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ağustos 12, 2010, 13:19:29 »
uğur bey konuya şu şekilde bakın biz efsaneyle kırmızı ışıkta durduğumuzda veya bir mekanın önüne park esnasında illaki bir kaç kişi arabanın etrafında arabayı inceliyor ve dedikleri ilk laf şu (satmayı düşünürmüsüz)   :)  cevap :  hayır düşünmüyorum . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2010, 22:08:50 »
polo kafandan çıkmaz.kesin polo al pişman olmazsın?
Corolla Comford d-4d