Gönderen Konu: Bilgisayar alırken istedikleri işletim sistemini seçmekte özgürlüğü.  (Okunma sayısı 874 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Evet yanlış okumadınız!

Günümüzde bir bilgisayar satın alınmak istendiğinde, büyük çoğunluğunda öntanımlı işletim sistemi olan MS Windows için artık ücret ödemek zorunda değilsiniz.
Pardus Kullanıcıları Derneği başkanı ve Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Nihad Karslı tarafından Kasım 2008′de açılan davanın, 14 Aralık 2009 tarihinde lehine sonuçlanarak, tüketicileri bilgisayar alırken istedikleri işletim sistemini seçmekte özgür olduğunu açıklayan mahkeme kararını duyurmuştuk.
Kararın çıkmasına rağmen gerekçeli karar hazır değildi ve tüketicilerin mağduriyeti devam ediyor gibi görünüyordu. Güzel haber geldi ve gerekçeli kararın hazırlandığı bildirildi.

http://www.pardus-linux.org/2010/01/paraniz-cebinizde-kalsin-gerekceli-karar-hazir/

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Levent abi şu bir gerçek ki piyasa microsoftun elinde ve bütün programlar ona uyumlu. Linux bir aralar kullanmıştım gerçekten güzel ama destek konusunda sıkıntı olduğu için tekrar windows a döndüm. Yeni sürümlerini denemedim linuxun. Destek de eskisi gibi değil artık arttı baya. Hani şu son dönemde düşünmüyo da değilim. Bir de Google'nin işletim sistemi çıkmış galiba. Onu da bir incelemek gerekir diye düşünüyorum.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Levent abi şu bir gerçek ki piyasa microsoftun elinde ve bütün programlar ona uyumlu. Linux bir aralar kullanmıştım gerçekten güzel ama destek konusunda sıkıntı olduğu için tekrar windows a döndüm. Yeni sürümlerini denemedim linuxun. Destek de eskisi gibi değil artık arttı baya. Hani şu son dönemde düşünmüyo da değilim. Bir de Google'nin işletim sistemi çıkmış galiba. Onu da bir incelemek gerekir diye düşünüyorum.
Windows'ta çalışan ne varsa, Linux tabanlı işletim sistemler için de var.(program yani)
Linux'taki en büyük eksiklik (saçmalık da diyebilirim), halen programların setup aracılığıyla yüklenememesi, bir çok programı komut girerek yükleme yapmak zorundasın.
Hatta bir arabirim program var(wine),windows programlarını da Linux içinde kurup çalıştırabiliyorsun.

Google os denilen mahluk, şu anda sadece Google internet tarayıcıdan ibaret. İşletim sistemi denemez.
Sadece internete girer, başka bir şey yapmaz.