0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,"Bir depoyla kaç km yol gidiyorsunuz sorusu" bence yanlış bir sorudur.Doğru soru şudur :"100 km de kaç litre benzin yakıyorsun" 2004 model benzinli 1.6 corolla sahibiyim. Şehir içinde 100 km de 8.5 litrenin altına düşemedim.Bu da bugünkü benzin fiyatıyla km de 280.000 lira yakmak demek. Ayda ortalama 1500 km yaparsak 400 milyon lira her ay benzine gider. Bu benzin için çalışıyoruz demektir.Benzine ödenen paranın da fahiş bir oranının vergi olduğunu biliyoruz.SONUÇ: Gittiğimiz her km için korkunç vergi ödüyoruz.
Öncelikle E.Şehire sevgiler.50 LT ile 600 km çok az olmuş sanki Ali bey
Özcan bey Şehir içini hesaplamıyorum bile Sanırım devirsiz araç kullanmamdan kaynaklanıyor. 4000-4500 arası vites değiştiriyorum bazen 5000-5500 oluyor 600 km yol olayında otobandaydım
Kütahya'da sanki biraz daha fazla yapabilirdin Ali.Öyle sıkışık yada kalabalık bir trafik'i yok
Cüneyt bey normal kullanım şartlarında bir araç 15 bin ila 20 bin km seviyelerindeyken yakıt normale dönmeye başlar.Bu süreye kadar biraz fazla yakmaya devam edecektir.Göreceksiniz ilerleyen km'lerde örnek 40 bin seviyelerindeki yakışı ile şimdi arasında fark olacaktır.arabanın motoru hala sağır derler ya.O tür kullanımlarda ise değil 20 bin 40 bin 100 bin km yolda yapılsa o araba fazla yakmaya devam eder.
haftasonu için istanbula gittim, giderken bir depoyla 480 km yaptım, dönerken de bir depoyla 260 km yaptım..
480 e 260 nasıl oluyor abi ben mi yanlış anladım yoksa
Türkay nasıl becerdin onu.480 km'ye kaarşılı 206 KM'yi
Türkay, çıkma lastiklerle mi becerdin 260 km menzili