Gönderen Konu: Siz hiç katil gördünüz mü ?  (Okunma sayısı 1930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Siz hiç katil gördünüz mü ?
« : Ağustos 05, 2010, 22:54:27 »
Başka bir forumda okudum paylaşmak istedim.Bizim forumumuzda zaten hız vs. konuları konuşulmasada ben paylaşmakta zarar olmayacağı kanaatindeyim.

///

Hayatınızda hiç ölü bir çocuğun yüzüne baktınız mı ? Ya bir anneye oğlunun öldüğünü söylediniz mi ? Dışarıda hüzün ve merak ile bekleyen kalabalığa " maalesef kaybettik.." demenin dayanılmaz ağırlığını yaşadınız mı? Aracın çarptığı annesinin kucağından yola fırlamış 3 yaşındaki bir kız çocuğunun " annneee, annneee.." diye feryatlarını dinleyip, " annen birazdan gelecek.." derken, o annenin bir daha asla dönmeyeceğini bildiğiniz hiç oldu mu ?...

Siz hiç katil gördünüz mü ? Yurtdışındaki üniversitelerde zorlu eğitim sürecini tamamlayıp, ülkesine geldikten sonra hız meraklısı bir sürücünün tekerlekleri altında canını veren dünya güzeli bir kızı ?... Ve hızın yarattığı adrenalin fırtınasından yaşamın ölümlü yüzüne düşmüş sürücünün "ben şimdi ne yapacağım" diyen çaresiz yüzünü ??? Her gün aynada gördüğünüz suratın bir gün katil olabileceğini hiç düşündünüz mü ?

Hangi otomobil daha performanslıdır ? 0-100 arasını 7.4 saniyede mi 10.1 de mi alıyorsunuz ? En güzel makası kim atar ? Virajda yanlamak ne demektir ? Yeşil ışıkta nasıl kalkıyor hangi araçlara toz yutturuyoruz ? Hafif ticari aracım niçin 140 km hızın üzerine çıkmıyor ? Bu yollarda 90 km hız sınırlaması çağımıza uyuyor mu ??? Şehir içinde sol şeritte 120 km hızla seyreden araca sellektör yaptım ama yol vermedi adam denyo mudur ?...

Ben bir beyin cerrahıyım. Ortalama 2 günde bir trafik kazasında ölmüş yüz görüyorum. Annelere "oğlunuz ... maalesef.." diyorum. Yaşamın ince ipini saatler süren operasyonlarda bağlamaya çalışıyorum. Hüzünlü insanların ağlamalarını dinliyorum... Ölü canlar konuşamıyorlar. Konuşabilselerdi, katilin ne muhteşem bir makine olduğunu anlatacaklardı. 100 km hıza 7 sn'de ulaşmış ve bedenini 3 metre uçurmuştu, hele o spoileri ne de muhteşemdi.

Dün 6 yaşında bir kız çocuğu getirdiler. Hızperver bir otomobilin kontrolsuz sollamasında (ya da svrulmasında) aracın aynası çocuğun sol gözüne çarpmış, alnının sol tarafındaki kemikler parçalanmıştı. Kırmızı renkli yaratık kazadan sonra kaçmış kayıplara karışmıştı.... Akşam eve geldiğimde 65 yaşındaki annem arka taraftaki sokak arasındaki markete giderken, 18 yaşından küçük olduğunu tahmin ettiği iki sürücünün kalkış yarışmasına tanık olduğunu anlatıyorsu. Yaşını anlayabilecek kadar yakından görmüştü sürücüyü çünkü kulakları yırtan bir feryat ile kendisine çarpmaya santimler kala durmuştu araç....

Nedense hafif ticari araç sürücüleri tek biçim haline gelmeye başladılar. Combo'lar Caddy'ler, Partner'ler WRC'nin İstanbul ayağını yaşamaktalar her gün. Ben ise bunlara baktıkça bir katilin yüzünü görmekteyim. Ammannn bu da mı sorulur " Performans yaşamdan daha değerlidir" Yaya geçitleri ise yayaları ezmek için işaretlenmiş alanlardır.

Bir gün aynada gördüğümüz bu yüz de katil olabilir...
SIU Corolla T-Sport

Toyota Club Türkiye

Siz hiç katil gördünüz mü ?
« : Ağustos 05, 2010, 22:54:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Siz hiç katil gördünüz mü ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2010, 23:05:31 »
:ayaktaalkişlayanadamsmileyi:

Alpi paylaşım için teşekkürler helalinden :alkis:

Masum insanların canına kastededen gereksiz yerlerde gereksiz hareketler yapan herkes benim gözümde şeref yoksunudur, bu en yakınım olsa bile....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2010, 23:10:49 »
Alperen paylaşım için teşekkürler,içim kararmadı desem yalan olur ama ne yazık ki aramızda böyle hız tutkunu,zamansız,hesapsız,amaçsız bir çok insan var..O yapıyo bende yapsam 2 kişiden ne olur demeyin lütfen herkez duyarlı olsun ve şehir içi şehir dışı hız sınırlarına uyulsun bu lütfen yapılsın ki 10 senedir çocuk sahibi olamamış ailenin cocugunu almaya,daha yeni evlenmiş bir çiftin baharını soldurmaya,mutlu olmak için tatile giden bir ailenin tatilini kabusa dönüştürmeye kimsenin ama kimsenin hakkı yok..

Saygılar.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2010, 02:02:25 »
Alperen paylaşım için teşekkürler,içim kararmadı desem yalan olur ama ne yazık ki aramızda böyle hız tutkunu,zamansız,hesapsız,amaçsız bir çok insan var..O yapıyo bende yapsam 2 kişiden ne olur demeyin lütfen herkez duyarlı olsun ve şehir içi şehir dışı hız sınırlarına uyulsun bu lütfen yapılsın ki 10 senedir çocuk sahibi olamamış ailenin cocugunu almaya,daha yeni evlenmiş bir çiftin baharını soldurmaya,mutlu olmak için tatile giden bir ailenin tatilini kabusa dönüştürmeye kimsenin ama kimsenin hakkı yok..

Saygılar.
+1
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2010, 08:39:10 »
Paylaşım için teşekkürler Alperen...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2010, 09:08:45 »
Paylaşım çok güzel..Türkiyede bulunan trafik düzenini açıkça belli ediyor.Belki kendi başıma bir çaba ama şahsen ben ışık olmayan bir bölgede yaya geçidinden geçerken durması gereken bir araç durmuyorsa kendimi bir adım geri atıp basıyorum arka çamurluğuna tekmeyi..Zaten tekme sesini duyunca yaklaşık 10-20 metre ileride duruyor..Üzülerek söylüyorum ama bu hareketi yaptığım toyota bile var...
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2010, 09:09:38 »
Paylaşım için çok teşekkürler.
Müsaadenizle alıntı yapıyorum bu sayfanın da linkini vererek.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2010, 09:22:31 »
Alperen'im paylaşım çok güzel, bende abimi trafik kazasında kaybettiğim için pek okuyamadım tamamını aynı kelimeleri bende duydum çünkü, o yüzden 120'yi bile gördüğünde araba korkuyorum, arkadaşlarımın çoğuyla da kavga etmişimdir bu yüzden, bilirsiniz yeni gençleri hız yapıp makas atınca kendilerini şöför zannederler... bende gencim ama herzaman 1 saatte gideceğim yolu 2 saatte giderim. tedbirli giderim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2010, 09:53:31 »
paylaşım çok güzel...emeğine sağlık...
+1 :alkis:
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2010, 10:49:07 »
harika Bir paylaşım olmuş tüylerim diken diken oldu !
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2010, 10:49:39 »
sürücü eğitimi almamış gençlere yani sürücü belgesi almadan trafiğe çıkan arkadaşlar zaman zaman hatalar yapıyor ama sürücü belgeli arkadaşlarımız varki tam bir katil adayı buda toplum olarak ne kadar sorumsuz olduğumuzu gösteriyor sürücü kursları yetersiz kalıyor adamlar sürücü yetiştirmeyi bir kenara bırakıp sürücü belgesi satma rekabeti içerisine giriyorlar ben bizim bölgede bu işi hakkıyla yapan bir sürücü kursu göremedim adamlar kayıt yapıyor öğrenci eğitime gelmiyor sınavlar için hazırlanyor tamam çünkü ona eğitimini zaten ya babası yada abisi vermiştir avrupada trafik kazaları neden bize göre az?oradaki halk ehliyeti öylesine almıyor hakkını vererek alıyor tamam yollar da elverişli buda bir etken ama türkiyedeki eğitim sistemi gerçekten yeniden yapılanmalı ben yurt dışından aldım sürücü belgemi gerekli eğitimlerden geçtikten sona direksiyon sınavına özel yapılmış bir toyota cressida ile girdim adamlar aynaları vites kutusunu koltukları  lastikleri direksiyonu her tarafını özel yapmış araba sıfır ama hurda bir araba dizaynı verilmiş yani adamlar böyle sürücü yetiştiriyorlar ama bizde sadece belge satıyorlar yarın ne olacağımız belli değil belki bizde katil oluruz yada katlediliriz bu yazılmışsa olacak ama her zaman tedbiri elden bırakmamak lazım.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2010, 10:53:24 »
çok derin bi paylaşım olmuş elinize sağlık çok teşekkür ederim bu anlamlı paylaşım için
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #12 : Ağustos 07, 2010, 00:24:13 »
bu forumu gerçekten çok seviyorum . . .
ellerinize sağlık alperen hocam . . . :alkis: :alkis: :alkis:
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #13 : Ağustos 30, 2010, 02:41:16 »
Eline saglık alperen  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Acele giden, Ecele gider...
« Yanıtla #14 : Ağustos 30, 2010, 14:31:39 »
Alperen yazıyı yazan parmakların dert görmesin
                :alkis: :alkis: :alkis:

Sürat her zaman felakettir
Otobüs izmir'e 8 saatte varıyor ama benim nedense 10 saati geçiyor.
Hiç gerek yok abi
gidip 2 saat fazla uyumak bana hiçbirşey kazandırmıyor.

!!!         Önce Emniyet         !!!
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ağustos 30, 2010, 20:38:40 »
tebrikler !!!! güzel bir paylaşım......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 31, 2010, 00:26:37 »
Emeğine,yüreğine sağlık...

+1
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #17 : Ağustos 31, 2010, 00:47:51 »
Acemilerin yaptığı kazalarda fazla hasar olmaz. Hız limitleri zaten düşüktür. Hata yapsalar da ezik bir tampon veya çamurluk ile geçiştirilir çoğunlukla. Büyük kazalar daha çok usta sürücüler tarafından yapılır. Sebebi de bildiğimiz gibi gereksiz ve aşırı risk almaktır. Aldığı riskin ne olduğunun ise farkında bile değildirler aslında.
En iyi sürücü gideceği yere en çabuk giden değildir. En güvenli gidendir.
Kullandığımız araçların, gereği gibi kullanılmadığında silahlardan bile daha tehlikeli ve zarar verebilir nitelikte olduğunu unuturuz hep. Ama unutmayalım, unutturmayalım.
"Bugünkü aklım olsa" diye başlayan cümleler kurmak zorunda kalmamak umuduyla...
Sallanan uçakta ateist kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 31, 2010, 01:01:14 »
Paylaşım için teşekkürler.
Hepimiz görmüşüzdür bu katilleri trafikte. Arkasından bakarız nereye gidiyor bu adam böyle diye. Uzun yolda sollanmaması gereken bir yerde arkanızdan sol sinyali yakmış sol şeridi kendine ait sanan bir zalimin sizi ve önünüzdeki araçları bir çırpıda geçisine şahit olmuşsunuzdur. Suçsuz günahsız insanların canına kıymak. Yüce Rabbim bu katillerden ve içimizdeki katilden cümlemizi korusun.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Eylül 07, 2010, 17:53:44 »
Bayram öncesi herkes okuması gereken bir yazı..
SIU Corolla T-Sport