0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
teşekkürler yorumlar için frenlerim şu anda gayet iyi tutuyor ama bu titreme geçen yine geldi başıma. demekki diskten ve balatadan değil. neden olabilir.diskler tornalandı. hatta arka lastikler le öndekileri yer değiştirip balans ta yaptırdım. varmı düşüncesi olan.
aracımda en önem verdiğim ksımlardan biri olması nedeni ile balataları servisten orjinal alıyorum.aynı sorun benide başıma geldi. hatta bende daha düşük hızlarda da hissediliyordu. sanki koltuk atltında titreşim motoru varmışcasına rahatsız ediyordu.rot ayarından olduğuna emindim. iki farklı yerde yaptırdım olmadı. en son hiç girmediğim bir balanscıda yapılan ayar sonrası şimdi sorun yok.
hocam evet aynı titreme. aşırı titreme oluyor.rot ayarı nasıl yapılan bir ayar. sadece ayar yetiyormu. balans gibi makina mı yapıyor. yüksek bir mebla tutuyormu.
Sorun balata disk uyumsuzluğundan kaynaklanıyor büyük ihtimal.90km civarında frenleme yaptığım zaman direksiyon ve fren pedalı aşırı titriyor, durmuyacakmış gibi geliyordu araç.Bu sıkıntı yaşanmadan öncede tornalatmıştım diskleri balatalar değişmişti sorun bi kaç hafta sonra tekrar patlak verdi.O gün bu gündür tornalatmaya karşıyım.Sıfır disk+balata = sorunsuzluk.