Gönderen Konu: Boya Koruması Hk  (Okunma sayısı 2952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Boya Koruması Hk
« : Temmuz 06, 2007, 08:30:56 »
Merhaba Arkadaşlar;

Yeni arabalara uygulanan boya koruması hakkında bilgisi olanlar bilgileri paylaşırlarsa sevinirim.

1) Gerçekten işe yarıyormu?
2) Yapıldığı taktirde faydaları nelerdir?
3) Bu konuda en iyi ziebartmı?

Ayrıca ses yalıtımı yaprıtan arkadaşlar memnun mu?? Daha önce bende 307 vardı ve zşebartın yalıtımı sesi %35 civarı kesebiliyordu ama toyatalarda ne kadar faydalı bilemiyorum..

Teşekkürler...
H.Volkan BAYRAMGİL....
Auris 1.6 M/M SR

Yer SİYAH, gök BEYAZ...

Toyota Club Türkiye

Boya Koruması Hk
« : Temmuz 06, 2007, 08:30:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2007, 15:15:21 »
Volkan bey öncelikle hoş geldiniz. Bende ocak ayında yeni bir araç aldım, arkaşımla birlikte eş zamanlı aldık.
Arabamı sonax ta yıkatıyorum onada banada tavsiye ettiler. ben yaptırmadım çok pahalı istediler rakamı neyse o yaptırdı fakat şimdi iyiki ben yaptırmamışım diyorum. çünkü arkadaşımın arabasının üzerindeki korumalar pul pul dökülüyor. alt tamponunu görmek bile istemezsiniz. Onun yerine arabamı sık sık yıkatmaya çalışıyorum. ağaçlardan, kuşlardan ve elektrik direklerinden uzak yerlere koymaya gayret ediyorum. Bir de Çoşkunun tavsiyesine uyup arada bir araba temizken poronto toz savarla silerek parlatıyorum pırıl pırıl oluyor. Bunlar benim şahsi görüşüm, bence yaptırmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2007, 15:26:16 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Volkan bey öncelikle hoş geldiniz. Bende ocak ayında yeni bir araç aldım, arkaşımla birlikte eş zamanlı aldık.
Arabamı sonax ta yıkatıyorum onada banada tavsiye ettiler. ben yaptırmadım çok pahalı istediler rakamı neyse o yaptırdı fakat şimdi iyiki ben yaptırmamışım diyorum. çünkü arkadaşımın arabasının üzerindeki korumalar pul pul dökülüyor. alt tamponunu görmek bile istemezsiniz. Onun yerine arabamı sık sık yıkatmaya çalışıyorum. ağaçlardan, kuşlardan ve elektrik direklerinden uzak yerlere koymaya gayret ediyorum. Bir de Çoşkunun tavsiyesine uyup arada bir araba temizken poronto toz savarla silerek parlatıyorum pırıl pırıl oluyor. Bunlar benim şahsi görüşüm, bence yaptırmayın.
[/quote]

Merhaba Yasemin Hanım;

Görüşlrini için teşekkürler. Pronto ilginc br yaklaşım deneyeceğim bende.

H.Volkan BAYRAMGİL....
Auris 1.6 M/M SR

Yer SİYAH, gök BEYAZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2007, 15:29:13 »
evet pronmtoyu heryerde her kosulda tavsıye ederım (babamın pronta fabrıkası var sankı  )
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2007, 22:02:28 »
En iyisi Ziebart diyebilirim. Bugüne kadar 4 araci yaptirdim ve en iyileri Ziebart ama fiyatlarini artirdilar. Artik sacma sapan fiyatlari var. 140 dolara yapilan bakimi 400 dolara yapiyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2007, 06:23:41 »
Bir aracimi ziebart digerini Sonax yaptirdim. Ziebart daha iyi ve daha uzun dayaniyor. Sonax ancak maksimum 5-6 ay dayaniyor.

Bir de Sonax'in cilasi suyu nokta nokta arac ustunde tutuyor ve oyle kuruyunca leke kaliyor. Ama ziebart'li aracin ustunde su durmuyor. O yuzden daha az kirleniyor benim izlenimim. Ama fiyatlarinin yuksekligi konusuna katiliyorum.
Sonax'da ziebart'a gore daha iyi pazarlik yapilabiliyor bu arada. Bir keresinde fiyati acaip dusurtmustum. Pazarlik yapmayi her iki yerde de deneyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2007, 09:42:55 »
Aslında Turtle marka alıp kendin yapacaksın. Amerikalılar bu işi iyi yapıyor, adamlar araba delisi ne de olsa.

Daha önce Turtle kullanmadım, bir tane pastasını almıştım, aldığımda donmuştu, atmak zorunda kalmıştım. Donmamış olanı nerden bulunur bilemem. Sonra Sonax pasta almak zorunda kaldım (adamlar monopoli kurmuşlar zaten Türk piyasasında), uygulaması falan çok kolay. İki kişi hiç aletsiz falan, kol gücüyle 15-20 dakkada tüm arabayı yapabiliyorsun.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2007, 18:24:48 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
En iyisi Ziebart diyebilirim. Bugüne kadar 4 araci yaptirdim ve en iyileri Ziebart ama fiyatlarini artirdilar. Artik sacma sapan fiyatlari var. 140 dolara yapilan bakimi 400 dolara yapiyorlar.
[/quote]

Ziebart fiyatlkarı arttırdı ama eski arabaları götürdüğünüz yere götürürsenız dehşet ındırım yapıyorlar. Ses yalıtım + Boya Koruma + iç vinil koruma(komple) = 600 YTL / 7 taksit

Sonax ne kadar bilmiyorum acıkcası..
H.Volkan BAYRAMGİL....
Auris 1.6 M/M SR

Yer SİYAH, gök BEYAZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2007, 22:48:27 »
Bir kutu pasta cila 14ytl kadar fiyat ile satılıyor ve 2-3 arabaya kolayca yetecek miktarda. Yüzde kaç kar koyuyorlar en basit pasta işine artık siz hesaplayın
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2007, 22:50:55 »
Ben de aracı alınca ziebartta koruma yaptırmıştım (Ağustus'ta). Tatile giderken sıçrayan ziftler falan rahatlıkla çıkmıştı. Kışın ortasına kadar da cila etkisini korudu.  

Ancak şimdi yenileme yaptırmak gerekiyor. Fiyatların da maşallahı var. Yenileme bile pahalı.
--dünya dönüyor--

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2007, 14:49:36 »
Arkadaşlar dünya malı dünyada kalır. Takmayın bu kadar o koruma bu koruma. Mertol ün dediği gibi o fiyata adamlar kendilerini korumaya alıyolar. Bi teneke parçası için değmez. Ha araçlarımız hele hele biz erkekler için her şeyimiz ama bu kadar masraf yapacak paranız varsa gidin 2-3 aileye 600 ytl ye 1 aylık erzaklarını alın sevaba girin, kendinizi cehennem azabına karşı korumaya almış olursunuz. Yazık ya o paralara. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" demiş sevgili peygamberimiz. O kadar aç fakir insan varken 600 ytl yi 6 ay bilemedin 1 yıl için havaya atmaya ne gerenk var.  

Çizikmi oluştu Alperin dediği gibi bi pamuk bi kutu pasta cila işinizi görür. Boyamı çıktı 100 gr boya yaptırın 10 ytl ye parğanızla yada 0 numara fırça ile sürün çiziğin üsütne bi pasta çekin bitti. Ben böyle yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2007, 10:24:39 »
Çok haklısınız fazla masrafa gerek yok Allah obur tarafta sorar hesabını Pasta cila gayet guzel çıkarıyor lekeleri once ıslak bi bezle cizikleri silin daha sonra pamuk ve past cila ile uzerlerinden geçin daha sonra ise tekrar ıslak bezle silin geriye 586 ytl cebinizde kalıyor
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2007, 11:52:15 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Aslında Turtle marka alıp kendin yapacaksın. Amerikalılar bu işi iyi yapıyor, adamlar araba delisi ne de olsa.

Daha önce Turtle kullanmadım, bir tane pastasını almıştım, aldığımda donmuştu, atmak zorunda kalmıştım. Donmamış olanı nerden bulunur bilemem. Sonra Sonax pasta almak zorunda kaldım (adamlar monopoli kurmuşlar zaten Türk piyasasında), uygulaması falan çok kolay. İki kişi hiç aletsiz falan, kol gücüyle 15-20 dakkada tüm arabayı yapabiliyorsun.
[/quote]
turtle carrefourda satılıyor.birçok çeşidi mevcut.
ben de kendi aracımda turtle ile, aldığım ufak polisaj mak. ile yaptım; memnun kaldım..
fakat satan kişi makine ile değil de üstüpü kullanarak elinizle yapın dedi ama ben kolay olanı tercih ettim

tavsiye ederim..gereksiz paralar vermeyin derim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2008, 23:17:16 »
Boya koruma yaptırmasak ne olur. Yani 1 yıl sonra tekrarlamasak diyorum.
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2008, 00:15:57 »
Alıntı yapılan: Erdem Sarac
Çok haklısınız fazla masrafa gerek yok Allah obur tarafta sorar hesabını Pasta cila gayet guzel çıkarıyor lekeleri once ıslak bi bezle cizikleri silin daha sonra pamuk ve past cila ile uzerlerinden geçin daha sonra ise tekrar ıslak bezle silin geriye 586 ytl cebinizde kalıyor
[/quote]

586 ytl cepte kalıyor evet heheh  süper bı yaklaşım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Boya Koruması Hk
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2008, 02:16:56 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Arkadaşlar dünya malı dünyada kalır. Takmayın bu kadar o koruma bu koruma. Mertol ün dediği gibi o fiyata adamlar kendilerini korumaya alıyolar. Bi teneke parçası için değmez. Ha araçlarımız hele hele biz erkekler için her şeyimiz ama bu kadar masraf yapacak paranız varsa gidin 2-3 aileye 600 ytl ye 1 aylık erzaklarını alın sevaba girin, kendinizi cehennem azabına karşı korumaya almış olursunuz. Yazık ya o paralara. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" demiş sevgili peygamberimiz. O kadar aç fakir insan varken 600 ytl yi 6 ay bilemedin 1 yıl için havaya atmaya ne gerenk var.  

Çizikmi oluştu Alperin dediği gibi bi pamuk bi kutu pasta cila işinizi görür. Boyamı çıktı 100 gr boya yaptırın 10 ytl ye parğanızla yada 0 numara fırça ile sürün çiziğin üsütne bi pasta çekin bitti. Ben böyle yapıyorum.
[/quote]

katılıyorum,doğru cidden. bunlara gelene kadar çok şey var üzerinde durmamız gereken.en güzeli alın bi cila,bi de cilalı şampuan... boşverin fazla masrafı arkadaşlar.ben öyle yapıyorum uzun zamandır.cilalı şampuan ve süngerle yıkıyorum aracı.üzerinden yağmur suyu vs... kayıp gidiyor.diğerleri para tuzağı boşverin:)))
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Boya Koruması Hk
« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2008, 16:47:53 »
ben sonax da yaptırdım bi faydasını görmedim çok istiyorsanız alın cilanızı kendiniz yapın o kadar para vermeye gerek yok
ama paranız çoksa o ayrı
2008 corolla d4d düz vites

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 08, 2008, 14:45:10 »
arkadaşlar boya koruması olarak bahsettiğimiz motor kaputunun ön kısmına ve muhtelif yerlere çekilen şeffaf koruyucu bant ise ben yaptırmadım ama zamanla özelikle uzun yok kullanıcıları için faydalı olduğunu düşünüyorum.zamanla gelen ufak taşlar motor kaputunda noktacıkların oluşmasına neden olur.yapışan sinekler önceleri kolaylıkla çıkartılır ama zamanla bu canlıların vucudundaki asitli maddeler boyada tahribat yapabilir.kısaca olmazsa olmaz bir işlem değil.ancak tüm aracın yüzeyine uygulanan kimyevi koruyucu gerçekten önemlidir.aracı 2 ve daha üstü senelerde kullanacaksanız aracın rengine bağlı olarak erken yada geç solma olacaktır.aracı parkettiğiniz açık-kapalı yere ve güneşe maruz kalmasına bağlı olarakta değişecektir.aksini düşünen,bu korumayı yaptırmadım ama aracımda solmadı diyen arkadaşlar bu nedenlere bağlı olarak olacaktır.fiyatların saçma olduğu konusunda kesinlikle haklısınız.şu şekilde düşünüp uygulama hakkında karar verebilirsiniz.
1)aracınızı sıfır km alıp 2 sene içinde satacaksanız sizden sonraki sahibi düşünsün diyebilirsiniz,haklısınızda
2)2 ve üstü senelerde kullanımız devam edecekse paranıza kıyın ve yaptırın.ben boya koruması yapılmış/yapılmamış aynı renk ve model 2 aracı yanyana getirerek test imkanı buldum.araçlardan bir tanesi yeni ve boya koruması yapılmıştı.haliyle sıfır otomobil orjinal rengini korumaktaydı.diğer araç ise 2 yaşında ve koruma yapılmamıştı.boya farkı barizdi.boyada muhakkak "boya kanseri" denilen durum olduğunda garanti kapsamına girecektir ancak güneşten kaynaklanan bu mantlaşma ve cansızlık garantide değerlendirilmeyecektir.ki garanti sayılsa dahi komple arabayı mı boyatacağız :(bizler boya korumasını eğer kuş pisliklerinin vs kalıcı etkilerini azaltma konusunda tartışıyorsak;bu pisliklerden okadarda etkili bir koruma sağlayamıyor.bu pisliklere anında müdehale herkonuda şarttır.ancak güneş ışınlarının zararlı ışınlarının boyayı tahrip etmesi olarak bakıyorsak kesinlikle etkisi vardır.boya koruma bir sihir değildir sıfır yada yeni aracınızda aşırı bir değişim yaşatmaz ancak zaman içinde paranızın karşılığını alırsınız.birde çok saçma olan bir konudan bahsetmek istiyorum.ziebartda dahil boya koruması yapılması aracı boya garantisinin dışına çıkarıyormuş :wacko:
kişisel tavsiyem ziebart.kullanılan üründe diamond koruma.iyigünler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 08, 2008, 20:47:02 »
ben aracımı yeni aldığımda ilk iş ziebart leventte diamond glass yaptırdım kuş pislikleri ve agaçlardan düşen reçineler için çok iyiyimiş gerçekten faydasını gördüm kuş pisliğini yagmur suyu çıkarmış şok oldum gerçekten hiç bir iz kalmadı tavsiye ederim 1 yıl garantili bu işi ziebart süper yapıyor.
Corolla 2008 D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 10, 2008, 01:38:10 »
işin aslı bende yeni boya koruma yaptırdım.geçenlerde kuş pisliğini temizlemek için ıslak mendille hafiften dokundum hepsi kolayca çıktı.bence daha önemlisi bu pisliklerin altında leke bırakmamasıdır.geçenlerde boya koruma yaptırmadan baya bir araştırma yaptım.bir müşteri boya koruma yapmasına karşın kuş pisliğinin leke bıraktığını yazmıştı.firma ise durum karşısında butür lekelere derhal müdehale edilmezse(yani 4-5 gün mesala) garanti dışı kalacağını söylemiş.çok saçma olsada gerçek anlamda mükemmel bir korumayı bu yöndeki lekeler karşısında sağlayamıyor demekki.bu yüzden günlük temizliğmi yapıyorum.asıl savunduğum konu bu korumaların güneş ışınlarından aracın boyasını koruduğudur ;)