Gönderen Konu: Yolda Aşırı Titreme Oluyor  (Okunma sayısı 1348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Yolda Aşırı Titreme Oluyor
« : Temmuz 31, 2010, 00:55:08 »
Abilerim Kardeşlerim yine bir sorunla karşı karşıyayım bugün hastaneye giderken biraz hızlı gitmem gerekiyodu hız dediysemde 120 yi geçtimmi bilmiyorum aşırı bir titreme, direksiyonu bıraksam gezicez yolda, çukurlara girdiimde (bu 70-80 lede giderken oluyor) aşırı bir geri doğru tepme oluyor araçta bunun nedeni nedir acaba neyle ilgilidir, haftaya yola gidicem sanayiye gittiiğimde bşy yok diyolar iyice sinir olmaya başladım bu olaya...???

Toyota Club Türkiye

Yolda Aşırı Titreme Oluyor
« : Temmuz 31, 2010, 00:55:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yolda Aşırı Titreme Oluyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2010, 01:10:50 »
rot-balansa git..balans bozuk
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2010, 15:10:01 »
rot balanstan sonra titreme yaparsa jantlardaki eğiklikten olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2010, 15:15:57 »
rot balanstan sonra titreme yaparsa jantlardaki eğiklikten olabilir.

jantları daha takalı 1 ay olmadı ? jantları taktıklarında balans ayarını yapmışlardı,yoksa yapmadılarmı??? hafta içi bir rot-balansçıya gidiyim yine olursa başka çözümler arıyalım..??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2010, 15:18:17 »
bendede aynı sorun vardı rot-balansa girdim...bide arka sol jant eğikti onu düzelttiler şimdi yolda yağ gibi gidiyor...titreme felan hikaye ;)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2010, 15:22:39 »
benlik bi sorun yok daha öncede 89 şahin,ön takım komple dağınık,tabi o vazgeçilmez borbet jantlarıyla birlikte  250 km yol gitmiştim =) direksiyonu sıkmaktan ellerim yara olmuştu! ailem için sorun bn araba kullanırken onlar tedirgin oluyo, tabi bide arabanın zevkini alamıyorum yolda!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2010, 16:40:41 »
sen bi balansa git, kaymak gibi gidersin..jantta eğiklik vs her şeye bakarlar zaten..jant eğikse balans tutmaması lazım zaten..ha bir de havalarını kontrol ettiğini düşünüyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2010, 17:09:08 »
sen bi balansa git, kaymak gibi gidersin..jantta eğiklik vs her şeye bakarlar zaten..jant eğikse balans tutmaması lazım zaten..ha bir de havalarını kontrol ettiğini düşünüyorum
Türkay'ım zaten biliyosun büyük sıkıntılarla bi jant+lastik taktık =)) taktığımda takan lastikçi tek tek lastiklerin balansını ve havalarını kontrol etti.. zaten her yıkamaya gittiğimde bende havasına suyuna bakarım benznlikte,ama aracın üstünde yapmadı balansı uymadımı acaba ??? hafta başı şaşmaza gidicem bakalım rot-balans için hemde cam rüzgarlığı alıcaktım daha iyi masraf çıktı bana =)