Gönderen Konu: siz siz olun dikkat edin  (Okunma sayısı 1640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir efsaneden diğerine ...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
siz siz olun dikkat edin
« : Temmuz 29, 2010, 10:07:43 »
               2006 yılında abim sıfır km bir citroen c4 aldı. işi nedeniyle sermaye ihtiyacı sebebiyle arabasını 2008 yılında satılığa çıkardı. telefonla aracı soranlar vs birgün yanına üç kişi gelip arabayı gördü. bir gün sonra tekrar geldiler arabayı satacaklarını beğendiklerini ve abimden bir satış vekaleti çıkarmasını istediler. birsonraki gün buluşup satış vekaleti çıkarttılar. beraber paravan bir uyduruktan oto kiralama dükkana gidip yemek ısmarlamışlar oturup sohbet ederken abime kazandırdıkları güven sonucu içlerinden biri satış vekaletinin bir fotokopisini çekip alıcıya faxlamak istediklerini söyleyip abimden evrağı almış ve dükkandan çıkmış. diğer ikisiyle otururkende ikinci şahıs sen arabanın anahtarını verde ben bankaya gidip parayı çekeyim demiş. herkesi kendi gibi düşünen abim arabanın anahtarlarını vermiş ve dikkanda üçüncü şahısla baş başa kalmış. ve telefon çalar bankaya gel para hazır!! bizimki dükkandan taksiyle çıkarak bankaya gider kimseyi bulamaz. dükkana geri döner orasıda kitli kimseyi bulamaz. o günün akşamı polise ve savcıya haber verilerek ihbar bildirilir. Bu şahıslar arabayı ve vekaleti alarak yarım saat içinde başka bir noterde kati satışı bu organizasyon içinde başka birilerine yaparlar. Birgün sonra Notere giderek satış vekaletinin iptalini çıkararak Trafik tescil bürosuna kayıtlı bir şekilde bırakır memur kendisine daha satışın gerçekleşmediğini ve bu vakitten sonra herangi birşey olamayacağını beyan ederek abimi bir nebze rahatlatmıştır. ama her ne işse bir haftada arabanın satışını bir hafta içinde trafikte bitirdiler

Ama bizim birtakım insanları aramamıza rağmen ve aracı araştırmamıza rağmen aracın yerini tespit edemedik. Arabayı alır almaz abime uydu takip sistemizi arabasına taktırmasını defalarca söylememe rağmen arabanın kaskosu var bişey olmaz bişey olamaz diyerek kulak arkası yapmıştı. Halbuki bu sistem o gün aracında olsaydı aracı bularak yada stop ettirerek emniyete yerini bildirerek bu olaylar başına gelmeyecekti.

Beni dinlemeyerek 500 tly taktırabileceği yerde 30.000 tl lik bir zarara uğradı. sakın aracımın kaskoksu var bişey olsada öderler rehavetine kapılmayı bu durumda kasko satış vekaleti çıkarttığı için abime bir lira ödemedi. Sakın olaki kaskoya bu kadar güvenmeyin iyi bir araca biniyorsanız 500 tly kıyıp bu sistemi aracınıza kurun ben şu an ortalama 10.000 tl lik bir araca biniyorum ama benim aracımda takılı ne olrsa olsun aracın nerede hangi vakitte ne yaptığını kaç km gittiğini vs. vs. takip edebiliyorum. ve ortalıkta bıraksam bile arabamın güvende olduğunu biliyorum. çalınma anında bile ilk kontak kapattığında birdaha çalıştıramayacağını biliyorum.

Dolandırıcıların geliştirdikleri teknikler aklınızın ucu bucağında olmayan kanunun verdiği zaaflar ve açıklar. Arabanınızı satarsanız vekalet yada satışı paranızı almadan ne anahtarı nede kontak anahtarını sakın ve sakın şahıslara teslim etmeyin ve yanlız gitmeyin. olay kamu davası olmuş durumda bursada birkaç olayları daha bulundu ve türkiyede bir çok ilde faaliyetteler. artık parasımı geri gelir arabasımı geri gelir artık bilinmez.
 Bunları neden anlattım eğer malınızın kıymetini biliyorsanız yada umursuyarsanız uydu takip sisteminı aracınızda mutlaka bulundurun bir defaya mahsus takılan bu cihaz anlık olara aracınızı takip etmekte ve hertürlü bilgi akışını sağlamakta, aracınızı satarkende karşı tarafla anlaşarak mutlaka yeni aldığınız araca takın. Ben kullandığım marka hakkında burda bilgi vermeyeceğim ama araştırmamda en iyi marka olduğunu bildiğim birini kullanıyorum eğer merak ederseniz özel mesaj ile gönderirim. reklamı olmasın
Bir anlık Gaflet ve zaafın nelere malolduğunu sizlerle paylaşmak istedim umarım bu tür olaylar başınıza gelmez.
siz siz olun çok ama çok dikkat edin :kötü: :kötü: :kötü:

Toyota Club Türkiye

siz siz olun dikkat edin
« : Temmuz 29, 2010, 10:07:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: siz siz olun dikkat edin
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2010, 10:16:07 »
abi sağol bu paylaşımla bizleri uyardığın için..abinede çok üzüldüm... insan çalışıyor çabalıyor birikim yaparak bişeylerin sahibi olmaya çalışyor fakat başkası gelip sizin gözünüzden kıskandığınız aracınız alıp kayboluyor...gerçekten çok zor bi durum... umarım kısa zamanda bulunur araç yada parasını alırsınız... geçmiş olsun...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2010, 10:18:40 »
teşekkür ediyorum olayın üzerinden iki sene geçti ama dikkali olalım araba alıp satarken çok dikkat edin paramızı kolay kazanmıyoruz kaybetmek inanın çok kolay...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2010, 10:55:16 »
abi çok teşekkürler.... geçmiş olsun umarım istediğiniz gibi arabayı geri alırsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2010, 11:18:49 »
cok geçmiş olsun arabanın plaka  ve renğini kısaca bizim ğördümüzde farkına varabileceğimiz  bir özelliği  söylersen belki ğörebiliriz ist da cok oluyor bu olaylar baska illerden ist ğetirip satıyorlar 3 5 asagı unutmayın cok okuyan değil cok gezen aha iyi bilir insalllah bulunur yada parasını alırsınız ğecmiş olsun
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2010, 11:26:52 »
Cok gecmis olsun Bulet bey guzel uyariniz icinde tesekkurler...

Bir sorumda Metin Oktay beyesirf merakimdan soruyorum. neden G harfi degilde ondan bir sonra gelen harfi kullaniyorsunuz sakincasi yoksa ogrenebilirmiyim :wacko:  Benim klavyemde Turkce harfler yok mazur gorule ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2010, 11:33:58 »
cok geçmiş olsun arabanın plaka  ve renğini kısaca bizim ğördümüzde farkına varabileceğimiz  bir özelliği  söylersen belki ğörebiliriz ist da cok oluyor bu olaylar baska illerden ist ğetirip satıyorlar 3 5 asagı unutmayın cok okuyan değil cok gezen aha iyi bilir insalllah bulunur yada parasını alırsınız ğecmiş olsun
öncelikle geçmiş olsun...

ben de bu şekilde düşünüyorum, çalınan aracın biliyorsanız şu anki plakasını rengini v.s. girerseniz faydası olacaktır kanaatindeyim. biz her ilde bir parçası olan büyük bir gövdeyiz. bakarsınız gözümüze çarpar bi yerde.

aslında trafikte takibi yapılabilir o aracın sizden sonra kimlere satılmış, hangi ile gitmiş, tabi yasal biniyorlarsa arabaya...

bu arada o uydu takip cihazının markasını yazmış olmanız reklam olmaz kanaatindeyim, çünkü o cihazları üreten bir firmanın buradaki reklama ihtiyacı yok zannediyorum. ama özelden kesin istiyorum markayı lütfen.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2010, 11:38:23 »
Cok gecmis olsun Bulet bey guzel uyariniz icinde tesekkurler...

Bir sorumda Metin Oktay beyesirf merakimdan soruyorum. neden G harfi degilde ondan bir sonra gelen harfi kullaniyorsunuz sakincasi yoksa ogrenebilirmiyim :wacko:  Benim klavyemde Turkce harfler yok mazur gorule ::)

benim klavye biraz eski bazı harfler zor yazıyor bende daha kolay olsun diye g den sonra gelen ğ harfini kullanıyorum mesela d g wo harfleri ne biraz yüklü basmam gerek ki yazsınlar 3  5 harf içinde klavyemi alalım bizim burda klavye vardıda  benmi almadım ?
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2010, 11:43:42 »
Isinize karisamam ''klavye mi alalim'' dediginiz icin diyorum alin tabiki rahat edersiniz... Sizin orasi neresi ki klavye olmasin hem ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2010, 11:45:05 »
istanbullll burasııııı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2010, 11:45:39 »
çok büyük geçmiş olsun ve herzaman şunu söylerim bu ülkeye idam gelmeli arkadaş hem nüfusa katkısı olur hemde ortalık biraz olsun temizlenir.
bu arada şu uydu takip cihazının markasını ve özelliklerini yazarsanız çok memnun olurum tekrar geçmiş olsun
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2010, 11:47:50 »
istanbullll burasııııı

Sabah sabah dalga mi geciyorsun adam mi seciyorsun... Gayet guzel bir uslupla bir soru sormustum ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2010, 11:59:00 »
teşekkürler

artık olay 2 senedir süren adli bir olay olduğu için plakasını bilmek bir fayda etmiyor biz ve mahkeme plakayı biliyor savcımız biliyoruz. adamlar mafya olmuşlar kendilerince. arabayı niğde aksaraya kaçırmışlar şu an nerde bilmiyoruz. Bilsekte artık Mahkeme karar verecek bulsakta artık bir işimize yaramıyor.

ben SOLİT marka kullanıyorum aracıma bursadan Tolga Bey cihazı taktı güvenilir bir insandır. Kendisine bilgi verdim sizlerde arayan olursa Mutlaka Güzellik yapacaktır Söz verdi. Eğer başka illerde iseniz sizi yönlendirecektir.
Tolga Bey  532 220 24 50

Toyota Club tan Bülent vasıtasıyla aradığınızı iletin

eğer kalite bir arabanız varsa gerçi benimkide kalite ama :) mutlaka cihazı takın ama yakın çevrenize gps takip cihazı taktığınızı kimseye söylemeyi. Eşinize dostunuza arkadaşınıza verdiniz aracı hemen gidip gelicem dedi, gittiği dolaştığı yerleri kaç kilometreyle gitmiş size yalanmı doğrumu söylemiş görün  ;)
en önemlisi çalınmayı önleyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2010, 12:04:22 »
rıza dışı alanlar için birebir, rızayla kolay kolay kimseye vermem, versem de takip etme ihtiyacı duymayacağım kişilere veririm zaten...

bu arada bu takip olayının bir aidatı, takip merkezi vs. varmı, nasıl oluyor, kaça maloluyor, ayrıntılı paylaşırsanız sevinirim...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2010, 12:06:55 »
Çok yararlı bir uyarı olmuş, teşekkürler.
Aracın kalite olmasına gerek yok aslında benim aracımın piyasası 18-20 bin tl arası, çok büyük rakamlar olmayabilir ama her zaman dediğim gibi parayı ağaçtan toplamıyoruz :)
Sabahın köründe kalk, yağmur çamur sıcak soğuk demeden işe git, köle gibi çalış, dişinden tırnağından arttır bir "toyota" al, şerefsizin biri gelip çalsın.
Çok sinirlendim şimdi, kendi kendimi gaza getirdim :)
Bir Sus, İki Dinle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Temmuz 29, 2010, 12:12:46 »
aynen öyle yaşar bey bey aynen

murat bey verdiğim telefondan mutlaka tolga beyle görüşün detayları kendisi size verir yada özelden telf bana yollayın sizi arattırayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2010, 12:14:37 »
teşekkür ederim, ben direk solit'in sitesine girdim şimdi, oradan bir bilgi gelir sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2010, 12:24:33 »
ana sayfada sağ üst köşede giriş var  kullanıcı adı ve şifreye test yazarak deneme izlenimi yapabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 29, 2010, 12:39:54 »
Milyarları verip sokağa bıraktığımız aracın akıbetini bilmek,sahibi dışında kullanıcı olmasa dahi güven vermekte.Birde aracı çizen kişiyi tespit eden bir cihaz olsa tadından yenmez.(Çinliler bununda üstesinden gelir :))

Paylaşım için +1
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2010, 12:51:24 »
abiminde aracının tek kullanıcısıydı
teşekkür ediyorum