Gönderen Konu: VİTESLER DİŞLİ GEÇİYOR - arkadan tıkırtı geliyor  (Okunma sayısı 1437 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
arkadaşlar malum aranıza yeni katıldım .97 xli corollam var 12 yıldır araç babamda 1 yıldır bende arkadaşlar .babamdan aldıktan sonra triger seti -devirdaim kayışı direksiyon kayışı arka amartisöler takım halinde amartisör körükleri lastikleri yag bakımları yapıldı  düz sistem olan lpg sıralıya çevrildi (185  kuruş yakıyor şehir içi ) ama gel gelelim .aracın vitesler dişli geçiyor .sanki baskı ayırmıyormuşcasına bir durum var ama baskı balata degişeli 55 -60 bin km olmuş ve babam eski sanayicidir öyle acami şöför gibi ayagını debriyajda tutmaz .ama ben takan ustadan kıllanıyorum .bubnun dışında viteslere dişli geçmesinin sebebi ne olabilir.şanzıman yagın ı kontrol ettirdim. ayrıca arka amartisörler lastikleri körüklerine kadar degişmesine ragmen bir tıkırtı mevcut böyle gıcık bir tıkırtı  tüm bagajı boşattım sırf sesi bulayım diye ama genede geldi z rotlardan şüpheleniyorum .onun dışında başka neyden ses yapabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: VİTESLER DİŞLİ GEÇİYOR - arkadan tıkırtı geliyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2010, 17:29:04 »
  Selam.
 Arka rotların lastik takozlarına bakmak lazım ses için. Onları takarkende zedelemeden takmak lazım uzun ömürlü olmaları için.
 Şanzıman yağı ne durumda? Gerçi ayırmada sorun olabileceğinden şüphelenmişsiniz, eğer öyle ise kaliteli bir debriyaj seti değişimi sorunu çözebilir. Zaten sürekli olarak ayırmada problem olursa senkromeçlerde zarar görebilir. Debriyaj pedalını yolda güvenli bir şekilde test ederek tam ayırıp ayırmadığına bakın bence. Bazen pedalın altındaki kalın paspaslar bile sorun yaratabiliyor. Gerekirse pedalın oradaki vidadan biraz ayarlama yapmaya çalışın ve kavrama yukarıda olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2010, 09:19:11 »
hakan abi şanzıman yagına baktırdım tamam pedalı sonuna kadar bassamda gene aynı dişli geçiyor zarar vermemek için vites geçişlerinde gayet yumuşak  davranıyorum bu arabanın vitesi pamuk gibiydi iyi biliyorum 3-4 inan nerdeyse parmagınla vurunca geçecek konumdaydı şimdi ise alenen dişli geçiyor abi pedalın oradaki vidayı sıkacakmıyız gevşetecekmiyiz .

birde arka z rot varmış bu arabalarda bir kaç usta arka z rotlar bozuktur onlar hafif stabilize yolda tıkırtı tarzı ses yapar dediler .bakalım abi inşallah yavaş yavaş toplıyoruz arabayı .daha 1 ay oldu olmadı bana geçeli baya para harcadım .hepsi birden de olmuyor yavaş yavaş yapmak lazım 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2010, 09:27:23 »
  Vidayı sıkıp, gevşetme olayının detayını hatırlamıyorum ama bunu deneme yanılma yolu ile bulabilirsin Yücel.
 Evet arka rotlar var ve genelde onların lastikleri aşınıyor ve ses oluşmasına neden oluyorlar.