Gönderen Konu: Anlamlı, Anlamsız Sorularınız.  (Okunma sayısı 7849 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Anlamlı, Anlamsız Sorularınız.
« Yanıtla #80 : Temmuz 29, 2010, 17:13:35 »
  Mehmet, göğüs sorusunun elbetkide cavabı var. Çünkü anne karnında fetüsün vucudu oluşurken göğüslerde oluşuyor ancak cinsiyet daha sonra belirleniyor ve göğüslerde ve diğer vücut yapılarında farklılıklar oluşuyor. Yani cinsiyet belirlenmeden oluşmuş olduğu için. Ama neden böyle oluyor, asıl önemli olan o bence.

Peki Hakan  şimdiye kadar öğrendiklerimize  göre  cinsiyet, spermlerin yumurtalığa  ulaştığında içindeki kromozomların X.Y oluşuna  göre  belirlenmiyormuy du ? Örnek alıntı "Eger yumurta hücresini dölleyen sperm X şifreli sperm ise döllenen yumurta da X şifreli olacagi için oluşan bebek (XX) yani, “KIZ” olacaktır .

Ama yumurta hücresini dölleyen sperm Y şifresini içeren bir sperm ise o zaman bebek (XY) yani, “ERKEK” olacaktır .

Yani doğacak çocuğun erkek veya kız olması babadan gelen spermin özelliğine bağlıdır."
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 29, 2010, 17:13:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Temmuz 29, 2010, 18:28:45 »
  Evet, cinsiyet babadan alınan sperm ile belirleniyor. Açıkçası kromozomların daha doğrusu DNA şifresinin hangi aşamalarda ve ne oranlarda bebeğe geçtiğini bilmiyorum. Zaten bebek diyoruz ama fetüs vs. gibi çeşitli evreler de var, elbetkide bu evreler arasında belli farklar vardır.
 Yani şöyle düşünmek doğru olabilir belki; bebek göz gelişimi için de Dna alıyor fakat doğumdan sonra bile gözler gelişmeye devam ediyor. Göz renginin doğumda farklı, sonradan ise kimi zaman değişmeside belki buna bağlı olabilir. Aslında dediğin gibi Osman, detaylı bir şekilde araştırmak lazım, ilginç bir konu sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Temmuz 29, 2010, 22:05:07 »
Fazla derine inmemek lazım. Erkeklerde göğüs olmasaydı vücut geliştirici erkekler neresini şişirecekti :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Temmuz 29, 2010, 22:06:17 »
Fazla derine inmemek lazım. Erkeklerde göğüs olmasaydı vücut geliştirici erkekler neresini şişirecekti :D

çok yer var :D :P bulurduk biz erkekler olarak :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Temmuz 29, 2010, 22:13:16 »
hücrelerin çekirdeğinde kromozomlar (X ve Y dedikleriniz) bunların içinde genler onların içinde nükleikasitler var....

insan iki kromozomun birleşmesiyle oluşuyor (XX yada XY) ve bu hücre çoğalmaya başlıyor elbette çoğalan tüm hücrelerin içinde bu genetik şifre mevcut....

her oluşan hücre kendi oluşturacağı organ ve sistem ile ilgili şifreyi taşıdığı için hücrelerin kimi sinir hücresi kimi karaciğer kimi böbrek kimi vs yi oluşturuyor.... ve her organın işlevi de oluşmaya başlıyor....

bu bağlamda meme her iki cinstede oluşuyor (olması gerektiği şekilde) hücreler içinde barınan şifreler ile kadınlık ve erkeklik özellikleri de gelişim gösteriyor.... ergenliğe kadar meme şekli aynı iken hormonların etkisi ile iki cins birbirinden ayrılmaya başlıyor.... (bilmem basite indirgeyip anlatabildim mi?)

ek bilgi: kromozomlar sadece X ve Y değil elbette her bir hücremizde 46 kromozom var bunlardan sadece ikisi X ve Y cinsel özellikleri oluşturuyorlar)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 29, 2010, 22:41:48 »
çok yer var :D :P bulurduk biz erkekler olarak :D
mesela?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #86 : Temmuz 30, 2010, 08:34:31 »
  Yalnız yanlış anlaşılma olmasın, benim kastım komple Göğüs değil, erkekde neden göğüs baş bölümü var? Yani bir işlevi olabilir mi ya da aslında sağlıkda teşhis için mi (bayanlara oranla az da olsa erkekde de göğüsde kitle oluşumu gerçekleşebiliyor)?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Temmuz 30, 2010, 09:34:57 »
  Yalnız yanlış anlaşılma olmasın, benim kastım komple Göğüs değil, erkekde neden göğüs baş bölümü var? Yani bir işlevi olabilir mi ya da aslında sağlıkda teşhis için mi (bayanlara oranla az da olsa erkekde de göğüsde kitle oluşumu gerçekleşebiliyor)?

ben de diyorum ki meme oluşumu zaten şifrede belli... başı olmak zorunda elbette işlevi var erkeklerde de kadınlar gibi sinir uçları baş kısmında yoğunlaşıyor.... aynı yapı olarak düşünün tek fark meme dokusunda....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Temmuz 30, 2010, 09:38:45 »
ben de diyorum ki meme oluşumu zaten şifrede belli... başı olmak zorunda elbette işlevi var erkeklerde de kadınlar gibi sinir uçları baş kısmında yoğunlaşıyor.... aynı yapı olarak düşünün tek fark meme dokusunda....

Biraz anlamaya çalıştım sanki Hande  Hanım. E tabii tıp bilgisi bu kadar olunca anlamamız ancak bu kadar oluyor. :D  Bilgi için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #89 : Temmuz 30, 2010, 09:45:46 »

Embriyo gelişiminin ilk 5-6 haftasında cinsiyete bağlı değil standart özelliklerde gelişiyor..Daha sonra cinsiyet belirleyici kromozomlar devreye giriyor..Bu zamana kadar embriyoda göğüs kısmı oluşmuş oluyor..Erkek ve kadın için göğüs kısmı aynı oluyor..Erkeklerde de süt bezleri bulunuyor ancak gelişmiyor..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Temmuz 30, 2010, 09:53:07 »
Embriyo gelişiminin ilk 5-6 haftasında cinsiyete bağlı değil standart özelliklerde gelişiyor..Daha sonra cinsiyet belirleyici kromozomlar devreye giriyor..Bu zamana kadar embriyoda göğüs kısmı oluşmuş oluyor..Erkek ve kadın için göğüs kısmı aynı oluyor..Erkeklerde de süt bezleri bulunuyor ancak gelişmiyor..

vallahi ali bey benden güzel anlatmış... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #91 : Temmuz 30, 2010, 10:03:01 »
vallahi ali bey benden güzel anlatmış... :D

:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Temmuz 30, 2010, 10:14:34 »
mesela?

Bacak kasları kol kasları trisepsler bisepsler baklavalar :D daha vardır yani :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #93 : Temmuz 30, 2010, 12:55:06 »
Aynen böyle, yukarıda da bu oluşumdan bahsetmiştim. Ama soru tam bu değil arkadaşlar. Neden böyle birşeye ihtiyaç var, yani işlevi ne erkekte? Tamam, cenin oluşumunda genetik kodlamaya göre göğüs uçları cinsiyet belirlenmeden anne karnında oluşmuş oluyor ve cinsiyet daha sonra belirleniyor ve göğüslerde buna göre farklı gelişiyor fakat neden erkekde de göğüs başı oluşma gereği var? Yani erkek emzirme gibi nedenler ile onu kullanmayacaksa. Elbetkide bir sebebi vardır, belki daha önce de söylediğim gibi bası hastalıkların teşhisinde işe yarıyor olabilir ama net bir cevap merak ediyordum, ilginç değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Temmuz 30, 2010, 14:31:19 »
Bacak kasları kol kasları trisepsler bisepsler baklavalar :D daha vardır yani :D
anladım :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Temmuz 30, 2010, 14:33:54 »
anladım :D

hemende yanlış anla bunları yazmadan önce seni gidi seni :D

(bi ara msn'e girsene olum :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #96 : Temmuz 30, 2010, 15:12:40 »
Aynen böyle, yukarıda da bu oluşumdan bahsetmiştim. Ama soru tam bu değil arkadaşlar. Neden böyle birşeye ihtiyaç var, yani işlevi ne erkekte? Tamam, cenin oluşumunda genetik kodlamaya göre göğüs uçları cinsiyet belirlenmeden anne karnında oluşmuş oluyor ve cinsiyet daha sonra belirleniyor ve göğüslerde buna göre farklı gelişiyor fakat neden erkekde de göğüs başı oluşma gereği var? Yani erkek emzirme gibi nedenler ile onu kullanmayacaksa. Elbetkide bir sebebi vardır, belki daha önce de söylediğim gibi bası hastalıkların teşhisinde işe yarıyor olabilir ama net bir cevap merak ediyordum, ilginç değil mi?

Aslında tam olarak bir görevi olduğunu duymadım..Varsa da bilmiyorum..Ama sinir hücrelerinin bol miktarda bulunduğu bir bölge olarak ve estetik açıdan bakarsak birkaç basit görev sayılabilir..Tabi hayati önem taşımayan..
Yukarıda da söylediğim gibi embriyo ilk haftalarda cinsiyetten bağımsız gelişiyor ve bu zaman içinde göğüs kısmı oluşmuş oluyor..Standart özellik yani..Neden cinsiyet belirleyici kromozomlar embriyoda en başından beri etkili olmuyor embriyo en başından beri cinsiyete göre gelişmiyor diye sormamız gerek..Görevi olmayan bir doku neden genlerde şifreleniyor ve oluşuyor bilmiyorum..Cevabı varsa öğrenmek isterim..Belkide cevap için insanın yaratılış felsefesini sorgulamak ve anatominin bilinmeyen sırlarına ulaşmak gerekiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Temmuz 30, 2010, 15:36:34 »
ya sonuçta kadınlar için görevi var ama meme dokusu bir bütün olarak geliştiği için erkekte de oluşmak zorunda kalıyor işte....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #98 : Temmuz 30, 2010, 15:56:44 »
  Evet, bunları farkedip sorgulayabilmek lazım. Zaten bu süreçte bir çok başka soruya da cevap bulunabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Temmuz 30, 2010, 16:39:07 »
hemende yanlış anla bunları yazmadan önce seni gidi seni :D

(bi ara msn'e girsene olum :D )
girdim yoksun? çabuk gel. :D
2011 Auris Sport