0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet, göğüs sorusunun elbetkide cavabı var. Çünkü anne karnında fetüsün vucudu oluşurken göğüslerde oluşuyor ancak cinsiyet daha sonra belirleniyor ve göğüslerde ve diğer vücut yapılarında farklılıklar oluşuyor. Yani cinsiyet belirlenmeden oluşmuş olduğu için. Ama neden böyle oluyor, asıl önemli olan o bence.
Fazla derine inmemek lazım. Erkeklerde göğüs olmasaydı vücut geliştirici erkekler neresini şişirecekti
çok yer var bulurduk biz erkekler olarak
Yalnız yanlış anlaşılma olmasın, benim kastım komple Göğüs değil, erkekde neden göğüs baş bölümü var? Yani bir işlevi olabilir mi ya da aslında sağlıkda teşhis için mi (bayanlara oranla az da olsa erkekde de göğüsde kitle oluşumu gerçekleşebiliyor)?
ben de diyorum ki meme oluşumu zaten şifrede belli... başı olmak zorunda elbette işlevi var erkeklerde de kadınlar gibi sinir uçları baş kısmında yoğunlaşıyor.... aynı yapı olarak düşünün tek fark meme dokusunda....
Embriyo gelişiminin ilk 5-6 haftasında cinsiyete bağlı değil standart özelliklerde gelişiyor..Daha sonra cinsiyet belirleyici kromozomlar devreye giriyor..Bu zamana kadar embriyoda göğüs kısmı oluşmuş oluyor..Erkek ve kadın için göğüs kısmı aynı oluyor..Erkeklerde de süt bezleri bulunuyor ancak gelişmiyor..
vallahi ali bey benden güzel anlatmış...
mesela?
Bacak kasları kol kasları trisepsler bisepsler baklavalar daha vardır yani
anladım
Aynen böyle, yukarıda da bu oluşumdan bahsetmiştim. Ama soru tam bu değil arkadaşlar. Neden böyle birşeye ihtiyaç var, yani işlevi ne erkekte? Tamam, cenin oluşumunda genetik kodlamaya göre göğüs uçları cinsiyet belirlenmeden anne karnında oluşmuş oluyor ve cinsiyet daha sonra belirleniyor ve göğüslerde buna göre farklı gelişiyor fakat neden erkekde de göğüs başı oluşma gereği var? Yani erkek emzirme gibi nedenler ile onu kullanmayacaksa. Elbetkide bir sebebi vardır, belki daha önce de söylediğim gibi bası hastalıkların teşhisinde işe yarıyor olabilir ama net bir cevap merak ediyordum, ilginç değil mi?
hemende yanlış anla bunları yazmadan önce seni gidi seni (bi ara msn'e girsene olum )