Gönderen Konu: megane sport tourer alınır mı?  (Okunma sayısı 22907 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: megane sport tourer alınır mı?
« Yanıtla #20 : Temmuz 25, 2010, 12:09:46 »
Megane III, Fluence ve S.tourer bu üçünü pazar günü boş zamanları değerlendirirken inceleme fırsatı bulmuştum..

Megane, mevcut araç HB olunca  bana ne kadar iri de görünse özellikle arka koltuklar ve bagaj ihtiyaçları karşılayamayacağı için küçük geldi ve eledim.

Fluence; Çok alımlı bir araç 1.5 105 lik motor ve privilage donanım alınası ve sevilesi olmuş lakin fiyat azcık fazla (muadillere göre)

S.Tourer maalesef ama maalesef hafif ticarilerin ülkesinde bu ve bunun türevi araçların satışı ve el değişimi güç oluyor, gönül ister istemez sedan diyor.

Araç alımlı, bagaj nefis, eskiler gibi iri kıyım SW da değil uzamış HB görünümü var artılar dizi dizi oldu (şahsi görüşüm).Arkaya eşyaları, kıvır zıvırları,poşetleri valizleri tıkabasa doldurabileceğim bir araç hayal ettim ve avensis Sw 1 S.tourer 2 :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 25, 2010, 12:09:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 25, 2010, 15:25:26 »
Evet Hakan Bey haklısınız.Malesef birde şu etken var en basit bir işcimize bile sadece bir görev verilmiyor o fabrikada yada atölyede ne kadar iş varsa hepsinden anlayacak ve her makinayı kullanmak zorunda bırakılıyorlar. Bir işte yada bölümde uzmanlaşamıyorlar bana kalırsa en basitinden ben çalıştığım sektörde 2 senedir çalışıyorum sanırım bu sene ilk başladığım işe tekrardan turlamış olacağım :)
Aslında bu turlama bir Rotasyondur ve doğru uygulanırsa fayda sağlar. Fakat bunun içinde planlama gerekir. Ama 5 kişinin yapması gereken işleri 2 kişi ile idare etmeye çalaışan bir çok yer olduğunu, bazı olaylardan fırsat yaratmaya çalıştıklarını biliyorum. Bugün işçi hakkının en az olduğu ülke herhalde Çindir ve kalkınması ortada. Artık buna sırtından kalkınma mı denir, planlama mı o tartışılır fakat bir çok küresel firma da bunları görüyor ve fırsat olarak değerlendiriyor. Türkiye'de sanırım arada bir yerde.
 Ana konumuza dönersem;
 aslında hb. bagajı emsalleri içinde en geniş olanlardan, ama arka koltuk diz mesafesi biraz kısıtlı. Tabi büyük bagaj için Fluence tercih edilmeli bence de. Ancak son yıllarda Avrupa pazarı gibi Türkiye'de de hem dizel, hemde Hb. ler oldukça gelişti. Avrupa'da çok rağbet gören Sw ler de Türkiye'de gelişmeye başladı. Tatil dönüşü gördüğüm Türkiye plakalı sw. araçların çoğu st. idi bu arada. Zaman içinde bence daha da yayılabilir ve piyasası gelişebilir. Çeşitlilik bence tüketici içinde iyi birşeydir.
 Kaygılardan kurtulup ihtiyaçlar ve zevkler doğrultusunda araç alabilmek gerçekten güzel olur bence. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 26, 2010, 08:15:56 »
hakkı ben bu sözünüzü biraz daha anlatabilir misiniz?Hayatın her alanında gerek araç gerek ev elektroniği ve diğer ihtiyaç malzemelerinde de bu söz sıkça konuşuluyor abi Türkiye de toplama bu bundan uzak durun ithal gelenleri alın gibi tavsiyeler bunun nedeni nedir? Kullanılan fabrika aletlerinden mi kaynaklanıyor avrupa ve diğer ülkelerle aynı seviyede değilmi fabrikalarımız? biraz fazla dağıldı sorum kusura bakmayın.

Osman, bunun bir kaç nedeni var. Barış Bey'in bahsetmiş olduğu iş ciddiyeti konusu önemli bir etken. Ayrıca ana üreticinin Türkiye'deki fabrikaya tüm teknolojisini ve know-how'ını transfer etmesini bekleyemeyiz. Ayrıca araçlardaki yerlilik oranı artıkça yani yerli tedarikçilerin ağırlığı arttıkça ister istemez detaylarda kalite farklılıkları oluşabiliyor. Biraz da Türkiye'nin ihracat üssü olmasından kaynaklanan farklılıklar olabilir. Türkiye'de üretilen araçların gönderileceği ülkelere göre araçların donanım ve kaliteleri de farkedebiliyor kaçınılmaz olarak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 27, 2010, 12:56:03 »
Osman, bunun bir kaç nedeni var. Barış Bey'in bahsetmiş olduğu iş ciddiyeti konusu önemli bir etken. Ayrıca ana üreticinin Türkiye'deki fabrikaya tüm teknolojisini ve know-how'ını transfer etmesini bekleyemeyiz. Ayrıca araçlardaki yerlilik oranı artıkça yani yerli tedarikçilerin ağırlığı arttıkça ister istemez detaylarda kalite farklılıkları oluşabiliyor. Biraz da Türkiye'nin ihracat üssü olmasından kaynaklanan farklılıklar olabilir. Türkiye'de üretilen araçların gönderileceği ülkelere göre araçların donanım ve kaliteleri de farkedebiliyor kaçınılmaz olarak.

teşekkürler hakkı bey.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 28, 2010, 09:37:33 »
sonuç olarak sport tourer genel anlamda alınabilecek bir araç..ihtiyaçlara göre değişir tabi..yakın zamanda ailesini genişletmek isteyen biri olarak ben mesela :) ama hala aklımın bir köşesinde corolla var..aynı fiyattalar çünkü..seçim zor gerçekten
Allah herkese önce sağlık versin..