Gönderen Konu: megane sport tourer alınır mı?  (Okunma sayısı 22910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
megane sport tourer alınır mı?
« : Temmuz 23, 2010, 01:27:37 »
6  yıllık megane kullanıcısı olarak çok da sağlam arabalar olmadıklarını söyleyebilirim.ancak megane sport tourer ile igili çok olumlu görüşler duydum..eski meganelar ile alakası yokmuş..gerçekten de hoş görünen kullanışlı bir araba..siz ne düşünüyorsunuz..
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

megane sport tourer alınır mı?
« : Temmuz 23, 2010, 01:27:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: megane sport tourer alınır mı?
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2010, 01:36:13 »
http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=288494&baslik=Renault%20Megane%20Sport%20Tourer%201.5DCi-%C5%9Eubat%202010
Burada bir testi var.
Benim yorumum
Bu kasa magene'nin HB olan modeli biraz sorunlu.Hatta sahibinden.com'da bir ilan vardı.adam arabasının sorunlarından dert yanıyordu.onun dışında bir çok noktada plastik malzeme kullanılıyor dış kasada bunun içinde.Bu şekilde arabayı hafifletebilirsiniz fakat güven ?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2010, 10:23:00 »
ben de sorunlu olduğunu okumuştum çoğu yerde ama belki üst donanınmlı modeli fena diildir diye düşündüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2010, 10:37:42 »
Benim bildiğim kadarıyla coupe ,dijital göstergeli olan modeller (ithal olanlar) sorunsuz.Burada üretilenler (tavanda 2 plastik şerit varsa hemen uzaktan bakmakla anlaşılır)  sorunlu.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2010, 10:45:20 »
Bahadır Bey, çalıştığım şirkette yıllardır station wagon Megane'ler kullanıyoruz. Genelde en üst dizel versiyonları tercih ederiz. Bence yerli Megane'ler ile ithalleri ayrı değerlendirmekte fayda var. Çok zorlu şartlarda kullanmamıza rağmen bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadık. 2 hafta önce de Sport Tourer 1,5 dci 105 beygir en donanımlı versiyonu aldık. Megane'lerin sevmediğim tek yanı direksiyonlarının çok hissiz olması. Onun dışında bir kusur bulmak çok zor, bence gayet başarılı araçlar. Sport Tourer'e gelcek olursa, sadece 10 km kullanma imkanım oldu ama ben çok beğendim. Araç çok şık, iç mekandaki malzemeler çok kaliteli, çok konforlu ve performansı oldukça iyi.  
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2010, 11:08:05 »
yazdigim yazi cikmamis. Neyse, arkadaslarin yerli-ithal yaklasimina malesef bende katiliyorum, buna diger markalarda dahil. Plastik kullanimi ile guvenlik arasinda dogqudan bir iliski yoktur. Zaten megane 3 hb. Encap dan 37 uzerinden 37 almisti. Sw araclar arasinda bence de segmentinde en cekici olanlardan birisi st. Ve sanirim satislarida bunu gosteriyor. Ayrica dizel motorlari degisik marka ve modellerde kullaniliyor. Renault-nissan isbirligini bu araclarda gormek mumkun ve kalite anlaminda son yillarda buyuk adimlar attilar. Bunun ilk urunu de son kasa laguna olmustu. Hic tahmin edilemeyecek marka ya da modeller icin degisik sikayetler duymak malesef mumkun. Garanti icinde olasi sikintilarin hepsinde giderilecegini bilmekte olumlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2010, 11:26:44 »
Valla ben Sports Tourer görünce elim ayağım titriyor, mükemmel dizayn kesinlikle. Sorunsuzsa da direk alınır o rakama. Son versiyon 105 hplik alıp navigasyon ve sunroof koysan bile 49.000 falan oluyor.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2010, 12:14:12 »
bizde megane 2 sport tourer vardı. fena değildi araba ama çok arıza veriyordu. 3 ayda 1.000 tl ye yakın masraf yaptı, sattığımız adam da 750 tl masraf yapmış.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2010, 15:22:47 »
teşekkür ederim..hakkı bey değerlendirmeniz çok güzel..ben de çok beğeniyorum aracı ama farnsız arabalarının dayanıksız olduklarını düşünüyorum. benim arabam 2004 megane 2 hb.. aracın yüüyn aksamda değil ancak araç içindeki malzeme kalitesi çok kötü. kapı tutma yerleri falan soyuluyor.düğmeler kırılıyor gibi..kışın allah izin verirse bri araba alacağım. ama hala karasızım.en büyük favorim şu anda corolla..ama megane sport tourer da her görüşümde  aklımı çeliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2010, 16:04:46 »
usta yukarda 49bin gördüm galiba fiyat o .. ama sportif araç istiyosan mini cooper 50bine çok rahat temiz az kullanılmş bulabilrsin.
megane a gelince dizaynı mükemmelll.. ama performans vs. kullanmadığm için bilmiyorum. araç test ve inceleme sitelerinden veya megane forumlarından da yorumları okuyup karar verebilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 23, 2010, 16:09:45 »
Bahadır Bey, şirkette 2 adet Megane 2 SW (Biri 120.000, diğeri 80.000 km'de), 1 adet de son almış olduğumuz Sport Tourer mevcut. Daha önce de 1 adet Megane 1 SW, 2 adet de Megane 2 SW'umuz vardı. Hepsini de 150.000 km civarında sattık. İnanın periyodik bakım ve lastik dışında hiç bir masrafımız olmadı. Ben kendim çok kilometre yaptım, yukarıda bahsetmiş olduğum direksiyon hissizliği dışında hiç bir şikayetim olmadı. Bu da çok kişisel bir durum aslında. Ha, kayınvalidemin 2006 model Megane 2 sedan aracı var, onun için aynı övgülerde bulunamayacağım. Onun da kapı tutma yerleri soyuluyor, binlerce kilometre kullandım, station wagonlar ile aynı sürüş zevkini vermiyor kesinlikle. Yine de tercih size kalmış tabi ki :)

usta yukarda 49bin gördüm galiba fiyat o .. ama sportif araç istiyosan mini cooper 50bine çok rahat temiz az kullanılmş bulabilrsin.
megane a gelince dizaynı mükemmelll.. ama performans vs. kullanmadığm için bilmiyorum. araç test ve inceleme sitelerinden veya megane forumlarından da yorumları okuyup karar verebilirsin

Biz 47.200'e aldık en donanımlı versiyonu, bayağı bir ikram yapmışlar anlaşılan :)

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2010, 16:27:33 »
Hakkı standart rakam o. Ondan aşağı inmiyorlar. 1000 TL navigasyon opsiyonu var paket harici. 2000 gibi de sunroof sanırım.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2010, 18:11:58 »
bazi versiyonlarda sira var zaten. Ayrica hakki yoneticimizin direksiyon hissi konusunda soyledigi dogru ama megane 3 de bu sorun halledilmis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2010, 12:42:14 »
bence megane sport tourer yerine verso alın derim.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 24, 2010, 13:18:01 »
Bence yerli Megane'ler ile ithalleri ayrı değerlendirmekte fayda var. 

hakkı ben bu sözünüzü biraz daha anlatabilir misiniz?Hayatın her alanında gerek araç gerek ev elektroniği ve diğer ihtiyaç malzemelerinde de bu söz sıkça konuşuluyor abi Türkiye de toplama bu bundan uzak durun ithal gelenleri alın gibi tavsiyeler bunun nedeni nedir? Kullanılan fabrika aletlerinden mi kaynaklanıyor avrupa ve diğer ülkelerle aynı seviyede değilmi fabrikalarımız? biraz fazla dağıldı sorum kusura bakmayın.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2010, 13:43:59 »
hakkı ben bu sözünüzü biraz daha anlatabilir misiniz?Hayatın her alanında gerek araç gerek ev elektroniği ve diğer ihtiyaç malzemelerinde de bu söz sıkça konuşuluyor abi Türkiye de toplama bu bundan uzak durun ithal gelenleri alın gibi tavsiyeler bunun nedeni nedir? Kullanılan fabrika aletlerinden mi kaynaklanıyor avrupa ve diğer ülkelerle aynı seviyede değilmi fabrikalarımız? biraz fazla dağıldı sorum kusura bakmayın.

Bunun cevabı kendimce çok basit '' işçilikteki ciddiyet'' evet evet tek sebep bu diye düşünüyorum.Sonuçta kullanılan malzeme aynı ancak birleştirme-toplama konusunda işimizi çok ciddi yaptığımız söylenemez.Güvenlik denince japonlar,konfor diyince Almanlar gelir akla mesela..Kii Almanlar her sektörde ciddiyetleri-iş disipliniyle kanıtlamışlardır kendilerini..Örneğin ben Alman markası Ankastre Ana Bayisiyim ve ürünümü tanıtırken Alman firması ve üretimli diyince insanlar daha bir güvenilir bulup fiyatına bile bakmadan alıyorlar. (Yerli markalarla 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyat ancak kalitesi tartışılmaz bile-aslında ne kadar acı bir durum) Bizde yaptığımız işin ne kadar basit olsada,insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu düşünmeden yapıyoruz.Basit bir örnekle;Aracımı servise götürdüm,rutin kontroller yapıldı lastikler söküldü balatalar temizlendi ve servisten ayrıldım.Yolda hızım 60-70km/h üstüne çıkınca tekerden tak tak ses gelmeye başladı durdum ve servise geri gittim.Meğer bijonları tam sıkmamışlar :( işte yapılan işin ciddiyeti,daha fazla birşey söylemeye gerek yok.Ben ani kalkış yapıp 150-200km/h'i görseydim o haldeyken şu an bu mesajı yazamıyor olabilirdim ;) Herkes yaptığı işi bilinçli yapmalı ve hakkını vermeli!
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 24, 2010, 13:51:58 »
Evet sanırım haklısın Türk insanı olarak bu halimizi sevmiyorum genetik deyip atalarımıza mı atmalı suçu. Yoksa eğitim şart mı demeli bilemiyorum :( Sizede geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız ALLAH korumuş ve sevdiklerinize bağışlamış sizi. Bir ama türk insanının bunları aşacağını umuyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Temmuz 24, 2010, 14:26:06 »
Evet sanırım haklısın Türk insanı olarak bu halimizi sevmiyorum genetik deyip atalarımıza mı atmalı suçu. Yoksa eğitim şart mı demeli bilemiyorum :( Sizede geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız ALLAH korumuş ve sevdiklerinize bağışlamış sizi. Bir ama türk insanının bunları aşacağını umuyorum...

Malesef %98 bu durumdayız.İşini severek ve ciddi yapan çok az kişi var :) Mucize eseri yaşıyoruz vallahi.Hergün neler atlatıyorum bir yazsam buraya film olur :)
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Temmuz 24, 2010, 21:08:03 »
  Tabi ana firmalarda bunu istiyor olabilir, daha ucuza, kaliteden biraz ödün verme ile ve daha çok üretim. Avrupa'da bir fabrikada ki işçinin çalışma saatleri ve ücreti ile burayı bir kıyaslayın. Bu açılardan da olayı görmek lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 25, 2010, 11:39:21 »
  Tabi ana firmalarda bunu istiyor olabilir, daha ucuza, kaliteden biraz ödün verme ile ve daha çok üretim. Avrupa'da bir fabrikada ki işçinin çalışma saatleri ve ücreti ile burayı bir kıyaslayın. Bu açılardan da olayı görmek lazım bence.

Evet Hakan Bey haklısınız.Malesef birde şu etken var en basit bir işcimize bile sadece bir görev verilmiyor o fabrikada yada atölyede ne kadar iş varsa hepsinden anlayacak ve her makinayı kullanmak zorunda bırakılıyorlar. Bir işte yada bölümde uzmanlaşamıyorlar bana kalırsa en basitinden ben çalıştığım sektörde 2 senedir çalışıyorum sanırım bu sene ilk başladığım işe tekrardan turlamış olacağım :)