Gönderen Konu: far problemi  (Okunma sayısı 1770 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
far problemi
« : Temmuz 14, 2010, 12:20:13 »
arkadaşlar merhabalar.. uzun bir aradan sonra yine buralardayım :) başımdan geçen bir problemi sizlerle paylaşmak istedim.

yaklaşık 2 hafta önce aracın hem 100000 bakımı hemde uzun yol bakımı dolayısıyla reis lider plazaya götürdüm. bakımı ve gerekli ayarları yapıldı daha sonra aracı dışarıda yıkamaya götürdüğümüzde kardeşim uzunların yanmadığını farketti. bir sorun yaratmayacağını düşünerek dönünce yaptırmaya karar verdik. 2 hafta önce cumartesi günü itibariyle yola çıktık. gündüz yolculuk yaptığımız için farlara pek ihtiyaç duymadık, duyduysak da zaten gündüz yaktığımız için pek bir şey farketmedik, ta ki izmir'e akşam saat 9 a doğru varana kadar. arabayı babam kullanıyordu yoğun trafikte kısaların yanmadığını farketti. parklar yanıyor fakat kısalara getirdiğimizde halen parklar yanıyordu. sislerde de bir sorun yoktu. izmirde bir oto elektrikçisine götürdük. kontrol etti far kolu yanmış bunu yetkili serviste yaptırın dedi. o şekilde geçen cumartesi ankaraya döndük tekrar. dün itibariyle de saat 11de aracı yeniden reis plazaya götürdüm. öğlen orada bekledik ve ustalar bir problem bulamadılar aracın kalması gerektiğini söylediler. aracı orada bıraktık ve eve döndük. bu sabah telefon ettiler tesisatın tamamını sökmüşler ve problemin far kolunun kısaları yakmaya yetişemediği ve uzunları yakamadığını ancak selektör yaptığını söylediler (zaten bizim götürme sebebimiz buydu). servis danışmanı ustaların da böyle bir problemle ilk defa karşılaştıklarını belirtti ve far kolunun istanbuldan siparişini vereceklerini söylediler. bir süre sonra tekrar aradılar ve istanbulda bizim araca uygun parçanın olmadığını(sis farlı versiyonu), japonyadan sipariş vermeleri gerektiğini, bunun da 20-21 iş gününü bulabileceğini söylediler. bugün de arızayı gidermekle ve tesisatı yeniden toplamakla uğraşacaklarını ancak arıza giderildiği taktirde ne kadar süre düzgün kalabileceğinin garantisi olmadığını söylediler. aracı büyük ihtimal yarın geri alabileceğimi belirttiler. daha sonra tekrar gidip, gelen parçayı taktırmam gerekecek.

bilmiyorum böyle bir durumla karşılaşan oldu mu..

Toyota Club Türkiye

far problemi
« : Temmuz 14, 2010, 12:20:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: far problemi
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2010, 12:28:56 »
senin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiş yaa :D ALLAH yardımcın olsun...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2010, 12:45:05 »
sağolasın osman abi valla bekliyoruz bakalım nolcak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2010, 13:16:56 »
far kolu düne kadar yetişiyormuşta bir anda mı yetişemez olmuş? ne yaptınız sıcakla yıkadınız da kolun boyu mu çekti? :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2010, 13:20:27 »
arabanın modeli neydi? çıkmacılardan bulabilirsin bence. gerçi parça sipariş edilmiş sanırım. enteresan bir durum herhalde içerde tırnak falan kırıldı. şansına tam gece yıla çıkarken falan denk gelmemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2010, 13:28:15 »
far kolu düne kadar yetişiyormuşta bir anda mı yetişemez olmuş? ne yaptınız sıcakla yıkadınız da kolun boyu mu çekti? :)

yok hande abla herzamanki gibi kullandık ters bi hareketimiz olmadı kendisine :))

arabanın modeli neydi? çıkmacılardan bulabilirsin bence. gerçi parça sipariş edilmiş sanırım. enteresan bir durum herhalde içerde tırnak falan kırıldı. şansına tam gece yıla çıkarken falan denk gelmemiş.

evet neyseki akşama denk gelmedi abi dediğin gibi. parçayı sipariş etmişler japonyadan araç 2000 model vvti corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2010, 13:30:35 »
benim merak ettiğim servis ilk bakımı yaptığı sırada bozmuş olmasın daha önceden bir problem yoktur herhalde değilmi?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2010, 13:38:21 »
araç 2000 model vvti corolla

eneee benim arabamdan.... amanin far koluma iyi bakayım....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2010, 18:59:38 »
benim merak ettiğim servis ilk bakımı yaptığı sırada bozmuş olmasın daha önceden bir problem yoktur herhalde değilmi?

önceden problem yoktu aslında o benim de aklıma geldi ama kesin bişey yok suçu onların üstüne yıkmak da doğru olmaz sanırım.

tekrar aradılar eski bir araçtan şimdilik geçici olarak değiştirmişler yarın gidip alacağım orijinal parça geldikten sonra da tekrar gideceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2010, 22:03:17 »
eneee benim arabamdan.... amanin far koluma iyi bakayım....

dikkat etmek lazım aman aman :D bizimkide aynısı galiba :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2010, 01:45:13 »
önceden problem yoktu aslında o benim de aklıma geldi ama kesin bişey yok suçu onların üstüne yıkmak da doğru olmaz sanırım.

tekrar aradılar eski bir araçtan şimdilik geçici olarak değiştirmişler yarın gidip alacağım orijinal parça geldikten sonra da tekrar gideceğim.

son durum nedir acaba?
aklıma geldi acaba varmıdır beyefendi aracınızın şurasını sökerken şu kısmına zarar verdik ve orjinal parça ile değiştirdik sizden özür dileriz diyen bir firma yada servis ?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2010, 14:19:46 »
Umur kardeş geçmiş olsun.Servisin dediği benim bir türlü kafama yatmadı,bakımdan önce çalışan far bakımdan sonra nasıl çalışmıyor? gerçekten ilginç.Senin yerinde olsam başka bir servise götürür olanları anlatır birde onların fikrini alırdım veya sanayide iyi bir toyota özel servisi varsa fikirlerini alırdım.Yinede bu işte bir bit yeniği var gibi geliyor bana.Selamlar