1.4,2.0,2.2 motorları arasında ara form olarak (özellikle üklemizde) eksikliği görülen ünite acaba Toyota tarafından düşünülüyor mu?
2011 yılında isuzuyla beraber geliştirileceği söylentileri çıktı sonra kriz nedeniyle rafa kaldırıldı dendi, bu konu hakkında net bilgi sahibi var mı aramızda?
Olsa TDCI DCI HDI gibi bilimum muadillerine çok başarılı karşılıklar vereceğine eminim.Ör:1.6D-4D 125 HP 320TORK
Cüneyt Bey, Toyota geçen sene bu zamanlar, krizden kaynaklanan zarardan dolayı bu projeyi rafa kaldırmıştı. Kendi bünyesinde devam edip etmeyeceğine dair bir bilgi de yok. Benim şahsi düşüncem talepte düzenli bir artış olduğu takdirde en erken bir kaç sene sonra belki tekrar gündeme alabilirler. Projenin iptali ile ilgili Reuters kaynaklı bağlantı:
http://www.reuters.com/article/idUSBNG32831620090706
Hakkı bey bilgi için teşekkürler.
Şİmdi kızmamak elde midir Toyota dostları? Hiç olmayan motor olsa neyse de ara form üretilecek bunun için uzaydan adam mı getirmek gerekiyor?
Bu ve bu gibi kendini yeniliklere adapte edememe sorunu toyotada hep var.Hep geriden takip ediliyor veya hiç edilmiyor.
1.6Motorla rahatlıkla piyasa liderliğini almak varken,hafif ticari üretmek varken, giriş sınıfında araç yokluğu çekerken, satışların %63'ünü Corolla üzerinden gerçekleştirirken bunlar üzerine yoğunlarşmak varken bu gevşeklik, bu duyarsızlık neden diye merak ediyorum..
toyota = sorunsuzluk
bu bütün dünyada böyle toyota da buna çok güveniyor. toyotayı tercih eden kullanıcıların çoğu azıcık aşım kaygısız başım tarzında düşünüyorlar. adamlar bu eksikliklerine rağmen dünyada en çok satışı yapıyorlar birde bunları tamamlasalar başka araç kullanan kalmayacak. birde Toyota daha çok amerika da satış hedefliyor anladığım kadarıyla. çünkü direk 2.0 2.2 motorlar tercih ediliyor. türkiye ve avrupa yı çok da önemsemiyormuş gibi bir izlenim veriyor.
bence mutlaka düşünülmeli. 1.6 astradan sonra şimdi 1.4 dizel terra ya biniyorum.. istanbul kartaldan karşıya gidip gedim, yolun açık olduğu yerlerde 1.6 astra mı aradım. biraz gaza basınca 1.4 motor bağırıyor ve içeriye çok fazla olmasa da ses alıyor. astrada bu yoktu. arkada oturanlar da hissetti. opel daha sessizdi dediler. zannediyorum 1.6 dizel olursa araba, toyota bu sorunu halletmiş olur..
ayrıca trafiğin olduğu yerlerde de sürekli1. vitese almak zorundayım gibi geldi bana, bu beni bayağı yordu. durmadan vites değiştirmek zorunda kaldım yani şöyle vites değiştirmek; ben astrada tekerler döndüğü sürece 2 ile devam ederdimm.ama şimdi hafif hareketli durumda 2den 1. vitese inmek durumunda kalıyorum. 1.4 dizel kullanan arkadaşlarda da durum böyle mi acaba??? yoksa ben mi arabaya daha alışamadım. bu konuda görüşleri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim..
Toyota için öyle bir kaç yılda yapılacak motor değil.Fakat Toyota şu an Amerika pazarına odaklanmış durumda
onun yerine arac vergilerini motor hacmine gore degil, kasko degerine gore alsinlar.
Doğru fakat motor toyotanın vergi devletin sorunu.
Amerikada 5.7L,4.6L lerle uğraşmak varken buralar ilgisini çemiyor sanıyorum..
bencede, kesinlikle Turkiye istah acici bir pazar degil henuz. Ama isin ilginci, daha dogrusu carpikligi, bazi luks seviyedeki markalar icin Turkiye daha ilgi cekici. Sivil toplum kuruluslarida toplumdan uzak zaten.