Gönderen Konu: Ehliyet Almak Kolaylaşıyor  (Okunma sayısı 1373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ehliyet Almak Kolaylaşıyor
« : Temmuz 11, 2010, 02:10:35 »
Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) Yönetmeliği değiştiriliyor. Hazırlanan taslağa göre, mevcut uygulamada il bazında yapılan MTSK sınavlarının taslakta, KPSS ve üniversite sınavları gibi “merkezi sistem sınavı” şeklinde yapılması öngörülüyor. Taslağa göre; MTSK sınavları internet üzerinden “e-sınav” olarak da yapılabilecek. Merkezi sistem sınavları için katılımcılardan “ücret” alınabilecek.

Sınavlara katılan ancak “beş dönem” sonunda başarısız olanlar, ücretlerini ödeyip yeniden kurslara kayıt yaptırabilecek. Mevcut yönetmelikte ise bu süre “dört dönem” olarak belirtiliyor.

Taslakta; otomobil, minibüs ve kamyonet kullanacakların aldıkları (B) sınıfı sertifikaların ders saati sayısı da azaltıldı. Halen yürürlükte olan motor dersi, “araç tekniği” dersinin içine alındı.

Trafik ve çevre bilgisi dersinin saati 35’ten 24’e indirildi. Mevcut yönetmeliğe göre, (B) sınıfı sertifika için trafik ve çevre bilgisi 35, ilkyardım 12, motor ve araç tekniği bilgisi dersi 16, direksiyon eğitimi 20 saat veriliyor. Taslakta ise (B) sınıfı sertifikalar için trafik ve çevre bilgisi dersi 24, ilk yardım dersi 12, araç tekniği bilgisi dersi 8 ve direksiyon eğitimi dersi 20 saat olarak belirlendi. Kamyon, çekici ve otobüs kullananlara verilen C, D ve E sınıfı sertifikaların kurslardaki trafik ve çevre bilgisi dersi  35’ten 24 saate indirilecek.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Toyota Club Türkiye

Ehliyet Almak Kolaylaşıyor
« : Temmuz 11, 2010, 02:10:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Ehliyet Almak Kolaylaşıyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2010, 09:33:19 »
Biz zorlaştırılmasını bekliyorduk, aksine kolaylaştırılacak mı  :wacko:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2010, 09:39:24 »
sanki çok zorduda da bide kolaylaştırmışlar.isteyen kişi gidip ehliyetini alıyor zaten.yeterki yazılı sınavdan geçsin.direksiyon bilmesine gerek yok yani.ne kadar saçma bir sistemimiz varsa, yazılı sınavı geçince araba kullanmayı bilmesende ehliyet alıyorsun.direksiyon sınavında hocalar herşeye göz yumuyor.sanki trafikte yazılı sınavdaki sorularla yoluna devam edecek.benim bi sürü arkadaşım var arabayı çalıştırmayı bilmiyor, koltuğa oturunca eli ayağı titriyor ama ehliyeti var.çok yanlış bir eğitim sistemimiz var ve böyle bir sistemle trafik kazaları habire artar gibime geliyor...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2010, 09:43:54 »
Hanginiz ehliyet kursundaki derslere 35 er saat düzenli devam etti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2010, 09:55:45 »

Ben ettim kardeşim ;) hepsine düzenli devam ettim ve sadece ilk yardımdan 98 aldım diğerleri 100 dü ;)

yine devletin para için yaptığı bir oyun, önüne gelene ehliyet dağıtarak hem ehliyetten , hemde ehliyet alan bu kişilerin alabilecekleri 0 veya 2. el araçlardan alım satım vergisi, benzin vergisi, senelik vergi, zorunlu trafik sigortası , vs vs vs birsürü şeyden para kazanmak amaçları.

gel arkadaş geeeeeel manavda ehliyete geeeel taze geldi bunlar geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel.

Allah boyunlarını devirsin bunların ne diyim daha, okadar bilinçsiz şöförler varken bi okadarı daha sokağa dökülecek şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2010, 10:17:07 »
Ben ettim kardeşim ;) hepsine düzenli devam ettim ve sadece ilk yardımdan 98 aldım diğerleri 100 dü ;)

bende hiç gitmeden o puanları aldım (övünmek için söylemiyorum). motor dersinde karbüratörden, ilk yardım ve trafik dersinde saçma sapan şeylerden bahsediyorlar. biz kurallara uymayı kabullenmeyen bir milletiz önce bunu aşmamız lazım. ayrıca sınavı ne hale getirirlerse getirsinler işin içinde özel kurslar olduktan sonra kör, topal, psikopat herkes ehliyet alabilir. ehliyetin tek özelliği para ile satılan bir plastik parçası olmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2010, 11:11:34 »
bende hiç gitmeden o puanları aldım (övünmek için söylemiyorum). motor dersinde karbüratörden, ilk yardım ve trafik dersinde saçma sapan şeylerden bahsediyorlar. biz kurallara uymayı kabullenmeyen bir milletiz önce bunu aşmamız lazım. ayrıca sınavı ne hale getirirlerse getirsinler işin içinde özel kurslar olduktan sonra kör, topal, psikopat herkes ehliyet alabilir. ehliyetin tek özelliği para ile satılan bir plastik parçası olmasıdır.
aynenn...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2010, 18:06:43 »
versinler bakalım, herkese ehliyet versinler, geçen gün bir öğretmen komşum yenice direksiyon sınavına giren ve kendi elleriyle geçer not verdiği bir aceminin gazabına uğradı. yeminler ediyor bir daha kolay not vermeyeceğine...

ne diyeyim darısı diğer bol notlu gözetmenlerin başına... :)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2010, 21:18:59 »
Trafikte acemilikten kaynaklanan kazaların oranı çok çok düşüktür. Ve kimsenin gerçek trafiğe girmeden öğrenme gibi bir şansı malesef yok. O zaman ehliyet verilmesini zorlaştırmanın kime ne gibi bir faydası olacak açıkcası pek anlayabilmiş değilim. Belli aralıklarla kural bilgisi  ve psiko-teknik kontrol yapılması gerekli bence de ama onun haricinde direksiyon kabiliyetleri her halukarda trafik içinde gelişmek dışında çok farklı bir çözüm varmı açıkçası bilemiyorum.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2010, 21:28:45 »
her kural ihlali yapan sizce kuralları bilmediği için mi yapıyor? kırmızı ışıkta durulması gerektiğini ve kabaca 100 km/h in üstünün tehlikeli olduğunu 5 yaşında çocuklar biliyor artık. mesele o değil dediğiniz gibi acemi yolda öğrenecek elbette ama 3 günlük tecrübesi olan acemi de en işlek caddeye atarsa kendini kaza kaçınılmazdır elbette.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 12, 2010, 21:30:05 »
e sınav olayı nası olacak ki . baskası giremez mi yerine ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 12, 2010, 22:13:23 »

direksiyon bizde resmiyette 20 saatti... ama kurs 20 saat eğitim vermiyordu... ben otomobil kullanmayı kursta öğrenmedim....

ben de zorlaştırılmasından yanayım....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2010, 22:19:39 »
direksiyon bizde resmiyette 20 saatti... ama kurs 20 saat eğitim vermiyordu... ben otomobil kullanmayı kursta öğrenmedim....

ben de zorlaştırılmasından yanayım....

yalnız değilsiniz hande hanım, hiçbir sürücü kursu hiçbir kursiyere 20 saat direksiyon kursu vermiyor. en babası 8-10 saat veriyor. hatta bazıları pazarlıkta direksiyonsuz ne kadara olur gibi cümleler var. sonra halimiz ortada. caddeler acemi yetiştirme pistine dönüyor. bence kurslar ayrıntılı teftiş edilmeli. sivil memurlar 20 saat eğitim vermeyen kursları tesbit edip o kursları kapatmalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2010, 22:26:13 »
20 saat bile yetmez murat bey... bence belli bir kilometre yapmayana gerçek ehliyet verilmemeli.... o ehliyeti alana kadar da tepesinde yanar dönerli "acemi sürücü" yazmalı.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2010, 22:35:51 »
20 saat bile yetmez murat bey... bence belli bir kilometre yapmayana gerçek ehliyet verilmemeli.... o ehliyeti alana kadar da tepesinde yanar dönerli "acemi sürücü" yazmalı.....
...yanar dönerli "acemi sürücü" yazmalı.....
gerçek uygulama budur, ülkemizde 10 yıldır gerçekleşemeyen ütopya. gerçekleşse bile ülkemiz bunu da yanlış düşündü. km hesabı değilde 1 yıl stajer şoför lafları vardı bir aralar. yani ehliyeti al git 1 yıl evde yat, sonra kasap gibi çık caddelere. hoş aslında bu bile bir adımdı ama atabilene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2010, 22:45:08 »
bizim çok güzel bir sözümüz vardır "ehliyeti kasaptanmı aldın" sonuda buda olcak herhalde ama bu olayın birde şöyle bir tarafı var araba sürmeyi trafiğe çıkmadan doğru dürüst öğrenemessiniz ortayolunu bulmak zor tabi