Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 745580 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #80 : Temmuz 14, 2010, 12:53:23 »
bütün forumda aramama rağmen multimode 1,33 yaris aracına lpg taktırana rastlamadım. yada 2006 ve üstü lpg takılı araç görmedim. bildiğiniz bir araç varmı aynı özelliklere sahip? en azından tecrübe edinmiş olurduk bu arada size teşekkür etmeyi unuttum.iki kere teşekkür edeyim de kendimi affettireyim. :alkis:  :alkis:
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 14, 2010, 12:53:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #81 : Temmuz 14, 2010, 13:45:51 »

Mehmet Bey resimdeki göstergeninibresi sürekli bu şekilde hareket etmeden duruyor..Böyle mi olması lazım?
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Temmuz 14, 2010, 15:22:13 »
Gaz aldığınızda da göstergeniz bu şekilde duruyorsa ya şamandranız arızalı (takılı kalmış) ya da seviye sensörünüz arızalı

Mehmet Bey resimdeki göstergeninibresi sürekli bu şekilde hareket etmeden duruyor..Böyle mi olması lazım?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #83 : Temmuz 14, 2010, 15:25:51 »
Tankı doldurdum bu şekildeydi..400 km yol aldım hala bu şekilde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #84 : Temmuz 14, 2010, 15:26:43 »
Bir sakıncası var mı sistem için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 'alph
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 14, 2010, 16:20:35 »
şamandıran takılı kalmış : ) bende yaşadım aynısını
depo full lenince şamandıranın kolundaki dişliler yer değiştiriyor 
şuan gaz alsanda dolum yapmıcaktır.
2007 ToYoTa CoRoLLa (canavarım : )
06.34
FeNeRBaHÇe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Temmuz 14, 2010, 19:03:19 »
Evet bir an önce servisinize başvurun

Bir sakıncası var mı sistem için?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #87 : Temmuz 15, 2010, 02:43:10 »
Mehmet Bey öncelikle saygılar... Mükemmel bir donanıma sahipsiniz.Üstad bu bilgileri araştırıp öğrenmek hobi ise bu nasıl bir hobidir :D eğer meslek ise elinizden öpülür ve daha başka bir şey demem.
Üstad bana yardımcı olabilir misin?2005 model 1.6 Terra HB bir corollam var.Şu an 39.500 Km de.Yeni aldım sayılır.Araca Lpg taktırmak istiyorum fakat sizin gibi bir bilir kişinin verdiği fikirler doğrultusunda hareket etmek istiyorum.Bahsettiğiniz gibi her kes sattığı malın en iyisi olduğunu savunur.
1-) Hangi markayı ve modeli tavsiye edersiniz.
2-) Bunun için İstanbul-Avrupa da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ( sözüne , ustalığına ve yaptığı işin arkasında durmasına , testine vb özeliiklerine güvenilebilinir)
3-) Aracım HB kasa olduğu için nasıl bir tüp önerirsiniz
4-) Aracımın 40.000 KM bakımı geldiği için bakımdan önce mi yoksa sonra mı taktırmamı tavsiye edersiniz ( cevap olarak bakım ile ilgisinin olmamasından bahsedeceksiniz ama :D ben yine de rahatlamış olayım )
5-) Yakıt sarfiyatı olarak %? kazancım olabilir
Şimdiden teşekkür ederim.İnanın vereceğiniz bilgileri sabırsızlıkla bekliyorum.Saygılar.
Kocaarap

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Temmuz 15, 2010, 02:46:19 »
Mehmet bey ben bir soru daha soracağım.Lpg yi taktırdığım günden itibaren bir korkum var haberlerde hep şahit oluyoruz lpgli araçların alev almasına :( Acaba kaza yada bir arızada yangın çıkarmı kaçak v.s olduğunda nasıl tedbir almamız gerekir?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Temmuz 15, 2010, 09:02:56 »
Merhaba İsmail Bey ;

Yıllardır lpg dönüşüm sektöründeyim fakat bu forumda bulunma amacım lpg kullanıcılarının aklına takılan soru ve sorunlara çözüm bulabilmek adınadır.Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına sadece teknik konularda yazılar yazıyorum.Güzel düşünceleriniz için de ayrıca teşekür ederim.

1)LPG Dönüşüm kiti olarak tavsiyem BRC MY-07

2)AYAR OTO SERVİS OTOGAZ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ LTD. ŞTİ.
Merkez Mh. Koca Sinan San. Sit. B/2 Blok No: 2
Bahçelievler
0 212 551 74 44 0 212 503 01 67 TANER UÇAR   Lütfen selamımı iletin.

3)Aracınızın HB olması sebebiyle simit depo ya da sol kenara 315/32-40 lt lik silindir depo tercih edebilirsiniz.(benım tavsiyem simit depo)

4)Bakım sonrası montaja gitmeniz daha doğru bir karar olacaktır ;aracınız dönüşüme daha müsait bir şekilde lpg servisine gidecektir ayrıca lpg dönüşümü sonrası bakım yapılacak aracınızda bazı lpg ekipmanları sökülmesi gerekebilir ,bunların tekrar takılması esnasında hatalar olabilme ihtimali var.Bu sebeble bakım sonrası dönüşümü gerçekleştirmeniz daha isabetli olacaktır.

5)Benzine göre litre bazında %15 fazla lpg tüketiminiz olacağını düşünürsek ortalama %40 tasarruf sağlarsınız.

Şimdiden lpg li güzel günler...

Mehmet Bey öncelikle saygılar... Mükemmel bir donanıma sahipsiniz.Üstad bu bilgileri araştırıp öğrenmek hobi ise bu nasıl bir hobidir :D eğer meslek ise elinizden öpülür ve daha başka bir şey demem.
Üstad bana yardımcı olabilir misin?2005 model 1.6 Terra HB bir corollam var.Şu an 39.500 Km de.Yeni aldım sayılır.Araca Lpg taktırmak istiyorum fakat sizin gibi bir bilir kişinin verdiği fikirler doğrultusunda hareket etmek istiyorum.Bahsettiğiniz gibi her kes sattığı malın en iyisi olduğunu savunur.
1-) Hangi markayı ve modeli tavsiye edersiniz.
2-) Bunun için İstanbul-Avrupa da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ( sözüne , ustalığına ve yaptığı işin arkasında durmasına , testine vb özeliiklerine güvenilebilinir)
3-) Aracım HB kasa olduğu için nasıl bir tüp önerirsiniz
4-) Aracımın 40.000 KM bakımı geldiği için bakımdan önce mi yoksa sonra mı taktırmamı tavsiye edersiniz ( cevap olarak bakım ile ilgisinin olmamasından bahsedeceksiniz ama :D ben yine de rahatlamış olayım )
5-) Yakıt sarfiyatı olarak %? kazancım olabilir
Şimdiden teşekkür ederim.İnanın vereceğiniz bilgileri sabırsızlıkla bekliyorum.Saygılar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Temmuz 15, 2010, 10:03:34 »
Malesef ülkemizdeki denetim kurumları bu konuda yetersiz ,her nekadar MMO bünyesinde yapılan kontroller ile sektör daha güvenli bir hal almıştır ama yine de üretim esnasındaki denetimlerin yetersizliği mevcuttur.Çoğu lpg markası ürünleri teste gönderirken ;teste gidecek ürünün üretiminde gösterdikleri itinalı üretim örneğini her üründe gösterdikleri tartışılır.Bu sebeble tercih edeceğiniz ürün muhakak kalite olarak kendisini ispatlamış bir ürün olmalıdır.Ayrıca merdiven altı diye tabir edilen iş yerlerinin yetkisiz olarak halen lpg dönüşümü yaptığı da ortada ,bu gibi yerlere de denetimlerin getirilmesi gerekiyor.
Sonuç olarak tercih edeceğiniz kalitesini ispatlamış Lpg dönüşüm sistemini doğru yerde taktırdığınız zaman içiniz rahat bir şekilde aracınızı lpg de kullanabilirsiniz.

Mehmet bey ben bir soru daha soracağım.Lpg yi taktırdığım günden itibaren bir korkum var haberlerde hep şahit oluyoruz lpgli araçların alev almasına :( Acaba kaza yada bir arızada yangın çıkarmı kaçak v.s olduğunda nasıl tedbir almamız gerekir?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Temmuz 15, 2010, 12:06:47 »
P.M den Yaris aracında lpg kullanan araç sahıbının iletişim bilgilerini gönderdim.

bütün forumda aramama rağmen multimode 1,33 yaris aracına lpg taktırana rastlamadım. yada 2006 ve üstü lpg takılı araç görmedim. bildiğiniz bir araç varmı aynı özelliklere sahip? en azından tecrübe edinmiş olurduk bu arada size teşekkür etmeyi unuttum.iki kere teşekkür edeyim de kendimi affettireyim. :alkis:  :alkis:
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #92 : Temmuz 16, 2010, 13:05:39 »
Mehmet Bey; Allah razı olsun , üstad süpersin.Bu kadar hızlı bir şekilde geri dönüş yapacağını beklemiyordum.Baktım ki ben okumakta geç kalmışım:D Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Bilgilendirmen eşliğinde adımlarımı atacam inşallah.Sağlıcakla kal.
Kocaarap

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #93 : Temmuz 16, 2010, 17:05:56 »
mehmet bey gerçekten harikasınız aracımı görmeden lpg enjektörlerimin bulunduğu yerden aşağı doğru kaydığını iyi tahmin ettiniz lpg enjektörlerim aşağı doğru kaymış ve aradaki seperatör yerinden oynamış enjektörler motora temas etmiş ses gelmesi bu yüzdenmiş, kendim iyice bi yerine oturttum şimdi hiç ses gelmiyor teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Temmuz 16, 2010, 21:02:46 »
sonuçları bekliyorum ,sağlıcakla...

Mehmet Bey; Allah razı olsun , üstad süpersin.Bu kadar hızlı bir şekilde geri dönüş yapacağını beklemiyordum.Baktım ki ben okumakta geç kalmışım:D Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Bilgilendirmen eşliğinde adımlarımı atacam inşallah.Sağlıcakla kal.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Temmuz 16, 2010, 21:03:37 »
Estafurullah ,yardımım dokunduysa ne mutlu bana ,selamlar...

mehmet bey gerçekten harikasınız aracımı görmeden lpg enjektörlerimin bulunduğu yerden aşağı doğru kaydığını iyi tahmin ettiniz lpg enjektörlerim aşağı doğru kaymış ve aradaki seperatör yerinden oynamış enjektörler motora temas etmiş ses gelmesi bu yüzdenmiş, kendim iyice bi yerine oturttum şimdi hiç ses gelmiyor teşekkürler

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Temmuz 17, 2010, 18:15:02 »
Arkadaşlar 2 hafta süreli tatildeyim ,mesajlarınıza daha sonra cevap yazarım.Bilgilerinize...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Temmuz 21, 2010, 18:22:46 »
Hocam Honda Accord 2.0'lara LPG takılabiliyor mu? Takılıyorsa motor arıza ışığı yakma gibi bir sıkıntısı var mı? Accord 2.4 sahibi birisi motor arıza ışığı yaktığından şikayet etmiş ben de emin olamadım bu aralar Accord 2.0'lar cazip görünüyor ama çok yakarsa LPG işine girmek gerekir bi sorayım dedim. Tatil dönüşünüzü bekliyor olacağım.

Selamlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #98 : Temmuz 21, 2010, 23:51:43 »
Mehmet Bey iyi tatiller dileyelim o zaman size :D Tavsiye ettiğiniz yerle irtibata geçtim veeeeee artık ben de bir lpg kullancısı oldum.Tavsiyeniz için teşekkür ederim.Ayar Oto - Kocasinan San. Sitesi- Bahçelievler/ İstanbul.
Arkadaşlar İstanbul Avrupa yakasında oturuyorsanız ve sizde benim gibi Lpg konusunda birşeyler yapmak istiyorsanız kesinlikle burayı öneririm.İrtibat bilgileri Mehmet Bey'in benim sorularıma karşı yazdığı cevap yazısında mevcut.Öncelikle dönüşüm işi için çok kararsız kaldığımı belirteyim.Yaklaşık bir ay , taktırayım mı ? Takrırısam handi markayı taktırayım ? ne kadar tasarruf eder ? aracı satarken bana çok büyük değer kaybına yol açar mı ? şeklindeki sorular la hem etrafımdakileri rahatsız ettim hem de kendi kendime işkence ettim.:D Gerek yokmuş bunlara :D taktırdım ve huzura erdim. Birkaç dönüşümcü dolaştım, ya kimilerinin yerlerini beğenmedim  ya da personelin tavrını.Mehmet Bey'in tavsiye ettiği Ayar Otoya gittiğimde ise kararı verdim.İlk başta BRC 'nin sitesinden tekrar brc hakkında bilgileri topladım.BRC nin Türkiye temsilcisi 2A mühendislik  ve firma özellikle mağduriyetlerin yaşanmaması için dönüşüm yapılacak yerin 2A logosunun taşımasından bahsediyor.Ayar Oto nun yerine gittiğimde ilk dikkatimi çeken de yetkili servis olduğunu belli etmesiydi.Güler yüz, ( özellikle Mehmet Bey , gerçi çayını içemedik ama :D ) , teknik donadım ( Tüm alt yapı mevcut ) , Teknik bilgilendirme , yani arkadaşlar benim gibi kararsız arkadaşlar ikna olabilir.Aracımı sabah bıraktım, akşam araç hazır diye telefon açtılar.:D işlem bu kadar. http://www.ayarotolpg.com Arkadaşlar incelemek istiyenler için de link belirteyim dedim.Ödediğmi ücret 1500,00 TL. Cardfinans 8+4 taksitlendirme yapıyor.Bu arada aynı zamanda lastik BRC lastik kılıfı da var :D
1.000 Km sonra kontrole 10.000 Km sonra bakıma çağrıldım.Simit tip depo koydular.Çekişte şu an hiç bir sıkıntı yok.İnşallah yakıt konusunda da rahatlama yaşarsak arktık tüm benzinli araç kullananların vakit kaybetmemeleri konsunda uyaracam.
Herkese iyi akşamlar dilerim dostlar kalın sağlıcakla.
Kocaarap

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #99 : Temmuz 24, 2010, 22:59:59 »
Merhaba,
LPG SIRALI GAZ HAKKINDA BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HER ŞEY... başlığı altında neredeyse tüm mesajları okudum. Öncelikle yazılan tüm fikirleri ve deneyimleri değerli bulduğumu ifade etmek isterim. Aklımdaki bazı sorulara cevap buldum. Ancak en önemli ve basit olan soru için aklım biraz karıştı. Bu nedenle deneyimli ve bilgili arkadaşlardan açık ve net bilgi talep edeceğim.
aracı yeni aldım.Toyota 1.6 Sol SW (2004) ruhsatta 80 hp gibi bir güç ve sanırım 1120-1200 kg civarı bir ağırlık yazıyor. şu an 90.000 km'de. aldığım günün ertesi günü 1200 kmlik bir uzun yol yaptım. araba yüklü idi ve klima neredeyse yol boyu açıktı, hızım da 90-120 arası değişmekteydi. 100 kmde 7,4-7,6 litre arası yaktı diyebilirim.

Şimdi soru; arabanın özelliklerini de dikkate aldığınızda hangi marka ve model LPG sistemini, İstanbul Anadolu yakasındaki hangi servise (ya da ustaya) taktırmamı tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.