0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel bir çalışma, tabi burdaki tek problem elektroliz işleminin maliyetli oluşu herhalde. Ya da daha doğrusu elektroliz için kullanılacak elektriğin de fosil yakıtlardan gelmesi
Bende boyle bir çalışmayı ankaradaki oto fuar da görmüştüm. Suyun içine özel bir sıvı koyuyorlar bu sıvı elektrolizi hızlandırıyor. Burdan cıkan hidrojen ve oksijeni motora veriyorlar oda da iyi bir yanma sağlıyor baya başarılı bir çalışmaydı hem performans artrıryor hem ekonomi sağlıyor. Birçok araçada takmışlar bu sistemi
Çok güzel bir çalışma. İleride sudan oksijen ve hidrojeni ayrıştıracaklar diye seneler önce bir kaç hoca ile tartışmıştım. Bunun olası olmadığını söylemişlerdi. Halbuki bilimin en başı ileri görüşdür bence. Gerçekten paylaşım ve çalışma için tebrik ediyorum Mehmet. Artık Elektroliz'e yoğunlaşılacağı kesin, alternatif ayrıştırma yöntemleri bulunacaktır.
Mehmet Abi. Paylaşım için teşekkürler. Abi sen limanda mı görevlisin, gümrükte mi?
Saygiyla egiliyorum helalinden
Gerçekten çok güzel, önemli bir çalışma Mehmet.Hidrojen'in depolanma güvenliği konusunda da sıkıntı yaşanıyor sanırım değil mi?
Açıkçası böyle bir çalışma gerçekten benim yüzümü güldürüyor, takdirim önemli mi bilmiyorum ama ne kadar takdir etsem az gibi geliyor.
evde saf suyla neden elektroliz yapamıyoruz ? çıkan hidrojeni bir şekilde kocaman bir kaba depolasak ve çok az miktarda motor çalışırken koklatsak biraz olsun ekonomi sağlamaz mı ?
Alper'in de söylediği gibi elektroliz için enerji harcaman gerekiyor. Burada harcayacağın enerji, motora hidrojeni koklatma sonucu açığa çıkacak enerjiden daha fazla olacaktır. Hidrojeni bir kapta uzun süre tutman pek mümkün değil. Ayrıca bunun birde güvenlik tarafı var. Bir çok uçan balon hidrojen ile doldurulmuştur ve onların ateşle karşılaşmasında ortaya çok vahim sonuçlar çıkabilir. Aslında kullanılması gereken gaz helyumdur. Ama Helyum'u elde etmek kolay değildir. Doğal yolardan da çok az yerde vardır. Hidrojen ise Su yapan anlamına gelir (Hidro-Su). Her ne kadar yanma verimliliği yüksek olsa da H2O dan Hidrojeni ayırmak için kullanmamız gereken enerji maliyeti şu an için ekonomik olmakdan uzaktır. Ama petrol fiyatları belli bir seviyenin üstüne çıkarsa çalışmalar daha da ilerleyebilir bence.
biara sanki gaz takar gibi sulu araba yapmaya başlamışlardı. peki arabalara sulu sistemi takmak çok mu zor ? dezavantajları neledir ? illaki yakıtın tamamını hidrojenden sağlasın demiyorum ama hem gazlı hem hidrojenli bi sistem olursa hakkaten çok ucuza yolculuk ederiz