Gönderen Konu: Yakıt Bilgisi  (Okunma sayısı 1777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yakıt Bilgisi
« : Haziran 11, 2007, 14:16:30 »
arkadaşlar aracımı yeni çelıştırdıgımda anlık yakıt tuketimi  çok saçma rakamlara(çok yuksek) çıkıyor daha sonrada yavasça iniyor ama benim sorunum şu gerçektende bu yakıtı yakıyomuyum yoksa araç boşa atıldıgında veya yeni çalıştırıldıgında bu tarz abartlılı tuketim degerleri objektif değilmidir.saygılarımı sunarım birde unutmadan araçlarınızın şehir içi kullanım tuketim ortalamaları nedir yol pc sinde?

bu arada aracım 2005corolla terra

Toyota Club Türkiye

Yakıt Bilgisi
« : Haziran 11, 2007, 14:16:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Yakıt Bilgisi
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2007, 12:36:00 »
İlk viteslerde anlık tüketimin yüksek çıkması gayet normal. Ordaki değerler o hızda ve viteste 100 km boyunca gidilirse tüketilecek olan rakamlardır.

Benim araçta (2005 Corolla Terra) ortalama yakıt değerleri 8-10 arasındadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Yakıt Bilgisi
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2007, 15:23:08 »
Araçlar sabah özellikle ilk çalıştırıldığında soğuk oldukları için zengin karışımla çalışır. yani otomatik jikle rölantiyi yükseltir yakıt sarfiyatı aşırı artar taki motor sıcaklığı belli bir süreye varıncaya kadar.  Motorun ısınması 1-3 km arasında gerçekleşir. Hiç durmadan enaz 10 km yol gitmez iseniz, 1-5 km yol gidecekseniz yakıt sarfiyatı 10-12 litre arasında değişiyor. Ama bi çalıştırmada 30-40 gidiyorsanız yakıt 8-10 arasında oluyor. Yani motoru soğuk çalıştırıp kısa bir yere gidecekseniz yakıt sarfiyatı çok oluyor.  

Yol bilgisayarı benimkinde %1 sapmayla doğru gösteriyor. Geçenlerde Fethiye'den İzmir'e gittim. 5 kişi tam yüklü vaziyette gidiş dönüş 700 km. ye 140 ytl lik benzin harcadı. 1 depoyla vardı geldi. yol bilgisayarında ise tüketimi 6.7 olarak gösterdi ortalama. Size tavsiyem yakıtı aldığınızda yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimini sıfırlamak. en fazla %1 sapmayla doğru gösteriyor.  

Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Yakıt Bilgisi
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2007, 16:13:18 »
bırakın yol bilgisayarını yau, alın basit bir hesap makinesi... her benzin aldığınızda da fişinizi alın... buyrun size yol bilgisayarı
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Yakıt Bilgisi
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2007, 20:06:21 »
bırakın yol bilgisayarını yau, alın basit bir hesap makinesi... her benzin aldığınızda da fişinizi alın... buyrun size yol bilgisayarı

abi sende mi benım yol bilgisayarından kullanıyosun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yakıt Bilgisi
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2007, 13:09:59 »
ama birçok arkadaş yol bilgisayarının toyotada en fazla 1litre filan yanıldıgını soluyor(toplamda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Yakıt Bilgisi
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2007, 13:37:06 »
benzin fiyatları uçunca ben artık yol bilgisayarı filan uğraşmıyorum hesapta yapmıyorum. çünkü moralim bozuluyor. birde bu arabayı hergün benzinliğe götürsem bi günde yok benim depom dolu demeyecek.  benzin göstergesi yarım depoya yaklaştığını gördüm mü gidip doldurtuyorum. daha az moralim bozulmuş oluyor. dolu depo görünce
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.