0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla o kadar cok kı hangısınden baslıyım bılmıyom.En iyi si susmak?[/quote]aynen katılıyorum
Valla bakıyorum o kadar şeyden bi buna takmışsın. Ama okuyupda üzülmemek, ve hatta sinirlenmemek kaçınılmazdı. Valla benim kız kardeşim olsanız bu yapılmıştı belkide. Biz sana evimizin bir tane kızını verecez. Sen onun sırtından geçinecen, sen onu bırakıp gidecen hadi kardeşimizi bırak, yeğenimizi de düşünmücen. Sen adam akıllı bi dayak yicen abicim. Kusura bakmayın her ne de olsa kızımın babasıdır deseniz bile, benim açımdan öyle.[/quote]Bir ona takmadım tabiki, işin bu latifesi, Dayak ve şiddet, işkence yapsan öldürsende bu insan adam olmayacaktır. Bu kesin. Benim ağabiyleriminde tabiki kızıp öfkelendiği gergin durumlar oldu ama yinede yiğenlerinin babasıydı birşey yapsalar onlarında sorumlu olduğu bir ailesi ve çocukları vardı. Bizde bir tabir vardır bırak sarhoşu yıkılana kadar gitsin diye. Böyle yapmalarına izin veripte babamdan sonra yeni bir bedel mi verim bunun acısına işte o zaman dayanamam. Ben onu öyle bir bıraktım ki; bu onun için, ailesi için en büyük belki öldürülmekten de acı bir durum oldu. Çünkü benim gibi bir eşi, benim kızım gibi pırlanta bir çocuğu, en önemlisi de benim ailem gibi bir aileyi asla ve asla bulamazlar bu acı onalara ömür boyu yeter. Tabiki bende elimden geldiğince güzellikle, insanlıkla bu durumun düzelmesi için çabaladım, fakat bu anlamadı. Hala bu beni defalarca affetti, gene affeder sandı ama beni ve ailemi kızını ömürboyu kaybetti.Bunların karşılığı sadece ve sadece çalışmasını, bize sahip çıkıp, kol kanat germesini istemiştim. Ama olmadı, olmadı, olmadı. Fazla diretmenin anlamı yoktu çünkü o zaman kızım beni de kaybederdi. Yıkıntının enkazın altında kalan o oldu biz değil. Biz feraha aydınlığa kavuştuk. Benim için kızım için evlide olsak o zaten yoktu. ne mutlu ne mutsuz günümüzde ne hastalığımızda, ne sağlığımızda. Bırak madden manende yoktu. Onu bırakmakta belki bunun için kolay oldu. Saygı zedelenmiş, güven yok olmuş, sevgim bitmişti.
Helal be. Ha şimdi daha çok cirdun cözüme paçi. Biraz karadeniz şivesi oldu ama biz neşelendikmi boyle konişuruk. Şiddet tabiyki kötü bişey. buna bende karşıyım. Bizimkide latife ama öyle dediğin gibi yeri gelince gürlemekle kalmayız. Yapımız böyle karadenizli olarak. Denizimizdir bizi etkileyen. Hırçın ve kızgın. Yeri geldimi azar sahilde ne var ne yok talan eder. Bizde öyle yeri geldimi gözümüz döner ve engelleyen çıkmazsa işin sonu kötü biter. Elimden geldiğince haksızlıklara karşı sakin sakin, konuşa konuşa çözmeye çalışırım. Ama baktın laftan anlamıyo anlayacağı dilden konuşacaksın paçim ne edecesun. Herşey yaşandı ve bitti. Öenli olan bundan sonraki hayatında mutlu olman. Geçmişe perde çekmek lazım derler ama kırık kalp kendi kendini onaramaz. Onun için bu sayfada veya diğer Güzin Abla Köşesinde birbirimize destek olabilirz. Sitedeki herkesten ve site yönetiminden özür diliyorum ayrıca. Böyle bi konu olduğunu bilmiyodum kusura bakmayın. Ama fazla mal göz çıkarmaz [/quote]Çok teşekkür ederim, Beni dinlediğiniz, dertlerimi paylaştığınız için. Paylaşınca insan acılara biraz daha katlanma gücünü buluyor sanki! daha bir hafifliyor!