Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 16:40:18
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Lastik & Jant
»
Konu:
hangi lastiği almalıyım
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: hangi lastiği almalıyım (Okunma sayısı 6174 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: B+
hangi lastiği almalıyım
«
:
Haziran 15, 2010, 19:55:53 »
Selamlar benim aracım 2006 Toyota corolla 1.6 terra lastik ebatları 195/60/R15/88V lastik almayı düşünüyorum. Fakat lastik firmalarına gittiğimde V serisi yerin H serisini öneriyorlar
Bundan dolayı kararsız kaldım. Hangisin almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Pireli CINTURATO P6 nasıl. hangi lastiği tercih etmeliyim
İyi çalışmalar Ercan GÜZEL
Toyota Club Türkiye
hangi lastiği almalıyım
«
:
Haziran 15, 2010, 19:55:53 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
Kan Grubu: B-
1 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi lastiği almalıyım
«
Yanıtla #1 :
Haziran 15, 2010, 21:20:00 »
H veya V serisi tamamen sizin araç kullanma özelliklerinize kalmış bir şey. H serisini 210 km/s V serisi ise 240 km/s... Bena sorarsanız V serisine fazladan verilen paraya yazın çünkü ben zaten aracımı hiç o kadar zorlamam. Ama sizin ihtiyacınız ne önce onu tespit edip ona göre kara vermeniz lazım.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 52000
Model Yılı: '16
36 kere teşekkür etti
181 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Haziran 15, 2010, 21:38:31 »
benim favori markam michelin bu lastiğinde made in germany olanlarını tercih ediniz ayrıca lastik üzerindeki kodlardaki imal tarihine de dikkat etmenizde yarar var bazen 3 sene stokta beklemiş ürünleri takıyorlar... Alper bey haklı hız konusunda aşırıya kaçmıyorsanız eğer H serisini tercih edebilirsiniz
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Haziran 15, 2010, 23:47:20 »
Araç üstündeki lastikler 195/60/r15/ 88v. Toyota sadece v serisi yazıyor kitapta ve torpido da 195/60/r15/ 88v yazıyor. h ilgili alternatif sunmuyor. Hız olarak fazla hız yapmıyorum. Fakat V yerine H firmalar önerdiği için karasız kaldım. Lastikler arasında hızın har içindede fark varımıdır. Pireli kullanan var mı . ? michelin Fransız yapımı iyi diyorlar. Bayide de ispanya yapımı var. Sonuçta aynı malzemeyi kullanmıyorlar mı?
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Haziran 16, 2010, 00:01:48 »
H serisi daha yumuşak ve sessizmiş V göre doğrumu.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
«
Yanıtla #5 :
Haziran 16, 2010, 00:37:19 »
good year oluklu yağmur lastiği.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Haziran 16, 2010, 01:21:58 »
paran hangisine yetiyorsa onu al
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
Kan Grubu: 0+
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Haziran 16, 2010, 02:02:34 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Haziran 16, 2010, 00:01:48
H serisi daha yumuşak ve sessizmiş V göre doğrumu.
Tam tersi V seriisi, H seriisinden daha sessizdir. Her yönden V seriisi daha iyidir ama pahalıdır. Sana Mercedes alma Tofaş al demişler abi
H seriisi kesinlikle düşünmeyin , Maddi olarak sıkıntınız varsa T seriisi gündelik kullanımda idealdir.
V seriisi alırsanız arabanızın gidişi bile değişir
Edit; Yumuşaklık yönünden doğru söylemişler ama Her zaman yumuşak lastik sessiz değildir. Tam tersi daha yere basan alt kısımda yanaklar daha çok kabarır Karın bölgesi içeri çöker , daha çok ses yapar , hızlanma yavaşlar , patinaj çoğalır , yakıt sarfiyatı artar , yol tutuşu düşer , Isındıkça sakız gibi olur , 100km/h ın üstünda güven vermez , savurma yapar. Corolla için en kötü tercihtir , Ancak Albea ve AccentEra gibi yumuşak süspansiyonlu araçlarda kullanılabilir.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
pahalı zevklerim var, benzin gibi
Kan Grubu: A-
10 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Haziran 16, 2010, 02:07:37 »
michelin gereksiz pahalı..2 aracımda da michelin kullanıyorum, öyle o parayı hakedecek bir şey sunmuyor (195/45r16 320 lira...)performansı çok çok çok iyi, şimdi yiğidi öldür hakkını yeme, efsane kasa (98) ile patinajsız kalkıyorum desem ae101 kullanıcıları anlayacaktır ne deli mucizevi bir şey vadettiğini ancak fiyatı çok aşırı pahalı..bridgestone da gayet iyi lastik ve fiyatları micheline göre daha iyi..bu arada alman üretimi, fransız üretimi vs hepsi fasa fiso..michelin işte
benim iki arabadaki da ispanya yapımı.
bu arada bir tanesinde v sınıfı kullanıyorum diğerinin sınıfını bilemiyorum şu anda hiç bakmadım
v sınıfı lastik gürültülü baya..yol sesini çokça içeri alıyor v sınıfı michelin..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Haziran 25, 2010, 20:39:27 »
sonunda aldım lastikleri michelin 195/60/R15/88H
Yazdır
Sayfa: [
1