Gönderen Konu: Arkadaşlar Efsane Kasa Toyota Arıyorum  (Okunma sayısı 8627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar Efsane Kasa Toyota Arıyorum
« Yanıtla #40 : Haziran 14, 2010, 15:59:39 »
aynen türkay kardes ben aracı alalı 2 ay oldu
her ışıkta,her trafik ani sıkışmasında sanıyorum ki öndeki araca gircem
durması uzun sürüyo
ama ben şimdi alıştım...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 14, 2010, 15:59:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 14, 2010, 16:46:13 »
murat abi benim 98de abs yok, 2009 doğal olarak var..abi absli arabadan nefret ediyorum..abs devreye girdi mi bekle ki duracaksın..98de kilitlenirse frenden ayağımı hafif çekiyorum, kilitlenmeyi engelliyorum aynı anda dekompresyon (vites küçültüyorum) yapıyorum fren dozajını kilitlenmeyecek kadar arttırıyorum ve sonuç olarak absli yeni corolla kaymaya devam ediyor..kaç kez abs yüzünden kaza atlattım..durmuyor arkadaş...
+111 kesinlikle katılıyorum. Neden ralliciler, drag, rollinciler ABS'siz aracı tercih ederler? F1 araçlarında bile ABS yoktur...

ABS'li araca ihtiyaç duyan kişi, orta düzey şoförlük bilir. Ben ABS'ye hiçbir zaman ihtiyaç duymadım. Bunun yanında honda civciv 2005+2009 ve GOLF V + Kia cerato + Albea vs... Bunlar en sık kullandığım araçların başında yer alır. Tek kelimeyle söylüyorum, ABS'den nefret ediyorum. Düz fren sistemine sahip bir araçta düzgün ve etkin durmak biraz professionellik istiyor. Mesela çok yüksek süratte, panik fren denilen o ani durmayı el frenini çekerek+ayak freni ile milim savrulmadan yapabiliyorum. Viraj içerisinde daha da etkin durabiliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 14, 2010, 17:06:46 »
Arkadaşlar, konuyu dağıtmış gibi olmayayım ama ABS devreye girdiğinde ayağınızı frenden çekerseniz duramazsınız. Ben de ilk aylarda ufak bir kaç kaza atlattım bu yüzden ama sonra alışıyor insan. ABS çalıştığında, fren pedalını ezeceksiniz, başka yolu yok :)  
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 14, 2010, 17:16:06 »
abiler abs'li araçlarda pompalama yapmaktan kaçının ve frende ayağınızı basılı tutun siz basılı tututuğunuz sürece araç zaten abs'de kendisi pompalama yapacaktır.ama bence kendini bilen şöföre abs'nin pek işe yarayacağını sanmam.kendini bilen adam sağını solunu önünü arkasını bilir her zmaan mesafesini bırakır yemediği hızlara hiç olmadık yerlerde çıkmaz.şehir içi gerekmedikçe gazı köklemez yani asıl abs gözümüz beynimiz ayağımız...
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 14, 2010, 17:35:32 »
Arkadaşlar, konuyu dağıtmış gibi olmayayım ama ABS devreye girdiğinde ayağınızı frenden çekerseniz duramazsınız. Ben de ilk aylarda ufak bir kaç kaza atlattım bu yüzden ama sonra alışıyor insan. ABD çalıştığında, fren pedalını ezeceksiniz, başka yolu yok :)   
hakkı abi bizim arabada bir sorun var ya da ben süper şöförüm :D abi pedalla savaşıyorum, var gücümle basıyorum pedala..umrunda değil resmen pedalın..çekince daha da beter oluyor dediğin gibi..ben 98 corollayla daha rahat duruyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #45 : Haziran 14, 2010, 18:16:33 »
Efsane kasa akar :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 14, 2010, 18:50:10 »
Bende bu yuvarlak farlıları sevemedim bi türlü :(

Ben de en cok onlari sevdim. :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 14, 2010, 20:22:09 »
hakkı abi bizim arabada bir sorun var ya da ben süper şöförüm :D abi pedalla savaşıyorum, var gücümle basıyorum pedala..umrunda değil resmen pedalın..çekince daha da beter oluyor dediğin gibi..ben 98 corollayla daha rahat duruyorum
alışma meselesi olabilir, ama itiraf ediyorum abs olmayan aracı durdurmak kabiliyettir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 14, 2010, 20:58:33 »
alışma meselesi olabilir, ama itiraf ediyorum abs olmayan aracı durdurmak kabiliyettir...
aslında ani durumlarda "soğuk kanlı" olabilmek bir marifet değilmidir amirim. ;) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #49 : Haziran 14, 2010, 23:29:27 »
abi ben de absli arabayı durduramıyorum ya, ben frene bastıkça o pedalı geri geri ittiriyor ya tak tak böyle nasıl sinirleniyorum anlatamam bariz hissediliyor yavaşlamanın azaldığı (yani daha yavaş yavaşlıyoruz, daha uzuyor fren mesafesi)

böyle frene basıyorum abi, bir süre yapışıyorum emniyet kemerine sonra abs bir giriyor devreye amaaan bekle ki durasın..98 modelden alışkanlık fren köklemem, öyle mi yapam lazım :D kim bilir belki de absli araba kullanmanın da bir inceliği vardır..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #50 : Haziran 15, 2010, 00:24:12 »
abi ben de absli arabayı durduramıyorum ya, ben frene bastıkça o pedalı geri geri ittiriyor ya tak tak böyle nasıl sinirleniyorum anlatamam bariz hissediliyor yavaşlamanın azaldığı (yani daha yavaş yavaşlıyoruz, daha uzuyor fren mesafesi)

böyle frene basıyorum abi, bir süre yapışıyorum emniyet kemerine sonra abs bir giriyor devreye amaaan bekle ki durasın..98 modelden alışkanlık fren köklemem, öyle mi yapam lazım :D kim bilir belki de absli araba kullanmanın da bir inceliği vardır..

Eee benım corolla'da bırazcık dokunsam frene araç oldugu yere yapışıyor. era'da özellıkle hızlı gidiyorsan 80 km/s falan frene var gucunle asılman lazım yoksa durmuyor :wacko: ee bunların ikiside abs frenli bendemi araçlardamı tuhaflık var ? Bu arada 87 model murat 131 ım de var artık onun frenleri sölemeye gerek yok  1 km ılerden frenlere basmam gerekecek sanırsam :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #51 : Haziran 15, 2010, 03:18:48 »
Ben de en cok onlari sevdim. :D
Yapma be Ahmet abi bi üst kasasındandamı çok sevdin :D
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Haziran 15, 2010, 04:20:28 »
Yapma be Ahmet abi bi üst kasasındandamı çok sevdin :D

Toyota'nin en son kasasini seviyorum, efsane kasayis seviyorum, bir de yuvarlak farliyi orijinal oldugu icin cok seviyorum Berkay :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #53 : Haziran 15, 2010, 11:57:16 »
Toyota'nin en son kasasini seviyorum, efsane kasayis seviyorum, bir de yuvarlak farliyi orijinal oldugu icin cok seviyorum Berkay :)
yuvarlak farlı olan ilginç bir renk olcak, basabildiğin kadar yere bascan, çok ve ince kollu bir jant takcan (17") o zaman ben de severim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Haziran 15, 2010, 18:45:20 »
Al iste bir proje Turkay :D
Acik mavi, Turkuvaz, ya da metalik koyu gri renk mesela...Kosei marka Japon mali hafif aluminyum jantlar,Bilstein yuksekligi ayarlanabilir amortisorler,EBC ya da Brembo slotted diskler, Akebono seramik balatalar,Yokohama Avid Envigor portakal yagli lastikler,LED ampuller,K&N veya AEM cold air intake, deri koltuklar, tavanda genis ekran .... :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #55 : Haziran 15, 2010, 19:25:40 »
hem de ne proje :D bmw renklerinden imola red, phoenix yellow, estoril blue, topaz blue gibi bir renk, tercihen imola red..fara mercek, saydığın diğer her şeye çok katılıyorum :D benim arabadan çok çok daha güzel olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 18, 2010, 09:43:20 »

Dün buna benzer ama bordosundan olan bir x6 gördüm. Aşşşşşşıırıı dikkat çekiyordu  :foto: