Gönderen Konu: Yeni Hyundai Elantra  (Okunma sayısı 7973 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Yeni Hyundai Elantra
« : Haziran 08, 2010, 23:58:33 »

Hyundai, merkezi Seul'de yeni Hyundai Elantra'yi tanitti. Elantra, Kore'de Avante olarak pazarlaniyor.Yeni Elantra, yeni Sonata'dan izler tasiyor.
2012 model Elantra 6 vitesli otomatik sanzumana sahip, Kore'deki versiyonu 4 silindirli 1,6lt motor ile 136hp uretiyor.
Motor Trend dergisinin Temmuz 2010 sayisinda yayinlanan habere gore ABD pazari icin motor, 1.8lt hacminde olacak ve 150hp uretecek.

http://www.motortrend.com/future/future_vehicles/1007_sonata_mini_me_hyundai_elantra/index.html
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Yeni Hyundai Elantra
« : Haziran 08, 2010, 23:58:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Hyundai Elantra
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2010, 00:16:49 »
Hyundai'ın yeni icraatlarını çok beğeniyorum , gerçekten çok düzgün işler yapılmaya başlandı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2010, 00:56:16 »
Vay be.. nereden nereye... Hyundai modelleri içinde elantra hep silik kalmıştı..Konuşmak için erken tabi ama bence şimdi olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2010, 03:25:21 »
Vay be.. nereden nereye... Hyundai modelleri içinde elantra hep silik kalmıştı..Konuşmak için erken tabi ama bence şimdi olmuş.
Evet , Zaten isim değiştirmiş , Artık Hundai Avante olarak geçiyor , Renaut Fluence için dişli bir rakip olacağa benziyor , 6 otomatik şanzıman sorun çıkarmazsa gerçekten kullanılacak bir araç konumunda. Yalnızca tapomnun kenarındaki vida deliği dikkatimi çekti pek hoş durmuyor. ön farlarıda bayağı büyük yapmışlar. Orjinalinde çok ince yanak bir lastik kullanmışlar. Tasarım olarak ERAnın büyüğü gibi bir izlenim yarattı bende. Bayada yerden yüksek bir araç olmuş , Türkiyede tutulacağına inanıyorum. Avanteın eski kasalarıda bence çok güzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2010, 05:25:14 »
Erdemcim (yaşça benden epeyce küçük olduğun ve forumda seni çok samimi bulduğum için böyle hitap etmeme izin ver lütfen) ismini vermek istemediğim bir inşaat şirketinde seksiyon müdürü olarak çalışan yakın arkadaşıma şirket  hizmet aracı olarak hep elantra verdiği için bu araçları yakından tanıma ve kullanma fırsatı buldum.Bu araçlar ilk tanıdığımdan bu yana bana hep kişiliksiz ve renksiz gelmişti. Şu yönü ile öne çıkıyor diyebileceğim hiç bir özelliğini bulamamıştım. Ama haberde gördüğüm Avante beni çok şaşırttı. Senin de dediğin gibi ufak tefek eksikleri mutlaka vardır ama görünümü çok renkli. Umarım tercih edenleri uzun vadede pişman etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2010, 07:30:04 »
Paylaşım için teşekkürler, gelecekte Toyota'ya rakip olacak diye önceden sürekli yazıyorduk ama şu anda zaten rakip olmuş durumda. Piyasanın kızışması mutlaka bize fayda olarak dönecektir. Son dönemde özellikle motor gücü açısından, piyasa liderlerinden bile iyi değerler yakalamaya başladılar :)

Paylaşım için teşekkürler Ahmet
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2010, 08:25:40 »
Evet , Zaten isim değiştirmiş , Artık Hundai Avante olarak geçiyor , Renaut Fluence için dişli bir rakip olacağa benziyor , 6 otomatik şanzıman sorun çıkarmazsa gerçekten kullanılacak bir araç konumunda. Yalnızca tapomnun kenarındaki vida deliği dikkatimi çekti pek hoş durmuyor. ön farlarıda bayağı büyük yapmışlar. Orjinalinde çok ince yanak bir lastik kullanmışlar. Tasarım olarak ERAnın büyüğü gibi bir izlenim yarattı bende. Bayada yerden yüksek bir araç olmuş , Türkiyede tutulacağına inanıyorum. Avanteın eski kasalarıda bence çok güzeldi.

Erdem o yandaki vida deliği değil ;) yeni nesil birçok araçta bulunan ve ilk önce BMW nin kullanmaya başladığı yan kamera sistemi vardır araçta, hiçbir firma tamponda vida deliği bırakmaz, bu kamera sistemi ara sokaklardan ana yola çıkarken tam yolun kesiştiği yerde sağlı sollu binalar yüzünden sağını solunu göremiyecek konumda iken kullanılan bir sistem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2010, 16:34:08 »
Kameraların araçlarda  kullanımı  arttı. Aslına  bakılırsa  çok da akıllıca  sistemler. Nissanın bir  modeliydi  galiba Duster mi  neydi adı  aklıma  gelmedi burada okumuştum. Onda da ön, arka ve yanlar  için  vardı  yanılmıyorsam. Yakın bir gelecekte araçlarda yan ve dikiz aynası olmazsa  hiç  şaşırmayın.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2010, 16:42:44 »
araç gayet güzel tasarlanmış.dediğiniz gibi fluence a rakip olacak gibi görünüyor ama bence fluence den gayet hoş.ben bi türlü ısınamadım o araca.çok itici geliyor.hyundai zaten son dönemlerde çok büyük ataklar yapıyor.araçları gayet hoş,kullanışlı ve çok ekonomik pazarlıyorlar.Sivasta tüm emniyet ekibi sıfır hyundai araçlar kullanıyor.bence bu araç fluence i söndürür....
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2010, 16:51:12 »
Önden Yeni Fiesta, arka şekil ve kıvrımı-BMW X6.
Ancak çok sportif bir görünüşü var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2010, 18:24:04 »
Bak bunu bilmiyordum Mesut. Erdem'in mesajindan sonra Allah Allah nasil vida deligi birakmislar oraya diye dusundum bir an. :D

Rekabet musteriye yarasin tabii. :)

Erdem o yandaki vida deliği değil ;) yeni nesil birçok araçta bulunan ve ilk önce BMW nin kullanmaya başladığı yan kamera sistemi vardır araçta, hiçbir firma tamponda vida deliği bırakmaz, bu kamera sistemi ara sokaklardan ana yola çıkarken tam yolun kesiştiği yerde sağlı sollu binalar yüzünden sağını solunu göremiyecek konumda iken kullanılan bir sistem :)

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2010, 22:18:38 »
Çok güzel kasa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 10, 2010, 02:45:07 »
arkadaşlar güzelde yersiz bi kasa olmuş.ben olsam para vermem neden derseniz elantranın olduğu segment bildiğim D segment.D segment bir aracın bence ağırlığı ve karizmaı olması lazım.bu biraz yeni accent ile kurbağa karışımı olmuş.birazda mazda 3
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 10, 2010, 08:40:57 »
Bak bunu bilmiyordum Mesut. Erdem'in mesajindan sonra Allah Allah nasil vida deligi birakmislar oraya diye dusundum bir an. :D

Rekabet musteriye yarasin tabii. :)

Ahmet abicim öğrenmenin yaşı yoktur derler :D :D şaka bir yana bende ilk discoverychannel'da arabalarla ilgili bi programda görmüştüm ama gerçekten çok kullanışlı birşey, bağzen öyle oluyorki ne sağımı ne solumu görebiliyorum kafamı ön camdan çıkartıp bakasım geliyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2010, 13:35:57 »
arkadaşlar güzelde yersiz bi kasa olmuş.ben olsam para vermem neden derseniz elantranın olduğu segment bildiğim D segment.D segment bir aracın bence ağırlığı ve karizmaı olması lazım.bu biraz yeni accent ile kurbağa karışımı olmuş.birazda mazda 3

elantra D değil , C sınıfı dır.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 10, 2010, 13:49:42 »
o zmaan belki oturtulabilir segmentine...
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #16 : Haziran 10, 2010, 14:15:11 »
ilk bakışta bir suv zannettim.hyundai nin iyi yerlere geleceği belliydi,pek kimse inanmasada.iddialı geliyor.ancak onlar 1 adım atar toyota 3.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 10, 2010, 16:49:15 »
ilk bakışta bir suv zannettim.hyundai nin iyi yerlere geleceği belliydi,pek kimse inanmasada.iddialı geliyor.ancak onlar 1 adım atar toyota 3.
Gelişmelerin hızına bakılırsa bence toyota 1 adım atıyor, hyundia 3 adım atıyor. Bundan 15 sene önce hyundai markasının beş para etmez olduğu düşünülürken şimdi toyota gibi bir dev ile aşık atıyor :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Haziran 11, 2010, 00:35:48 »
evet hyundai artık çok büyük bir marka hiçte yabana atılacak gibi değil araç güzelmiş ama dizel motor seçeneği sunarlarsa başarılı olabilir.
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 11, 2010, 08:37:14 »
Toyota biraz geride kalmadı mı. Model sayısı bence geride kaldı. En azından türkiye'de böyle
yaris
auris
corolla
urban (10 tane sattı mı acaba)
avensis
rav4

bunlar yetersiz kalıyor bence . (camry discovery gibi modelleri saymıyorum ust segment oldugundan)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy