Gönderen Konu: Yeniden Doğdu - 2 :))))  (Okunma sayısı 13541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeniden Doğdu - 2 :))))
« Yanıtla #60 : Haziran 07, 2010, 10:34:06 »

hadi be alırım anahtarını mike ! :D :D :D

Al arkadaşım yeterki sen al :D ama geçen gün kalkalım dediğimde yok ben kalkmam diyordun :D :P :P

allah sahibine bağışlasın gerçekden de çok güzel olmuş... yapılan herşey yakışmış resmen maradona olmuş... :D  aklında olabilir ama diyeceğim tek şey daha öncede konuştuğumuz gibi PLAKAlarına modifiye yapman olacaktır...

bugüne kadar aracını hiç  pis görmedim sevgili guru kardeşim :D sürekli yıkatıyormusun yoksa yıkıyormusun... araç yıkama fotoların hiç olmadı :lol:

Muhammet abi biraz cebimi toparlıyayım mühürlü APP plaka yaptırıcam, arabayı genelde hep yıkatıyorum, çok iyi bi yıkamacım var, artık dost olduk nezaman gitsem bal dök yala yapıyorlar aracı :D bigün yıkama fotolarınıda koyarım :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 07, 2010, 10:34:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 07, 2010, 10:40:12 »
Al arkadaşım yeterki sen al :D ama geçen gün kalkalım dediğimde yok ben kalkmam diyordun :D :P :P

sen üzülme diye seni sevdiğimden :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Haziran 07, 2010, 10:47:07 »
sen üzülme diye seni sevdiğimden :P :D

Eyvallah :) boynumuz kıldan ince abi :D :D  :P :P :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 07, 2010, 10:54:12 »
Eyvallah :) boynumuz kıldan ince abi :D :D  :P :P :P :P

vay canını yediğim :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 07, 2010, 11:03:52 »
Mesut ikinci sayfada yazmıştım ama sanırım görmedin; davlumbaz konusunda bir şey yaptın mı?

Tekrar tekrar maşallah :)

Mesut, ön tamponun her iki kenarında açtığın boşluklar sonrası davlumbaza birşeyler yaptın mı? Bunu soruyorum, çünkü davlumbazın malzemesi çok iyi değil diye hatırlıyorum yani yüksek hızlara çıkarsan, ya da normal bir süratte bile karşıdan sert bir rüzgar vuruyorsa, davlumbaza zarar verebilir ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Haziran 07, 2010, 12:31:07 »
Mesut ikinci sayfada yazmıştım ama sanırım görmedin; davlumbaz konusunda bir şey yaptın mı?

mehmet abi görmemişim kusura bakma, davlumbazlara birşey yapmadım, ama arkasında ledler olduğu için deliklerin yarısını kapatıyor zaten, geçen gün 140 civarına çıkmıştım hiçbirşey olmadı ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 07, 2010, 12:41:50 »
mesut hocam aracın gerçekten güzel olmuş. tamponlar ve marşpiyelleri biraz daha indirmeyi düşündünmü? özellikle arka tamponu. bende de hb corola var, araç önden başka, arkadan başka duruyor. farklı araçlar gibi. motora herhangi bir modifikasyon uyguladınmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 07, 2010, 13:44:46 »
Mesut, maaşallah çok güzel olmuş. Hele farlar muhteşem. Ellerine sağlık, insan beceriki olunca bu tarz şeyler ortaya çıkıyor. İyi günlerde kullan. Gerçekten araba yeniden doğmuş.  :alkis: :alkis:
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 07, 2010, 13:49:36 »
mehmet abi görmemişim kusura bakma, davlumbazlara birşey yapmadım, ama arkasında ledler olduğu için deliklerin yarısını kapatıyor zaten, geçen gün 140 civarına çıkmıştım hiçbirşey olmadı ama.
onemli degil :) arada bir kontrol et, iki sefer davlumbazi kirdim benzer bir sebeple ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 07, 2010, 13:51:46 »
Bizim kasalarda sol tarafta su kanallarıda var herhalde o taraftaki davlumbazda.Mesut kırarsan 150 lira...Yok ya bişey olmaz herhalde..Davlumbazı alt tarfta 2 vida içtede 6 7 tane sekman tutuyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Haziran 07, 2010, 13:59:04 »
mesut hocam aracın gerçekten güzel olmuş. tamponlar ve marşpiyelleri biraz daha indirmeyi düşündünmü? özellikle arka tamponu. bende de hb corola var, araç önden başka, arkadan başka duruyor. farklı araçlar gibi. motora herhangi bir modifikasyon uyguladınmı?

Sizin aracınızda neler var Murat hocam ? hiç indirmeyi düşünmedim açıkçası araç yerden yüksekliği 5 6 parmak, daha inse nasıl olur sizce, gidermiki  türkiye yollarında ? araçta zaten 5cm lik yay var 40 yanak lastik var ! aracı yakından görmenizi çok isterim, hiçte önden başka arkadan başka durmuyor :) Türkay'da çok leylek diyordu ama toplantıda nekadar alçak olduğunu gördü ;) motorda birşeyler var ama HP ile alakalı değil. onları ilerleyen günlerde resimli bir şekilde ekliycem foruma

Mesut, maaşallah çok güzel olmuş. Hele farlar muhteşem. Ellerine sağlık, insan beceriki olunca bu tarz şeyler ortaya çıkıyor. İyi günlerde kullan. Gerçekten araba yeniden doğmuş.  :alkis: :alkis:

Hasan abi çok teşekkür ederim :)

onemli degil :) arada bir kontrol et, iki sefer davlumbazi kirdim benzer bir sebeple ;)

mehmet abi arabadan her indiğimde kontrol ediyorum :D takıntı oldu ama arkalarına birşeyler yapıcam aklımda zaten. gündüz farlarını ordan söksemmi sökmesemmi ona karar veremedim henüz :(

Bizim kasalarda sol tarafta su kanallarıda var herhalde o taraftaki davlumbazda.Mesut kırarsan 150 lira...Yok ya bişey olmaz herhalde..Davlumbazı alt tarfta 2 vida içtede 6 7 tane sekman tutuyor..

Tuncay birşey olucağını sanmıyorum 200km sürate çıkmadıkça :P şimdilik hiçbir sorun yok. oraya filtrenin ucunu indirebilsem ozaman çok iyi olucak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #71 : Haziran 07, 2010, 14:10:25 »
abi maşallah çok güzel olmu..
arka stoplara da bir el at derim..
söküp biraz ledleyip zemini de siyah yaparsan tam uyum sağlar diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Haziran 07, 2010, 14:20:59 »
Mesut hava filtresinin ucu oraya zor iner çamurluk var orda.Sİgortanın arkasını diyon demi.Benim xenonun ecusu bile sor sgıyordu oraya çok dar ..Valla mesut gündüz faların böylede çok güzel yanlıs anlamada mercolardaki gibi sis farının hemen üstünde nasıl olur du diyede düşünmüyor değilim..Burdada çok güzel.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Haziran 07, 2010, 14:24:04 »
abi maşallah çok güzel olmu..
arka stoplara da bir el at derim..
söküp biraz ledleyip zemini de siyah yaparsan tam uyum sağlar diye düşünüyorum..

Arka stoplar zaten ledli Cem ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Haziran 07, 2010, 14:25:58 »
Mesut hava filtresinin ucu oraya zor iner çamurluk var orda.Sİgortanın arkasını diyon demi.Benim xenonun ecusu bile sor sgıyordu oraya çok dar ..Valla mesut gündüz faların böylede çok güzel yanlıs anlamada mercolardaki gibi sis farının hemen üstünde nasıl olur du diyede düşünmüyor değilim..Burdada çok güzel.

Tuncay bende sislerin siyah kısımlarına takmayı düşünüyorum aslında, bu arada bende hava filtresi kutusu sökük olduğu için orda baya baya boş alan var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Haziran 07, 2010, 14:31:10 »
O zaman kardeş sislere yeni bir çerçeve planlayabilirsin ..Onu yaptırırsan süper olur üst taradında kalacak şekilde.Ama böylede çok güzel  vallahii.Hava filtr.kutusunu söktutüysen bayağı boşluk olmustur.Mesut ayın 26 sına ne kaldı artık istirahata çekil rahat dur ya yeter yettiiiiii imdattttt...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Haziran 07, 2010, 14:38:41 »
bende istirahate çekilmeyi planlıyordum ama diğer konuda banada far yap demişsin :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Haziran 07, 2010, 14:53:34 »
D1 Spec aracın gaz pedalındaki elektronik kısmına takılıyor, yani yeni nesil elektronik kontrollü araçlarda kullanılıyor, telli gaz pedallarında kullanılamaz,
gaza bastıldığında gaz pedalındaki potansiyometre kelebeğe sinyal yollar ve kelebiğin açılmasını sağlar ancak bu sinyalin kelebeğe ulaşması 0,8sn yede olur , bu değer normal sürüş değeridir fabrika çıkışı, araya takılan bu D1 Spec ile gaz pedalındaki sinyal kelebeğe 0,2sn yede ulaşır buda,  0-100 hızlanmada avantaj sağlar, ayrıca her vites değiştirildiğinde gaza basınca kaybedilen zamanı geri kazandırıyor

Vay bea , çok iyiymiş , Peki kullanırken farkedebilecek kadar değişiklik oldumu abi? , Maliyeti ne kadar tuttu? Türkiyede varmı? 0-100ü gaç bunun? :D

bende arabada ufak bir turbo falan var sanmıştım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Haziran 07, 2010, 15:10:31 »
Erdem şöyle düşünebilirsin 0-100 hızlanmada 3 kere vites değiştirirsin, vites geçişlerindeki zaman kaybının bir kısmını ancak Short Shift ile azaltabilirsin, anacak bunun dışında birde gaza her bastığında 0,8 saniyelik elektronik beyin kaybı yaşıyoruz mesela bizim kasalarda, bu alet 0,8 den 0,2 ye düşürüyor, yani 0,6sn lik bi kazanç söz konusu her viteste, 0,6 X 3 = 1,8sn yapar , bizim arabaların fabrika 0-100 hızlanma verisi 10,2 saniye 10,2 - 1,8 yaparsak 8,4 de düşer 0-100 hzılanma tabi bu teorik daha deneme şansım olmadı, ama gaza dokunduğumda araba anında tepki veriyor, eskisi gibi pedala bastığımda arabanın motoru arkadan algılamıyor :D  fiyatı 240 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Haziran 07, 2010, 15:22:49 »
fiyatı 240 TL
Otomatik vites kullandıktan sonra bu en nefret ettiğim konu olmaya başladı ,
Ben çok beğendim valla , arabama olsaydı hemen yapardım.
Bu bir bakımdanda Torkunu arttırmış gibi bir etki gösteriyor , kii aslında önemli olanda budur. Ne demişler ; Hacim araba sattırır , Tork yarış kazandırır.
Peki abi birşey soracağım , benim arabaya uygun kısa oranlı (6vites) sanzuman bulabilirmiyim?  Bana kaça maal olur?