Gönderen Konu: Ipod Adaptörü  (Okunma sayısı 4070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ipod Adaptörü
« : Mayıs 22, 2007, 17:39:11 »
Merhaba

Benim arabada malesef ipod adaptörü veya mp3 çalar bağlayabileceğim herhangi bir bağlantı seçeneği yok.
ipodum var o yüzden ipod adaptörü en iyi olur.
FM transmitter denedim ama hiç  iyi kullanışlı bir şey değil. Ankarada boş frekans bulmak mümkün değil gibi.
Eskiden kaset apatörü kullanıyordum çok iyiydi ama bu arabada malesef kaset yeri de yok.

Ankara Toyan daki aksesuarcıya sordum yeni ipod adaptörü gelecek 400 dolara takarız dediler.

Basit bir adaptör için fazla geldi bana . Sizce bu fiyat uygun mu.

Dışarda taktırsam garanti sorunu olurmu.  Extra garanti de yaptırdım çünkü.

ipod kullanmak için fm verici ve kaset adatörü dışında önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
Toyota Corolla Sedan D4D 2006 - Ankara

Toyota Club Türkiye

Ipod Adaptörü
« : Mayıs 22, 2007, 17:39:11 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ipod Adaptörü
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2007, 14:11:23 »
teybın aux cıkısı varsa bır seyler yapıla bılır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ipod Adaptörü
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2007, 23:14:17 »
Sanırım ek aparatlar yardımı ile yapılabilir ama Türkiye'de bunlar bulunabilir mi bilmiyorum. İşte inceleme yapabileceğin bir-iki link;

http://www.bortesi.it/interfaccia-ipod-icelink-plus.htm
http://www.softservice.com.pl/corolla/avc/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ipod Adaptörü
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2007, 23:46:48 »
Pratik birşey yok gibi yani ikinci linkteki adam cok detaya dalmis
Bu kadar ugrasacağina tümünü söktürüp yeni bişey taktırmak daha bile kolay olabilir belki.

Benim merak ettiğim servistekiler ne yapacak böyle yan sanayi bir şeyler mi yoksa Toyotanın resmen onayladığı birşey mi.
Toyota Corolla Sedan D4D 2006 - Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ipod Adaptörü
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2007, 23:55:54 »
Hiç merak etmeyin, servis kesinlikle yan sanayi önermez, hatta "garantiyi bozar" bile diyebilirler. Eminim ki kendi orjinal aksesuarlarından bağlamak isteyecekler ve de deli para isteyecekler ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ipod Adaptörü
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2007, 03:54:13 »
bildiğim kadarıyla servis sadece 2 tip CD changer öneriyor birisi ön yüklemeli 6 CD (Galiba) kapasiteli, diğeri ise bagaja konan 6 lı changer markası yok, toyota uyumlu ve bağaj için olan 300 ön yüklemeli olan 900 küsur ytl yani çok pahalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ipod Adaptörü
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2007, 10:32:16 »
Alıntı yapılan: İbrahim Doğan
Merhaba

Benim arabada malesef ipod adaptörü veya mp3 çalar bağlayabileceğim herhangi bir bağlantı seçeneği yok.
ipodum var o yüzden ipod adaptörü en iyi olur.
FM transmitter denedim ama hiç  iyi kullanışlı bir şey değil. Ankarada boş frekans bulmak mümkün değil gibi.
Eskiden kaset apatörü kullanıyordum çok iyiydi ama bu arabada malesef kaset yeri de yok.

Ankara Toyan daki aksesuarcıya sordum yeni ipod adaptörü gelecek 400 dolara takarız dediler.

Basit bir adaptör için fazla geldi bana . Sizce bu fiyat uygun mu.

Dışarda taktırsam garanti sorunu olurmu.  Extra garanti de yaptırdım çünkü.

ipod kullanmak için fm verici ve kaset adatörü dışında önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
[/quote]
Senin derdine deva bu arkadaşım. [url]http://www.xcarlink.com.tr[/url]
Bu cihaz,isterseniz USB flash Memori'ye yada harici bir hdd'ye oluşturduğunuz klasörlere koyacağınız mp3 leri çalabilir(cihazın önündeki usb girişine takılıyor) dilerseniz line in girişinden herhangi bir müzik çaları(ipod,md player vb.) bağlayabilirsiniz.Yani hem bir mp3 player olarak hemde bağlantı arabirimi olarak kullanabilirsin.Kutusundan çıkacak olan sd-mmc/rs-mmc cart reader'la da cep telefonu vs.hafıza kartlarındaki mp3 lerinizi dinleyebilirsiniz.
Xcarlink'in en büyük kolaylığı aracınızın orjinalliğini bozmadan mp3 dinlemeniz ve tüm kontrolleri araç teybinden varsa direksiyon kumandasından yapmanız.!!
Fiyatı ise oyle pahalı değil 130 euro +kdv.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ipod Adaptörü
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2008, 15:38:10 »
bende transmitter aLmayı duşunuyordum. bu yorumlardan sonra vazgeçtim
C*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2008, 14:13:58 »
bende transmitter aLmayı duşunuyordum. bu yorumlardan sonra vazgeçtim
bu yorumumdan sonra gittim fm modulator marka 39.00 ytl ye aldım
harıka cızırtı dan eser yok Ankara da oturuyorum.
boş frekansa gerek yok.ben super fm ye yükledım sizde deneyin İbrahim bey
saygılarımla :D
C*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2008, 09:35:05 »
Arkadaşlarım abilerimmm acil yardım :D

benim yarisimin bildiğim kadarıyla aux çıkışı yok ve aracımda evimden fazla vakit geçirdiğim için psp bağlıcam :D aux çıkışını nasıl yaratıcam nereleri delsem döksem :P akıl ve fikir verirseniz Toyota'da bu çıkış yapılıyormu fiyatları nedir saygılar..
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2009, 23:35:25 »
Selam arkadaşlar.Bu Corollanın tek sevmediğim yanı bu mp3 bağlayamama sorunu.Herhangibir ses girişi veya bağlantı noktası yok.Dışardan takılan adaptörler de çok pahalı.Biraz elektronik bilgim olduğu için acaba kendim bir şeyler yapabilirmiyim diye uzun zamandır nette araştırma yapıyordum.Pek de dişe dokunur bir şey yok olanlarda çok fazla ince işçilik gerektiriyor ve astarı yüzünden pahalıya gelecek gibi. Ama en sonunda şöyle bir site buldum adamlar 2007 corollaya İ pod girişi yapabildiklerini söylüyorlar.İngilizcem iyi olmadığı için pek bir şey anlamdım.İsterseniz birde siz inceleyin.Umarım herkese yadımcı olur. http://www.instructables.com/id/Corolla-2007-ipod-radio-aux-input-hack/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2009, 00:09:21 »
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2009, 23:20:41 »
İşte sorunda burda .Tüm bu ekipmanlar araç radyosunun FM alıcı özelliğinden yararlanıyor.Zaten ürün özelliklerinde de bundan bahsedilmiş.İlandan bir alıntı:
1) Urünün FM Transmitter özelliğini kullanabilirsiniz..
2) Aracinizda mevcut ise Aux in girişini kullanabilirsiniz
3) Ayrıca satın alabileceğiniz kablolu FM bağlantı modülünü kullanabilirsiniz.
 Bizim sorunumuzda burda başlıyor.Küçük şehirlerdeki insanlar belki boş frekans bulup FM transmitteri görece verimli kullanabilir. Ancak büyükşehirlerdeki insanlar için bu imkansız gibi bir şey. Bilirsiniz 0.5 mHz gibi bir aralıkta radyo kanallrı değişiyor.Buda FM transmitter ve onun çalışma prensibindeki cihazları en son seçenek olarak bırakıyor.Yapmamız gereken direkt bir bağlantı yapmak.Ama x car link, ama CD changer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2009, 23:23:00 »
İşte sorunda burda .Tüm bu ekipmanlar araç radyosunun FM alıcı özelliğinden yararlanıyor.Zaten ürün özelliklerinde de bundan bahsedilmiş.İlandan bir alıntı:
1) Urünün FM Transmitter özelliğini kullanabilirsiniz..
2) Aracinizda mevcut ise Aux in girişini kullanabilirsiniz
3) Ayrıca satın alabileceğiniz kablolu FM bağlantı modülünü kullanabilirsiniz.
 Bizim sorunumuzda burda başlıyor.Küçük şehirlerdeki insanlar belki boş frekans bulup FM transmitteri görece verimli kullanabilir. Ancak büyükşehirlerdeki insanlar için bu imkansız gibi bir şey. Bilirsiniz 0.5 mHz gibi bir aralıkta radyo kanallrı değişiyor.Buda FM transmitter ve onun çalışma prensibindeki cihazları en son seçenek olarak bırakıyor.Yapmamız gereken direkt bir bağlantı yapmak.Ama x car link, ama CD changer.
tamam da ilandaki ürün harman kardon..sağda solda satılan 10tl'lik transmitterlardan değil, bence harman kardonun ürününde trtnin frekansında bile yandaki aracın frekansta cızırtı yapcak kadar kalite alabilirsiniz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2009, 00:38:12 »
Birde 2005 ve üzeri corollalara ses girişi için adaptörler satılıyor.Bunlarla basit bir steryo jack ile i pod veya discman gibi şeyleri aracımıza bağlayabiliyoruz. Ürünün adı "TOYOTA AUXILIARY INPUT ADAPTER" Örnek site: 
http://www.logjamelectronics.com/auxtoy.html
http://www.partydown.com/items/item456.htm